PDA

Teljes verzió megtekintése : Videószerkesztés ingyenes programokkal Avidemux, Virtualdub, Avisynth



Ltomi78
2012-06-24, 22:29
Sziasztok!
Nem is akarok nagyon off-lenni. Egy rövid kérdés, akár pü-ben is jöhet a válasz:

Hogy kell két videót picture in picture-ben feltölteni. tehát magyarul a HD mellé az osd-s felvételt is betenni. A youtube tudja ezt vagy milyen szoftvert ajánlotok, ha lehet ingyenesen letölthetőt ;) ??

icahone
2012-06-24, 22:41
Avisynth-el. Installald fel. Nyiss egy uj fajlt .avs kiterjesztessel.
A tartalma ilyesmi:

clip1=AVISource("e:\gopro\GOPR4557-2.avi")
clip2=AVISource("e:\gopro\GOPR4557fpv2.avi")
Overlay(clip1, clip2, y=20, x=1180, mode="blend", opacity=1)

Nyisd meg VirtualDub-bal es mentsd el olyan formatumba amilyenbe szeretned.

ppeter
2012-06-25, 00:06
Sziasztok!

Aki most kezdi:
Avidemux: olyan program, amivel videofelvételt át lehet alakítani szerkeszthető formátumra.
Virtualdub: olyan program amivel szerkeszteni lehet videofelvételeket (élesíteni, elmosni, felbontást módosítani, kézremegést kivenni, és még sok mindent)
Avisynth: Videószerver program. Utasításokat szöveges file-ban lehet leírni, ezeket végrehajtva az Avisynth az eredményt videófolyamként adja át a lejátszó vagy szerkesztő programnak.

Üdv ppeter

ppeter
2012-06-25, 00:11
Sziasztok!
Egy rövid kérdés, akár pü-ben is jöhet a válasz:
Hogy kell két videót picture in picture-ben feltölteni. tehát magyarul a HD mellé az osd-s felvételt is betenni. ... ??


Kérem, hogy inkább ide írjatok válaszokat (mint privát üzenetben), hogy mások is tanulhassanak belőle.
Icahone válasza még meg nem fogalmazott kérdésemre adott választ. KÖSZÖNÖM! ;)
Üdv ppeter

pulsarxp
2012-06-25, 06:34
Ezt kipróbáltam, harha jó, de méretezni nem lehet vele a videókat, hogy ne keljen átkonvertálni kis méretre?



Avisynth-el. Installald fel. Nyiss egy uj fajlt .avs kiterjesztessel.
A tartalma ilyesmi:

clip1=AVISource("e:\gopro\GOPR4557-2.avi")
clip2=AVISource("e:\gopro\GOPR4557fpv2.avi")
Overlay(clip1, clip2, y=20, x=1180, mode="blend", opacity=1)

Nyisd meg VirtualDub-bal es mentsd el olyan formatumba amilyenbe szeretned.

icahone
2012-06-25, 08:33
Itt erdemes kutakodni: http://avisynth.org/mediawiki/Internal_filters

Konkretan az atmeretezesben ezek lesznek segitsegedre:
BicubicResize / BilinearResize / BlackmanResize / GaussResize / LanczosResize / Lanczos4Resize / PointResize / SincResize / Spline16Resize / Spline36Resize / Spline64Resize

En elso korben a Lanczos-sal probalkoznek.

pulsarxp
2012-06-25, 08:46
Köszi, valamiért nem működik nekem a Lanczos, de a BilinearResize tökéletes :)



Itt erdemes kutakodni: http://avisynth.org/mediawiki/Internal_filters

Konkretan az atmeretezesben ezek lesznek segitsegedre:
BicubicResize / BilinearResize / BlackmanResize / GaussResize / LanczosResize / Lanczos4Resize / PointResize / SincResize / Spline16Resize / Spline36Resize / Spline64Resize

En elso korben a Lanczos-sal probalkoznek.

