PDA

Teljes verzió megtekintése : "System settings" beállítási minták



mmormota
2011-12-11, 17:48
Bevált beállítási mintákat várunk ide különféle géptípusokhoz - sokat segíthet azoknak akik hasonló gépet építenek.

mmormota
2011-12-11, 17:49
altima SkyWalker beállításai (kösz!):

http://img862.imageshack.us/img862/8093/beallaltima.jpg

distvan52
2011-12-20, 16:47
Megköszönném ha valaki fölrakná az EASY GLIDER pro system setting-jét.

Sys-Ak
2011-12-20, 20:00
Ez a saját EasyGlider Pro-m beállítása.

http://img515.imageshack.us/img515/4343/egprosetup.jpg

Úgy látom kicsit sportosabb mint Altima számai.
A stabilizálásnál a pitch P valószínüleg azért magasabb nálam, mert arányaiban kisebb a magassági kormány mozgó része.
Néhány észrevétel és általános jótanács:


Némi D tagot is érdemes lehet beállítani, az főleg a széllökések ellen segít, de könnyen eltúlozhatja az ember. Ha van egy jó P érzékenység, annak kb. a hetedét ajánlom első megközelítésnek.
Az I tagot egyelőre hagyjátok nullán, kísérletező kedvűek próbálkozhatnak 0,1-0,2-es értékekkel. Ez úgy működik mintha automatikusan kitrimmelné magát a gép, viszont a földön bekapcsolva a stab módot, el fognak mászni a középpontok ami stabilizált indulásnál csúnya meglepetést okozhat. Összességében sajnos nem szerettem meg az I tagot, mert repülés közben elrejt pár intő jelet. Pl. át lehet miatta esni mert ha lelassulok, akkor is szintben tartja a gép az orrát (folyamatosan egyre jobban húzza a magasságit) amég egyszercsak kínjában ki nem fordul valamerre. Ha nincs I tag, akkor kicsit enged az elképzeléseiből a robot és inkább siklik mint átesik.
A Roll compensation a magassági húzása becsűréshez, hogy tartsa a gép a magasságát. 25-30% még az ilyen kisebb kormányú gépeknek is elég lehet.
A Yaw compensation az automatikus oldalkormány belépés fordulóhoz. Biztos ami ziher alapon jó ha nullán hagyjátok, akkor csak csűrővel és magasságival fordul a gép. Az oldalkormány hatásosságától függően egyébként kis értékeket javallok, az EasyGlider-t 15% már egyenesen lecsavarja az égről. (Ez persze a maximum mechanikus kitéréstől is függ, nekem olyan 30 fokot tér ki mindkét irányba az oldalkormány.)

distvan52
2011-12-20, 21:02
Köszi a beállítási mintát még annyit , melyik lukban van a himbákon a tolórudak.

distvan52
2011-12-21, 16:24
Kipróbáltam a settingst jól teszi a dolgát még szélben is stab módban de Wp módban nem tartja a beállított magasságot,túl emelkedik és manuálban kell lehozni. mit kellene még állítani.

Sys-Ak
2011-12-21, 17:55
Belülről a 3. lyukban van mindegyik bekötés.
A túlemelkedés valószínűleg azért lehet, mert a motor túlságosan húzza felfele a gépet és ha van szél, széllel szemben gázt ad a robot, hogy haladjon.
Ha egyébként szépen siklik a gép és a vízszintes is jól van belőve, akkor a motor lehuzatással kéne kicsit tökölni.
Amennyiben a siklással is gond van, akkor a beépítést kell módosítani, a robot elejét kell kicsit megemelned ebben az esetben.
Nekem teljesen gyári és nincs alátétezve se, de ha manuálisan vezetem, akkor se hajlamos felhúzni a motor az orrát, csak nagyon minimálisan.
Egyébb iránt készül az újabb firmware, amibe többek közt ezt a problémát is orvosoljuk. Az ilyen jelenségben szenvedő gépek pár méterrel a beállított magasság fölött fognak menni, de nem fognak elszakadni felfele. A javítást tartalmazó firmware január második felére várható.

