PDA

Teljes verzió megtekintése : Headtracker



mcelek
2013-09-08, 23:40
Kicsit lerövidítettem, hogy végignézhető legyen. :)

http://www.youtube.com/watch?v=oVrn7cHsPew&feature=share&list=UU6JawuP-is5Ja8hE99sgXBw


Nagyon baba, hogy a headtracker-el így tudod a kamerával követni :D
Sokkal jobb, mint a fix kamerával a gépet forgatva kerssük egymást, viszont szokni kell gondolom, hogy a gépet ne rángassuk 8)

Gabek
2013-09-09, 00:16
Kicsit lerövidítettem, hogy végignézhető legyen. :)

http://www.youtube.com/watch?v=oVrn7cHsPew&feature=share&list=UU6JawuP-is5Ja8hE99sgXBw


Nagyon baba, hogy a headtracker-el így tudod a kamerával követni :D
Sokkal jobb, mint a fix kamerával a gépet forgatva kerssük egymást, viszont szokni kell gondolom, hogy a gépet ne rángassuk 8)


Szia mcelek,

Nagyon sokat segít! Azelött próbáltam keresni potival, de hamar rájöttem, hogy nem vagyok polip... :D

Valóban szokni kellett. Az volt rosz eleinte, hogy ha nem tudod, hogy áll a kamera pontosan, akkor azt sem, hogy a repülő mit csinál pontosan. Ilyenkor mindíg megkerestem a gép orrát. (Itt előny hogy belóg. :D)

Mostanra ez már nem nagy gond.

ppeter
2013-09-09, 08:43
Szia Gabek!
Érdeklődöm, hogy milyen headtracker -t használsz, és milyen szervók vannak a kamera mozgatásban.
Üdv ppeter

Gabek
2013-09-09, 12:36
Szia Gabek!
Érdeklődöm, hogy milyen headtracker -t használsz, és milyen szervók vannak a kamera mozgatásban.
Üdv ppeter


Hááát... Mindenből a legolcsóbbat, de okosan... 8)

Ez a forgató szervóm: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27725__turnigy_tgy_r5180mg_180_degree_metal_gear _analog_servo.html

Ez pedíg a le-fel de ezt hamarosan eldobom. Tikkel néha.... Ezt le kellett volna tagadnom.... :D
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9549__Turnigy_TG9e_9g_1_5kg_0_10sec_Eco_Micro_Se rvo.html

A HT pedíg ez: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1677559

Kis munka van vele, de megéri!

Néztem gyáriakat is, de nyomába sem érnek. (Mondjuk árban igen.... Sőt!!!)

(Árnyékolt kábelt használj ha csinálsz egyet!)

Gábor

mcelek
2013-09-09, 23:42
Akkor talán LTomi is beírja ide, vagy másolja a saját "kálváriáját" a kitérésekkel.
Úgytudom a Turnigy x9R rádió trénerportjának a vezetékelését is át kell akítani, ha pl. AIO szemüvel akarnánk Headtrackert vezérelni, ez az info is jól jöhet ide.

Gabek
2013-09-10, 00:05
Akkor talán LTomi is beírja ide, vagy másolja a saját "kálváriáját" a kitérésekkel.
Úgytudom a Turnigy x9R rádió trénerportjának a vezetékelését is át kell akítani, ha pl. AIO szemüvel akarnánk Headtrackert vezérelni, ez az info is jól jöhet ide.


Asszem az az adó default-ban nem ad ki tápot neki a trainer porton.

Én futaba-val használom. Azzal semmi gond. Egyedül a trainer kapcsolót csréltem ki rendes kétállásúra. Rendeltem bele gyárit. Tökéletes! :)

Ltomi78
2013-09-10, 01:22
Akkor talán LTomi is beírja ide, vagy másolja a saját "kálváriáját" a kitérésekkel.
Úgytudom a Turnigy x9R rádió trénerportjának a vezetékelését is át kell akítani, ha pl. AIO szemüvel akarnánk Headtrackert vezérelni, ez az info is jól jöhet ide.

