PDA

Teljes verzió megtekintése : Hornet OSD + FY31AP (FY-31AP Trade Edition)



L1P1
2012-01-14, 14:55
van mar valakinek ilyenje?

http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=757

deltahf
2012-01-15, 08:22
Egy kérdés.
Ha már van nagyon jó Magyar fejlesztésű cumó miért nem ezt veszi minden Magyar?

Daine
2012-01-15, 09:32
Egy kérdés.
Ha már van nagyon jó Magyar fejlesztésű cumó miért nem ezt veszi minden Magyar?

Ha valakinek volt már előtte Feyo azt megértem,de ha vásárlás előtt áll annak értékben és tudásban is verhetettlen a C4S!
Csak az osd majd 300 dollár és hol van hozzá még a stabilizálló illetve a gps vevő!? :o

Paraglider
2012-01-15, 09:38
benne a csomagban:
Includes:

Hornet OSD Video Overlay Module
FY-31AP Module
FYGPS (10Hz) Module
FYCS100 Current Sensor
Related Wiring

L1P1
2012-01-15, 10:41
Egy kérdés.
Ha már van nagyon jó Magyar fejlesztésű cumó miért nem ezt veszi minden Magyar?


nekem van feiyu-m es hibatlanul mukodik soha semmi baj nem volt vele. most itt az uj verzio es szeretnem megismerni azt is.
attol hogy volt magyar suzuki meg volt aki mas markat is megnezett sot megvett nem?

L1P1
2012-01-15, 10:45
benne a csomagban:
Includes:

Hornet OSD Video Overlay Module
FY-31AP Module
FYGPS (10Hz) Module
FYCS100 Current Sensor
Related Wiring


igen igen ez teljes csomag es raadasul valami erosebb nagyobb gps is van benne. nem tul sok meg rola az info de 1-2 honap elkezdodik a rpeulo ido es tuti lesz hozza info boven

Bigyula
2012-01-15, 10:56
nekem van feiyu-m es hibatlanul mukodik soha semmi baj nem volt vele. most itt az uj verzio es szeretnem megismerni azt is.
attol hogy volt magyar suzuki meg volt aki mas markat is megnezett sot megvett nem?


Persze. Nézhetsz Opelt, Audit, vagy Mercedest is. Mind magyar. :-)

L1P1
2012-01-15, 11:40
ha kerhetem arrol sozljon mar a topic ami a cime ne masrol

Paraglider
2012-01-15, 12:30
itt a mukodese:

http://www.youtube.com/watch?v=zWPLENvbVRc&feature=related

deltahf
2012-01-15, 14:59
Egy kérdés.
Ha már van nagyon jó Magyar fejlesztésű cumó miért nem ezt veszi minden Magyar?


nekem van feiyu-m es hibatlanul mukodik soha semmi baj nem volt vele. most itt az uj verzio es szeretnem megismerni azt is.
attol hogy volt magyar suzuki meg volt aki mas markat is megnezett sot megvett nem?



De! :D csak egy kérdés volt.

Ltomi78
2012-05-15, 16:17
Sziasztok!

Az AP117-esem tönkrement. Azt olvastam hogy teljesen kompatibilis a Hornet OSD az FY21Ap -vel , ez utóbbi ami nekem is megmaradt és úgy néz ki hibátlan. Kérdés hogy ha úgy döntök hogy beszerzek egy ilyen OSD-t a hornet-et akkor tényleg használható az FY21AP robottal? Csak hogy ne legyen árván szegény:) Ja és a fy21ap eredeti Gps-e van, az is jó a hornet-hez igaz?

Köszönöm előre is
u.i.: még mielőtt megkérdezné valaki hogy miért nem c4s ..természetesen már a C4S-nek meg van a helye a glideremben csak még nagy a csend a gyártósoron...de amint jön veszem is meg 8) azt is

Martin111
2013-11-12, 23:24
Sziasztok .
Volna valaki aki ilyen robotot jasznal jelenleg is ?
Esetleg tidna segiteni a telepitésében .