Tehetnél fel pár képet a beépítésről, én nagyon kíváncsi lennék rá. Az EG-ben ez nem olyan egyszerű feladat.
Így nézett ki a prototípusom beépítve:
http://img808.imageshack.us/img808/323/p1010127v.jpg

És így néz ki most (már amennyire látszik belőle bármi):
http://img594.imageshack.us/img594/895/p1010192o.jpg
Nem mondanám referenciának mert van egy plusz egyedi nyák ahova csatlakozik a szalagkábel, onnan vannak elosztva a csatlakozások.

distvan52
2011-12-21, 19:06
A gépem siklása tűrhető, de motorjárat alatt felkapja az orrát. A súlypont 70mm körül van. A Tiéd hol van? Most már stab módban nem csinálja. A robot motorjárat alatt nem-e tudna többet rányomni? Mert mechanikusan már nem nagyon tudok állítani.

http://i42.tinypic.com/64hv5z.jpg

http://i44.tinypic.com/imp55x.jpg

distvan52
2011-12-21, 21:43
Az Altitude error faktor növelésére gondoltam.

mmormota
2011-12-21, 23:53
Kipróbáltam a settingst jól teszi a dolgát még szélben is stab módban de Wp módban nem tartja a beállított magasságot,túl emelkedik és manuálban kell lehozni. mit kellene még állítani.


A robot beépítési szögét kellene módosítani úgy, hogy a robot eleje kerüljön mondjuk 3 fokkal magasabbra, ez valószínűleg megoldja a problémát. Javíthat az is, hogy szándékosan lefelé trimmeled a magasságit, és persze a robotba is átírod az eltrimmelt értéket. A kettő együtt is mehet.

Egy következő firmware verzióban megoldjuk majd hogy erre ne legyen szükség.

mmormota
2011-12-21, 23:58
Az Altitude error faktor növelésére gondoltam.


Ezen a gondon sajnos nem segít. A gép a túl nagy magasságot gázelvétellel csökkentené (takarékoskodni próbál az akkuval). Ellenszélben viszont gázt kell adnia, hogy haladni tudjon. Ha a gép trimmelése olyan hogy gázra erősen emelkedik, akkor ez tartós emelkedéshez vezet.
A következő firmware verzióban ezen változtatunk, a gép a magassági kormánnyal fog korrigálni nagyobb magasság esetén is.

distvan52
2011-12-22, 08:06
Köszi a tanácsokat még ma kipróbálom.

carex
2011-12-22, 22:45
Nekem teljesen jól működött az Easy Gliderben Sys-Ak beállítása.

A robot minden módban szépen tette a dolgát, kiváló szerkezet (csak a robot és a repülő beállítását pontosan el kell végezni)!

Köszönet a fejlesztőknek! Ez a kis "utógondozás" is sokat segít az alkalmazásban és ahogy látom a fejlesztésben is.

Üdv: carex

deltahf
2012-02-15, 15:27
TWINSTAR II.

Motor.: 2 db---------1000KV BL
ESC.: 2db------------20A
Prop.:2db------------APC 8x6 ;)
Akku.:----------------5000mAh
Video akku.:---------1200mAh
Camera.:-------------DX-201 and Gopro
Video.:---------------- Lawmate 1000mW
Thomas Scherrer LRS

http://img820.imageshack.us/img820/3019/c4s1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/c4s1.jpg/)

http://img198.imageshack.us/img198/2259/c4simu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/c4simu.jpg/)

http://img338.imageshack.us/img338/6528/img1726al.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/img1726al.jpg/)

http://img96.imageshack.us/img96/3402/img1727sw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/img1727sw.jpg/)

http://img69.imageshack.us/img69/781/img1728m.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/69/img1728m.jpg/)

http://img515.imageshack.us/img515/7981/img1729z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/515/img1729z.jpg/)