Ltomi78
2012-06-25, 10:02
;) HŰHA, KÖSZÖNÖM AKI INDÍTOTTA! nagyon hasznos topic ;) ÉS MINDENKINEK A SOK HASZNOS VÁLASZT

Az első bajom hogy próbáltam a virtualdub-ban megnyitni a sony webbie mp4-es filet de azt nem támogatja, gondolom konverátlni kell valamilyen másik formátumban

Ltomi78
2012-06-25, 10:05
Sziasztok!
Egy rövid kérdés, akár pü-ben is jöhet a válasz:
Hogy kell két videót picture in picture-ben feltölteni. tehát magyarul a HD mellé az osd-s felvételt is betenni. ... ??


Kérem, hogy inkább ide írjatok válaszokat (mint privát üzenetben), hogy mások is tanulhassanak belőle.
Icahone válasza még meg nem fogalmazott kérdésemre adott választ. KÖSZÖNÖM! ;)
Üdv ppeter



KÖSZI!!! ;)

pulsarxp
2012-06-25, 10:21
;) HŰHA, KÖSZÖNÖM AKI INDÍTOTTA! nagyon hasznos topic ;) ÉS MINDENKINEK A SOK HASZNOS VÁLASZT

Az első bajom hogy próbáltam a virtualdub-ban megnyitni a sony webbie mp4-es filet de azt nem támogatja, gondolom konverátlni kell valamilyen másik formátumban

igen, konvertáld át aviba. Én erre Leawo MP4 Converter-t használom.

icahone
2012-06-25, 10:30
En kicsit meglepodtem mert idaig a Gopro1 MP4-eit konvertalnom kellett de a Gopro2-es MP4-et megeszi a VirtualDub zokszo nelkul. Csak arra emlekszem hogy a Plugins32 konyvtaraba lehuztam valami libet amivel meg tudom nyitni a masik kameram .H264 kodolasu fajljait es ugy latszik hogy ez kepes megnyitni az MP4-eket is. Es ugy remlik hogy a Gopro2 fajljai is ezt a kodolast hasznaljak belul.

Akinek kell elkuldom PM-ben a komplett VD-met, hatha segit.

pulsarxp
2012-06-25, 10:59
nem ezt?
http://fcchandler.home.comcast.net/~fcchandler/Plugins/QuickTime/
illetve itt a lap alján is van egy csomó plugin:
http://www.videohelp.com/tools/Virtualdub

(kb 1 éve próbálkoztam vele, de nekem akkor nem jött össze, azóta meg megszoktam, hogy konvertálok :) )



En kicsit meglepodtem mert idaig a Gopro1 MP4-eit konvertalnom kellett de a Gopro2-es MP4-et megeszi a VirtualDub zokszo nelkul. Csak arra emlekszem hogy a Plugins32 konyvtaraba lehuztam valami libet amivel meg tudom nyitni a masik kameram .H264 kodolasu fajljait es ugy latszik hogy ez kepes megnyitni az MP4-eket is. Es ugy remlik hogy a Gopro2 fajljai is ezt a kodolast hasznaljak belul.

Akinek kell elkuldom PM-ben a komplett VD-met, hatha segit.

icahone
2012-06-25, 12:45
nem ezt?
http://fcchandler.home.comcast.net/~fcchandler/Plugins/QuickTime/



Ezt probaltam en is de valamiert nem mukodott nekem. Ugy emlekszem hogy amit en hasznalok annak nincs a neveben quicktime, hanem valami DirectShow plugin dolog. Ha hazaertem megnezem.

njozsef
2012-06-25, 20:05
En kicsit meglepodtem mert idaig a Gopro1 MP4-eit konvertalnom kellett
megeszi azt is. Az előző link működik az 1.8.8-as vd-vel.
A plugins32 könyvtárba kell másolni a Quicktime.vdplugin -t. (64 bitest nem próbáltam)
(és fel kell telepíteni a quicktime-ot természetesen)

icahone
2012-06-25, 20:21
Nekem nem ment, pedig igy csinaltam ahogyan leirtad.
Ami mukodik az az hogy hosszas keresgeleas utan talaltam ezt az 1 fajlt: DShowInputDriver.vdplugin,beraktam a plugins32 konyvtarba, azota gyonyoruen mukodik minden.

Ltomi78
2012-06-27, 10:32
Szia!

