PDA

Teljes verzió megtekintése : EASY OSD



mcelek
2010-07-04, 23:25
Ez igen jóár egy ilyen jólfejlesztett cuccnak.

http://fpvhobby.com/75-easy-osd-v12.html

Asszem kéne egy ilyen :D

Aqvakond
2010-07-07, 23:45
A himodellnél csak 99 USD 8) Első ránézésre szerintem jónak tűnik.. GPS, árammérő stb, ez az ár nagyon közel van már az anyagköltséghez. Amit hiányolok róla esetleg a DAC bemenetek egyéb szenzoroknak, de semmi sem lehet tökéletes

(Látom már a cselt, a továbbfejlesztett progi miatt kerül többe)

mcelek
2010-07-09, 00:23
Egy hátrányt látok, hogy nem írja ki a GPS koordinátákat.
Mivel az árhoz mérten buta (robotpilóta nincs és talán nem is lesz), elvesztéskor nehezebb a megtalálás.
Viszont ha tudod hol a határ és nem feszegeted, akkor jó.
Én másodiknak gondoltam, remzibi helyett, viszont az jobban tetszik, csak nem ilyen komplett.
Bár az árammérő megépítése nem lehet drága, programozgatáshoz pedig nem biztos, hogy van szellemi kapacitásom. :-[

jpeti29
2010-07-09, 09:16
Ha a videó jeled megy el, akkor hiába írja ki a gps koordinátát, nem fogod megtalálni. Arra jobb a gsm gps tracker.

Én remzibihez $20-ból tudtam vásárolt árammérőt illeszteni (Flytron, 100A), mert én nem bíztam magamban, hogy alkatrészekből izléses és jól működőt tudok épteni.

mcelek
2010-07-09, 21:52
Ó, hát van náluk RSSI Converter Spektrumhoz! :D Kár, hogy csak most láttam :'(

Ha bármilyen szenzor jó, akkor a Remzibihez ez is kapcsolható ?
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=49&products_id=186&zenid=15ac133ba3a3da9072526c6c66926dc8

Mindenesetre a SimpleOSD XL Edition, eléggé fapados, de nem mondható drágának. Ahogy ez is és a Remzibi is, jó áron van, csak ezzel kevesebb a macera.

leskope
2010-07-23, 10:54
Sziasztok! Mivel az eagle three loggerem megadta magát, így rendeltem egy ilyet: http://fpvhobby.com/75-easy-osd-v12.html

Elég korrekt, egyszerű, pontos és nem kell külön magasság szenzor, mert ez jól mér gps alapon. Az eagle-hoz vennem kellett, mert 20-25 métereket tévedett.

Tegnap ki is próbáltam: http://www.youtube.com/watch?v=WtYRpAbF7r4

mcelek
2010-07-23, 21:11
Mikor rendelted? Az enyém még nem jött meg :'(

Irígy vagyok nagyon 8) qwa jó, minden fontos rajta van.
Mivel repülsz, mi a konfigod? Hogy kötötted az RSSI-t, simán a jel és egy negatív?

mmormota
2010-07-23, 22:37
Ha bármilyen szenzor jó, akkor a Remzibihez ez is kapcsolható ?
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=49&products_id=186&zenid=15ac133ba3a3da9072526c6c66926dc8


Igen.

leskope
2010-07-24, 09:53
Mikor rendelted? Az enyém még nem jött meg :'(

Irígy vagyok nagyon 8) qwa jó, minden fontos rajta van.
Mivel repülsz, mi a konfigod? Hogy kötötted az RSSI-t, simán a jel és egy negatív?


A konfigom: Easy Star turborix 3 fázisú 45g-os motor, kb1600kv, hobbykinges 25A esc, 3s 2200 lipo +3s 1000mah a videonak, a video kinai 800mw, 1200mhz-es, az antennákat én csináltam,
gp a repcsin és saját gyártású patch a földön. Irányítás Thomas Scherrer uhf, 5 nap alatt jött meg az osd, de ebből 4-et Mo-on töltött.
Tegnap megint messzebb mertem vele menni és semmi probléma: http://www.youtube.com/watch?v=xbCWIa2UaAA

Az rssi-t csak simán beforrasztottam az osd-be, a negatívot nem, mert úgy is össze van kötve a vevővel.

mcelek
2010-07-24, 10:33
Linkelt helyről rendelted? Esetleg HIMODELL-től?
Ez nagyon gyors volt.

