PDA

Teljes verzió megtekintése : Long Range 2.4ghz module for FUTABA



deltahf
2010-11-01, 23:16
http://www.youtube.com/watch?v=v9vnzPbTGFk&translated=1

Mondtam én elöbb utobb meg lesz !
Esetleg akinek mégnincs LR rendszer itt a megoldás. ;)
10ch-s vevővel adják.
Az alábbi tipusokhoz jó.

FUTABA: 3PM,3PK, 7U, 8U, 8J, 9C , 9Z, and FN series.
HITEC: Optic 6, Eclipse 7

tv
2010-11-02, 00:50
A fellelhetőségét kihagytad !!

http://www.bevrc.com/bev-24g-long-range-module-for-futabawith-newest-10-chans-rx-p-85.html

tv
2010-11-02, 00:56
Mondtam én elöbb utobb meg lesz !

http://www.bevrc.com/includes/templates/slucky/images/soldout.gif

ej, ráértek arra még !

deltahf
2010-11-02, 08:36
Vasárnap még nem volt "SOLD OUT"

srobi
2010-11-02, 10:00
Futaba 7C
2,4 ghz re nincs valami long range megoldás, ha benne lenne a sorban, ennyiért már rendelném is

leskope
2010-11-02, 10:24
Ez már egyszer /a nyáron/ volt, rendelni is akarrtam, de akkor a nagyok óvva intettek tőle.

tv
2010-11-02, 10:28
Futaba 7C
2,4 ghz re nincs valami long range megoldás, ha benne lenne a sorban, ennyiért már rendelném is



BEV 2.4G Long Range Module
2.4G= 2.4GHz
rendelheted !

deltahf
2010-11-02, 10:30
"nagyok" azok kik ? :D és miben nagyok?!
- meg is magyararázták, hogy miért? -gondolom... :D

Mindig lesznek akik "fikáznak" de azt figyeld meg, hogy álltalában Nekik nincs az adott termékből csak vagy olvasták vagy hallották.
De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet igazuk! Sőt.... (nem sértés senki részére)

Itt van róla Pro-Kontra
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1261062&page=3

-most jelenleg tök mindegy mert úgysem lehet kapni, de amint lehet én hozatok egyet és lepróbálom akkor lesz legalább konkrét.

leskope
2010-11-02, 10:51
Megkeresem a hozzászólást és beillesztem. Nekem is sokkal olcsóbb lett volna ezt megvennem, mint a ts-t.

leskope
2010-11-02, 11:06
Megkeresem a hozzászólást és beillesztem. Nekem is sokkal olcsóbb lett volna ezt megvennem, mint a ts-t.


Meg is találtam:

Re:FPV távírányítás - Nagy távolságra - Gömb antenna
« Válasz #340 Dátum: 2010-07-11, 17:42:44 » Idézet

--------------------------------------------------------------------------------

Idézetet írta: leskope - 2010-07-11, 13:17:04
Sziasztok! Ismeri ezt valaki? http://www.bevrc.com/24g-long-range-module-for-futaba-and-jr-ratios-p-85.html
vajon tényleg többet tud mint 10Km?

gabor2009 irta:
Lehet.
Magyarországon a 2.4ghz-sáv nagyon terhelt. Én nem kisérleteznék 2.4ghz-en.

jpeti29
2010-11-02, 11:13
gabor2009 irta:
Magyarországon a 2.4ghz-sáv nagyon terhelt. Én nem kisérleteznék 2.4ghz-en.


Valószínűleg ez egész Európáta, távolkeletre és amerikára igaz. Nepálban a jakok között kevés ember FPV-zik.

deltahf
2010-11-02, 11:16
Ez igaz, de 10km távolságban nem vagy 100m magasan hanem min. 1000m
De igaz amit Gábor írt.
Én azért csak megpróbálom ennyiért. Jó sokan FPV-zhetnek Nepálban ha ennyien viszik.
Vagy hazudik a BEVRC-s és csak idegesít mindenkit és a polcon tartja a cuccot nehogy elvigyék és néha néha el ad egy egy darabot. ;D Sztm is biztosabb a TS de az meg "szar" mert lefagy. Akkor melyik a jó? ???
Írtam a cégnek, péntektől ha minden jó, lesz ismét, de nem tudják kiszolgálni a piaci igényt ezért elnézését kért.
Én ilyenekből gondolom, hogy annyira nem lehet vacak ha mindenki másnak jó, lehetnek hibái, de minek nem?

