PDA

Teljes verzió megtekintése : cl-osd



Hasi
2013-02-23, 13:57
Sziosztok!

Mivel nem találtam ilyen topikot, ezért nyitottam neki egyet. Eddig nem használtam semmilyen OSD-t, mert elég dágák, de mivel a Mini OSD csak $25-ba kerül (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=29798), ezért megvettem. Gond nélkül felment rá a cl-osd és az itthoni tesztek alapján jól működik. Majd a tesztek után megírom a tapasztalatomat.

De addig is használ valaki G-OSDt (vagy Mini OSDt, esetleg E-OSDt) és feltette-e rá valaki a cl-osdt?

Innen lehet letölteni és a wiki oldalon találtok egy pár leírást is: https://code.google.com/p/cl-osd/

Hasi
2013-02-26, 09:18
Látom nem sokan használnak ilyet, pedig olcsó és müködik. :D
Megvolt az elsö teszt. Majdnem minden tökéletesen müködik. Az osd-vel semmi baj, csak a gps modul nem a legjobb, bár megfelel a feladatra. Azt írta ki a végen, hogy max altitude 3360m volt és a my speed 230, de egyébként jó, gyorsan talál müholdat. A koordiáták kicsit zavaróak, ezt ki fogom kapcsolni. Ez a jó a cl-osdben, hogy személyre lehet szabni.

pzotya
2013-02-26, 10:46
Néztem ezt én is, én a G-ODS II-t néztem ki potenciális jelöltnek( 45$ ), elvileg ennek már jobb a GPS modulja.
De még tologatom a projectet.

TonyC
2013-02-26, 12:23
Én próbapanelen raktam össze egyet,ilyen lecsupaszított verziót csak mikrovezérlő,meg mellé a legszükségesebbek.
Működik szépen.
Csak a remzibi klón miatt félreraktam...

Üdv.:TonyC!!!

TonyC
2013-02-26, 12:27
Mayek oldalán vannak még egyéb okosságok a témáról.
http://majek.mamy.to/g-osd-mod-new-input/

Üdv.:TonyC!!!

mcelek
2013-02-26, 22:53
Dicséretes törekvések :-*
Mi a zavaró a GPS koordinátákkal? Mert keresés esetén azért elég jó, ha van lehetőség egy kis Geocachingre ;)

Hasi
2013-02-27, 07:44
Szóval látom többen is próbálkoznak vele.

mcelek: Mivel nem tudom felvenni a képet így a gps koordinátáknak sincs értelme. Szeretem, ha minél több dolog látszik a képből.

Napalm
2013-02-27, 21:20
Én az e-osd-t gyúrtam meg cl-osd kóddal. Túl olcsó volt ahhoz, hogy ne nézzem meg :)
Kis quadra jó 2 akku vagy akku+rssi kijelzésére, és tényleg minimalista, bármilyen kis quadon elfér 8)

RC Zumuld
2013-04-26, 19:06
Sziasztok,

G OSD II- re szeretnék cl OSD fw- t. Ha valaki tudna segíteni elindulni, kérem keressen PÜ- ben.
Előre is köszi.

Zs

RC Zumuld
2013-04-26, 19:10
Sziasztok,

G OSD II- re szeretnék cl OSD fw- t. Ha valaki tudna segíteni elindulni, kérem keressen PÜ- ben.
Előre is köszi.

Zs

Bocs, rosszul írtam. Mini OSD...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html

Hasi
2013-04-26, 20:04
Bocs, rosszul írtam. Mini OSD...
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html


Hello, kérdezz nyugodtan. Enneg ugyan az a kód kell, mint a G-OSD-nek (nekem is ez van). Itt megtalálod PAL-hoz a legújabb FW-t alapbeállításokkal: https://code.google.com/p/cl-osd/source/browse/#svn%2Ftrunk%2FG-OSD

Hasi
2014-03-13, 20:18
Megjelent egy konfigurátor ehhez az osd-hez. Mindent be lehet vele állítani, oda teszed a dolgokat, ahova akarod, stb...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2123788

És innen lehet letölteni: https://github.com/amaximchuk/u-osd2/tree/master/bin

Hasi
2014-03-13, 20:22
És ezt mindet gombnyomásra feltölti az OSD-re!