Pulsarxp erdeme:) majd beirom addig is a video vegen latszik a beallitas
https://www.youtube.com/watch?v=WiUqHar4eDc&feature=youtube_gdata_player

pbr110
2013-09-10, 08:57
Szia mcelek,
Nagyon sokat segít! Azelött próbáltam keresni potival, de hamar rájöttem, hogy nem vagyok polip... :D
Valóban szokni kellett. Az volt rosz eleinte, hogy ha nem tudod, hogy áll a kamera pontosan, akkor azt sem, hogy a repülő mit csinál pontosan. Ilyenkor mindíg megkerestem a gép orrát. (Itt előny hogy belóg. :D)
Mostanra ez már nem nagy gond.

Jól látom, hogy 3 tengelyt ki lehetne rajta vezérelni!
Én is berendelek ebből, és erről fogom irányítani a katicát!
Ha kész lesz én leszek a bólogatós kutya.

Ltomi78
2013-09-10, 09:41
Akkor talán LTomi is beírja ide, vagy másolja a saját "kálváriáját" a kitérésekkel.
Úgytudom a Turnigy x9R rádió trénerportjának a vezetékelését is át kell akítani, ha pl. AIO szemüvel akarnánk Headtrackert vezérelni, ez az info is jól jöhet ide.

Pulsarxp erdeme:) majd beirom addig is a video vegen latszik a beallitas
https://www.youtube.com/watch?v=WiUqHar4eDc&feature=youtube_gdata_player


A story az volt hogy a 180 fokos servo nem fordult csak 160 -at az Attitude tracker evel...ezert kellett ez az extra duplán hozzadott csatorna. .ahogy látszik a vidi végén

Gabek
2013-09-10, 11:10
Szia mcelek,
Nagyon sokat segít! Azelött próbáltam keresni potival, de hamar rájöttem, hogy nem vagyok polip... :D
Valóban szokni kellett. Az volt rosz eleinte, hogy ha nem tudod, hogy áll a kamera pontosan, akkor azt sem, hogy a repülő mit csinál pontosan. Ilyenkor mindíg megkerestem a gép orrát. (Itt előny hogy belóg. :D)
Mostanra ez már nem nagy gond.

Jól látom, hogy 3 tengelyt ki lehetne rajta vezérelni!
Én is berendelek ebből, és erről fogom irányítani a katicát!
Ha kész lesz én leszek a bólogatós kutya.



Szia pbr110,

Igen.
3 tengelyes.

Pistu
2013-10-12, 13:40
Na rendeltem en is egy ilyen arduino nanot es egy szenzort. Szerintem a beelesitesben majd kernek segitseget ;D De majd olvasgatom a forumot mig megjon

Pistu
2013-12-15, 13:37
Na rendeltem en is egy ilyen arduino nanot es egy szenzort. Szerintem a beelesitesben majd kernek segitseget ;D De majd olvasgatom a forumot mig megjon

Na megjott vegre a cucc. Ossze is raktam. A program feltoltve es a guiban mozognak a dolgok ugyhogy elvileg jo lesz. Majd tavra kotve kiderul mit tud :)

Hasi
2013-12-15, 13:47
Nem olyan bonyolult. Én is ezt használom.

Pistu
2014-01-09, 11:21
Na osszekabeleztem es kiprobaltam a 9es futabammal. Mukodik faszan, de lenne egy kerdesem:
Meg lehet cserelni a 3 iranyt? Marmint azt, ahogy a tavnak atadja oket. az egyik tengely jo, de a masikat jo lenne kicserelni a 3.ra. Meg lehet ezt valahogy oldani? Programban vagy valahogy?

csomy
2014-01-09, 11:41
Na osszekabeleztem es kiprobaltam a 9es futabammal. Mukodik faszan, de lenne egy kerdesem:
Meg lehet cserelni a 3 iranyt? Marmint azt, ahogy a tavnak atadja oket. az egyik tengely jo, de a masikat jo lenne kicserelni a 3.ra. Meg lehet ezt valahogy oldani? Programban vagy valahogy?

