PDA

Teljes verzió megtekintése : Hasznos kapcsolási rajzok itt!



gb
2004-10-12, 00:03
Gondoltam, hátha többeket is érdekel a téma.
Itt megoszthatja mindenki azoknak az oldalaknak a linkjét, ahol valami közérdekű, modellezésre vonatkozó kapcsolási rajz található!

gb
2004-10-12, 00:03
Gondoltam, hátha többeket is érdekel a téma.
Itt megoszthatja mindenki azoknak az oldalaknak a linkjét, ahol valami közérdekű, modellezésre vonatkozó kapcsolási rajz található!

gb
2004-10-12, 00:06
Akkor meg is kezdem: szabályzók, fordulatszámmérő, szervófordító.
http://cord.johannmeyer.bei.t-online.de/

gb
2004-10-12, 00:06
Akkor meg is kezdem: szabályzók, fordulatszámmérő, szervófordító.
http://cord.johannmeyer.bei.t-online.de/

gb
2004-10-12, 00:25
Keresek kefenélküli (brushless) motorszabályzó kapcsolási rajzot.

gb
2004-10-12, 00:25
Keresek kefenélküli (brushless) motorszabályzó kapcsolási rajzot.

Atesz
2004-10-12, 00:34
Nah hogy én is hasznos legyek:
http://www.rcdesign.ru/eng/
Én meg olyasmit keresek, ha létezik egyáltalán, hogy a komolyabb rádiókat össze lehet kötni pc-vel, és mondjuk játékokat irányítani vele.Ezt nem lehet megoldani valahogy házilag?(vevő összekötése pc-vel)

Atesz
2004-10-12, 00:34
Nah hogy én is hasznos legyek:
http://www.rcdesign.ru/eng/
Én meg olyasmit keresek, ha létezik egyáltalán, hogy a komolyabb rádiókat össze lehet kötni pc-vel, és mondjuk játékokat irányítani vele.Ezt nem lehet megoldani valahogy házilag?(vevő összekötése pc-vel)

msatya
2004-10-12, 07:07
Helló Atesz!

Erre a problémára több megoldás létezik! Csak az a kérdés, hogy milyen rádiód van, és mit szeretnél vele irányítani?

Üdv.: msatya

msatya
2004-10-12, 07:07
Helló Atesz!

Erre a problémára több megoldás létezik! Csak az a kérdés, hogy milyen rádiód van, és mit szeretnél vele irányítani?

Üdv.: msatya

Atesz
2004-10-12, 11:49
Hali!
Jelenleg egy Futaba 2PL van a hozzá adott vevővel.Vagy egy régebbi Acomsom is van.
Hogy mit szeretnék irányítani? Bármit aminek legalább 1 kereke van, és mozog :lol: Szoval sima 2 tengelyes jostick-ként, gombok nélkül.

Atesz
2004-10-12, 11:49
Hali!
Jelenleg egy Futaba 2PL van a hozzá adott vevővel.Vagy egy régebbi Acomsom is van.
Hogy mit szeretnék irányítani? Bármit aminek legalább 1 kereke van, és mozog :lol: Szoval sima 2 tengelyes jostick-ként, gombok nélkül.

Atesz
2004-10-13, 15:31
A több féle megoldásból egyet sem oszt meg velem senki? :cry:

Atesz
2004-10-13, 15:31
A több féle megoldásból egyet sem oszt meg velem senki? :cry:

lor
2004-10-16, 19:10
atesz
a te altalad linkelt oldalon is meg tan a gb atall adott oldalon is van ez amit keresel.
remelem jo az angolom igy estelfel.
de szertem az lesz.

en meg ezt dobom be
van egy aramgeneratoros kep
abbol az also mukodik
meg a 93-as radiotechnika evkonyvben levo fesszab javitott (mukodo)
panel rajza. /nem en csinaltam/
http://193.91.80.179/~lori/modell


ertelmes osszepitheto akksi tolto kapcsolast keresek.
delta peak-es legyen es kb 5A-ig mukodjon

lor
2004-10-16, 19:10
atesz
a te altalad linkelt oldalon is meg tan a gb atall adott oldalon is van ez amit keresel.
remelem jo az angolom igy estelfel.
de szertem az lesz.

en meg ezt dobom be
van egy aramgeneratoros kep
abbol az also mukodik
meg a 93-as radiotechnika evkonyvben levo fesszab javitott (mukodo)
panel rajza. /nem en csinaltam/
http://193.91.80.179/~lori/modell


ertelmes osszepitheto akksi tolto kapcsolast keresek.
delta peak-es legyen es kb 5A-ig mukodjon

Atesz
2004-10-18, 14:35
Hali!
Valóban.Pedig nem egyszer néztem már azt az oldalt.Csak az baj, hogy nem vagyok egy műszerész,sőt...Kábeleket esetleg még összeforrasztok, de mást már nem vállalnék.Esetleg boltban kapható ilyen olcsón?