OFF: Tudja valaki, hogyan lehet engedélyezni a hozzászólás módosítást?

csp
2014-04-08, 14:10
Sziasztok,

Valaki esetleg tudja, hogy a lenti GPS modult lehet-e a HK-s mini OSD-hez használni?
A gyári 1Hz, helyett így 5 Hz-s lenne.

Köszi

CSP

http://www.ebay.com/itm/RYG25AI-u-blox-NEO-6M-5Hz-high-performance-GPS-antenna-module-battery-EEPROM-/181326135522?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a37e140e2

Hasi
2014-04-08, 18:33
Az új szoftverral igen!

davidka
2014-04-08, 21:11
Ma volt az első repülésem az u-osd szoftverrel. Tökéletesen működött minden, jól mutatta az irányokat. Csak ajánlani tudom.

csp
2014-04-08, 21:18
Én is kipróbáltam a CL és U verziót is. A home nyíl miatt maradok a CL verziónál. Nekem egyértelműbb, kényelmesebb.
Egyébként teljesen jó technika.

H.krisztián
2014-04-08, 22:16
Melyik osd-ről van szó?
Valalaki belinkelné.

Kösz.

davidka
2014-04-08, 22:23
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html

csp
2014-04-08, 22:28
Az OSD: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__29798__Mini_OSD_System_w_GPS_Module.html

Gyárilag gagyi a szoftvere, ezért új kell rá:

CL: http://www.youtube.com/watch?v=ukudhEBcPuU
Nekem, nem pont ez a verzió van, de hasonló

U: http://www.youtube.com/watch?v=ydaTiH9Bazo

H.krisztián
2014-04-09, 06:23
És ez alapból mér akku fesz szintet vagy kell hozzá valami mérő?

davidka
2014-04-09, 07:43
Csak simán rá kell kötnöd az akkut a megadott pontokra. Az OSD-n található 2 potméter, amivel kalibrálni lehet az értéket.

a8l
2014-04-09, 13:32
Milyen usb adapter kell ezekhez az osd-khez hogy flashelni lehessen cl osd-re?
Egy G-osd3-on gondolkodom, aminek talán jobb a gps-e mint a mini osd-nek.
Van már egy skylark tiny osd3-om az egyik quadomon ami teljesen jól működik, de kéne másik gépre vmi olcsóbb megoldás, meg ez gosd mindennel 20g, a tiny meg 40g igaz annak van current sensorja is.

relaxman
2014-04-09, 13:50
A minié nehezen talál holdat, vagy ha meg is van, nem pontos??

csp
2014-04-09, 14:53
A mini OSD GPS csak 1Hz-es.

Én is sokat kísérleteztem vele mert nem akarta rendesen megtalálni a holdakat.

A megoldás nálam az lett, hogy a törzs hátsó részére tettem ki a GPS-t, valamint először csak a GPS van bekapcsolva (5V-ot kapja a vevőről) és amikor már látja a holdakat akkor dugom össze a kamerával és az OSD-vel.

Így működik gond nélkül. 7-8 holdat lát egyszerre.

relaxman
2014-04-09, 15:41
Hmm, nekem a holdtalálással nincs gond, de a magasság és sebességjelzés furcsám müködik.
200m magasan, sokszor megáll a számláló, pedig tudom, hogy emelkedem, majd mikor süllyednék,
van hogy akkor ugrik 250-re, és csökken. A sebesség meg full bolond néha. Megyek 20-szal,
és felugrik 200-ra 1-2 pillanatig. Igaz, ez még gyári fw. CL-OSD megoldás?