Ltomi78
2013-11-13, 11:12
Sziasztok .
Volna valaki aki ilyen robotot jasznal jelenleg is ?
Esetleg tidna segiteni a telepitésében .


Nemrég segítettem valakinek ezügyben. Bár a korábbi rendszert használtam de a telepítés nem sokban változott. Szerintem egész jól lekövethető minden a manuál alapján. Max akkor lehet kicsit más a vezetékelés ha nem 12 voltos videó adó és kamerát használsz.
Egyébként itt minden meg van róla, képekkel berajzolva mit hova kell kötni. Ha valami nem egyértelmű keress meg:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/1049840956X508969X41.pdf
a robothoz: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/294329279X427343X33.pdf

Ja és amit a kollegának már leirtam, ha eljutottál a bekötésekig, akkor a repülési mód kapcsolókhoz egy kis magyarázat:
"Ugye ha a kék led visszjelzéseit nézzük a manuál szerint:

kikapcsolt állapotban: folyamatos villogás
stabilizált módban: folyamatosan világít
útvonal repülési mód: lassú villanás (fel-fel villan gondolom)
RTL hazatérő mód: dupla gyors villanás periodusonként
ACM körzés vagy loitering mód: tripla villanás periódusonként

(én nem csak a led villogásra biznám a dolgot hanem az OSD-n nézném hogy mit írt ki hiszen a fenti kódók, STAB, RTL, ACM Waypoint, meg kell hogy jelenjenek mikor aktiválod őket)

Repülési módok kapcsolása:
SW1: stabilizált mód (félig manuális gázt te kezeled, félig a robot stabliizál) és waypoint útvonal repülési mód (ez is automata)
SW2: 2 féle autópilóta mód, 1 RTL hazatérés, 2 Körzés ACM

SW1 :kikapcsolt , SW2 kikapcsolt = manuális repülés te irányitasz
SW2: kikapcsolt, SW1 stab mód= stabilizált mód (gáz és vezérlés tied, ő stabilizás
SW2 kikapcsolt, SW1 path navi mód = útvonal waypoint repülésEZ FONTOS:
SW-2 Autopilot Modes
FY31AP Autopilot Modes is controlled via SW-2.
IMPORTANT: The Autopilot Mode (SW-2) has controlling priority
over the Flight Modes (SW-1). If you wish to use the Flight Mode
(SW-1), you must de-activate the Autopilot first.

Tehát ha SW2 kapcsoló akár RTL módba , akár ACM körzés módba kapcsolód az felülírja az SW1 kapcsolót vagyis, tökmindegy hogy az SW1 milyen állásban van ha SW2 aktiválod vagy RTL módba repül a gép , vagy az ACM be fog ugrani!

Vagyis:
SW1: stab mód akár útvonal mód akár kikapcsolt, SW2 : RTL mód-ba kapcs = RTL mód
SW1: stab mód akár útvonal mód akár kikapcsolt, SW2: ACM körzés mód= körzés

MINDENKÉPP ÁLLÍTSD BE A FAILSAFE-T! vagyis hogy jelvesztés esetén a vevő olyan ppm jelet adjon le hogy SW2 csatornát RTL módba kapcsolja!!!

Sajnos a manual olvasása során láttam hogy a gázkezelés nem teljesen világosan van leírva. Elméletileg RTL és ACM módban saját maga kell hogy kezelje a gázt, de csak annak mértékéig amilyen állásban van éppen a gázkar. Nem tudom hogy van e hozzá szoftver mint a c4s robotnál ahol előre be tudom állítani a sikló gáz érétéket, viszont függetlenül a gázkartól akár maximum gázt is tud adni ha gépet emelni szükésges. Ezt a FY31AP ilyen intervallumban nem tudja legalábbis a leírás szerint. Ennek utánna kéne járni! RC groups-on és a fórumon!