Egyik kérdés, hogy ez működik mp4 videókra is vagy csak avira. Azért mert megoldottam converterre hogy megnyissa a virtualdub az mp4-et, de ha már ilyen parancssort irok amit te adtál akkor nem műkszik. Próbáltam két avi. file-al azzal működik, de csak egymás alatt nyitja meg a videókat és az egyikne áll a kép. Nekem az kéne hogy HD videóban ami mp4, az osd video ami avi kicsiben a sarokban jelenjen meg.
A másik hogy az sem mindegy melyik verziót használom a virtualdub-nak, mert csaz 10.1-es nyitotta meg az mp4-et.

Mi legyen előszőr próbáljam inkább két avi-file-al?
Mi a pontos képlet a kép a képben verzióhoz? (nagy videóban, sarokban kis kép)?

Köszi



Avisynth-el. Installald fel. Nyiss egy uj fajlt .avs kiterjesztessel.
A tartalma ilyesmi:

clip1=AVISource("e:\gopro\GOPR4557-2.avi")
clip2=AVISource("e:\gopro\GOPR4557fpv2.avi")
Overlay(clip1, clip2, y=20, x=1180, mode="blend", opacity=1)

Nyisd meg VirtualDub-bal es mentsd el olyan formatumba amilyenbe szeretned.


Ez

Ltomi78
2012-06-27, 10:46
Egyébként ettől nincs valami egyszerűbb felhasználó barát megoldás mint kodókat irkálni. Nincs egy olyan viedószerkesztő program ahol fogom az egyik videót és ráhúzom a másikat aztán megy egyszerre egy kis ablakban a másik?

kezd idegesíteni ez képlet irkálás

vagy az nem ingyenes

Ltomi78
2012-06-27, 11:05
Egyébként ettől nincs valami egyszerűbb felhasználó barát megoldás mint kodókat irkálni. Nincs egy olyan viedószerkesztő program ahol fogom az egyik videót és ráhúzom a másikat aztán megy egyszerre egy kis ablakban a másik?

kezd idegesíteni ez képlet irkálás

vagy az nem ingyenes


Ennyit szeretnék elérni, ehhez mi kell azt mondjátok meg:

http://www.youtube.com/watch?v=0Px2USMVGcg&feature=youtube_gdata_player

icahone
2012-06-27, 11:32
Szerintem minden olyan formatummal mukodnie kene amit a VD megeszik, de lehet hogy nem igy van, en eddig csak avi-val probaltam. Ilyen lett: https://www.youtube.com/watch?v=u-tX5QzOJ_I
Ertelemszeruen a "clip2" videot le kell kicsinyiteni es akkor megkapod a kepet a kepben. Menet kozben is le tudja kicsinyiteni az Avisynth, BicubicResize fuggveny hasznalataval.
Ha gyors megoldas kell kuldd meg a guglinak "avisynth overlay example" vagy hasonlot. Egyebkent ha jol lattam pulsarxp megoldotta, kerd el az o szkriptjet es modositsd meg.

En nem tudok ettol gyorsabb vagy felhasznalobaratabb megoldast, lehet hogy mas majd igen.

Ltomi78
2012-06-27, 15:19
beírtam pulsarxp scriptet és ez a hibaüzenet jön:

"Avisynth open failure
AviSource: Could not decompress frame 0"



Szerintem minden olyan formatummal mukodnie kene amit a VD megeszik, de lehet hogy nem igy van, en eddig csak avi-val probaltam. Ilyen lett: https://www.youtube.com/watch?v=u-tX5QzOJ_I
Ertelemszeruen a "clip2" videot le kell kicsinyiteni es akkor megkapod a kepet a kepben. Menet kozben is le tudja kicsinyiteni az Avisynth, BicubicResize fuggveny hasznalataval.
Ha gyors megoldas kell kuldd meg a guglinak "avisynth overlay example" vagy hasonlot. Egyebkent ha jol lattam pulsarxp megoldotta, kerd el az o szkriptjet es modositsd meg.