Közeben nézem a kódot, de.. nem egyszerűbb a szervókat átdugni?

Pistu
2014-01-09, 11:44
Na osszekabeleztem es kiprobaltam a 9es futabammal. Mukodik faszan, de lenne egy kerdesem:
Meg lehet cserelni a 3 iranyt? Marmint azt, ahogy a tavnak atadja oket. az egyik tengely jo, de a masikat jo lenne kicserelni a 3.ra. Meg lehet ezt valahogy oldani? Programban vagy valahogy?

Közeben nézem a kódot, de.. nem egyszerűbb a szervókat átdugni?

nem azt akarom cserelni. 3 tengelyes a dolog de en ebbol csak 2ot hasznalok ugye. x,y,z bol csak 2ot hasznal a pan/tilt. legyen ez az x,y alapbol de nekem az x es z kellene.... A tavon viszont nem tudod megmondani vagy legalabbis en nem jottem ra. Mert csak bakapcsolod a trainert a csatira vagy nem de mas allitasi lehetoseg nincs..

Gabek
2014-01-09, 12:45
Na osszekabeleztem es kiprobaltam a 9es futabammal. Mukodik faszan, de lenne egy kerdesem:
Meg lehet cserelni a 3 iranyt? Marmint azt, ahogy a tavnak atadja oket. az egyik tengely jo, de a masikat jo lenne kicserelni a 3.ra. Meg lehet ezt valahogy oldani? Programban vagy valahogy?

Közeben nézem a kódot, de.. nem egyszerűbb a szervókat átdugni?

nem azt akarom cserelni. 3 tengelyes a dolog de en ebbol csak 2ot hasznalok ugye. x,y,z bol csak 2ot hasznal a pan/tilt. legyen ez az x,y alapbol de nekem az x es z kellene.... A tavon viszont nem tudod megmondani vagy legalabbis en nem jottem ra. Mert csak bakapcsolod a trainert a csatira vagy nem de mas allitasi lehetoseg nincs..


Ez nem nehéz, én is így használom.

Megadhatod melyik melyik csatin menjen.

Annyi issue volt, hogy a 3. tengely beállításai nem mentődtek, de megtaláltam a kódban a hibát, és kijavítottam. Szóltam a fejlessztőknek is, szerintem már javították.

De ha mégis előjön, szólj, és megmondom mit kell csinálni. ;)

Gábor

Pistu
2014-01-09, 13:17
Na oszinte leszek semmit nem neztem csak kerdeztem. ;D
Jol latom, hogy a guiban a PPM channelsnel kell atvarialnom a csati kiosztast akkor?

bedrock
2014-08-20, 18:59
Sziasztok,

Be szeretném üzemelni a Fatshark Attitude headtracker funkcióját egy Futaba T10-el.
Eléggé tanácstalan vagyok. Mit, hogyan kell beállítani?

Ltomi78
2014-08-20, 19:10
Sziasztok,

Be szeretném üzemelni a Fatshark Attitude headtracker funkcióját egy Futaba T10-el.
Eléggé tanácstalan vagyok. Mit, hogyan kell beállítani?
Nekem t9x radiom van de elvileg a futabahoz adtak kabelt az attitude hoz. Dugd be a futaba trainer portjaba a ps2 felet a szemube
A lenyeg elobb mindig a szemut kapcsold be aztan a radiot. Tedd a radiot display modba ha van ilyen ahol latod az aux vagy trainer csatornak mozgasat is.
A channel kiosztast ugy tudod valtani hogy kihuzod az akkut a szemubol lenyomo a csatornavalto gombot es igy tartod kozepen lenyomva...akku visszadug szemu csipog 2 szer...ezutan rogton elenged a csati valto gomb ekkor kezdi csipogassal jelezni hogy mindig uj radio csatornat valaszt...ezt latod manualban..melyik csipogas melyik csatorna part jelenti 5-6..-6-7..stb lesz ugye a pan es tilt...amelyik megfelelo ott lenyomod ujra a csati valtot..es ezzel kivalasztod a pan tilt csati parost.
Kozepjalibracio ha nem megy hivj fel;)