Részemről a téma zárva, aki szeretne és megengedheti vesz magának akinek nem szimpi az nem vesz. ;)

leskope
2010-11-02, 11:41
A videok meggyőztek, szerintem én rendelek eggyet.

deltahf
2010-11-02, 11:45
-akkor kettőnknek már biztos lesz. :)
Majd megírjuk milyen....

Sztm ez olyan mint amikor bejöttek a 2.4ghz esek kb 6 éve.
Nekem volt talán az elsők közt a Francii val.
Áááááá nem jó az "maradok a 35 ön" :D azóta mindenkinek az van, csak ami új az tuti hogy szar is. :D

zafir38
2010-11-03, 08:33
Engem is izgat, nagyon jól néz ki!
Ez a megoldás mennyiben "humánusabb", mint
egy fél-1W-os wifi erősítő?

mmormota
2010-11-03, 12:22
Engem is izgat, nagyon jól néz ki!
Ez a megoldás mennyiben "humánusabb", mint
egy fél-1W-os wifi erősítő?


Semmivel sem - de sokkal praktikusabb. Nincs külön doboz, koax stb. A vevőnek van rssi kimenete, ami szintén jól jön.

tv
2010-11-03, 20:43
Engem is izgat, nagyon jól néz ki!
Ez a megoldás mennyiben "humánusabb", mint
egy fél-1W-os wifi erősítő?


Semmivel sem - de sokkal praktikusabb. Nincs külön doboz, koax stb. A vevőnek van rssi kimenete, ami szintén jól jön.



csak a wifi erősítő 100$-al olcsóbb. . ..

zafir38
2010-11-03, 21:36
Hát igen, 100 dodó...
de az RSSI nagyon profi, jól jönne nékem!

mmormota
2010-11-03, 23:18
csak a wifi erősítő 100$-al olcsóbb. . ..


Viszont kell hozzá egy Futaba. ;) Ha már megvan, az egy dolog.
Nekem volt, mégis többe került a Wifi. Kényelmetlennek találtam az erősítő csatlakoztatását a minden más célra is használt rádiómhoz, ezért pluszban vettem egy másik Fasst adó modult, ami csak erre való és a ppm van kitoldva egy másik rádióval. ;D

kabir bedi
2010-11-30, 19:48
Sziasztok!

Valaki vett már ilyen modult,és ha igen,megosztaná a tapasztalatát? ;)

Köszi!

gabor2009
2010-12-03, 18:08
Véleményem szerint kezeljétek óvatosan a 2.4ghz-et nagy hatótávon.
Én építettem már 2.4-en 16km-es linket, ezért van benne a tapasztalatom.

1w-al 2,4ghz-en lehet csinálni 14km-es távolságot, irányított antennával, és zajmentes helyen.
Magyarországon tele vagyunk wifi átjátszókkal, ami vidéken is jelen van, a szolgáltatók a gerincüket is wifin viszik.

Budapesten 100-200m-t tudsz átlőni 2,4ghz, mert annyira terhelt a sáv!

Vidéken jobb lehet a helyzet.

Viszont ha véletlen belerepülsz egy nagyobb jelszintű 2,4-es mikrós átvitelbe, akkor elmegy a távirányításod.
Van aki 2.4ghz-en 1w-os adóval ezt már megtapasztalta, ő mondta el nekem az esetét.

Ha fogsz egy jó 2,4-es 24dbi-s antennát most is simán el tudsz menni a 100mw-oddal akár 10km.
Ezért én nem látom ez a szerkezet miért jobb, mint pl. a futaba kiantennázva.

Jó repülést!

mmormota
2010-12-03, 19:31
Ezért én nem látom ez a szerkezet miért jobb, mint pl. a futaba kiantennázva.


Hogy jobb-e azt nem tudom, de van néhány előnyös tulajdonsága:
- sokkal olcsóbb mint a Futaba
- a saját antennáival is jó messzire el lehet menni, pl. 14km-es video-t találtam a neten
- az irányított antennás Futaba-val összehasonlítani nem igazságos, ehhez is lehet használni ilyet és akkor ennek is nő a hatótávolsága, a teljesítmény többlet érvényesül
- a vevőn ki van vezetve az rssi és a ppm jel (utóbbi quad-okhoz vagy egyes robotpilótákhoz pl. papparazzi jól jön), mindkettő elérhető a Futaba-n is de ehhez forrasztgatni kell nagyon apró alkatrészek lábaira, ezt nem mindenki meri megcsinálni

A nagyobb hatótáv a nagyobb kimenő teljesítmény miatt van, a Futaba + 1W booster összehasonlítása lenne érdekesebb. Viszont így a Futaba több darabból áll, nem olyan kényelmes a használata. Bár őszintén szólva így már a Futaba-ban bíznék jobban... ;D

Azzal teljesen egyetértek, hogy gond lehet abból, ha wifi-vel erősen megszórt helyre repül be a gép. Ez minden 2.4GHz-es távra igaz.