Sajnos ez gyenge pontja a Feyu robotnak nem sokat fejlődött ilyen téren FY21AP elődtől más téren viszont igen.
Ez ugye baromi lényeges dolog főleg az RTL módnál hiszen ha nincs irányításod nem tudsz gázt adni! A leírás szerint előre érdemes beállítani 50%-os gázt FAIL SAFE esetén. Magyarul hogy a gáz csatornát jelvesztés esetén állítsa legalább 50%-ra.

A gépet kalibrálni kell a távirányító alapállásához ezt meg tudod csinálni a manual alapján? ugye a dip switch kapcolót 4-es kapcsiját kell on-ra tenni a kalibrálás alatt… Ezt csak le tudom fordítani Neked ha nem megy de az enyémen ilyen nem volt, a c4s –nél meg simán a szoftverben kell."

Martin111
2013-11-21, 19:30
Össze kötöttem a rendszert , a géppel, szépen mozognak a szervók is irányban, de egy dolog aggaszt kicsit, az osd olyan 40-50 celsius fokon üzemel.
Normális ez ?
Lehet a videó adónak külön táp kellene , nem az osd ről ?

Ltomi78
2013-11-22, 11:11
Szia!

Utánnanéztem a levelezésemnek a Feiyutech-el mikor gondom volt az AP117 osd -vel ami a Tiédnek az elődje. Nekem ugyan beszart a current sensor, de mint látod pirossal adott válaszok alapján az OSD melegedése normális. Az hogy 50 fok mennyire az szintén utánna kell olvasni.


Dear Tamas Landa
Through the description of, maybe the Current sensor was damaged,or have problem with the power(+5) to the current.

The questions:
1. Can I use the current sensor in this way (withou connecting the yellow wire of the sensor to osd)?
yes,you can use this way,the osd can work,but can not display the right current.
2. Is it normal that the AP117 OSD getting a little bit warm when I using it without the current sensor?
it is normal.
3. Is it norma that the AP'117 OSD getting a little warmer when I using with the current sensor, but not connecting the yellow cable from the sensor?
it is normal.
4. Is it normal that AP117 OSD counting mAH consumption without connecting the current sensor? (Because previously I used it without current sensor and mAH consumed by power batter were displayed, and counting some value in mA/hincreasing slowy
because the current sonser is damaged ,you not need to connect it,also you can connect the red wire to the positive and black wire to the negative for detection the battery voltage




Össze kötöttem a rendszert , a géppel, szépen mozognak a szervók is irányban, de egy dolog aggaszt kicsit, az osd olyan 40-50 celsius fokon üzemel.
Normális ez ?
Lehet a videó adónak külön táp kellene , nem az osd ről ?

Ltomi78
2013-11-22, 11:14
egyébként ezen az elérhetőségen válaszolni szoktak:

Best Regards
Eric Wei
CEO
Guilin Feiyu Electronic Technology Co., Ltd
Addr:Rm. B305, Innovation Building, Information Industry Park,
Chaoyang Road, Qixing District, GuiLin,CN
Website: http://www.feiyudz.cn http://www.feiyu-tech.com
Email: feiyudz@yahoo.cn
MSN:fciasth@hotmail.com

Ltomi78
2013-11-22, 11:16
Bocs a válaszokat nem sikerült pirossal jelölni, de a lényeg hogy Normális szerintük is ;)



Szia!

Utánnanéztem a levelezésemnek a Feiyutech-el mikor gondom volt az AP117 osd -vel ami a Tiédnek az elődje. Nekem ugyan beszart a current sensor, de mint látod pirossal adott válaszok alapján az OSD melegedése normális. Az hogy 50 fok mennyire az szintén utánna kell olvasni.


Dear Tamas Landa
Through the description of, maybe the Current sensor was damaged,or have problem with the power(+5) to the current.