Hasi
2014-04-09, 15:51
Milyen usb adapter kell ezekhez az osd-khez hogy flashelni lehessen cl osd-re?
Egy G-osd3-on gondolkodom, aminek talán jobb a gps-e mint a mini osd-nek.
Van már egy skylark tiny osd3-om az egyik quadomon ami teljesen jól működik, de kéne másik gépre vmi olcsóbb megoldás, meg ez gosd mindennel 20g, a tiny meg 40g igaz annak van current sensorja is.


A g-osd3-at nem lehet CL-OSDvel flashelni.



Hmm, nekem a holdtalálással nincs gond, de a magasság és sebességjelzés furcsám müködik.
200m magasan, sokszor megáll a számláló, pedig tudom, hogy emelkedem, majd mikor süllyednék,
van hogy akkor ugrik 250-re, és csökken. A sebesség meg full bolond néha. Megyek 20-szal,
és felugrik 200-ra 1-2 pillanatig. Igaz, ez még gyári fw. CL-OSD megoldás?


A gyári GPS tényleg nem olyan jó, de lehet használni, néga ugrál ez-az, de müködik. Ha sokáig tart, amíg müholdat találsz, akkor ki kell cserélni az elemet a GPS-en.

csp
2014-04-09, 16:01
Elemet én is cseréltem. Vigyázni kell, mert nem elem, hanem akku! Egyik klubtársam figyelmeztetett erre.

http://www.ebay.com/itm/110901874324?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

relaxman
2014-04-09, 16:06
Szóval a cl-osd-vel is ugrálni fog :(
De akkor még a gohome nyíl is megbolondul néha?

csp
2014-04-09, 16:12
Nem kell tőle félni. Jó kis technika ez. Estére próbálok feltenni egy video részletet.

H.krisztián
2014-04-09, 16:36
Nem tudjátok mi van akkor ha quadra rakom amin van Naza vezérlő Gps-el.
2 gps lesz a gépen:-)

Hasi
2014-04-09, 16:43
Szóval a cl-osd-vel is ugrálni fog :(
De akkor még a gohome nyíl is megbolondul néha?


A pozíció az nálam még nem ugrált. A sebesség és a magasság nagyon ritkán...



Elemet én is cseréltem. Vigyázni kell, mert nem elem, hanem akku! Egyik klubtársam figyelmeztetett erre.


Én Kicseréltem egy CR2032-re, ami egy elem. Jó lesz néhány évig. :D

Hasi
2014-04-09, 16:44
Nem tudjátok mi van akkor ha quadra rakom amin van Naza vezérlő Gps-el.
2 gps lesz a gépen:-)


Elvileg nem gond, de ha jól tudom létezik egy OSD, ami a Nazatól szerzi az adatokat (tehát nem kell 2 GPS meg egyéb szenzor).

relaxman
2014-04-09, 18:03
Nekem volt már 2 gps a gépen. Mi baj lenne? Mindegyik vette a jelet, nem osztoztak rajta ;D

csp
2014-04-09, 19:52
A video:

https://www.youtube.com/watch?v=zXfpew1xIz0&feature=youtu.be

Szélben, ha a földhöz viszonyított sebesség 5 km/h alá csökken akkor a haza nyíl nem műkszik. Ettől eltekintve jó.

relaxman
2014-04-09, 21:13
Ja, ez tök jó.
50m alatt villog a magasságod. Ez beállítható?

csp
2014-04-09, 21:49
Szerintem nem. Legalábbis nincs hozzá konfiguráló programom.
Ez így gyári :-)

csp
2014-04-09, 22:03
Itt pedig az U flash van rajta. A hely ugyan az.

https://www.youtube.com/watch?v=5YZryPdvxxc&feature=youtu.be

a8l
2014-04-10, 01:24
[quote=a8l ]
Milyen usb adapter kell ezekhez az osd-khez hogy flashelni lehessen cl osd-re?
Egy G-osd3-on gondolkodom, aminek talán jobb a gps-e mint a mini osd-nek.
Van már egy skylark tiny osd3-om az egyik quadomon ami teljesen jól működik, de kéne másik gépre vmi olcsóbb megoldás, meg ez gosd mindennel 20g, a tiny meg 40g igaz annak van current sensorja is.