Ki fogom próbálni, épp ma rendeltem egyet. Bár - ahogy az időjárást nézem - csak tavasszal.

deltahf
2010-12-03, 20:07
Biztos hogy jó lesz !
Nekünk van itt már egy darab de az idő miatt 4200m volt a csúcs hibamentesen Esztergom felett át 250m en és tele van wifi vel átjátszókkal mindennel, de a video hamarabb szarakodott.

Kitartás jó lesz ez! ;)

gabor2009
2010-12-05, 01:22
Bizony az idő ellenünk dolgozik. (most)
Biztos, hogy működik ez is...
Én maradok a 868nál. :D

L1P1
2010-12-23, 17:48
probaltam rendelni ket darabot de kepzeljetek mar maga az oldal se jon be :(. azaz az a fooldal az ok de az aloldal ahol ezt lehetne kattintani mar nem megy :(.

rakerdeztem amugy milyen tipusu taviranyitokkal fog ez menni es a kovetkezot valaszoltak:
It's fully compatible with FF9 and FF10 and T8FG.

nekem jelenleg 6ex-em van de le fogom cserelni a fenti modellek valamelyikere es mielott orult vasarlasba kezdek rakerdeztem a gyartonal hogy melyikkel fogom megszivni. a valasz hogy egyikkel se, mert mind jo lesz

L1P1
2010-12-24, 16:36
probaltam rendelni ket darabot de kepzeljetek mar maga az oldal se jon be :(. azaz az a fooldal az ok de az aloldal ahol ezt lehetne kattintani mar nem megy :(.

rakerdeztem amugy milyen tipusu taviranyitokkal fog ez menni es a kovetkezot valaszoltak:
It's fully compatible with FF9 and FF10 and T8FG.

nekem jelenleg 6ex-em van de le fogom cserelni a fenti modellek valamelyikere es mielott orult vasarlasba kezdek rakerdeztem a gyartonal hogy melyikkel fogom megszivni. a valasz hogy egyikkel se, mert mind jo lesz

na egy kis cseteles chen-el es kiderult hogy pont ma jott uj szallitmany es be is frissitettek a honlapot. hirtelen rendeltem is belole. Ha valaki akar rendelni akkor most latogassa meg az oldalt amig meg van belole

jpeti29
2011-02-13, 20:38
nagy a csend. Milyen a cucc? bevált?

L1P1
2011-02-15, 10:02
Most allt ossze minden ezert a csend. Robotpilotat kellene beallitani tavolsagteszthez...

L1P1
2011-02-17, 08:19
hi
erdekeset tapasztaltam tegnap. Osszeraktam a komplett gepet es amikor a long range bevrc-s adomat kozel vittem a gephez akkor csikozodott a kep :). vagy a kamerat vagy az atvitelt vagy valamit zavar (igy tudomanyosan megmondva). nem szorakoztam vele hogy kitalaljam hogy kamerat vagy atvitelt pontosan de majd ma megnezem. A lenyeg az hogy eleg erdekes a dolo mert egy futaba gyari ado eddig nem zavart semmit ez a bevrc-s pedig most ezt meg a multkor az egyik szervomat oritette meg. amikor kozel raktam hozza a szervo elfordult balra mindig :). Lehet utalta az adot vagymi :)

lattatok mar ilyet? ha nem akkor kerem az emlekermet ami az elso eszlelesert jar :)

udv
l1p1

gabor2009
2011-02-17, 08:22
Vélhetően ez nagyobb teljesítménnyel ad mint a gyári készülékek.
A gyári 100mw-al ad (mért adat.)
A modult nem mértem, de valószínűleg 1w-al.
Ha alkalomtatán elhozod lemérem.