Hány Wattal jutottál 2800 m-re?

leskope
2010-07-24, 10:55
Linkelt helyről rendelted? Esetleg HIMODELL-től?
Ez nagyon gyors volt.

Hány Wattal jutottál 2800 m-re?


Igen innen rendeltem: http://fpvhobby.com/75-easy-osd-v12.html 1 nap alatt pesten volt, de 4-napot ültek rajta a vámon, végül is nem kellett fizetni semmi pluszt.

Az irányítás 500mw-al megy, de csináltam külső antennát, mert kocsiban ülve lcd monitoron nézem. A video 800mw-al /innesun/ a 9-es csatornán.

mcelek
2010-07-24, 12:42
Ilyened van már?
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28710
Tegnap nem jól működött a robotpilóta, de az adás nem szünt meg, így a GPS koordináták alapján könnyen megtaláltam a gépet a búzatáblában.
Ez jó akkor is, ha nincs videójel sem, főleg, hogy ennek az OSD-nek nincs koordináta kiírása. Csak GSM térerő legyen :D

leskope
2010-07-24, 13:07
Sajnos nincs, hány gram? Én ezt néztem ki: http://cgi.ebay.com/Realtime-GPS-GSM-GPRS-Tracker-mini-all-accessory-includ-/250624063151?cmd=ViewItem&pt=GPS_Devices&hash=item3a5a5bb6af

mcelek
2010-07-24, 14:30
A Dealextreme.com-on is ott van ez, de amit linkeltem az kissebbnek tűnik.
Csak 450-es az akkuja és simkártyahelyhez képest is kissebbnek látszik. Mindegy is, ha tudja azt, amire kell :P

jpeti29
2010-07-25, 12:45
Sajnos nincs, hány gram? Én ezt néztem ki: http://cgi.ebay.com/Realtime-GPS-GSM-GPRS-Tracker-mini-all-accessory-includ-/250624063151?cmd=ViewItem&pt=GPS_Devices&hash=item3a5a5bb6af

Nekem ez tegnap előtt jött meg. 68$ postával, e-bay-ről. 2 hét akatt itt volt. még gépben nem próbáltam ki, csak kint az udvaron a fűben. Ha odáig jutok, hogy ki tudom próbálni, beszámolok róla. Addig is ha fizikai paraméterekről kell infó, szóljatok.

mcelek
2010-07-25, 17:44
Az azért érdekel, hogy hogy műxik?
Küldök egy sms-t és akkor ő is küld egyet a koordinátákkal, mert hát gombot nem fogunk megnyomni.
Annyit értek a szövegből, hogy softwear-esen be lehet állítani dolgokat, de érdekelnének a részletek.

jpeti29
2010-07-26, 08:59
SMS-ben megadott kulcsszavakkal lehet vezérelni. minden vezérlő sms-ben jelszót is kell küldeni.

Alapból úgy működik, hogy felhívod a benne lévő kártyát telefonon. egy csörgés után leteszi és kb 5-10mp múlva kapsz egy google.maps linket, amiből te is könnyen kiolvashatod a koordinátákat, de ha van mobil interneted, akkor csak rá kell kattintani. :-)
Mondjuk nekem nincs, én autó navival fogom használni, ha ne adj isten keresni kell a gépem.

Van olyan funkciója is, hogy meg lehet adni admin számokat (összesen 10db-ot). Ezt követően már csak azoktól a számoktól fogad hívást, illetve csak azoknak a hívására küld sms-t. a többi hívásra egy csörgés után kinyomja.

Ha mobilnetes kártyát raksz bele, akkor folyamatos monitoringot is tud, azaz folyamatosan küldi a pozícióját, amit a hozzá kapott progival meg is lehet nézni.

vannak még benne más érdekes funkciók. pl:

-ha mozgásba jön, akkor küldi az sms-t x mp-nként y alkalomszor
- geofence, ha elhagy egy bizonyos területet - || -
-ha bizonyos sebességnél gyorsabban halad - || -
-fel tudod hívni, felveszi és van rajta mikrogon, tudsz hallgatózni :-)
-van rajta SOS gomb, ha megnyomod, az admin számokra küldi az SMS-t
-ha merül az akksija, küldi az sms-t