A g-osd3-at nem lehet CL-OSDvel flashelni.

[quote=relaxman ]
A programban mintha gosd is oda lenne írva.
A régebbi gosd-t tudja csak flashelni?
Akkor csak a mini osd-vel működik ?
Jobb gps-el mennyit változik a pontosság?

Hasi
2014-04-10, 10:05
Ja, ez tök jó.
50m alatt villog a magasságod. Ez beállítható?


Beállítható. "altitude warning" a config-ban.

relaxman
2014-04-11, 07:07
köszi, és a kis reset gomb használható home pozíció és magasság 0-zására?

Hasi
2014-04-11, 10:28
köszi, és a kis reset gomb használható home pozíció és magasság 0-zására?


Igen. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem 1,5 mp-ig kell lenyomva tartani.

a8l
2014-04-11, 16:46
Milyen usb adapter vagy kábel kell ahhoz hogy flashelni lehessen a mini osd-t?

Hasi
2014-04-11, 17:45
Milyen usb adapter vagy kábel kell ahhoz hogy flashelni lehessen a mini osd-t?


Egy egyszerű usb asp.

a8l
2014-04-11, 20:00
Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html

pulsarxp
2014-04-11, 21:46
Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html

igen

a8l
2014-04-11, 22:13
Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html

igen

Közben megrendeltem ebay-ról, és hozzá 10pin --> 6pin adaptert meg L7805 -öt hogy legyen 5V, gondolom a gps-nek az kell.
Amit korábban linkelt valaki jobb gps-t érdemes megvenni hozzá?

pulsarxp
2014-04-11, 23:32
Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html

igen

Közben megrendeltem ebay-ról, és hozzá 10pin --> 6pin adaptert meg L7805 -öt hogy legyen 5V, gondolom a gps-nek az kell.
Amit korábban linkelt valaki jobb gps-t érdemes megvenni hozzá?

Nem akarlak elkeseriteni de a hk-nal olyan kabelt adnak hozza hogy van rajta 6 es 10 pólusú csati is :)

Hasi
2014-04-11, 23:45
igen

a8l
2014-04-12, 02:40
Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html

igen

Közben megrendeltem ebay-ról, és hozzá 10pin --> 6pin adaptert meg L7805 -öt hogy legyen 5V, gondolom a gps-nek az kell.
Amit korábban linkelt valaki jobb gps-t érdemes megvenni hozzá?

Nem akarlak elkeseriteni de a hk-nal olyan kabelt adnak hozza hogy van rajta 6 es 10 pólusú csati is :)

Láttam, de még az átalakítóval együtt is olcsóbb volt free shipping-el, mint a HK-n szállítás nélkül, onnan meg rendeltem mást, pl a mini osd-t meg még pár apróságot így éppen befért 200g- alá a csomag.

a8l
2014-04-12, 02:42
igen

Te azzal használod?
Mennyivel jobb mint a gyári gps?

A magasságot lehet nullázni a reset gombbal?
A tiny osd3 nagyon kultúrált ilyen szempontból, igaz nem is ennyibe került 89$ volt szállítva, de nagyon jól működik.

Hasi
2014-04-12, 08:04
igen

Te azzal használod?
Mennyivel jobb mint a gyári gps?

A magasságot lehet nullázni a reset gombbal?
A tiny osd3 nagyon kultúrált ilyen szempontból, igaz nem is ennyibe került 89$ volt szállítva, de nagyon jól működik.