The questions:
1. Can I use the current sensor in this way (withou connecting the yellow wire of the sensor to osd)?
yes,you can use this way,the osd can work,but can not display the right current.
2. Is it normal that the AP117 OSD getting a little bit warm when I using it without the current sensor?
it is normal.
3. Is it norma that the AP'117 OSD getting a little warmer when I using with the current sensor, but not connecting the yellow cable from the sensor?
it is normal.
4. Is it normal that AP117 OSD counting mAH consumption without connecting the current sensor? (Because previously I used it without current sensor and mAH consumed by power batter were displayed, and counting some value in mA/hincreasing slowy
because the current sonser is damaged ,you not need to connect it,also you can connect the red wire to the positive and black wire to the negative for detection the battery voltage




Össze kötöttem a rendszert , a géppel, szépen mozognak a szervók is irányban, de egy dolog aggaszt kicsit, az osd olyan 40-50 celsius fokon üzemel.
Normális ez ?
Lehet a videó adónak külön táp kellene , nem az osd ről ?

Martin111
2013-12-22, 10:46
Sziasztok.
Az osd kép váltó csatornára , a vevő negativ illetve jel szálat kell rá kötni ugye ?
A távon , , rá programoztam az aux chanell menüben az 5 ös csatornát ,egy kapcsolora, de nem vált képet.
Radiom Futaba T 10.
Köszönöm.

Ltomi78
2013-12-24, 23:43
Sziasztok.
Az osd kép váltó csatornára , a vevő negativ illetve jel szálat kell rá kötni ugye ?
A távon , , rá programoztam az aux chanell menüben az 5 ös csatornát ,egy kapcsolora, de nem vált képet.
Radiom Futaba T 10.
Köszönöm.


igen az SW csatornára kell bekötni az osd-n a vevő szabad csatornáját nálad az 5-öst például. Mondjuk ellenőrizd hogy egy szervót mozgat ez az 5-ös csatornád tehát jól programoztad e az aux-ot rá. Ha igen akkor mennie kell

fotozd le mit hova kötöttél.

Martin111
2013-12-25, 08:21
Szia Ltomi , a rádión jelzi a servo test menüben, hogy kimegy a jel.
Az sw csatornára kotottem, ezért nem értem.
A kimenő jel értékét is valtoztattam ide oda de semmi.

Seszi
2013-12-25, 22:56
hasonló robotnál volt 1x olyan, hogy stabil módban nem volt hajlandó full osd képet adni. a másik csatornát is kapcsolgasd, ahol a repülési módot állítod!

Martin111
2013-12-26, 12:48
Nincs össze kötve most a robottal.
Csak az osd használom , jelenleg.
Rtl ben van , akkor biztos az lesz a baja..
Köszönöm.

Ltomi78
2013-12-26, 17:07
Nincs össze kötve most a robottal.
Csak az osd használom , jelenleg.
Rtl ben van , akkor biztos az lesz a baja..
Köszönöm.


Kozos a fold az rc vevonek es az osd nek vagy kulon taprol mennek? Szerintem a foldnek meg kell egyezni.

Ltomi78
2013-12-26, 17:12
Nincs össze kötve most a robottal.
Csak az osd használom , jelenleg.
Rtl ben van , akkor biztos az lesz a baja..
Köszönöm.


Milyen osd modban van most mert van vagy 5 fele...ha rateszed a jumpert az sw csatira a default B re valt.
Probald megy egy masik rc vevovel is es legyen bekotve a gps is.. talan valami gaz lehet a fold vagyis a gnd bemenettel akkor nem szokott valtani.