Miután rájöttem, hogy ki kell kapcsolni a benne lévő kártyáról a pin-kódot :-) egész gyorsan felébredt. az első tesztek szeinrt elég pontos is volt az a koordináta amit küldött, benne volt az infójában közölt 5m-es pontosságban. Egy ES-re amúgy szerintem nem lehet rárakni röhögve. lemérem nektek pontosan, de a benne lévő bl-5c szabvány li-ion telefon akksitól kb 5-6 mm-el szélesebb és 15mmel magasabb. a vastagsága kb 12mm lehet.

leskope
2010-07-26, 22:53
http://www.youtube.com/watch?v=_hPFRonSI7k

mcelek
2010-07-27, 22:54
Megjött :D
Olvasgatom a manuált és nem tudom mi az a Screen Control, ami a reset másik oldán van SEV felirattal. Mit lehet oda csatlakoztatni?

leskope
2010-07-28, 06:26
Tegnap pont azt nézegettem én is, sajnos nem tudom. A manualban sem találom: http://fpvhobby.com/img/p/EASYOSD%20English.pdf

KeLe
2010-07-28, 07:18
Szerintem egy PPM bemenet: egy szabad csatornára csatlakoztatva a távirányítóról ki-be tudsz kapcsolni bizonyos képernyőtartalmakat.

mcelek
2010-07-28, 10:04
Tényleg, erre nem is gondoltam. :D

leskope
2010-07-28, 10:10
Hát én ezt kipróbálom, de miért nem tesznek említést róla sehol?

KeLe
2010-07-28, 10:33
Jeleztem a Cyclops topicjában, hogy elég hiányos a leírása. Ugyanaz a gyártó, nem kell sokat elvárni tőle (még). Remélem fejlődni fog és majd pótolja a hiányosságokat.

h..zoli
2010-07-30, 05:52
Én remzibihez $20-ból tudtam vásárolt árammérőt illeszteni (Flytron, 100A), mert én nem bíztam magamban, hogy alkatrészekből izléses és jól működőt tudok épteni.

Megadnád a linket, ahonnan rendelted? Azóta beüzemelted? Jól működik?

njozsef
2010-07-30, 11:39
Szerintem ezzel le lehet kapcsolni az osd-t a kimenetről (legalábbis a key felirat ezt sejteti.)
gondolom kell hozzá egy ilyesmi, ami a pwm-ből egy normál kapcsolót csinál:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8833





Megjött :D
Olvasgatom a manuált és nem tudom mi az a Screen Control, ami a reset másik oldán van SEV felirattal. Mit lehet oda csatlakoztatni?

jpeti29
2010-07-30, 12:47
Szerintem ezzel le lehet kapcsolni az osd-t a kimenetről (legalábbis a key felirat ezt sejteti.)
gondolom kell hozzá egy ilyesmi, ami a pwm-ből egy normál kapcsolót csinál:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8833


De ezt meg minden más OSDvel is meg lehet csinálni (ha ilyen RC switch-et használsz), csak kell 1 pici relé, vagy olyan kapcsoló, ami vált, a videó adó jel kábalt egyszerűen vagy az osd-re vagy egyből a kamerára kötöm és kész. szóval feltaláltál csőben a lyukat.

njozsef
2010-07-30, 12:56
Nem én találtam fel :)
Gondolom azért van ez a kapcsoló, hogy ha osd nélkül szeretnéd rögzíteni a földön, akkor ne kelljen széthuzogatni a konfigot, hanem egy jumert ráteszel és kész.
esetleg repülés közben gyönyörködni akarsz a tájban és zavar a sok adat :) akkor lekapcsolhatod egy csatornáról vezérelve.

jpeti29
2010-07-30, 13:36
bocs, elgépeltem, akartam mondani feltaláltáK. Értem én hogy mit akartak vele, de amit leírtam az abban az esetben is helytálló. már én is gondolkoztam rajta, hogy egy csatornával ki be kapcsolhatóvá teszem a remzibit. van is olyan kapcsolóm amit belinkeltél, meg relém is. csak még nem jutottam odáig, meg nincs is szabad csatornám, amíg meg nem jön a TS.

mcelek
2010-07-30, 17:36
Leskope, megnéznéd, hogy a tiéd melegszik a staboknál?

A remzibi esetében is csak akkor jó a relés lekapcsolás, ha egyébként bekepcsolva marad, pusztán az OSD tünik el a képről. Külömben elveszíted a HOME poziciót, mert újra kell keresnie a holdakat.

GPeti
2010-07-30, 17:38
Ha gondoljátok készítek ilyen videojelátkapcsolót amit a ppm jel szélessége vált át, természetesen nem relével hanem spec. videojel átkapcsoló IC-vel, ugyanis a relés váltáskor a megszakadás miatt néhány pillanatra a képen zavar lehet.