Bocs, nem vettem észre, hogy már egy új oldal is van. Ez erre a kérdésedre volt a válasz:


Egy ilyen jó hozzá?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27990__USBasp_AVR_Programming_Device_for_ATMEL_p roccessors.html


Én az eredeti GPS vevőt használom. Teljesen megfelel a célra, ha a súly nem gond. A magasság és a pozíció együtt nullázódik.

csp
2014-04-12, 08:44
http://www.ebay.com/itm/181293242043?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Egy ilyen érkezik az enyémhez. elég jó ára van, remélem tudja is amit leírtak....... ::)

a8l
2014-04-12, 13:31
http://www.ebay.com/itm/181293242043?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Egy ilyen érkezik az enyémhez. elég jó ára van, remélem tudja is amit leírtak....... ::)


Majd számolj be légyszives a tapasztalatokról ha megérkezett és kipróbáltad.

a8l
2014-04-12, 13:31
Current sensort rá lehet kötni erre az osd-re, ha igen milyet?

davidka
2014-04-12, 16:14
Amint megérkezik távol-keleti barátainktól a szenzor és rá tudom kötni beszámolok.
1-2 hét kb.

a8l
2014-04-12, 18:48
Amint megérkezik távol-keleti barátainktól a szenzor és rá tudom kötni beszámolok.
1-2 hét kb.

Honnan vetted a szenzort hozzá?

davidka
2014-04-12, 23:59
http://www.ebay.com/itm/New-CJMCU-109-APM2-5-Function-Voltage-Current-Sensor-connector-Power-Module-T7-/111208532701?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item19e48b8add

valami hasonlót rendeltem

csp
2014-04-13, 22:04
A mai CL-OSD repülés után megnéztem a GPS koordinátákat és észrevettem, hogy a kiírt érték több km-el arrébb van.
Ezen hogyan lehet változtatni?

pulsarxp
2014-04-13, 23:19
A mai CL-OSD repülés után megnéztem a GPS koordinátákat és észrevettem, hogy a kiírt érték több km-el arrébb van.
Ezen hogyan lehet változtatni?

nem lehet, hogy csak más formátumba írja ki a gps koordinátát?
Ha ez a baj, arra van sok konvertáló oldal:
http://www.earthpoint.us/convert.aspx

relaxman
2014-04-14, 07:20
A rabbit gps-e (38400bps 5Hz) akkor használható a gyári helyett, ha CL-OSD-t teszek rá?
Párhuzamosan bekötném a GND és a TX kimenetét.
Most így használom a netbook felé is, így látom a holdakat, erősségüket a u-center progival.

csp
2014-04-14, 10:40
A mai CL-OSD repülés után megnéztem a GPS koordinátákat és észrevettem, hogy a kiírt érték több km-el arrébb van.
Ezen hogyan lehet változtatni?

nem lehet, hogy csak más formátumba írja ki a gps koordinátát?
Ha ez a baj, arra van sok konvertáló oldal:
http://www.earthpoint.us/convert.aspx


Sajnos nem formátum hiba. Itt más baj van. Találtam erről beszélgetést az Rc groups-on.

csp
2014-04-17, 13:57
Valaki esetleg használta már a konfiguráló programot az U-OSD-hez?

relaxman
2014-04-23, 09:06
Én a napokban fogom használni, ha megtörténik a flash-elés.
Tetszik a warning funkció (magasság, távolság), de a gohome nyíl
tényleg lehetne egyértelműbb, olyan mint a CL-OSD-nél.
Egyébként a CL-hez nincs is konfiguráló program, amivel
az elemek letilthatók, pozíciójuk állítható lenne?

A CL és a U között ugye bármikor válthatok flash-eléssel?

csp
2014-04-23, 13:53
Bármikor lehet váltani a kettő között.
Az U-osd konfigurálójában pedig ki lehet választani a Home nyilat is! Ami egy kör és egy óramutató. Elve ua. mint a nyílnak.

Én már teljesen személyre szabtam és most az U-osd-t használom.
Ma megjött az Ublox7 gps-em. Ez 10Hz-es. Ezt szeretném vele tesztelni.

