PDA

Teljes verzió megtekintése : Headplay mod



mmormota
2011-06-10, 02:03
A Headplay-t külső 3s liporól használva hajlamos bedögleni. Kiég egy biztosíték, ami sajnos fixen be van forrasztva a panelre (smd).
Ez az rcgroups-ot olvasva gyakori probléma. Többek szerint a bekapcsolási áramlökés meghaladja a biztosíték max áramát. Főleg akkor fordul elő, ha frissen töltött akkut kötnek rá. Ha így van, ez elég csúf konstrukciós hiba.

Az alábbi módosítás másnak is érdekes lehet, ha külső akkuval szeretné járatni a szemüveget.

Az áramlökés elkerülésére építettem egy egyszerű áramkorlátozó megoldást. (nem rcgroups-os javaslat, ott más módszereket találtak ki)
A külső akku csatlakozójára szereltem rá, nem kell belebuherálni a készülékbe. Fogtam egy BD241 npn tranzisztort (mert ezt találtam a lomok között) és sorba kötöttem az akku negatívval. A bázis és az akku + közé pedig beraktam egy 1kOhm ellenállást. Ez az adott példánnyal 1A áramkorlátot ad. (Gyorsan kell mérni, mert hamar túlmelegszik mérés közben!) Más bétájú tranzisztor esetén persze más lehet a szükséges ellenállás érték.

A headplay kb. 350mA-t vesz fel, itt a tranzisztoron maradó dropout feszültség kevesebb mint 100mV, elhanyagolható. Természetesen nem is melegszik.
Egy csomószor kapcsolgatva a készüléket, mindig rendesen elindult. Hosszú távú tapasztalat még nincs, de szerintem nem lesz gond.

(Ha valaki ugyanarról az akkuról más cuccokat is szeretne üzemeltetni, akkor pnp tranzisztorral érdemes megcsinálni ugyanezt a plusz ágba kötve, így az akku negatív megmarad a közös földnek.)

jpeti29
2011-06-10, 09:09
nice!

Gekko
2011-06-10, 10:45
Igen, ezt mi is megszívtuk! Biztosíték csere megtörtént, majd nyugodtan használtam tovább amíg le nem fagyott repülés közben. Azt mondták, h elmelegszik benne a video vezérlő. Ezután rendeltem új alaplapot, tök jól ment minden, amíg le nem esett kb 40 cm magasból. Megsérültek a szemü és a vezérlő közötti csatiban a kis lábak. Igy most nem tudok mit csinálni vele. Kuka az egész. Kár pedig nagyon jó képe van. A hímes tojásnál is jobban kell vigyázni rá!
Plussz ajánlatos kontroll monitort használni, mert másnál is előfordult fagyás, és akkor bukta!!

üdv

Peck
2011-06-10, 10:48
Majd szólj mikor, melyik kukába dobod :)
Firmwaret nem próbáltál rajta frissíteni? Hátha megoldotta volna a fagyást.
Csatlakozó nem javítható?

L1P1
2011-06-10, 14:42
Majd szólj mikor, melyik kukába dobod :)
Firmwaret nem próbáltál rajta frissíteni? Hátha megoldotta volna a fagyást.
Csatlakozó nem javítható?

az 1.18r az a firmware amivel jol mukodik az fpv kesobbit felraksz szar lesz.

Erre vigyazni kell nagyon ez a titka. nekem fagyott le a multkor a melegben de majd erre is figyelek a jovoben hogy ne legyen a napon. egy extra monitort pedig mar be is uzemeltem , hetvegen nagy repules jon.

GPeti
2011-06-10, 17:31
Állítólag a 12V-nál kicsivel magasabb feszt sem szereti

L1P1
2011-06-10, 18:13
igy van 12v a max ami jo neki. elindul 3 cella lipoval is de nem lesz neki jo

mmormota
2011-06-10, 18:37
Ez esetben kap még egy soros diódát. Ártani nem árthat.