A másik korrekt megoldás szólni az easy osd tervezőjének hogy a ppm jelre kapcsolja ki vagy be az osd-t a képernyőn.

leskope
2010-08-07, 15:26
Leskope, megnéznéd, hogy a tiéd melegszik a staboknál?



Marhára melegszik az enyim is, most ragasztottam rájuk hütőbordát, de úgy is olyan meleg, hogy majd megégeti az újjamat.

mcelek
2010-08-08, 00:28
GPeti szerint 60 C fok, már forró a kezünknek.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35817

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.35819

Ez így jó is, szabályzóra tettem már ilyen kis hűtőbordát.

leskope
2010-08-08, 06:35
Én szinte minden szabályzómon kivágok a fóliázott részből annyit, hogy két ram hütőborda ráférjen, az osd-re egy ram hütőbordát vágtam ketté és úgy raktam egyet-egyet mindkét oldalra. Jó lenne tudni, hogy mennyi az a hőmérséklet ami még nem káros.

mcelek
2010-08-08, 22:59
Ha teszel ilyen hővezető-szigetelő szilikont és arra hűtőbordát, eltudod vezetni az összes hőt. Inkább az a rossz, hogy az a két stab. elsüt egy csomó áramot, de sajnos kapcsólóüzemű meg leht, hogy zavart oozna.

leskope
2010-08-09, 08:48
Amit felrektam hűtőbordát, azon gyárilag van öntapadós hőelvezető réteg.

mcelek
2010-08-09, 21:48
Na jó, de mekkora az a RAM hűtő? Mert ha nagy és azt is felfűti forróra, akkor az nem olyan jó. Talán az enyém ennyire nam süt, pedig borda még nincs rajta, csak a Lomexnél vettem korábban hövezető-szigetelő szilikont, ez 5mm vastag és így félóra alatt melegszik csak fel.

H.krisztián
2010-08-16, 15:02
sziasztok.
Szeretnénk rendelni OSD de tapasztalatlanságom miatt tanácstalan vagyok.
2 tipust találtam amiről jókat olvastam de nem tudok dönteni.
A két tipus
http://www.nghobbies.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=130&products_id=456
Bár tőlük nem tudom hogy kelll rendelni.
másik.
http://fpvhobby.com/75-easy-osd-v12.html
ez jobban tetszik.

szerintetek melyiket érdemesebb megvenni.?

mcelek
2010-08-16, 21:27
Utóbbi jobb kezdőnek, van radarkép, ráadásul mindent tud, mér, tehát komlett. :D
Olcsóbb is, spórolsz pár dollárt, vagyis 2-3000 Ft-ot.
Pedig a Remzibi jól testre szabható, még a neved is kiírhatod a képernyőre, de cserébe árammárőt is külön építesz, vagy veszel és az RSSI sem a ilyen egyszerű.
Szerintem ŐRÜLT JÓ ez az EasyOsd! 8)

njozsef
2010-08-21, 21:26
ma jött meg az izi, van valahol doksi erről? (rendes pdf vagy valami)
bár így is összerakom.
Tényleg jónak látszik, mindent mér. Persze nem egy eagle, de azért kezdésnek jó lesz.
holnap feleresztem :)

mcelek
2010-08-21, 21:42
Ugyan ott, csak a korábbi verzióhoz van linkelve, de található máshol is :D
http://fpvhobby.com/img/p/EASYOSD%20English.pdf

http://www.lowpricerc.com/product_info.php?cPath=36&products_id=1017

njozsef
2010-08-22, 02:34
köszi. Működik minden.
Nektek is kell 5-6 perc a GPS-nek amíg felébred, vagy csak az én adóm zavarja?
Picit melegszik a két stab? ic a panelen. Normális ez?
nj

njozsef
2010-08-22, 22:03
az easy osd a distance-t úgy értelmezi, hogy vízszintes távolság. Nem kalkulálja bele a magasságot.
a valós távolság= SQR(distance^2+height^2)

mcelek
2010-08-23, 08:56
A melegedést beszéltük leskope-val is, de normálisnak mondható.
Nekem gyorsan holdat fog, de amíg nincs, addig nem is méri az időt. Próbáld zavaró tényezők nélkül, esetleg a kamerát is tedd távolabra.
Másik topicban is boncolgattuk a távolság kérdést, de lényeges külömbség nincsen, nagy távolságban számíthat valamit az 100m.