En nem tudok ettol gyorsabb vagy felhasznalobaratabb megoldast, lehet hogy mas majd igen.

njozsef
2012-06-27, 15:33
directshowsource("filename.mp4")

próbáld meg ezzel. Ennek mennie kell ha a médiaplayerrel le tudod játszani.


esetleg ezt:
QTInput("stalked.mp4",audio = true).converttoyv12()

Ltomi78
2012-06-27, 15:53
ok de hova írjam ezen a képleten belül?, úgy néz ki a dvr-m formátumát sem szereti pedig az is avi. Most sikerült egy mp4-ról avira konvertált file-okkal megcsinálni. ahhoz hogy ne kelljen konvertálni (megnyitja a mediaplayer) hova írjam amit küldtél

clip1=AVISource("c:\atm\hdtv21.avi")
clip2=AVISource("c:\atm\hdtv22.avi").BilinearResize(240,180)
Overlay(clip1, clip2, y=240, x=450, mode="blend", opacity=1)



directshowsource("filename.mp4")

próbáld meg ezzel. Ennek mennie kell ha a médiaplayerrel le tudod játszani.


esetleg ezt:
QTInput("stalked.mp4",audio = true).converttoyv12()

Ltomi78
2012-06-27, 16:06
directshowsource("filename.mp4")

próbáld meg ezzel. Ennek mennie kell ha a médiaplayerrel le tudod játszani.


esetleg ezt:
QTInput("stalked.mp4",audio = true).converttoyv12()



köszi a directshowsource -al működik:) megnyitja az mp4-et egy az egyben. Már csak azt kéne tudnom hogy lehet időben eltolni hogy mikor jelenjen meg a kis ablakban a másik videó. ha arra tudtok jó képletet köszönöm

Bocsi a sok kérdésért:)

Ltomi78
2012-06-27, 16:42
még valami

clip1=directshowSource("c:\atm\hdtv21.avi")
clip2=directshowSource("c:\atm\hdtv22.avi").BilinearResize(240,180)
Overlay(clip1, clip2, y=240, x=450, mode="blend", opacity=1)

a fenti képletet használom, adott egy 400 mb-os mp4 file és egy 90mb-os avi. Virtualdub-ban meg is nyitja. Na most le akarom menteni akkor csak avi -ban ajánlja fel a lehetőséget, és kb azt írja hogy 6gb-os lesz a file és nagyon lassan végzi a mentést.
Lehet ezt a méretet csökkenteni, vagy csak időben lesz sok, még nem vártam végig a mentést.? :-[

pulsarxp
2012-06-27, 20:40
igen, mert a dirtual dub alap esetben avi szerkesztő.
Én le szoktam menteni, majd át konvertálom a már említett programmal mp4-be

icahone
2012-06-27, 21:37
a fenti képletet használom, adott egy 400 mb-os mp4 file és egy 90mb-os avi. Virtualdub-ban meg is nyitja. Na most le akarom menteni akkor csak avi -ban ajánlja fel a lehetőséget, és kb azt írja hogy 6gb-os lesz a file és nagyon lassan végzi a mentést.
Lehet ezt a méretet csökkenteni, vagy csak időben lesz sok, még nem vártam végig a mentést.? :-[



Mielott elmented "Video"->"Compression" es valassz egy neked szimpatikus tomoritest. Igy csak par szaz mega lesz nem 6 giga es par perc alatt kesz a mentes.

njozsef
2012-06-28, 00:42
Igazából ez az avisynth arra való, hogy 1 frame-t tömöritetlenül át tudjon adni a vdub-nak vagy egyebeknek.
Tehát így nem kell lekonvertálni tömörítetlenbe az mp4-et. Virtuálisan avi-nak látja.
nézzetek körül itt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/AviSynth
http://avisynth.org/mediawiki/Script_examples
http://forum.videohelp.com/threads/48579-How-to-edit-with-Avisynth

Én azért beszereznék egy nem ingyenes rendes progit.
Leginkább ezt batch feldolgozásra lehet használni. Pl amikor egy feliratot akarsz "ráégetni" a mozira.
Klasszikus vágásra használja az akinek sok ideje van.

Ltomi78
2012-06-28, 12:03
Tudsz ajánlani egy-két erre való programot, még ha nem is ingyenes. Elméletileg a windows movie maker tud ilyet... le lehet tölteni hozzá a PIP effektet. Sajnos amit találtam hozzá ott jobbra balra mászik a PIP, nem fixen marad ott.