Gabor

L1P1
2011-02-17, 08:53
jaja megmerhetjuk. amugy 500mw es 1W a ket allasa a kapcsolonak.

gabor2009
2011-02-17, 09:09
Akkor ezért zavarja.
1W már kemény teljesítmény. (Ilyen picit gépen.)
G

L1P1
2011-02-17, 10:46
Akkor ezért zavarja.
1W már kemény teljesítmény. (Ilyen picit gépen.)
G


500 on volt este 1w-ra azert nem huztam at mert a szobaban igy is jo volt a vetel :)

monten
2011-03-01, 19:27
hi
Tudna valaki segíteni hogy az rssi jelet hogyan
kell "bedrótozni" eagle tree logger-be?

monten

L1P1
2011-03-01, 20:06
rvosd-m van de ott figyel egy csatorna a vevon es arra ra kell dugni oszt csokolom. a leirasaban benne van minden a vevomodul bekoteserol.

"10 physical connectors, 8 for the 8 Rc channels, and two for PPM out and RSSI "
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1261062&page=14
itt a rajz. a te baratod az analog output lesz.

csillagvzs
2011-03-01, 20:06
hi
Tudna valaki segíteni hogy az rssi jelet hogyan
kell "bedrótozni" eagle tree logger-be?

monten



Kérdésedre a válasz:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1130784
Temp1 középső tűje a nyerő. De lehet, hogy ellenállás is kell sorba kötve. (vevő függő)

monten
2011-03-01, 20:37
köszi a gyors válaszokat.

L1P1
2011-03-01, 20:53
leveleztem a bevrc-vel ellenallas ugyben es azt mondtak hogy nem szukseges mert a vevobol mar jol jon ki a jel de ha valaki megis beteszi nem lesz baj bar felesleges. na en 5 ft-ert vettem egy ellenallast es betette, azert :)




hi
Tudna valaki segíteni hogy az rssi jelet hogyan
kell "bedrótozni" eagle tree logger-be?

monten



Kérdésedre a válasz:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1130784
Temp1 középső tűje a nyerő. De lehet, hogy ellenállás is kell sorba kötve. (vevő függő)

Daine
2011-03-31, 21:57
Sziasztok!

Akinek van ilyen L.R. írja már le a tapasztaltakat vele kapcsolatban, :o mert szeretnék rendelni.

Esetleg eladó van? ;D

Köszönöm!

L1P1
2011-03-31, 22:12
nalam van egy beepitve de meg ezzel nem repultem csak a victoryval. es mivel az jol mukodik ezert lehet hogy ezzel soha nem is fogok,amugy foldon merve a kisebbik adoteljesitmenynel azt hiszem 500 m-ig teszteltem es jo volt. ez semmit nem jelent ert ennyit sima futaba is tudna, amugy videok vannak arrol hogy ezzel elmentek 10km-ert...
en megbizom a victoryban es ha valami mar mukodik szerintem nem fogom soha atepiteni mar erre.

ha kapok annyit erte amennyibe nemkem volt akkor lehet eladom.

Paraglider
2011-05-18, 03:34
2.4 g tavokat nem lehet ilyennel boosterelni?
http://cgi.ebay.co.uk/1W-WiFi-Wireless-Signal-Booster-Amplifier-802-11b-g-11g-/300361617728?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item45eef29140#ht_3055wt_1139

karee2
2011-05-18, 08:09
2.4 g tavokat nem lehet ilyennel boosterelni?
http://cgi.ebay.co.uk/1W-WiFi-Wireless-Signal-Booster-Amplifier-802-11b-g-11g-/300361617728?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item45eef29140#ht_3055wt_1139


Sziasztok!

Én vettem egy ilyen kütyüt, Spektrum DX6i távom van, de eddig még nem mertem átalakítani! (A DX6i-nek nem "csavaros" az antennája! Azt gondoltam, csinálok egy SMA kivezetést! Nem tudom, hogy jó lesz-e?)

Előre is köszi a válaszokat!

Kari

loorio
2011-05-18, 08:17
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=index&cPath=62&zenid=46b6e66d0905c93be5fb70bda2c5c41f

Itt minden egy helyen van.

10km garantált.

Itt is van egy topic róla:
http://www.rangevideo.com/forum/showthread.php?t=1370

L1P1
2011-05-18, 08:33
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=index&cPath=62&zenid=46b6e66d0905c93be5fb70bda2c5c41f

Itt minden egy helyen van.

10km garantált.


errol en amikor kerestem a VL helyett masik verziot olvastam mar rosszat ha jol emlekszem. Irtozatos teljesitmennyel nyomja a jelet az tuti de hogy mire panaszkodtak arra mar nem emlekszem. Az rcgroups on volt azt hiszem a leiras

loorio
2011-05-18, 08:37
A frysky-t szídták vagy a perifériákat?