Üdv

relaxman
2014-04-23, 15:37
Köszi.
Ez lett volna a másik kérdésem, hogy hogy mennek az 5-10 Hz-es GPS-ek
az OSD-vel, mivel az U-osd konfigurátorban csak 4800 vagy 9600 bps sebesség
van, és mindkettő csak az 1Hz-hez elég. Vagy ha más gps-t kötsz rá,
akkor választható lesz 38400 is?

csp
2014-04-23, 16:17
Köszi.
Ez lett volna a másik kérdésem, hogy hogy mennek az 5-10 Hz-es GPS-ek
az OSD-vel, mivel az U-osd konfigurátorban csak 4800 vagy 9600 bps sebesség
van, és mindkettő csak az 1Hz-hez elég. Vagy ha más gps-t kötsz rá,
akkor választható lesz 38400 is?



Quote:
Originally Posted by manhill View Post
hi there, i just flashed my mini osd and everything seems to be fine!

thank you very much alex for your fantastic work!

i have some questions, though.

1. do i just have to flash the osd or do i also have to work with that little gps-program that comes with the pack?
2. i have a 5 HZ skylab gps-unit with the writing "SKG13C IBCAA-1219" on it. can i use that with my mini osd? would i have to flash the skylab gps first?

thanks in advance, guys, for an answer!
1. I didn't understand what do you mean "little gps-program"?
2. Yes you can use this unit if it support customize Baud Rate to 9600 and leave only RMC & GGA messages.
Az Rcgroupson is erről megy a beszélgetés. A programozó szerint megy.
Alex.

relaxman
2014-04-23, 17:04
Ezekszerint van olyan, hogy 9600-on is átmegy az 5Hz-es jel,
de valami csonkított verziója?
És ha ezt nem jegyzi meg a gps-em (ami pedig valószínű),
akkor a u-osd minden bekapcsolásnál beállítja majd?

csp
2014-04-23, 21:30
Sikerült összehangolnom a rendszert és megy az új UBLOX7 GPS-el!
Jelenleg hagytam a 4800bps-t. Teszteltem az udvarban és működik.
sokkal fürgébb lett minden :)

Holnap, ha itt lesz az USB interface, kipróbálom és átállítom 9600-ra.

Üdv
CSP

relaxman
2014-04-23, 21:36
wow, van linked a gps-re?
Most kapcsolok, hogy az enyém (nem a gyári) alapból 1 Hz-en indul,
de tud 10-et is, csak ha az osd nem kapcsolja át, akkor 1-en küldi
az adatokat. Erre való beállítást meg nem találtam :(

csp
2014-04-23, 21:42
https://www.youtube.com/watch?v=d2L-QZSp1is&feature=youtu.be

csp
2014-04-23, 21:44
http://www.ebay.com/itm/181293242043?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

relaxman
2014-04-24, 08:54
Nem is drága. Mi az a másik 4 pin? Firmware frissitési lehetőség? :)
Ez most a u-bloxnak a legjobb modellje, a 7-es?
Szóval 4800-on is gyorsan küldi az adatokat. Nekem
már 2Hz-re téve is kevés a 9600bps a minigps szerint.
De akkor ez a RMC & GGA messages trükk segíthet.

Aztán megint kapcsoltam ám. Hogy a rabbit gps-e igaz, hogy
alapból 1Hz, de a rabbit átállítja 38400/5Hz-re, és párhuzamosan
akarnám használni a vevőt az OSD felé is.

csp
2014-04-24, 09:20
Én is csak kapisgálom ezt a témát.

A lenti linken elég részletes leírást ad a modulról:

http://www.reyax.com/Module/GPS/RYN25AI/RYN25AI.pdf

A programozáshoz cak a VDD, Test, TX, RX kell azt tuti.........

relaxman
2014-04-24, 09:50
És ezen most 2 gohome nyilad is van?
A közepén lévő valami radar? Az miben segít?

csp
2014-04-24, 10:33
3 is!