Igazából ez az avisynth arra való, hogy 1 frame-t tömöritetlenül át tudjon adni a vdub-nak vagy egyebeknek.
Tehát így nem kell lekonvertálni tömörítetlenbe az mp4-et. Virtuálisan avi-nak látja.
nézzetek körül itt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/AviSynth
http://avisynth.org/mediawiki/Script_examples
http://forum.videohelp.com/threads/48579-How-to-edit-with-Avisynth

Én azért beszereznék egy nem ingyenes rendes progit.
Leginkább ezt batch feldolgozásra lehet használni. Pl amikor egy feliratot akarsz "ráégetni" a mozira.
Klasszikus vágásra használja az akinek sok ideje van.

Ltomi78
2012-06-28, 12:06
Ez Ok, köszi , ki is próbáltam de egyedül az ffddshow féle tömörítés volt gyors. Ott viszont elég szar lett a HD videó minősége. Ahol megmarad a minőség például H.261 vagy H.263 tömörítés ott meg oriás GB-ra hízik. Valami ötlet melyik tömörítést válasszam esetleg le kell tölteni valamilyen formátumot hozzá? Olyan nincs ahol mondjuk max 500mb-lesz ebből a 400mb-os MP4-ből meg 90mb-os Avi-ból és mondjuk az mp4 minősége amit a webbie rögzített meg is marad?





a fenti képletet használom, adott egy 400 mb-os mp4 file és egy 90mb-os avi. Virtualdub-ban meg is nyitja. Na most le akarom menteni akkor csak avi -ban ajánlja fel a lehetőséget, és kb azt írja hogy 6gb-os lesz a file és nagyon lassan végzi a mentést.
Lehet ezt a méretet csökkenteni, vagy csak időben lesz sok, még nem vártam végig a mentést.? :-[



Mielott elmented "Video"->"Compression" es valassz egy neked szimpatikus tomoritest. Igy csak par szaz mega lesz nem 6 giga es par perc alatt kesz a mentes.

njozsef
2012-06-28, 13:25
Én GV-Edius-t használok. Mások mást.
Én 15 évig híradót és egyebet vágtam. Nekem fontos a gyorsaság és a használhatóság. Ez használható.
Premierrel meg dolgozzon az aki akar :)

Peck
2012-06-28, 13:28
http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,71210.msg879341.html#msg879341

pbr110
2012-07-06, 19:48
Én keményen elakadtam. A VirtulDub PLugi0sn könyvtárat telehajigátam már mindenhonnan vdpugin fájlokkal de kifogásokon kívül, hogy az adott fájlformátum miért codec problémás nem sikerült semmit se elérnem.
AVI
MPG2
MPG4
semmi

pbr110
2012-07-06, 20:05
Az igazán nagy segítség lenne, ha valaki meg tudna osztani velem egy komplett virtualdub-ot ami w7 alatt 64bit-es rendszeren megy.

njozsef
2012-07-08, 22:29
hasznos programok:
graphedit: megmutatja milyen kodekeket használ az adott avi (vagy más dshow-t használó file)
mediainfo,
gspot

bandras81
2012-07-22, 10:50
PIP videót létre lehet hozni a Kdenlive nevű programmal is (ez egy nyílt forrású videószerkesztő program, FREE :) ). A klippeket sávokban kezeli. Az egyik sávra helyezed amit a kis képben szeretnél látni, az alatta lévő sávra ami majd kitölti a teljes képet. A fenti videó (kis kép) méretét és helyét a „görgetés és nagyítás” effektussal beállítod ahogy szeretnéd. Hozzá kell adni egy átmenetet, aminek a típusát „hozzátartozó”-ra kell állítani és kész. Indulhat a leképezés.
Szerintem ettől egyszerűbb módja nem nagyon van a PIP videó létrehozásának.
Eredmény: http://youtu.be/-jzgPdkHCIw