Ltomi78
2013-12-26, 17:25
Szerintem valami nem jol kotottel be vagy megtort a fold kabel vagyva jel ami az osd es rc vevo kozott van

Biztos jo csatornat kotottel ossze az osd vel...sokdzor aprosagokst nem veszunk eszre bocsi de ezeket ellenorizd ;)

Merd meg hogy meg van e a sw kabelen valamint a vevo es osd kozott a fold kapcsolat ohm merovel(multimeter). En belul mernem az osdt fedelet leszedve.
Ha van foldeles mukodnie kell!

Martin111
2013-12-27, 10:01
Köszönöm az ötleteket uraim.
Sikerült, az osd képváltó kábel csatlakozásnál volt kontakt hiba.

Ltomi78
2013-12-28, 01:23
;) akkor azert kozel jartam a megoldashoz

Martin111
2013-12-28, 06:56
Nem is kicsit. ;D
A robot programozással még zaklatni foglak jövőre ;D :o

Martin111
2014-01-22, 08:47
Sziasztok
Ossze dobtam a rendszert.minden ok is, viszont meg azt nem tudom, hogy szoftveresen hogy allitsam majd be a korzesi modadatait, stb.
Sajnos a szamito geppel nem vagyok nagyon joban ;-)
A szoftveret nem tudtam eddig telepiteni..
Valaki valami infoval videoval esetleg el tudna latni?

Martin111
2014-01-22, 09:31
Ott tartok, hogy van, abm,acm, rtl modom.
Hogy lehet kikapcsolt allapotot elerni?
vagy a stab modban nyugodtan fel szallhatok vele?
A 6-7 -es csatorna is aux jel a robot egy egy vezetekevel.
Ha a 7-es csatimra meg egy kapcsolot mixelek akkor avval el tudom erni az off allapotot?

Ltomi78
2014-01-22, 13:07
Ott tartok, hogy van, abm,acm, rtl modom.
Hogy lehet kikapcsolt allapotot elerni?
vagy a stab modban nyugodtan fel szallhatok vele?
A 6-7 -es csatorna is aux jel a robot egy egy vezetekevel.
Ha a 7-es csatimra meg egy kapcsolot mixelek akkor avval el tudom erni az off allapotot?


irtam mailt...csak akkor szálj fel de akkor is csak manuálban ha ellenörizted hogy servok jó irányba mozognak, majd stab módban hogy pont az ellenkező irányban korrigálnak e!

Az off állapot a manual mód

Ltomi78
2014-01-22, 13:09
korábban irtam:

Repülési módok kapcsolása:
SW1: stabilizált mód (félig manuális gázt te kezeled, félig a robot stabliizál) és waypoint útvonal repülési mód (ez is automata)
SW2: 2 féle autópilóta mód, 1 RTL hazatérés, 2 Körzés ACM

SW1 :kikapcsolt , SW2 kikapcsolt = manuális repülés te irányitasz
SW2: kikapcsolt, SW1 stab mód= stabilizált mód (gáz és vezérlés tied, ő stabilizás
SW2 kikapcsolt, SW1 path navi mód = útvonal waypoint repülésEZ FONTOS:
SW-2 Autopilot Modes
FY31AP Autopilot Modes is controlled via SW-2.
IMPORTANT: The Autopilot Mode (SW-2) has controlling priority
over the Flight Modes (SW-1). If you wish to use the Flight Mode
(SW-1), you must de-activate the Autopilot first.

Tehát ha SW2 kapcsoló akár RTL módba , akár ACM körzés módba kapcsolód az felülírja az SW1 kapcsolót vagyis, tökmindegy hogy az SW1 milyen állásban van ha SW2 aktiválod vagy RTL módba repül a gép , vagy az ACM be fog ugrani!

Vagyis:
SW1: stab mód akár útvonal mód akár kikapcsolt, SW2 : RTL mód-ba kapcs = RTL mód
SW1: stab mód akár útvonal mód akár kikapcsolt, SW2: ACM körzés mód= körzés

Martin111
2014-01-26, 09:28
Sziasztok.
Olyan problémám volna, hogy a robot eddig teljesen jól üzemelt , egy futaba vevővel, most kicseréltem egy Orange open lrs rendszerre evvel pedig nem tudok üzem módot váltani.