Mind a három ugyan azt a célt szolgálja. Ha felfelé mutatnak akkor közeledik, ha lefelé akkor elfelé megy.

bebeboy
2014-04-26, 06:52
SZiasztok
Elmagyarázná valaki lépésről lépésre hogy mi a teendő ha én is másik softvert tennék rá? De tényleg mint a hülyegyereknek.
A hozzászólásokból sajna számomra nem derül ki.
Egy easyglidert alakítok át fpvre. A gps modult berakhatom gépbe vagy illik kívül elhelyezni?
Köszönöm a segítséget.

csp
2014-04-28, 20:19
http://www.ebay.com/itm/181293242043?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649


Tapasztalat:
Ez a GPS modul nincs flash memóriával ellátva, így ha lemerül az elem akkor vissza áll a gyári beállításra!

Ez igaz, hogy csak 5 Hz-es de nem felejt :)

http://www.ebay.com/itm/RYG25AI-u-blox-NEO-6M-5Hz-high-performance-GPS-antenna-module-battery-EEPROM-/181326135522?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a37e140e2

a8l
2014-04-29, 01:40
Megérkezett a mini osd-m.
Gondoltam flash-elem, de ez nem ilyen egyszerű.
Egy normális osd-t nem adnak ingyen vagy meg kell szenvedni vele.
Lehet nem nekem való ez, mert ahogy néztem egy youtube-os videót, rá kell forrasztani egy rakás vezetéket.
Mikro forrasztás nem biztos hogy megy nekem, meg leírás sincs hozzá.
Azt hittem a csatlakozójára kell csak rátolni az usbasp csatiját.
Van leírás valahol hogy mit hová kell forrasztani?

relaxman
2014-04-29, 07:17
őő, esetleg Hasi linke az 1. hsz-ben? ::)

bebeboy
2014-04-30, 06:36
Vaaaaaagy ...keresek olyan kollégát aki rá tudja rakni a "frissítést".

H.krisztián
2014-08-20, 19:52
Megpróbáltam flash-elni az én hk-s mini osd-t majd flashelés után már a piros led sem világít rajta és nem is csinál semmit.
Az eepron azt írta hogy kész vagyok és THANK YOU.

Ötlet?

H.krisztián
2014-08-20, 21:52
Megpróbáltam flash-elni az én hk-s mini osd-t majd flashelés után már a piros led sem világít rajta és nem is csinál semmit.
Az eepron azt írta hogy kész vagyok és THANK YOU.

Ötlet?


Na még annyi hozzá hogy a fw frissítés tuti sikerült mert mikor csatlakoztatom az akkut akkor egy pillanatra beugrik az osd kép majd eltűnik és alul marad egy kocka benne egy kör és ennyi.
Minden csatlakozáskor egy pillanatra ugrik be az osd kép.

H.krisztián
2014-08-29, 22:30
valakinek ötlet?
Esetleg valaki vállalná hogy ránéz?

H.krisztián
2014-08-31, 07:55
Bármikor lehet váltani a kettő között.
Az U-osd konfigurálójában pedig ki lehet választani a Home nyilat is! Ami egy kör és egy óramutató. Elve ua. mint a nyílnak.

Én már teljesen személyre szabtam és most az U-osd-t használom.
Ma megjött az Ublox7 gps-em. Ez 10Hz-es. Ezt szeretném vele tesztelni.

Üdv



Hello.
Vettem én is egy hobby kinges mini osd-t.
Megfrissítettem a fw. de sajna nem működik.
Illetve mégis csak mégse.
Ha csatlakoztatom az osd-t a rendszerhez akkor egy pillanatra beugrik az osd kép majd eltűnik.
Tanácstalan vagyok. Tudnál segíteni? Látom te már profi vagy e téren.

Köszi.

H.krisztián
2014-11-15, 19:53
Sziasztok.
Hosszas pihentetés után ismét elővettem az osd-t.
fw felírás és config után az osd üzemel.....félig.
A gps nem csinál semmit,
Nem talál műhódot.

mit tegyek?
ötlet?

H.krisztián
2014-11-15, 19:54
Sziasztok.
Hosszas pihentetés után ismét elővettem az osd-t.
fw felírás és config után az osd üzemel.....félig.
A gps nem csinál semmit,
Nem talál műhódot.

mit tegyek?
ötlet?



minden gps értéket a configban alap értéken hagytam.
Jó az?