Ltomi78
2012-07-24, 20:28
PIP videót létre lehet hozni a Kdenlive nevű programmal is (ez egy nyílt forrású videószerkesztő program, FREE :) ). A klippeket sávokban kezeli. Az egyik sávra helyezed amit a kis képben szeretnél látni, az alatta lévő sávra ami majd kitölti a teljes képet. A fenti videó (kis kép) méretét és helyét a „görgetés és nagyítás” effektussal beállítod ahogy szeretnéd. Hozzá kell adni egy átmenetet, aminek a típusát „hozzátartozó”-ra kell állítani és kész. Indulhat a leképezés.
Szerintem ettől egyszerűbb módja nem nagyon van a PIP videó létrehozásának.
Eredmény: http://youtu.be/-jzgPdkHCIw


Szuper
betennél egy linket ahonnan el is indul a letöltés, és nem linux-os verzió. Kööösziii ;)

bandras81
2012-07-25, 18:20
Nem igazán tudok róla, hogy lenne win verziója. Én Ubuntu alatt használom, érdemes kipróbálni :)
Talán ez segít: http://www.kdenlive.org/user-manual/downloading-and-installing-kdenlive/live-demonstration-dvd-or-usb-storage

csomy
2012-09-17, 11:16
Lazán kapcsolódik, de nem találtam hozzá topicot.
Ki milyen _szoftverrel_, és codekkel rögzít laptopra?
Egy Pinnacle digitalizálón kerül be a laptopomra a kép, és nem találtam még meg a megfelelő rögzítési módszert.
Próbáltam az egyszerűbbektől (virtualdub, amcap) a célszoftverekig (Video Capture Master) több megoldást, de nem igazán találtam rá az igazira.
Ha komolyabb tömörítést használok, akkor használhatatlan lesz a végeredmény, ha nem tömörítek, akkor 2másodpercenként 1-et álla kép.
Ha valakinek van bevált megoldása, akkor kérem ne tartsa magában. Szoftver, és kodek párost keresek.
A gépem Core2Duo, 2,4Ghz, SSD háttértárral, tehát elméletileg minden további nélkül mennie kellene egy 640x480as video 25-29 FPS-el való felvételének, de még nem jöttem rá, hogy mi a titok.

n.james
2012-09-17, 12:15
Lazán kapcsolódik, de nem találtam hozzá topicot.
Ki milyen _szoftverrel_, és codekkel rögzít laptopra?
Egy Pinnacle digitalizálón kerül be a laptopomra a kép, és nem találtam még meg a megfelelő rögzítési módszert.
Próbáltam az egyszerűbbektől (virtualdub, amcap) a célszoftverekig (Video Capture Master) több megoldást, de nem igazán találtam rá az igazira.
Ha komolyabb tömörítést használok, akkor használhatatlan lesz a végeredmény, ha nem tömörítek, akkor 2másodpercenként 1-et álla kép.
Ha valakinek van bevált megoldása, akkor kérem ne tartsa magában. Szoftver, és kodek párost keresek.
A gépem Core2Duo, 2,4Ghz, SSD háttértárral, tehát elméletileg minden további nélkül mennie kellene egy 640x480as video 25-29 FPS-el való felvételének, de még nem jöttem rá, hogy mi a titok.



Itt (http://forum.rcmodell.hu/index.php?action=printpage;topic=55216.0) többen nyilatkoztak már arről hogy mit használnak, keress rá a "rögzítés" szóra. ;)

Én az ott olvasottak miatt a KMPLAYER programot használtam régebben, de a macera miatt lecseréltem az FPV-Japan DVR-re. ;D
Ezt még a KMPLAYER-rel rögzítettem, a saját kodekjével: http://www.youtube.com/watch?v=Btm3m29i8FI

csomy
2012-09-17, 12:45
Bepróbálom ezt a kmplayert.
Köszi

ppeter
2012-09-17, 12:55
Szia!
Én a régieket szerettem, szerintem stabilabban működött pl.: KMP_293_1429.exe ...
Beállítás nálam ez volt: http://forum.rcmodell.hu/index.php/topic,73010.msg1258164.html#msg1258164
Üdv ppeter

Hasi
2012-09-17, 14:38
Én is mostmár a kmplayert használom. Egy netbookom va 1,6ghz-s atom processzorral és még épphogy, de tudja akadásmentesen rögzíteni és megjeleníteni a képet...