H.krisztián
2012-05-20, 15:47
Ez a saját EasyGlider Pro-m beállítása.

http://img515.imageshack.us/img515/4343/egprosetup.jpg

Úgy látom kicsit sportosabb mint Altima számai.
A stabilizálásnál a pitch P valószínüleg azért magasabb nálam, mert arányaiban kisebb a magassági kormány mozgó része.
Néhány észrevétel és általános jótanács:


Némi D tagot is érdemes lehet beállítani, az főleg a széllökések ellen segít, de könnyen eltúlozhatja az ember. Ha van egy jó P érzékenység, annak kb. a hetedét ajánlom első megközelítésnek.
Az I tagot egyelőre hagyjátok nullán, kísérletező kedvűek próbálkozhatnak 0,1-0,2-es értékekkel. Ez úgy működik mintha automatikusan kitrimmelné magát a gép, viszont a földön bekapcsolva a stab módot, el fognak mászni a középpontok ami stabilizált indulásnál csúnya meglepetést okozhat. Összességében sajnos nem szerettem meg az I tagot, mert repülés közben elrejt pár intő jelet. Pl. át lehet miatta esni mert ha lelassulok, akkor is szintben tartja a gép az orrát (folyamatosan egyre jobban húzza a magasságit) amég egyszercsak kínjában ki nem fordul valamerre. Ha nincs I tag, akkor kicsit enged az elképzeléseiből a robot és inkább siklik mint átesik.
A Roll compensation a magassági húzása becsűréshez, hogy tartsa a gép a magasságát. 25-30% még az ilyen kisebb kormányú gépeknek is elég lehet.
A Yaw compensation az automatikus oldalkormány belépés fordulóhoz. Biztos ami ziher alapon jó ha nullán hagyjátok, akkor csak csűrővel és magasságival fordul a gép. Az oldalkormány hatásosságától függően egyébként kis értékeket javallok, az EasyGlider-t 15% már egyenesen lecsavarja az égről. (Ez persze a maximum mechanikus kitéréstől is függ, nekem olyan 30 fokot tér ki mindkét irányba az oldalkormány.)




Szerinted ez nagyjából megfelelne egy Easy star 2-nek is?

mmormota
2012-05-20, 17:49
Szerinted ez nagyjából megfelelne egy Easy star 2-nek is?

minimum pitch angle: -15 (különben nem tud lejönni termikben)
gliding pitch angle: -4 (nem siklik olyan jól mint egy glider)

H.krisztián
2012-05-20, 21:01
Szerinted ez nagyjából megfelelne egy Easy star 2-nek is?

minimum pitch angle: 15 (különben nem tud lejönni termikben)
gliding pitch angle: 4 (nem siklik olyan jól mint egy glider)




minimum pitch angle: 15

nem marad meg a beírt érték.
Beállítom 15-re ahogy írtad és ha átugrok máshova akkor visszaáll 0-ra.
Ha megnyomom a rögzítést akkor is.

Peck
2012-05-20, 21:05
nem marad meg a beírt érték.
Beállítom 15-re ahogy írtad és ha átugrok máshova akkor visszaáll 0-ra.
Ha megnyomom a rögzítést akkor is.

Mert 0.0 a "maximum" érték.
mmormota -15-re gondolt, ahogy gliding pitchnél is -4-re.

mmormota
2012-05-20, 22:02
Elírtam, bocsánat - javítottam.

H.krisztián
2012-08-19, 22:36
Hello.
Így repül az easy star 2
Szerintem nagyon hánykolódik,rángatózik.
Mit állítsak és merre hogy javuljon a stabilitás?

http://www.youtube.com/watch?v=8XgBwSoZatQ&feature=g-all-lik

Sys-Ak
2012-08-21, 23:25
Ezeket az apró rángatózásokat turbulencia okozza, de itt annyira gyors kis mozgásokról beszélünk amit a kormányfelületekkel nem lehet kivédeni, akárhogy is vezéreljük. A probléma egyébként azért ilyen kirvó, mert a látószög kicsi, így a kis elfordulások is nagyon meglátszanak.