asellyei
2014-08-20, 19:21
Sziasztok,

Be szeretném üzemelni a Fatshark Attitude headtracker funkcióját egy Futaba T10-el.
Eléggé tanácstalan vagyok. Mit, hogyan kell beállítani?
Nekem t9x radiom van de elvileg a futabahoz adtak kabelt az attitude hoz. Dugd be a futaba trainer portjaba a ps2 felet a szemube
A lenyeg elobb mindig a szemut kapcsold be aztan a radiot. Tedd a radiot display modba ha van ilyen ahol latod az aux vagy trainer csatornak mozgasat is.
A channel kiosztast ugy tudod valtani hogy kihuzod az akkut a szemubol lenyomo a csatornavalto gombot es igy tartod kozepen lenyomva...akku visszadug szemu csipog 2 szer...ezutan rogton elenged a csati valto gomb ekkor kezdi csipogassal jelezni hogy mindig uj radio csatornat valaszt...ezt latod manualban..melyik csipogas melyik csatorna part jelenti 5-6..-6-7..stb lesz ugye a pan es tilt...amelyik megfelelo ott lenyomod ujra a csati valtot..es ezzel kivalasztod a pan tilt csati parost.
Kozepjalibracio ha nem megy hivj fel;)


Es kozben a t10-en a trainer csatit kosd fel, hogy ne kelljen kezzel ellentartani. ;)
Ne varj nagy dolgot a fatshark headtrackerjetol.

bedrock
2014-08-20, 19:31
Nagy dolgot nem várok, remélem azért valamennyire mozgatja a kamerát :)

A csatorna kiosztást sikerült beállítanom a szemüvegen (7-8), de a T10-en nem sikerült működésre bírnom.
Mire kell állítanom a 7-8 csatornákat?

Ltomi78
2014-08-20, 19:49
Nagy dolgot nem várok, remélem azért valamennyire mozgatja a kamerát :)

A csatorna kiosztást sikerült beállítanom a szemüvegen (7-8), de a T10-en nem sikerült működésre bírnom.
Mire kell állítanom a 7-8 csatornákat?


Ppm re..mivel trainer port

Ltomi78
2014-08-20, 19:55
A vagen latszik a beallitasom de itt duplan allitottuk hogy maxra kiforgassa a servokat
https://youtu.be/WiUqHar4eDc

Azert nem rossz ez ha be van love..kicsit driftelhet neha de nem veszes

bedrock
2014-08-20, 20:00
A PPM ok, az AUX CH belüli beállításra és a trainer menün belüli beállításra gondolok.
Szemüveg bedugva, 7-8 csatorna beállítva, de nem látom a szervo menüben, hogy vezérelne.

Ltomi78
2014-08-20, 20:13
A PPM ok, az AUX CH belüli beállításra és a trainer menün belüli beállításra gondolok.
Szemüveg bedugva, 7-8 csatorna beállítva, de nem látom a szervo menüben, hogy vezérelne.

Lehet a futaba kabelen is kell modositas...nem mindegy hol a jel es fold kimenet..a masik az aux on belul mast nem kell allitani...lwhet megsem a 7-8 ig csipogtattad ki a csatikat. Mondom a soorend kabel szemube...szemu bekapcs aztan kabel a radioba es vegul radio bekaocs...

Ltomi78
2014-08-20, 20:24
Esetleg..ez" func" beallitas a csatiknal?

I know with my Futaba 10C I had to set the goggles to use channels 5 and 6, then on the transmitter config in the training menu, set channels 5 and 6 to "Func", then you have to hold the training switch ON so that it accepts the signal from the training port.

bedrock
2014-08-20, 21:05
Nem jön össze :(
A fentiek mind beállítva.