njozsef
2012-09-17, 14:47
Nekem SD-ben a DV avi codec jött be. Ez elfut kisebb gépen is és "csak" 25Mbit-es.
virtualdub-ot használtam. (nagyon sok capture programot kipróbáltam).
Ez volt az egyetlen ahol nem csúszott el a hang a képtől és kiír minden olyan infót ami kellhet capture közben.
(processzoridő, dropframe, stb)




Lazán kapcsolódik, de nem találtam hozzá topicot.
Ki milyen _szoftverrel_, és codekkel rögzít laptopra?
Egy Pinnacle digitalizálón kerül be a laptopomra a kép, és nem találtam még meg a megfelelő rögzítési módszert.
Próbáltam az egyszerűbbektől (virtualdub, amcap) a célszoftverekig (Video Capture Master) több megoldást, de nem igazán találtam rá az igazira.
Ha komolyabb tömörítést használok, akkor használhatatlan lesz a végeredmény, ha nem tömörítek, akkor 2másodpercenként 1-et álla kép.
Ha valakinek van bevált megoldása, akkor kérem ne tartsa magában. Szoftver, és kodek párost keresek.
A gépem Core2Duo, 2,4Ghz, SSD háttértárral, tehát elméletileg minden további nélkül mennie kellene egy 640x480as video 25-29 FPS-el való felvételének, de még nem jöttem rá, hogy mi a titok.

leskope
2012-09-24, 21:48
Vagyok bajban a videó szerkesztéssel, eddig AVs video editor 6.2-őt használtam a HD-s videóim vágásához, nagyon egyszerű, könnyel használható program volt.
Most 64bit-es win7 került a gépemre és sajnos nem működik rajta a AVs videó editor, bármit meg akarok nyitni vele file format error-t ír.
Kipróbáltam a sony vagas pro 10-et, sajnos az is leáll pár perc után.
Tudnátok ajánlani egy könnyen kezelhető programot 64bit-es win7-re, mellyel a gopro felvételeit meg tudom vágni.

Köszi

Smith
2012-09-24, 21:56
Most 64bit-es win7 került a gépemre és sajnos nem működik rajta a AVs videó editor, bármit meg akarok nyitni vele file format error-t ír.
Kipróbáltam a sony vagas pro 10-et, sajnos az is leáll pár perc után.
Tudnátok ajánlani egy könnyen kezelhető programot 64bit-es win7-re, mellyel a gopro felvételeit meg tudom vágni.

Én is abban ügyködöm pár éve,az AVS 6.2 és a Vegas Movie Studio HD Platinum 11.0 is futnak szépen,inkább codec bajok lesznek..
Nincs GoPro-m nem ismerem milyen codec kell de próbáld meg letölteni az ffdshow x64 verziót talán segít : http://www.free-codecs.com/download/ffdshow.htm

leskope
2012-09-25, 09:43
Fent van az ffdshow x64, de sajnos bármilyen kiterjesztésű videót akarok importálni mindenre file format error.

RC Zumuld
2012-09-25, 10:09
Vagyok bajban a videó szerkesztéssel, eddig AVs video editor 6.2-őt használtam a HD-s videóim vágásához, nagyon egyszerű, könnyel használható program volt.
Most 64bit-es win7 került a gépemre és sajnos nem működik rajta a AVs videó editor, bármit meg akarok nyitni vele file format error-t ír.
Kipróbáltam a sony vagas pro 10-et, sajnos az is leáll pár perc után.
Tudnátok ajánlani egy könnyen kezelhető programot 64bit-es win7-re, mellyel a gopro felvételeit meg tudom vágni.

Köszi


Szia,

Ha csak a vágás a cél, akkor triviális megoldásnak tűnik a gopro saját szerkesztője:
http://gopro.com/software-app/cineform-studio/

De a Vegas 10- nek kellene működnie Win7 64bit alatt!

Hasi
2012-09-25, 12:20
Szia,

Ha csak a vágás a cél, akkor triviális megoldásnak tűnik a gopro saját szerkesztője:
http://gopro.com/software-app/cineform-studio/

De a Vegas 10- nek kellene működnie Win7 64bit alatt!