Daine
2011-05-18, 08:55
Üdv!

Én vettem egy Rmilec 2,4ghz Long Range-t L1P1-től,de a max 1W-os kimenővel(ami állítólag 800mw) az i.tenért nem tudtam 6500m fölé menni,de addig hibátlan volt!

jpeti29
2011-05-18, 09:07
A 10km-t csak 1wos végfokkal és a patch antennával tudja. Végfok meg patch nélkül meg annyi mint egy jeti. HC kolega tesztelte miskolcon. egy gépen egy jetivel. Üvegszálas (nem karbon) gép belsejében az antennák szándékosan csak bele voltak dobálva mindkettőnek. 300m körül mind a kettő csipogott vadul.

Szerintem 1wos wifi erősítővel meg patch antennával bármelyik 2.4es rendszer tud 10km-t.

loorio
2011-05-18, 13:17
Igen ez valószínűleg így van.

zafir38
2011-05-18, 14:38
Mostanság próbáltuk ki a földön: 1W booster + Frysky modul a vevőjével,
bekapcsolt 1.2G videóval, nagyjából rálátás nélkül, 1200 méterre letettem
a földre és megszakíthatatlan volt a kapcsolat.
ez a levegőben mekkora bizakodásra adhat okot?

Daine
2011-05-18, 14:47
Mostanság próbáltuk ki a földön: 1W booster + Frysky modul a vevőjével,
bekapcsolt 1.2G videóval, nagyjából rálátás nélkül, 1200 méterre letettem
a földre és megszakíthatatlan volt a kapcsolat.
ez a levegőben mekkora bizakodásra adhat okot?


Szerintem 5km az minimum,bár azért eleinte ovatosan meg kell tapasztalni!

zafir38
2011-05-18, 15:01
Szerintem 5km az minimum,bár azért eleinte ovatosan meg kell tapasztalni!
[/quote]

Meglesz! Szinte a Feiyu köré építettük az E.Star-t!:-)

Paraglider
2011-05-18, 18:12
akkor lehet bizakodni:
http://www.youtube.com/watch?v=mxj4vCpjduI

zafir38
2011-05-22, 17:25
Létezik, hogy a wifi-booster egy kisebb-közepesebb ütődésre
működésképtelenné válik? Fesz. van, bejövő jel van(világít a led),
kijövő=0.

kabir bedi
2011-05-22, 18:50
akkor lehet bizakodni:
http://www.youtube.com/watch?v=mxj4vCpjduI


Szép teljesítmény! 8)
Ha megnézitek akkor látszik,hogy messze a várostól készült a felvétel,szerintem ez is rátesz még 1-2Km pluszt!
Talán rosszul gondolom?

Paraglider
2011-05-22, 20:47
itt ki van jobban targyalva ,9 km-ekrol beszelnek 1 w os boosterral.
(De mi van ha 2 wattosal?)

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1247186

L1P1
2011-05-22, 20:52
en beraktam a gepembe a VL helyett es most berepultem az uj gepem. a gep 2 startbol jol be lett allitva es mentem vele 1000m-ert tvra es 300m-ert magassagra. ez nem range teszt volt msot hanem technikai teszt mivel minden uj most es ossze kell hogy alljon. mivel miinden jo volt ezert legkozebb johet a range repules. ja es 0 fail safe volt, jol mukodott a dolog bar ez nem tavolsag hangsulyozom. legkozelebb most hogy belottem a robotot is majd johet egy tavolsagi repules.

Daine
2011-05-23, 08:16
en beraktam a gepembe a VL helyett es most berepultem az uj gepem. a gep 2 startbol jol be lett allitva es mentem vele 1000m-ert tvra es 300m-ert magassagra. ez nem range teszt volt msot hanem technikai teszt mivel minden uj most es ossze kell hogy alljon. mivel miinden jo volt ezert legkozebb johet a range repules. ja es 0 fail safe volt, jol mukodott a dolog bar ez nem tavolsag hangsulyozom. legkozelebb most hogy belottem a robotot is majd johet egy tavolsagi repules.


Szia!