Gekko
2011-06-10, 21:42
Majd szólj mikor, melyik kukába dobod :)
Firmwaret nem próbáltál rajta frissíteni? Hátha megoldotta volna a fagyást.
Csatlakozó nem javítható?


Néhány helyen megkérdeztem és azt mondták, h nem. Sajnos a szemü csatija is szar mert másik vezérlővel sem megy.
:-(

L1P1
2011-06-12, 12:04
1 Biztos, mar 4 kulonbozo szemuveget lattam es a headplaynek a legjobb a kepe. Vigyazni kell ra nagyon de ezzel a legjobb a repules

street-racing
2011-07-01, 00:54
ezekszerint én is megszivtam.
sajnos csak most olvaso erröl a problémáról, hogy sok neki a 12v.
legalábbis gondolom hogy ez a baj, mert egyszerüen csak nem kapcsol be.
a kérdésem, ezt a biztositékot hogyan lehet kicserélni? vay cseréltetni.

mmormota
2011-07-01, 03:47
A biztosítékot (mivel nem volt kéznél hasonló, beszerezni meg nehézkes) szégyenszemre megpatkoltam egy vékony dróttal. (ami kb. 2A-nél olvad el).
Mivel beépítettem az áramkorlátozót, nem annyira hentesmunka mint anélkül lenne... ;D

street-racing
2011-07-01, 06:36
ez igy tiszta sor.
de melyik benne a biztositék?
mit patkoljak hova?
nem én akarom csinálni, van itt egy telefonjavitó barátom, ö jobban ért a mütyür kütyük szereléséhz.(de sanszos, hogy ilyet még nem is látott).

street-racing
2011-07-01, 06:44
tényleg süsü vagyok hozzá.
és a BD241 npn tranzisztor három lába közül melyiket hova kell forrasztani?

Aqvakond
2011-07-01, 08:05
Ha felülről nézed (ahol a felirat van) balról jobbra a sorrend: B,C,E. A hűtőzászló a kollektorral össze van kötve.

street-racing
2011-07-01, 08:33
tehát a B megy a bal oldalira, a C a citromsárgára, és az E elmarad. a rajzát én is megtaláltam, de az nem mond még semmit egy laikusnak. :)

Aqvakond
2011-07-01, 08:59
Lerajzoltam, remélem így érthetőbb :) (Nem vagyok paint művész)

https://lh3.googleusercontent.com/-kr96nseqY88/Tg1v_oVf6RI/AAAAAAAAEHQ/bJn2PBjX4TU/vide%2525C3%2525B3szem%2525C3%2525BC%252520bek%252 5C3%2525B6t%2525C3%2525A9s.gif

mmormota
2011-07-01, 16:09
A biztosítékok:
http://img5.imageshack.us/img5/7263/headplayfuses.jpg
Ez meg a rajz (Aqvakond rajza is tökéletes):
http://img714.imageshack.us/img714/3013/headplay1.png

street-racing
2011-07-01, 22:44
zsir igy már tiszta sor
nagyon szépen köszönöm

bozo
2011-10-10, 00:01
Sziasztok,

Bedöglött a headplay-em: indulásnál kb. 1 mp-ig világít kéken a power button, aztán kialszik és tovább semmi, a szemüveg pedig meg se nyikkan.

Valahogy el kéne döntenem, mi romlott el, érdemes-e liberator-t utánrendelni?

Ha nem dugjátok rá a szemüveget, elindul a vezérlőtök?

köszi.

L1P1
2011-10-10, 10:33
Rangevideonal 50 dolcsiert van liberatorba panel.

Sziasztok,

Bedöglött a headplay-em: indulásnál kb. 1 mp-ig világít kéken a power button, aztán kialszik és tovább semmi, a szemüveg pedig meg se nyikkan.

Valahogy el kéne döntenem, mi romlott el, érdemes-e liberator-t utánrendelni?