Ltomi78
2014-01-26, 13:51
Akkor a hibat az orange lrs ben kersd...de a szokasis szervo tesztel kiderul hogy az orange adott csatornajan kijon e a megfeleli pwm jel..
Lehet rossz fw toltottel fel kerdezz ra az open lrs topicban mi a legfrissebb fw de ahogy hallom sokszor bizonytalan ez a rendszer meg.

Azert a fold kapcsolatot ellenorizd az adatkabelen



Sziasztok.
Olyan problémám volna, hogy a robot eddig teljesen jól üzemelt , egy futaba vevővel, most kicseréltem egy Orange open lrs rendszerre evvel pedig nem tudok üzem módot váltani.

Martin111
2014-01-28, 16:55
Sziasztok.
Tudja valak7, hogy az osd -n hogy tudom nullazni a magassagot ?
A földön 130 métert mutat. Igy marad a matek :D

Ltomi78
2014-01-29, 13:02
Sziasztok.
Tudja valak7, hogy az osd -n hogy tudom nullazni a magassagot ?
A földön 130 métert mutat. Igy marad a matek :D


Pumuklis kollega és Te beszélgettek néha egymással. Vagy hogyhogy ugyanaz lett a problémátok? :D
Nem hinném hogy egy ilyen kategóriájú OSD-n bármit is nullázni kéne. Nekem az AP117 volt a Tietek elődje és sosem kellett nullázni mert minden összedugáskor logikusan megtette és onnan mérte a 0-t ahonnan felszálltam. Két dolog van ezt írja a manuál is.
Relative altitude (Unit : meter)
"1. Combination of autopilot barometer
altitude sensor and GPS Altitude.
2. When only GPS Receiver is connected
to the Hornet, GPS Altitude will be
displayed"
Ha a robottal van (fy31AP)összekötve akkor a barométer alapján ami a robotban van nem az osd-ben....méri a magasságot pontosan! Ha csak az osd-t használod akkor a gps alapján méri a magasságot..ez már nem olyan pontos ez okozhat gondot de 0 -ról kéne indulni.
. Lehet a hirtelen hőmérséklet változás okozta. Ha robottal együtt okoz gondot a kkor resetelni érdemes a robotot. Ha az osd-t önálllóan használod akkor firmware-t kell frissíteni, ha jól olvastam 1.4-re. Ehhez usb ttl kábel kell ilyesmi http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=710.
A frissítésről írnak az rc groupson és feiyu oldalán is.

Ltomi78
2014-01-29, 13:10
Persze ahogy itt olvasgatok az is lehet hogy ebből sosem lesz 0 ha az osd-t a robot nélkül használod mert a GPS méri magasságot nem a baor....jó lenne ha más is tudna ebben tanácsot adni aki használ önállóan AP117 vagy hornet , f-tek osd-t.
De az FW frisítést megpróbálnám
A remzibi osd-n volt nullázó gomb azt tudom.




Sziasztok.
Tudja valak7, hogy az osd -n hogy tudom nullazni a magassagot ?
A földön 130 métert mutat. Igy marad a matek :D