Használj nagyobb látószögű kamerát, repülj csendes időben, ne motorozz nagy gázzal és csak ezek után nyúlj a robot beállításaihoz.

mukkendro
2012-09-23, 22:48
Sziasztok!

Van valakinek bevált beállítási mintája Easy Star 2-höz?

Üdv,
mukkendro

satti1
2012-10-05, 17:47
Sziasztok!

Van valakinek bevált beállítási mintája Easy Star 2-höz?

Üdv,
mukkendro


Elküldtem a mintát levélben.

Elek
2012-10-05, 19:08
Sziasztok!

Styroman "twister fpv" beállítás esetleg valakinek?

Előre is köszönöm!
Üdv!
Gábor

H.krisztián
2012-10-05, 20:16
Sziasztok!

Van valakinek bevált beállítási mintája Easy Star 2-höz?

Üdv,
mukkendro


Elküldtem a mintát levélben.


Nekem is elküldenéd?
Akár pü akár mail.

csomy
2012-10-05, 21:41
Sziasztok!

Styroman "twister fpv" beállítás esetleg valakinek?

Előre is köszönöm!
Üdv!
Gábor

Legutóbbi konfigom Styro TSre:

https://lh5.googleusercontent.com/-4RPh4NJsTFM/UG83caeAvFI/AAAAAAAATJo/Cc5O4TWIK-w/s1024/sys_settings_3.png

Elek
2012-10-05, 21:48
Köszönöm!
Vasárnap kiprobálom!:)

Üdv!
Gábor

mukkendro
2012-10-06, 20:54
Sziasztok!

Van valakinek bevált beállítási mintája Easy Star 2-höz?

Üdv,
mukkendro


Elküldtem a mintát levélben.


Köszi Sanyi, a következő alkalmas napon letesztelem.
Üdv,

H.krisztián
2012-10-06, 20:58
Sziasztok!

Van valakinek bevált beállítási mintája Easy Star 2-höz?

Üdv,
mukkendro


Elküldtem a mintát levélben.


megkaphatnám én is?
köszönöm.

mukkendro
2012-10-06, 21:10
Továbbítottam az e-mailodra.
Üdv,

neo1
2012-10-11, 20:36
Sziasztok! Ha valakinek van Styroman féle twinstar~hoz kalibràciója Azt nagyon megköszönnèm!!!
Üdv: Jani.

csomy
2012-10-11, 20:44
Nem tudom mit értesz klibráció alatt, de tekerj el legalább a lap aljáig!

neo1
2012-10-12, 12:51
A robot beállítására gondoltam, styroman féle twinstarhoz. Ha így érthetöbb! Üdv!

Elek
2012-10-12, 13:05
Akkor ugyan arra gondoltok!





Sziasztok!

Styroman "twister fpv" beállítás esetleg valakinek?

Előre is köszönöm!
Üdv!
Gábor

Legutóbbi konfigom Styro TSre:

https://lh5.googleusercontent.com/-4RPh4NJsTFM/UG83caeAvFI/AAAAAAAATJo/Cc5O4TWIK-w/s1024/sys_settings_3.png

Daine
2013-01-29, 07:37
Udv!
Esetleg ha lenne valakinek X8-hoz beallitasi mintája Es lekkozolne azt megkoszonnem!
Kiindulási alapnak jól jönne!
Köszönöm!

Daine
2013-01-31, 10:44
Udv!
Esetleg ha lenne valakinek X8-hoz beallitasi mintája Es lekkozolne azt megkoszonnem!
Kiindulási alapnak jól jönne!
Köszönöm!

Ezek szerint nincs senkinek X8-as!?
Vagy nincs jó beállítása rá! :P

neo1
2013-04-26, 21:38
Sziasztok!

X8 az engem is érdekelne!