njozsef
2010-08-23, 10:07
Nem, nem számít. Én is úgy vettem észre, hogy kb 300m-t mutatott a magasságmérő, de 20m-t a távolságmérő. Innen logikáztam ki, hogy Pithagoraszt nem ismeri a készülék.

mmormota
2010-08-23, 18:20
az easy osd a distance-t úgy értelmezi, hogy vízszintes távolság. Nem kalkulálja bele a magasságot.
a valós távolság= SQR(distance^2+height^2)


Ez a szokás, pl. a remzibi is a vízszintes távolság komponenst írja ki.
Van olyan típus, ahol kétféle kiírás létezik, külön a vízszintes külön a teljes.

Peck
2010-08-23, 18:28
az easy osd a distance-t úgy értelmezi, hogy vízszintes távolság. Nem kalkulálja bele a magasságot.
a valós távolság= SQR(distance^2+height^2)


Ez a szokás, pl. a remzibi is a vízszintes távolság komponenst írja ki.
Van olyan típus, ahol kétféle kiírás létezik, külön a vízszintes külön a teljes.


Már nem tudom hol olvastam, hogy elég kicsi a különbség a vízszintes komponens és a teljes között, ezért nem is nagyon vesződnek vele.
Pl. 1000 méter távolságra 300 méter magasan 1044 méter a teljes, ez 44 méter különbség a vízszinteshez képest.
Persze az más, ha közel mész magasra :)

mcelek
2010-08-23, 22:39
Épen ezért mindegy 8) mindkét adat távolságot jelent hozzánkképest ;D
Ha 20 m távol vízszintesen, de 300 magasan van a gépp, akkor legalább 300méterre van :-*

leskope
2010-08-24, 09:43
Easy osd-vel kapcsolatban lenne kérdésem. Próbálta már valaki teljesen lemeríteni a repcsi akkuját? Valós adatot ír az árramfelhasználásról? Nekem az 5000mah-s csak 3000mah-át tud, a 2200-as meg 1350-et az osd szerint, tehát vagy az osd nem mér valós adatot, vagy az akkuk rosszak.

njozsef
2010-08-24, 09:57
úgy a legegyszerűbb lemérni, hogy a visszatöltött árammennyiséget hasonlítod az osd által kiszámolthoz.
Valószínűleg nem fog egyezni, mert az osd csak 0,1A pontossággal mér.

leskope
2010-08-24, 21:12
Visszatöltött árammennyiséget honnan állapítom meg? az én töltőm nem mutatja.

njozsef
2010-08-24, 22:16
megnézem neked majd mennyi az eltérés, én is kíváncsi vagyok.

mcelek
2010-08-24, 23:11
Nem lehet, hogy a szabályzód tilt le túl hamar? Valóban jó lenne mérni egy rendes töltővel a visszatöltést, így ez ellenőrizhető. 8)

jpeti29
2010-08-25, 08:36
Én egy ilyen kütyüvel (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10080&Product_Name=Turnigy_Watt_Meter_and_power_Analyzer ) mértem a fogyasztást lent a földön, több féle gázállásnál, perceken keresztük és ehhez lőttem be a remzibihez rakott flytronos árammérőt. Egész jól sikerült, 6500mAh-nyi akksinál pár mAh eltérés volt mikor visszatöltöttem az imaxB6os töltő szerint

Gogo
2010-11-02, 10:45
Az Easy OSD ha megtalálja a műholdakat, abba kéne hagyja a villogást?

mcelek
2010-11-02, 22:24
Nekem a kiskék led villog utána is. 8)

leskope
2010-11-03, 06:50
Megnéztem én is, a műhold megtalálása után is villog a kék led.

Gogo
2010-11-03, 09:18
Köszönöm a válaszokat! Nekem is ezt csinálja. ( Az én ledem piros :) ). Azért kérdeztem, mert nem logikus. Minek villog magában? Csak növeli a fogyasztást.

mcelek
2010-11-03, 21:11
Köszönöm a válaszokat! Nekem is ezt csinálja. ( Az én ledem piros :) ). Azért kérdeztem, mert nem logikus. Minek villog magában? Csak növeli a fogyasztást.