Pumuklis kollega és Te beszélgettek néha egymással. Vagy hogyhogy ugyanaz lett a problémátok? :D
Nem hinném hogy egy ilyen kategóriájú OSD-n bármit is nullázni kéne. Nekem az AP117 volt a Tietek elődje és sosem kellett nullázni mert minden összedugáskor logikusan megtette és onnan mérte a 0-t ahonnan felszálltam. Két dolog van ezt írja a manuál is.
Relative altitude (Unit : meter)
"1. Combination of autopilot barometer
altitude sensor and GPS Altitude.
2. When only GPS Receiver is connected
to the Hornet, GPS Altitude will be
displayed"
Ha a robottal van (fy31AP)összekötve akkor a barométer alapján ami a robotban van nem az osd-ben....méri a magasságot pontosan! Ha csak az osd-t használod akkor a gps alapján méri a magasságot..ez már nem olyan pontos ez okozhat gondot de 0 -ról kéne indulni.
. Lehet a hirtelen hőmérséklet változás okozta. Ha robottal együtt okoz gondot a kkor resetelni érdemes a robotot. Ha az osd-t önálllóan használod akkor firmware-t kell frissíteni, ha jól olvastam 1.4-re. Ehhez usb ttl kábel kell ilyesmi http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=710.
A frissítésről írnak az rc groupson és feiyu oldalán is.

Martin111
2014-01-29, 19:58
Nos akkor az a szitu, hogy azt az értéket mutatja , amit még a robottal mért utoljára.
Most csak az osd használom, rep stabbal.
Mindent értek, :D

Ltomi78
2014-01-29, 20:10
Nos akkor az a szitu, hogy azt az értéket mutatja , amit még a robottal mért utoljára.
Most csak az osd használom, rep stabbal.
Mindent értek, :D


Nem biztos hogy azt mutatja. Usb TTL kabelt szerintem itthon is lehet venni és érdemes megpróbálni a szoftverfrissítés ét elméletileg a GPS tengerszint feletti magasság alapján mér.

pulsarxp
2014-01-29, 20:33
Nos akkor az a szitu, hogy azt az értéket mutatja , amit még a robottal mért utoljára.
Most csak az osd használom, rep stabbal.
Mindent értek, :D


Nem biztos hogy azt mutatja. Usb TTL kabelt szerintem itthon is lehet venni és érdemes megpróbálni a szoftverfrissítés ét elméletileg a GPS tengerszint feletti magasság alapján mér.

De mivel szoftveres a cucc, nyilván nullázható is, így az a 0 amit akarsz :)

Ltomi78
2014-01-29, 21:59
Na igen. De valami bug van benne mert siman 0 rol kene indulnia ki be kapcsnal

Ltomi78
2014-02-04, 14:26
Itt van minden FW cucc is bemutató videók is:

http://www.feiyu-tech.com/download-en.php?id=45

http://www.feiyu-tech.com/news_list-en.php?nav_num=5

Na és úgy látom megjelent már az FY41AP rendszer osd vel ! ;) Ez már olyasmi mint a c4s minden egyben egy dobozban
http://www.feiyu-tech.com/product-en.php?id=32
http://www.feiyu-tech.com/uploads/images/2013_03/1303291003139873.jpg

Ltomi78
2014-02-04, 14:29
Airspeed sensort is adnak hozzá, tehát valós nem GPS sebességet is mér majd!



Itt van minden FW cucc is bemutató videók is:

http://www.feiyu-tech.com/download-en.php?id=45

http://www.feiyu-tech.com/news_list-en.php?nav_num=5

Na és úgy látom megjelent már az FY41AP rendszer osd vel ! ;) Ez már olyasmi mint a c4s minden egyben egy dobozban
http://www.feiyu-tech.com/product-en.php?id=32
http://www.feiyu-tech.com/uploads/images/2013_03/1303291003139873.jpg

Ltomi78
2014-02-04, 14:35
Elég jó bővíthető Ground station softver is van hozzá bár az a korábbihoz is volt, és kap külön power modult mint a nazanak van gondolom több cellás lipok kezelése miatt stabil 12 és 5 voltot generál.
;)
És hát az ára sem rossz, express postával kb 60E ft. anélkül még kevesebb is kicsit:
http://www.aliexpress.com/item/FY-41AP-A-integrate-with-OSD-module-added-Air-speed-sensor-and-power-manager/832190341.html ::) ::)

Mat
2014-05-16, 18:58
Sziasztok,

egy gyenge pillanatomban vettem egy fy-41AP Lite-ot.