Nem tudom beállítani, hogy mind a két csűrő mozogjon! Turnigy alap v2-es a rádió Immersion adóval kiegészítve! Bekapcsoltam az elevont rajta 1-2 csatorna. De így sem megy!

A segítséget előre is köszönöm!

csomy
2013-04-26, 23:00
Sziasztok!

X8 az engem is érdekelne!

Nem tudom beállítani, hogy mind a két csűrő mozogjon! Turnigy alap v2-es a rádió Immersion adóval kiegészítve! Bekapcsoltam az elevont rajta 1-2 csatorna. De így sem megy!

A segítséget előre is köszönöm!

Ha a robotot használod, akkor a távon nem kell, hogy legyen mix beállítva.
Sima 4 csatornás gépet adj meg a távban, és a C4S szoftverben állítsd be, hogy az egy csupaszárny.

neo1
2013-04-27, 12:11
Köszönöm a választ! Nem az 5-ös be dugtam a másik csűrőt a roboton, az volt a baj!

Köszi még egyszer!!!

De azért még várjuk a beállításokat!!!

Üdv! Jani.

Regi
2013-07-03, 12:49
Sziasztok!

Volna egy nagy kérésem, EPP FPV-hez keresnék C4s beállítási mintát.
Amenyiben megszánna vele valaki, ill közkincsé tenné itt.

Előre is köszönöm!

Üdv: Gyula

Ehez kellene:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14465__epp_fpv_1_8m_x_large_epp_carbon_fiber_r_c _plane.html

istok01
2013-07-12, 20:29
Sziasztok!
Easy star 2-höz beállítási mintát küldene valaki, vagy rakna ide fel ?
Előre is köszi.
Üdv! Istok

Stallmaster
2013-07-14, 23:57
Hali,
közkinccsé teszem a mukkendrotól kapott easy star2 beállítási mintákat.
http://rcpilot.hu/users/2074/8843/b_201307142355465087.jpg
http://rcpilot.hu/users/2074/8843/b_201307142355505088.jpg

istok01
2013-07-15, 09:45
Szia!!
Ezer köszönet Stallmaster !!! :)
Üdv! Istok

BBeni
2013-09-15, 06:52
Sziasztok

Beállítási mintát keresek Easy FPV 1500

http://smileys.on-my-web.com/repository/Thinking/searching-019.gif

Köszönöm

distvan52
2013-11-16, 18:34
Szevasztok 1400mm es csupához keresek beállítási mintát,Jó lenne az X8 asé is ellsőre.

Nobi
2014-03-04, 13:22
Skywalker X5-re keresnék beállítást.

THX!

Ltomi78
2014-05-09, 17:26
Itt is megkerdem:
Milyen beallitasi alapot javasoltok egy fun cub vagy inkabb cessna szeru egesz pontosab a Trainstar beallitasahoz c4s ben. A gep kerekes...a kamera miatt is lesz legellenallasa...1.4m fesztav...1.6 kg lett a gep...a motorja kb ennyit is bir huzni.
Foleg olyasmi erdekel hamar valaki fpv zett be cessnat vahy fun cubot vagy egyeb gurulos gepet orrmotorost

Mat
2014-06-01, 12:13
Sziasztok,

ha a levegő sebességét szeretném mérni, akkor az hogy realizálható? Mi a menetrendje?

pl:

- simán az analóg portra kell rátenni a megvett sebességmérőt és bepipálom a programban?

- Az FY 41AP pitot -csöve jó lehet hozzá?