Már azt gondoltam rég repültél már vele!
Jó kis kegyere ez,majd meglátod! ;)

jpeti29
2011-05-23, 08:54
Kár hogy már nem lehet bezerezni. :(

Paraglider
2011-05-23, 14:07
Mostanság próbáltuk ki a földön: 1W booster + Frysky modul a vevőjével,
bekapcsolt 1.2G videóval, nagyjából rálátás nélkül, 1200 méterre letettem
a földre és megszakíthatatlan volt a kapcsolat.
ez a levegőben mekkora bizakodásra adhat okot?


kiprobáltam én is az frskyt.nekem 250 méter jött ki,booster nélkül.igaz 1 .házak között "városban" 2 .vevö a földön 0 magasan. 3.adó kocsiban anyosülésen.pont egyforma távolságban és idöben akadt szét a pmr rádióval .(megjegyzem a pmr tud 5 kmert.)
hétvégére meglesz a 2 wattos booster ugyhogy lesz vagy 300 méter : )..

zafir38
2011-05-23, 14:32
kiprobáltam én is az frskyt.nekem 250 méter jött ki,booster nélkül.igaz 1 .házak között "városban" 2 .vevö a földön 0 magasan. 3.adó kocsiban anyosülésen.pont egyforma távolságban és idöben akadt szét a pmr rádióval .(megjegyzem a pmr tud 5 kmert.)
hétvégére meglesz a 2 wattos booster ugyhogy lesz vagy 300 méter : )



Nekünk nagyon bíztatóak voltak a távolságok de 1 hónap alatt 2 erősítőt is tönkretettünk.
Egyik nagyobbat, másik kisebbet esett. Ha nem más a hiba oka, akkor nagyon érzékeny
az ütődésre. de erről még senkitől nem hallottam.

Paraglider
2011-06-01, 01:31
frsky 1 wattal + patch al 40 km .valaki megtolta rendesen.
http://vimeo.com/23705882

en ezt rendeltem meg, ami 2 wattos es amit szinten nem kaptam meg..:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140544715680&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

mmormota
2011-06-01, 01:51
frsky 1 wattal + patch al 40 km . valaki megtolta rendesen.
http://vimeo.com/23705882


Felhőkön, esőn repült keresztül, elképesztően jó eredmény.
Lehet tudni, melyik Frsky adót és vevőt használja?

karee2
2011-06-01, 05:45
frsky 1 wattal + patch al 40 km . valaki megtolta rendesen.
http://vimeo.com/23705882


Felhőkön, esőn repült keresztül, elképesztően jó eredmény.
Lehet tudni, melyik Frsky adót és vevőt használja?



Szia Mormota!

Szeretném Tőled is megkérdezni:

Idézetet írta: Paraglider - 2011-05-18, 03:34:55
2.4 g tavokat nem lehet ilyennel boosterelni?
http://cgi.ebay.co.uk/1W-WiFi-Wireless-Signal-Booster-Amplifier-802-11b-g-11g-/300361617728?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item45eef29140#ht_3055wt_1139

Sziasztok!

Én vettem egy ilyen kütyüt, Spektrum DX6i távom van, de eddig még nem mertem átalakítani! (A DX6i-nek nem "csavaros" az antennája! Azt gondoltam, csinálok egy SMA kivezetést! Nem tudom, hogy jó lesz-e?)

Előre is köszi a válaszokat!

Kari

Paraglider
2011-06-01, 10:27
Nekem ez a verzio tudja a 3 kilometert sajat anntenaval. de tlalatam videot hogy mentek vele mar 3.8at is.

http://www.giantcod.co.uk/frsky-v8ft-24ghz-futaba-module-only-version-p-405313.html
http://www.giantcod.co.uk/24ghz-frsky-receiver-v8frhv-p-405319.html

30 £ bol megvan postaval.

mmormota
2011-06-01, 16:25
Én vettem egy ilyen kütyüt, Spektrum DX6i távom van, de eddig még nem mertem átalakítani! (A DX6i-nek nem "csavaros" az antennája! Azt gondoltam, csinálok egy SMA kivezetést! Nem tudom, hogy jó lesz-e?)


Ha jól csinálod, természetesen jó lesz.
Nincs Spektrumom, nem tudom a panelről hogy jön ki a koax, van-e a panelen csatlakozó, vagy beforrasztották.
Ha csatlakozós, akkor legegyszerűbb, ha veszel egy kész kábeldarabot, amire gyárilag a neked szükséges csatlakozókat szerelték, ebay-en mindenfále pigtail-t lehet találni.
Persze megcsinálhatod te is, a Gigatechnik-nél vagy az ebay-en megveheted a csatlakozót és felteheted a jelenlegi antenna koaxra is. Ha nem vagy biztos abban hogy hogy kell, inkább kérj meg valakit.

karee2
2011-06-01, 21:32
Nagyon szépen köszönöm a választ!