Mivel szeretném a modellhez használni az ívelő - fék lapokat is, nem igazán jön be nekem az Aurora-9 -hez a két, három állású kapcsoló, hogy is lehetne megoldani vele....

Ezért: jó lehet a hozzá kapott GPS a C4S-hez is?

Üdv: Laci

Ltomi78
2014-05-20, 17:02
Nem ismerem az aurora 9-et de itt ezt irják:
The Aurora 9 has eight switches, one momentary (trainer), five 2-position, and two 3-position.

Neked 3 db 3 állású kéne?

Szerintem vagy úgy lehet hogy lemondasz mondjuk a 3D repülési módról és azt kétállásura teszed az SW1 kapcsolót.

vagy 2db 2 állásura mixeled a féklapot...annak le és fel is kell mozognia?



Sziasztok,

egy gyenge pillanatomban vettem egy fy-41AP Lite-ot.

Mivel szeretném a modellhez használni az ívelő - fék lapokat is, nem igazán jön be nekem az Aurora-9 -hez a két, három állású kapcsoló, hogy is lehetne megoldani vele....

Ezért: jó lehet a hozzá kapott GPS a C4S-hez is?

Üdv: Laci

Martin111
2014-05-28, 21:59
Sziasztok.

Kérdésem a következő.
Amikor a robottal először repülök, mennyire tegyem érzékennyé a robot kormányzó reakcióit ?

Martin111
2014-05-28, 22:01
Ja és még egy kérdés ?
A földön mért magassagom 110 méter.
Hogy tudom nullazni ezt az értéket ?

Ltomi78
2014-06-03, 01:32
Ja és még egy kérdés ?
A földön mért magassagom 110 méter.
Hogy tudom nullazni ezt az értéket ?

Miert csak osd t hasznalod? Az fy31ap ben van a baro sensor...ott nem lehet 100 meter az jol mer es indulasnal nullaz...az osd meg gps adatokat hasznal

Martin111
2014-12-05, 20:38
Fail safe-re hány százalék gázt allitsak be a rádión?
Vagy a robot maga kezeli?

Ltomi78
2014-12-05, 22:00
Fail safe-re hány százalék gázt allitsak be a rádión?
Vagy a robot maga kezeli?

Szerintem a manualba benne van...be kell allitani ugy mint a c4s nel a biztonsagos rep sebessegeet.....elolvastad a manualt...?

Martin111
2014-12-06, 13:27
Beállitottam50%-ra.
Majdtesztelem.

Viszont a rádiómon már nincs meg a programja, és nagyon nem akar össze jönni a funkció váltó kapcsolók beállítása..
Kimentema gyakorlatból..
Futaba t10 vagy más futabávalhasználta valaki már?
El kélne kis segítség..

Martin111
2014-12-06, 13:40
Beállitottam50%-ra.
Majdtesztelem.

Viszont a rádiómon már nincs meg a programja, és nagyon nem akar össze jönni a funkció váltó kapcsolók beállítása..
Kimentema gyakorlatból..
Futaba t10 vagy más futabávalhasználta valaki már?
El kélne kis segítség..


Odáig jutottam,hogy3 állású kapcsolóm: RC-ABM-NAV
2 állásún:ACM

Martin111
2014-12-06, 13:56
Beállitottam50%-ra.
Majdtesztelem.

Viszont a rádiómon már nincs meg a programja, és nagyon nem akar össze jönni a funkció váltó kapcsolók beállítása..
Kimentema gyakorlatból..
Futaba t10 vagy más futabávalhasználta valaki már?
El kélne kis segítség..


Odáig jutottam,hogy 3 állású kapcsolóm: RC-ABM-NAV
2 állásún:ACM


Még az RTL mód hiányzik, és,hogy az majd kikapcsolt rádiónál illetve ugye jel vesztésnél abba is ugorjon..