Üdv: Laci

Tsyrke
2014-06-03, 08:07
Hi all

Én is skywalker X8-hoz keresek beállitás mintát. Köszöm szépen!

tsyrke

bedrock
2014-06-03, 08:31
Az X8-oz nagyon hasonló FX-79:

http://rcpilot.hu/users/196/24105/b_20140603830174672.jpg

f-romi
2014-10-05, 13:00
na, az aramlas meres erdekes tema szamomra is, kulonosen a pitot cso kalibracioja.

mmormota
2014-10-10, 01:06
Az Frsky Pitot cső gyárilag kalibrált. A GPS sebességgel összehasonlítva nagyjából jó is. A működés elvéből adódóan egész kis légsebesség esetén ugrál és és pontatlan, de egy átlagos fpv gép sebességén már jó. Mindenképpen pontosabb, mint a két külön nyomásmérőt alkalmazó megoldások.
Esőben bedöglik, de ez más modellező Pitot csőre is igaz. Fűteni kellene (elforralni a vizet ami belemegy), de ez kis méretben, modellező cuccban nem egyszerű.

Gagyi
2014-12-28, 09:31
Sziasztok!

Styroman twister beállítási mintája van valakinek? Amik fentebb vannak azok már nem elérhetők! Köszönöm!

Gagyi
2015-03-28, 14:29
Sziasztok!

Styroman twister beállítási mintája van valakinek? Amik fentebb vannak azok már nem elérhetők! Köszönöm!

Senkinek???

Ltomi78
2015-04-01, 14:12
ez a gép szinte ugyanaz

[QUOTE=deltahf;788029]TWINSTAR II.

Motor.: 2 db---------1000KV BL
ESC.: 2db------------20A
Prop.:2db------------APC 8x6 ;)
Akku.:----------------5000mAh
Video akku.:---------1200mAh
Camera.:-------------DX-201 and Gopro
Video.:---------------- Lawmate 1000mW
Thomas Scherrer LRS

http://img820.imageshack.us/img820/3019/c4s1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/c4s1.jpg/)

http://img198.imageshack.us/img198/2259/c4simu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/c4simu.jpg/)

http://img338.imageshack.us/img338/6528/img1726al.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/img1726al.jpg/)

http://img96.imageshack.us/img96/3402/img1727sw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/img1727sw.jpg/)

QUOTE]

Gagyi
2015-04-01, 22:21
Nálam nem jók a képek....


ez a gép szinte ugyanaz

[QUOTE=deltahf;788029]TWINSTAR II.

Motor.: 2 db---------1000KV BL
ESC.: 2db------------20A
Prop.:2db------------APC 8x6 ;)
Akku.:----------------5000mAh
Video akku.:---------1200mAh
Camera.:-------------DX-201 and Gopro
Video.:---------------- Lawmate 1000mW
Thomas Scherrer LRS

http://img820.imageshack.us/img820/3019/c4s1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/820/c4s1.jpg/)

http://img198.imageshack.us/img198/2259/c4simu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/c4simu.jpg/)

http://img338.imageshack.us/img338/6528/img1726al.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/338/img1726al.jpg/)

http://img96.imageshack.us/img96/3402/img1727sw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/img1727sw.jpg/)

QUOTE]

Ltomi78
2015-04-02, 10:33
Kerdezz re a bejegyzes irojanal..de sokan repultek twinstarral...a topic elejen nezz szet ott lesznek mintak.

H.krisztián
2015-05-02, 17:23
sziasztok
Skywalkerhoz nincs valakinek beállítási mintája?
megköszönném ha megosztaná.

Jostee
2015-11-15, 20:54
Sziasztok!
Twinstarhoz keresnék beállítási mintát. Néztem volna az előzőeket de egyik sem megjeleníthető.
Köszönöm!

mmormota
2015-11-16, 23:12
Kezdésnek jó, ha mindent alapon hagysz. Aztán - ha szükséges - lehet finomítani.

Jostee
2015-11-27, 18:48
Ez a jelenlegi beállítása a twinstar-nak:
http://rcpilot.hu/users/4308/28688/b_201511271831313889.jpg
Most már majdnem jónak mondható. A direction error factoron kellene még állítani gondolom mert RTH-ba mikor hazaér, a körhöz nem sok köze van ahhoz amit a gép repül.
Sajnos a rossz idő miatt nem tudtam tovább tesztelni.

Mat
2016-05-05, 19:00
Szia distvan52,

a vitorlázóm beállítása: