PDA

Teljes verzió megtekintése : Remzibi OSD Beállitása, tapasztalatok, problémák



dokilaci
2012-05-26, 16:48
Remzibi homepage: http://www.happykillmore.com/Software/faq.asp
összeállitásról video: http://www.youtube.com/watch?v=-dUCXhnqZPA&feature=relmfu

Üdvözlöm a témában érdeklödő forumtagokat!

Nos a következő problémám lenne. A video szerint összeszereltem a kamerát, osd-t és akkumlátort, ennek ellenére ha a kamerát csatlakoztatom akkor nem lesz osd, ha kamerát lehúzom a csatlakozóról van osd, csak képet nem látok (mivel nem kap áramot a kamera és videojelet se ad ki)
Sok segitséget nem találtam az interneten. Gondoltam hátha van valakinek ötlete.

Remzibi OSD tapasztalatok: kinai utánzatot vettem ebayről.Persze eredetit akartam venni és erre csak utolag jöttem rá. A feszültségszabályzó az első dolog volt ami leégett az első 5 percben. Az alkatrész megfelelő minöségüre ki lett cserélve, azóta ilyen probléma nincs vele.
Amugy meg programozható, de sok időm még nem volt rá.

Üdv

mmormota
2012-05-26, 16:59
A kamera nem kap tápot a remzibi panelről, hiszen csak a föld és a video van bekötve. A tápot neked kell külön ráadni a kamerára, ha 12V-os akkor mehet a 3s video akku pluszról, ha 5V-os akkor meg külső 5V-ról.
A HappyKillmore faq-ban találsz bekötési rajzot. (a rajzokat én csináltam, HappyKillmore elkérte és betette a faq-ba)

dokilaci
2012-05-31, 19:20
hello
ugy néz ki az atmel 16 szállt el.

bkis76
2012-08-02, 11:39
Sziasztok!

Van valakinek ilyen osd-je?
http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html
(http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html)
Másik kérdés, ha valki rendelt már ilyet akkor, küldtek e USB kábelt. A leírás elején írja az USB-t de a végén a darabjegyzékben csak az osd, a gps és kábelkészlet van feltüntetve, a képeken nem látom.

capriv6
2012-08-02, 21:32
nekem van hozzá usb TTL átalakítóm amire már nincs zükségem...
Rendeld + nyugodtan és 3e+posta és viheted....
;D



Sziasztok!

Van valakinek ilyen osd-je?
http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html
(http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html)
Másik kérdés, ha valki rendelt már ilyet akkor, küldtek e USB kábelt. A leírás elején írja az USB-t de a végén a darabjegyzékben csak az osd, a gps és kábelkészlet van feltüntetve, a képeken nem látom.

bkis76
2012-08-02, 22:24
nekem van hozzá usb TTL átalakítóm amire már nincs zükségem...
Rendeld + nyugodtan és 3e+posta és viheted....
;D



Sziasztok!

Van valakinek ilyen osd-je?
http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html
(http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html)
Másik kérdés, ha valki rendelt már ilyet akkor, küldtek e USB kábelt. A leírás elején írja az USB-t de a végén a darabjegyzékben csak az osd, a gps és kábelkészlet van feltüntetve, a képeken nem látom.


Hát ha nem sürgős, akkor rendben. Csak 10-e körül tudom megrendelni, aztán amikor megjön csak akkor derül ki, küldtek e hozzá...

capriv6
2012-08-02, 23:42
ha eddig elállt a polcon..... ;)





nekem van hozzá usb TTL átalakítóm amire már nincs zükségem...
Rendeld + nyugodtan és 3e+posta és viheted....
;D



Sziasztok!

Van valakinek ilyen osd-je?
http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html
(http://www.himodel.com/FPV_Telemetry/Remzibi_OSD_10hz_GPS_For_FPV.html)
Másik kérdés, ha valki rendelt már ilyet akkor, küldtek e USB kábelt. A leírás elején írja az USB-t de a végén a darabjegyzékben csak az osd, a gps és kábelkészlet van feltüntetve, a képeken nem látom.


Hát ha nem sürgős, akkor rendben. Csak 10-e körül tudom megrendelni, aztán amikor megjön csak akkor derül ki, küldtek e hozzá...

rc_maci
2012-08-24, 06:28
Vettem egy remzibi OSD-t az ebay-en.
http://www.ebay.com/itm/261016208733?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1854wt_906

Bekötöttem rd32II kamerával.
A készülék olyan, mintha működne, bekapcsol, megkeresi a műholdakat, home saved, de innen kezdve csak néhány adat frissül, Pl aku feszültség, műholdszám, de más GPS-es adatok nem változnak, 0-án állnak.

Próbálkoztam firmware váltással, de nem segített. Gondolom valami GPS beállítási probléma lesz.

Van ötletetek, hogy mivel lenne érdemes próbálkozni?

rc_maci
2012-08-24, 20:00
Vettem egy remzibi OSD-t az ebay-en.
http://www.ebay.com/itm/261016208733?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1854wt_906

Bekötöttem rd32II kamerával.
A készülék olyan, mintha működne, bekapcsol, megkeresi a műholdakat, home saved, de innen kezdve csak néhány adat frissül, Pl aku feszültség, műholdszám, de más GPS-es adatok nem változnak, 0-án állnak.

Próbálkoztam firmware váltással, de nem segített. Gondolom valami GPS beállítási probléma lesz.

Van ötletetek, hogy mivel lenne érdemes próbálkozni?


Firmware downgrade 1.69-re, a képernyőn csak a fontosabb információkat kapcsoltam be, a programot és a fontokat visszatöltöttem, a videóadó kapott egy zsugorcsöves borítást és a reset gomb sem lett visszadugva. Mivel a felsorolt változtatások egyszerre lettek elvégezve, nem tudom melyik segített, de ma délután már működött.

jpeti29
2012-08-26, 08:57
gondolom a fw változtatás oldotta meg.

rc_maci
2012-08-26, 18:42
Hát még mindig nem az igazi, amit lefagyásnak gondoltam, most úgy tűnik, hogy néha elég lassan frissít (néha több perc után)

capriv6
2012-08-26, 19:20
UDV

Annak pedig menni kéne....a stabkocka nem melegszik nagyon??



Hát még mindig nem az igazi, amit lefagyásnak gondoltam, most úgy tűnik, hogy néha elég lassan frissít (néha több perc után)

rc_maci
2012-09-02, 19:55
Ma áttettem a repülőről egy quadrocopterre, de a probléma továbbra is fennáll :(
A remzibi bebootol, 'auto save'-vel menti a pozíciót, és utána csak olyan percenként néhány másodpercre frissülnek a GPS adatok.

Valakinek nincs valami ötlete?

rc_maci
2012-09-11, 20:17
Megoldás a GPS-t át kellett állítani 10Hz-esről 5Hz-esre.
Gyorsan vissza is upgrade-eltem v1.8-ra.

capriv6
2012-09-11, 20:59
Hoppá......
Most már emlékszem hogy nekem is állítani kellett de én olvastam valahol és ezzel kezdtem...
Ez tanujságos volt....




Megoldás a GPS-t át kellett állítani 10Hz-esről 5Hz-esre.
Gyorsan vissza is upgrade-eltem v1.8-ra.

karee2
2013-03-30, 10:55
Sziasztok!