Nálam müködik a Vegas Win7 x64-en. Én mindig azzal vágok.

basaci
2012-09-30, 12:10
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Ha a "GSpot" ezt írja, mivel lehet helyre állítania az avit? : http://sasip.hu/kamera/kamera.JPG
Ezt, a hírek szerint nem szabványos videót mivel tudom vágni: http://sasip.hu/kamera/MINI0001.AVI

köszi

n.james
2012-09-30, 13:04
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Ha a "GSpot" ezt írja, mivel lehet helyre állítania az avit? : http://sasip.hu/kamera/kamera.JPG
Ezt, a hírek szerint nem szabványos videót mivel tudom vágni: http://sasip.hu/kamera/MINI0001.AVI

köszi


Ha gondom van az AVI-val akkor ezt használom : ASF-AVI-RM-WMV Repair (http://asf-avi-rm-wmv-repair.en.malavida.com/)
Ha nagyon nem ismeri fel a videót, akkor kér egy ugyanolyan jót és az alapján dolgozik. Megmentettem már vele olyan videót aminek nem volt jó az eleje mert felülíródott, levágtam egy file-cut programmal az elejét, a többit meg helyreállította. ;D
A megadott videódra ráengedtem mert valami nem jó a végén, a reparált videót már tudja vágni a VirtualDub. ;)

basaci
2012-09-30, 19:49
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.
Ha a "GSpot" ezt írja, mivel lehet helyre állítania az avit? : http://sasip.hu/kamera/kamera.JPG
Ezt, a hírek szerint nem szabványos videót mivel tudom vágni: http://sasip.hu/kamera/MINI0001.AVI

köszi


Ha gondom van az AVI-val akkor ezt használom : ASF-AVI-RM-WMV Repair (http://asf-avi-rm-wmv-repair.en.malavida.com/)
Ha nagyon nem ismeri fel a videót, akkor kér egy ugyanolyan jót és az alapján dolgozik. Megmentettem már vele olyan videót aminek nem volt jó az eleje mert felülíródott, levágtam egy file-cut programmal az elejét, a többit meg helyreállította. ;D
A megadott videódra ráengedtem mert valami nem jó a végén, a reparált videót már tudja vágni a VirtualDub. ;)



És a vágott elmentett avi nézhető , mert nekem csak hang van.

Smith
2012-09-30, 19:58
Ezt, a hírek szerint nem szabványos videót mivel tudom vágni: http://sasip.hu/kamera/MINI0001.AVI

Letöltöttem,(Win7/64) media player simán viszi,vágni lehet az AVS,Vegas,Pinnacle programokkal,kipróbáltam..
Ha nálad nem megy akkor codec problémád van.

n.james
2012-09-30, 21:34
És a vágott elmentett avi nézhető , mert nekem csak hang van.


Az eredetit megvágva a VirtualDub-bal nekem is csak hang volt, javítás után megvágva volt hang is kép is.
Az Ulead Video Studio sem tudja az eredetit megvágni, ha kettévágom akkor az elejét elkezdi lejátszani, a vágás után azután teljesen elmegy a kép. ::)
Tehát előbb repair azután megy a vágás és jó a VirtualDub-bal vágott videó.

basaci
2012-10-01, 19:50
Köszönöm a segítséget!

Végül ez a progi jött be: "Bigasoft AVCHD Converter" Ez javítás nélkül is viszi.

GYŐBÁ
2012-10-10, 09:22
Szevasztok !
Majdnem "ingyenes" video szerkesztő lehetőség. Nekem on-board minikam felvételek és családi videók feldolgozásában évekkel ezelőtti beszerzésből működik Windows XP-n.
Az eszköz - ami nem mellesleg Hybrid (analóg + DVB-T) + FM rádió - telepítő lemezén mellékelt, önállóan is telepíthető - videó szerkesztő Power Director 7 /egyébbként PD 8/ .
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/gigabyte/gt-u8300-p42912557/termek-leiras.html#properties
A PD 8-ról
http://www.youtube.com/watch?v=DkYfTpGMfnc&feature=fvwrel
Az én demóm néhány effektel
http://www.youtube.com/watch?v=NXx9JxDhD0I&feature=youtu.be
Beszerzési érdeklődésemre email válasz letölthető itt
http://data.hu/get/5663433/Re__kaphato_e__.eml
üdv Győbá