Ha nem dugjátok rá a szemüveget, elindul a vezérlőtök?

köszi.

bozo
2011-10-10, 11:41
köszi, tudom, csak nem vagyok biztos benne, hogy a liberatorral van baj. Ha szemcsi nélkül is el kellene indulnia és sokáig világítania a power gombnak, akkor valszínűleg a liberatorral (is) baj van. Én nem indítottam korábban így, ezért nem tudom, ebben kérném valaki segítségét, akinél van működő példány.

bozo
2011-10-10, 11:48
ez szokott egyébként elfüstölni, egy fórumon találtam (bár most nekem nem ez a probléma):

http://www.littelfuse.com/data/en/Data_Sheets/434.pdf

latna
2011-10-11, 14:33
Sziasztok!

A headplay.com nemigazán elérhető, viszont szeretném feltenni az 1.18-as FW-t. Nemtudjátok honnan lehetne ltölteni? Jelenleg az 1.20-as van fent, érdemes egyáltalán lecserélni?

Köszönettel:

Anti

Peck
2011-10-11, 15:10
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&products_id=218
Kicsit lentebb tekersz, ott vannak a fw-ek. az 1.18-as biztos letölthető, kipróbáltam.

A Headplay ha minden igaz megszűnt, gondolom ezért nem megy a weboldaljuk sem már.

latna
2011-10-11, 15:34
http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&products_id=218
Kicsit lentebb tekersz, ott vannak a fw-ek. az 1.18-as biztos letölthető, kipróbáltam.

A Headplay ha minden igaz megszűnt, gondolom ezért nem megy a weboldaljuk sem már.


Sajons azok csak pdf-ek

mmormota
2011-10-11, 15:38
Sajons azok csak pdf-ek


A táblázatban a bal oszlop nem csak pdf... ;D

bozo
2011-10-12, 00:18
köszi, tudom, csak nem vagyok biztos benne, hogy a liberatorral van baj. Ha szemcsi nélkül is el kellene indulnia és sokáig világítania a power gombnak, akkor valszínűleg a liberatorral (is) baj van. Én nem indítottam korábban így, ezért nem tudom, ebben kérném valaki segítségét, akinél van működő példány.


Tud valaki ebben segíteni? Kösz..

latna
2011-10-13, 20:07
Sajons azok csak pdf-ek


A táblázatban a bal oszlop nem csak pdf... ;D


Köszönöm! Igazatok van!

Biztos fáradt voltam.......

mcelek
2011-10-14, 23:00
Igen a rom cserélye szükséges FPV-hez, mivel az 1.20-as a legkissebb videójelromlásra is érzékeny.
Akkor ugyanis 5-10fps-re csökken a képfrissítés >:(
Na, úgy viszont brutális leszállni, mintha pislognál 8)

Daine
2012-10-06, 20:20
Megérkezett az új Hp-em ami már a 1.18 fw tartalmazza.
A liberator protektora akkora találmány,hogy ha már a forgalmazás elején kitalálták volna akkor biztos nem válok meg tőle anno! 8)

capriv6
2012-10-06, 20:49
Nem azért de inkább a csatlakozót kelett volna lecserélnijük még a gyártás alatt...
Ezzel szerintem ök is belátták hogy elég kaka....
Igy vagy úgy de együtt lehet élni vele....





Megérkezett az új Hp-em ami már a 1.18 fw tartalmazza.
A liberator protektora akkora találmány,hogy ha már a forgalmazás elején kitalálták volna akkor biztos nem válok meg tőle anno! 8)

Daine
2012-10-06, 21:03
Igaz,vigyázni kell rá,de kárpótol! ;)


Nem azért de inkább a csatlakozót kelett volna lecserélnijük még a gyártás alatt...
Ezzel szerintem ök is belátták hogy elég kaka....
Igy vagy úgy de együtt lehet élni vele....