Atesz
2004-10-18, 14:35
Hali!
Valóban.Pedig nem egyszer néztem már azt az oldalt.Csak az baj, hogy nem vagyok egy műszerész,sőt...Kábeleket esetleg még összeforrasztok, de mást már nem vállalnék.Esetleg boltban kapható ilyen olcsón?

gb
2004-10-18, 16:43
ertelmes osszepitheto akksi tolto kapcsolast keresek.
delta peak-es legyen es kb 5A-ig mukodjon

Valahol láttam egy cél IC-t, ami hasonlót tud, és volt is hozzá való minta kapcsolási rajz, ha megtalálom jelentkezek.

gb
2004-10-18, 16:43
ertelmes osszepitheto akksi tolto kapcsolast keresek.
delta peak-es legyen es kb 5A-ig mukodjon

Valahol láttam egy cél IC-t, ami hasonlót tud, és volt is hozzá való minta kapcsolási rajz, ha megtalálom jelentkezek.

gb
2004-10-18, 16:58
Ez nem az, végig sem olvastam, hátha jó egynek.
http://www.angelfire.com/electronic/hayles/charge1.html

gb
2004-10-18, 16:58
Ez nem az, végig sem olvastam, hátha jó egynek.
http://www.angelfire.com/electronic/hayles/charge1.html

lor
2004-10-18, 20:09
okes varok mindent
mert eddig amit lattam itt a forumon es nekifekudtam a sracoknak, hogy akkor legyenszives elkuldeni.
onnantol kesz semmi jel tobb.
annyira elkuldozgettek egymasnak meg barkinek a kapcs rajzot, hogy nekem mar nem is jutott.

meg volt olyan ami maxim ic-s
azt meg beszerezni jo ugyebar

lor
2004-10-18, 20:09
okes varok mindent
mert eddig amit lattam itt a forumon es nekifekudtam a sracoknak, hogy akkor legyenszives elkuldeni.
onnantol kesz semmi jel tobb.
annyira elkuldozgettek egymasnak meg barkinek a kapcs rajzot, hogy nekem mar nem is jutott.

meg volt olyan ami maxim ic-s
azt meg beszerezni jo ugyebar

Atesz
2004-10-26, 15:42
Hali!
Most találtam egy egész jónak tünő oldalt, itt találhasz töltőt is, ha jól láttam:
http://users.otenet.gr/~athsam/
Üdv.:Atesz

Atesz
2004-10-26, 15:42
Hali!
Most találtam egy egész jónak tünő oldalt, itt találhasz töltőt is, ha jól láttam:
http://users.otenet.gr/~athsam/
Üdv.:Atesz

Atesz
2004-10-26, 15:48
Nem jól láttam, itt csak táp van, de hogy ne szomorodj el:
http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Power/power.html

Atesz
2004-10-26, 15:48
Nem jól láttam, itt csak táp van, de hogy ne szomorodj el:
http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Power/power.html

norbique
2004-10-26, 18:12
Itt van még egy ha nem kell reverse. (RT'94)
http://www.norbique.rchomepage.com/esc/index.htm

üdv.
norbique

norbique
2004-10-26, 18:12
Itt van még egy ha nem kell reverse. (RT'94)
http://www.norbique.rchomepage.com/esc/index.htm

üdv.
norbique

Atesz
2004-10-30, 13:05
Hi!
Valami hozzáértő megnézné ezt a rajzot:
http://users.otenet.gr/~ahisrod/power_supply_13_8V_5A_with_LM338.htm
Számomra pont ideális lenne, ugysem tudok 5A-nél gyorsabban tölteni, és valószínüleg kissebb és stabilabb mint egy pc táp.CSak az a kérdésem, hogy hozzá nem értő ember meg tudja e építeni, és ha igen, akkor mire kell figyelni?
Meg találtam egy másik lehetségest is, de az bonyolultabbnak tünik:
http://www.mitedu.freeserve.co.uk/Circuits/Power/13v820a.htm
Kb mennyiből lehetne megépíteni egy ilyet?
Thx.:Atesz

gb
2004-10-30, 16:39
Esetleg kisebb, nem stabilabb, és nagyobb hőt fog termelni, árban pedig nem lesz kevesebb, ha mindent meg kell venned hozzá. Megépíthető, csak az alkatrészek polaritására kell nagyon vigyázni, nehogy fordítva bekötve felrobbanjon. Így saccra 4-5e. forint az alkatrészára és még be is kell dobozolni. Védelem nincs benne, ha elszáll az IC, akkor elszáll a töltőd is, az akksival, (esetleg a szobával). Ha van otthon trafód, akkor talán olcsóbban kijön.