Horror! >:( Mennyit fogyaszt egy ilyen kis SMD led?
Az egy méteres ledszalag 400mAh vesz fel 60 db ennél jóval nagyobb és erősebb leddel.
Ha ezt osztom, akkor db-ja 6,66mAh fogyaszt. Ha mondjuk a villogással együtt ez a felét fogyasztja, bár negyed akkora, akkor akár 3-4mAh?
Á, mire leírtam, kiderült, hogy vicces :P

mcelek
2010-11-14, 20:42
http://vimeo.com/16820506
Érdekes Jelenség, ha szélel szemben elfogy a sebesség, akkor meghűlyül, forgatja a H pozíciót :o , pedig szinte minden rendben.

Peck
2010-11-14, 22:02
http://vimeo.com/16820506
Érdekes Jelenség, ha szélel szemben elfogy a sebesség, akkor meghűlyül, forgatja a H pozíciót :o , pedig szinte minden rendben.

Nem annyira érdekes az :) De sajnos probléma, ha a gép egyhelyben toporog (széllel szemben repül és a gép sebessége kb egyenlő a szél sebességével), akkor a GPS nem tudja eldönteni merre is áll a gép, mer 2 egymást követő koordinátából találná ki, de ha a 2 koordináta nagyon közel esik egymáshoz... és hát ugye pár métert azért a GPS is tévedhet, ezért forog össze-vissza.

Krisztian01
2010-12-29, 18:21
Szervusztok

A kérdésem az lenne, hogy 4 cellás motor-akkumulátort rá lehet-e kötni az EASY OSD-re ha a videóadó és a kamera külön 3 celláról működik ? :o

Köszönettel
Krisztián ;D

mcelek
2010-12-29, 22:47
Szervusztok

A kérdésem az lenne, hogy 4 cellás motor-akkumulátort rá lehet-e kötni az EASY OSD-re ha a videóadó és a kamera külön 3 celláról működik ? :o

Köszönettel
Krisztián ;D


Akkor mindenképpen, mert a mérő 100Amperes és a jumper áthelyezésével már nem megy át a nagyobb áram az OSD-n, csak az adatokat kapja a mérőből.
Így külön áram kell az OSD-nek és az látja el a kamerát, adót és a GPS-t is árammal.

Krisztian01
2010-12-30, 09:04
Köszönöm a gyors választ! ;D

Krisztián

saxon
2011-01-15, 14:09
Sziasztok!

At akartam tenni a rendszert egy masik gepbe es osszerakas kozben - figyelmetlensegbol - rossz helyre csatlakoztattam egy kabelt es az egyik alkatresz ( nem ertek hozza sajnos ) elfustolt.
A kepen korrel jeloltem.

http://rcpilot.hu/users/48/1618/s_20110115140817960.jpg (http://rcpilot.hu/users/48/1618/b_20110115140817960.jpg) A képet az RcPilot.hu tárolja. (http://www.rcpilot.hu)


Tudok-e valakit, aki ilyet javit, vagy ez annyira kozponti resze a dolognak, hogy egy komplett ujat kell rendelni helyette?

Koszi elore is a valaszokat.

udv.Saxon

mcelek
2011-01-15, 14:50
Attól tartok ez a processzor :o , pusztán a cserélye nem oldja meg a dolgot, valószínűleg a program is ebben van. Talán van, aki ért a programozáshoz, de alig hiszem, hogy ugyanolyan lesz. :(

saxon
2011-01-15, 15:11
Koszi a gyors valaszt.
Akkor megint 2 het kimarad, amig meg nem jon a masik.:(((((

Udv.Saxon

GPeti
2011-01-15, 15:33
A panelt alkatrésznek szívesen elfogadom ;D

saxon
2011-01-15, 15:45
Privatban kuld el a cimed es postara adom hetfon. Engem ugyis csak a hulyesegemre emlekeztetne..:)

icahone
2011-11-02, 13:51
Sziasztok,

nekem sajnos a magassagot nem irja ki. Tavolsag, sebesseg igen, magassag nem. Mi lehet az oka? Quadon hasznalom.

Daine
2011-12-02, 17:04
Az alap Easy osd.
Nova osd rth funkcióval:http://www.bevrc.com/nova-osdwith-rth-function-p-279.html

icahone
2011-12-05, 08:16
Ebbol inkabb csak a 100A arammerot irigylem, az enyem sajnos csak 50A-t tud ami quadnal nem eleg.

Mas: ugy tunik sikerult valamennyire megoldani a GPS gondomat, hogy hogyan leirtam itt: http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,65909.msg1260092.html#msg1260092