Megérkezett az új Hp-em ami már a 1.18 fw tartalmazza.
A liberator protektora akkora találmány,hogy ha már a forgalmazás elején kitalálták volna akkor biztos nem válok meg tőle anno! 8)

Pistu
2012-10-06, 21:28
teny, hogy csinalhattak volna kompaktabbra elhagyva a kulso dobozt, vagy hoszabb kabellel. De ez kell szeretni :D

En mar regota letoltottem a fw-ket de mindig elfelejtek nekiallni a frissitesnek. Ha jol emlexem van meg 1.2es is.

mcelek
2012-10-06, 21:54
Csak az 1.18 jó, nehogy meglepetések érjenek, amikor 10-15frame-re csökken a sebesség ;D
Pikkpakk meg lehet flash-elni ;D
Eredetileg a Dell gyártja, ez a protektor már a RV találmánya.

Pistu
2012-10-07, 06:11
Csak mindig akkor jut eszembe hogy megkene amikor vagy meloban epp eret vagok az unalomtol vagy mar kint vagyok a reten. Nekem is az remlett, hogy az a legjobb fw.

Elek
2012-10-16, 16:19
Sziasztok!

Ki milyen kamerával használja a deadplay-ét?

Daine
2012-10-16, 18:37
Sziasztok!

Ki milyen kamerával használja a deadplay-ét?

Üdv!

Ez nagyon jó kérdés!
Jelenleg 650TVL SONY Effio-E DSP SONY CCD 3,6mm és most elfogadható vele az élesség Hp.-en keresztül!

A kulcstartós kamerával siralmas,viszont Gopro 2-vel is elfogadható,de minden esetben tapasztalható kicsi homályosság!
Utóbbi csak nálam fordúl elő?

mcelek
2012-10-17, 20:17
XEN600-al nem lehetett összehangolni, pedig azon is sokat lehetett menüben állítani. Nem homályos, hanem rettenetes volt a túl világos kép, sötétítve is elqrta.
GoPro2 kiváló képem volt és a Sony Webbie-vel is káprázat, de még a kulcstartósom is jó volt, pedig annak az élőképe csak jó fényviszonyok között használható.

dokilaci
2012-10-17, 20:48
Én KX-6-os kamerával repülők. Szép a képe.
Akinek a csatlakozója tönkremenne, egy kis segitség és leirás:

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15544878&postcount=13

Headplay hordozhatóvá tétele:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=746222&page=48

Amugy ezt az akksit lehet beleszerkeszteni a liberátorba állitolag:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20757

És ha 3D-s filmeket akarsz nézni rajta, akkor meg ezt töltsd le:
http://thepiratebay.se/torrent/7151109/Stereoscopiayer_1.8.0_-_GeckoGold
DVI kimeneti csatlakozás és 120hz kell hozzá.


Aki headplay napelenzött szeretne törülköző helyett, arra pedig megoldás:
http://fpvlab.com/forums/forumdisplay.php?45-FPV-Plastics
http://www.fpv-plastics.com/guestbook.html
50 Euroért Rob bátyánk gyártja 2 hét várakozási idővel.

Igazából a csatim nekem is rossz (tipushiba), most azon gondoskodom milyen csatlakozót lehetne helyette használni, hogy kozmetikailag ne kokány legyen belőle. Ötleteket szivesen fogadok. De lehet, hogy a fennt emlitett fix megoldás lesz belőle.

Na remélem valakinek segitettem!

Daine
2012-10-17, 21:04
Mi lehet a beállítás-összehangolás módja?
Kamera menüében a gyári beállítást hagyom és a szemüt állítom, vagy elsőnek a kamera majd a szemü?



XEN600-al nem lehetett összehangolni, pedig azon is sokat lehetett menüben állítani. Nem homályos, hanem rettenetes volt a túl világos kép, sötétítve is elqrta.
GoPro2 kiváló képem volt és a Sony Webbie-vel is káprázat, de még a kulcstartósom is jó volt, pedig annak az élőképe csak jó fényviszonyok között használható.

mcelek
2012-10-17, 21:21
Én elsőnek a szemüt próbáltam a kamerához, majd a kamerát állítgattam, de sehogy nem akartak együttműködni.
Mivel a kamerán is nagyjából ugyanannyi lehetőség volt, egy darabig elbohóckodtam vele, mielőtt feladtam.
Webbie-vel semmit sem kellett szórakozni, sem a GoPro2-vel.