lor
2004-10-30, 16:42
mit akarsz tolteni?
irj le mindent ugy konnyebben jon a segitseg is.
(ha 5eft-ert tudom megepiteni akkor inkabb veszek egy gyari toltot :-/ )

Atesz
2004-11-02, 20:23
Szia!
Nem tölteni akarok vele, hanem van egy 12V töltőm, amit egy számgép tápról hajtok.Csak ez nem igazán megbízható 3A felett, 5A körül drasztikusan leesik a feszültsége(10V köré, amit a töltőm már nem kedvel).Ezért akarok egy használható tápot.De ha ilyen könnyen elcseszhetek vele mindent, akkor lehet hogy inkább hagyom.

gb
2004-11-02, 23:20
Terheld le az 5 Voltos ágat (piros-fekete) egy 12V 21Wattos izzóval, ettől stabil lesz a 12 Voltos ágad is.

gb
2004-11-02, 23:22
Egyébként sokan járnak így mint te, de az esetek többségében megoldódik a probléma.

Atesz
2004-11-03, 13:29
Szia!
Az a helyzet, hogy le van terhelve egy izzóval, meg egy 12V-os cpu hűtő is az 5Vről megy, de így sem túl stabil.Mondjuk nem eg mai táp, szóval lehet hogy az is probléma.

gb
2004-11-03, 15:46
Akkor annak a tápnak valami baja van...
Érdemesebb venni egy újat, mert így jársz a legjobban, ma voltam egy alkatrészboltban, és láttam 12V/5A-es tápot nyolcezervalamennyiért, ráadásul nem kapcsolóüzemű volt, tehát nehéz, mint a dög.

Másik megoldásként szóba jöhet régi CB. rádióhoz használt 220/szivargyújtós táp, az is tud vagy 6-8 ampert.

Ha végképp nem boldogulsz nézz szét a Somogyi Elektroniknál, nekik biztosan van, és postán is szállítanak úgy tudom.

lor
2004-11-03, 15:48
nem lehet hogy kicsi teljesitmenye?
mert pl egy 250W-os tap 12 volt mellett nem bizti, hoyg ugyanannyit ad le, mint pl egy 400W-os
es ez visszafele sem garantalt.
darab fuggo!

gb
2004-11-03, 18:16
Azért egy 250 wattos tápnak illene leadni legalább 5 Ampert 12 Volton...

gb
2004-11-03, 18:30
Nekem egy kőbaltával faragott 200 Wattos régi tápom van, a következőt tudja: +5V/20A, -5V/0.5A, +12V/8A, -12V/0.5A.
Az asztali PC-ben levő 300 Wattos pedig ezt: +3.3V/20A, +5V/30A, +12V/10A, -5V/0.5A, -12V/0.8A, +5VStandby/2A.
5 Amper nem áramerősség egy ilyen tápnak, tehát ott valami más gond lesz.
Esetleg ha mondjuk 12 cellát tölt 5 Amperrel, akkor lehet, hogy tényleg nem bírja, mert a töltő 12 Voltról nagyobb áramot vesz fel, mint 5 Amper.

Zaquron
2004-11-03, 19:35
Atesz,

a problémád valszeg az 5V-os kimenet terhelésével van.
Ezt az ágat próbáld meg legalább 3-4 amperrel terhelni, de jobb lenne inkább 5 A. Az izzó erre nem igazán alkalmas, mert az a lámpa ami folyamatos üzemben 5 A-t vesz fel (pl 12V 50W) bekapcsoláskor letilthatja és el sem indul az egész (ahogy izzik fel benne a szál úgy nő az üzemi értékre az ellenállása).
Javaslom szerezz be egy 1 Ohm 25 Wattos ellenállást és azzal kösd össze a gnd és a +5V kivezetéseket. Persze érdemes szerelni rá egy méretes hűtőbordát is mert nagyon fog melegedni.

Üdv.
Zaquron