Tegnap Viktorral megbütyköltük az FPV-s quadomat, amin egy Crius AIO Pro V1-s board van, és egy Remzibi OSD!
Ha valakit érdekel:

Idézetet írta: Tarczali Viktor - 2013-03-29, 17:18:02
Sikerült Kareeval összehozni a MegapirateNG-t a Remzibi OSD-vel. Nem volt egyszerű, de sikerült.
Fel kell tenni az OSD-re az ARDU1.73 FW-t innen:
http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=4317750
Ezzel a módszerrel:
http://www.youtube.com/watch?v=0-70LwDX3NY
A Crius boardra feltettük a V2.9.1 MPNG-t:
http://pixadstudio.com/Peter_do_not_delete/MPNG_2.9.1_R7rev300.zip
Engedélyezni kell a Remzibi OSD-t és a Board 1. soros portjának a TX-ét összekötni az OSD GPS port RX-ével. Csak egy szál vezeték kell hozzá.
És működik!!!
Viktor

Még, hogy működik? Ha meglátjátok a műhorizontot, és, ahogy működik, dobtok egy hátast!!! A hétvégén teszek föl vidit!
Viktornak itt is szeretném megköszönni a segítséget! Ha a MPNG-vel gondotok van keressétek bátran!!!

És itt a vidi:

http://youtu.be/XY41PRBPaz4


k

Veszmadar
2014-01-18, 16:18
Remzibi OSD-hez nincs valakinek egy nem használt USB-s kábele?
Megvenném.

capriv6
2014-01-18, 17:13
Szia

Nem kábel kell oda, hanem egy programozó kárgya amiek a kimenete 5V,RX,TX,GND..
Talán nállam van este megnézem neked..




Remzibi OSD-hez nincs valakinek egy nem használt USB-s kábele?
Megvenném.

Veszmadar
2014-01-18, 19:03
Programozó kártya? USB-FTDI adapter ugye?

capriv6
2014-01-18, 20:11
Szerintem az ;)
Már régen volt a kezemben.. 8)




Programozó kártya? USB-FTDI adapter ugye?

hatesz
2014-03-21, 09:31
Sziasztok!

Létszi nézzetek rá:
http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/ic/usb_ttl_uart_konverter_adapter_virt_rs232_18731829 26.html

Jó ez a kütyü a számítógép és az OSD közé?

Köszi!

Veszmadar
2014-03-21, 10:12
Én ilyennel használtam.

http://www.ebay.com/itm/FTDI-Basic-Breakout-USB-TTL-3-3-5V-Free-USB-Cable-For-Arduino-/321149890961?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item4ac6067191

De 500 pénzért megér egy próbát.

A Remzibi beállító programjában van egy halom lehetőség a csatlakozásra, abban találsz ötleteket.

Ja! Amikor programoztam, akkor nem a programozó tápját használtam, hanem a sajátját.

hgabesz
2014-07-05, 18:46
Egy olcsó OSD-t szeretnék és ezt találtam, tapasztalom nulla, de így a leírások és képek alapján jó lenne nekem, viszont nem tudom, hogy melyik az eredeti és a koppintás.

Ebay-en van ez
http://www.ebay.com/itm/New-FPV-Remzibi-OSD-System-APM-6M-GPS-TTL-for-Multicopter-Airplane-Helicopter-/271469998171?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3f34df705b 40usd

Banggood-on ez
http://www.banggood.com/Remzibi-OSD-V1_79-5HZ-GPS-DIY-Airplane-Aircraft-For-FPV-p-906579.html 60usd

Ezek ugyanazok vagy az ebay-es a koppintás és egyben gyengébb minőségű?

Veszmadar
2014-07-05, 20:06
Szerintem mind a kettő koppintás.

Ellenben nekem is másolat volt és semmi gondom nem volt vele, miután megoldottam a melegedést.
Hűtőborda kellett a két ic-re és jó is volt.

Amit ezekről hiányolok az a több bemenet. Nem tudom ehhez lehet - e árammérőt csatolni. De ha nem kell, akkor nem gond.

Legalább programozót nem kell keresni, az még egy szenvedés.

hgabesz
2014-07-05, 23:43
Akkor kipróbálom, hűtőborda is pont van.

Árammérő nélkül megleszek, elég ha jelzi a feszültséget, most is csak egy pittyegőm van.