Ltomi78
2014-08-21, 10:42
Nem jön össze :(
A fentiek mind beállítva.


Hivj..de kene egy futabas kollega segitsege is. Kabelt merd ki a google ban rajz a futaba attitude kabelrol...fold es jel jol van e bekotve...esetleg masik radion probaltatok?

Ltomi78
2014-08-21, 11:11
pár ötlet amit találtam:
http://fpvlab.com/forums/attachment.php?attachmentid=17137&d=1354173661

Ltomi78
2014-08-21, 12:17
8 csatornásra kell állítani a rádiót azt is olvastam

Ltomi78
2014-08-21, 12:44
itt egy t8fg állít be... a csatornákhoz GYROT rendel és FUNC -ot is kb 3 perctől érdemes nézni a beállításokat

ja és lehet le kell nyomnod a HT gombot a szemün hogy élesítsd a headtrackert

Fat Shark Attitude V2 with Trinity Head Tracking - YouTube

www.youtube.com/watch?v=EafqS5UjtJY (http://www.youtube.com/watch?v=EafqS5UjtJY)

Ltomi78
2014-08-21, 12:46
vagyis func nélkül.. NORM on hagyta gyro csatikat ;)



itt egy t8fg állít be... a csatornákhoz GYROT rendel és FUNC -ot is kb 3 perctől érdemes nézni a beállításokat

ja és lehet le kell nyomnod a HT gombot a szemün hogy élesítsd a headtrackert

Fat Shark Attitude V2 with Trinity Head Tracking - YouTube

www.youtube.com/watch?v=EafqS5UjtJY (http://www.youtube.com/watch?v=EafqS5UjtJY)

Ltomi78
2014-08-21, 12:48
5 perctől...pedig J2 nél SF off-ot választja ki..azt is nézd meg! ugy néz kia traner kapcsolót inaktiválja talán hogy ne kelljen bekapcsolni a m 5-6 csatik működéséhez

bedrock
2014-08-21, 19:55
Siker! Köszi :)

Heliflyboy
2018-08-29, 16:23
Sziasztok,
Valaki használ mostanában ilyet:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1677559

A leírás alapján elkészítettem és kalibráltam PC-vel, így tökéletesen működik, de ha
tudna segíteni valami egyszerű de részletes magyarázattal (Magyarul részletesen), hogyan lehet beállítani Taranis X9D Plusz Távon a normális működését,
már sikerült, egy szervot ledarálni.

Smith
2018-08-29, 19:16
Korábban én is megépítettem,működik X9D első verzióval (nem plus-os) analógban.Próbálkoztam vezeték nélküli megoldani az FPV szemüveg és a táv.közötti tracker kapcsolatot,nem jött "még" össze. Mivel akadtál el? Nálam alap beállítással mennek a szervó vezérlések.

Heliflyboy
2018-08-30, 09:07
Korábban én is megépítettem,működik X9D első verzióval (nem plus-os) analógban.Próbálkoztam vezeték nélküli megoldani az FPV szemüveg és a táv.közötti tracker kapcsolatot,nem jött "még" össze. Mivel akadtál el? Nálam alap beállítással mennek a szervó vezérlések.

Igazából nem régen használok Taranis X9D Plusz távot és nem igazán látom még át a csatornák hozzárendelését, Mixek beállítását….. szóval ha tudnál egy kicsit részletesebben, esetleg tudnál egy kis videót linkelni.
Ja és a PC beállítást is mutathatod, és mit értesz az alap beállításon?
Szervók 90°-os vagy ki kell reszelni a Szervókból a határolót?
Bocs a sok kérdésért.

Smith
2018-09-01, 09:41
Mixek beállítását….. szóval ha tudnál egy kicsit részletesebben,
Szervók 90°-os vagy ki kell reszelni a Szervókból a határolót?
Nálam a mix beállítások :
48932
180° kitérésű szervókat használok. Pl. : https://www.banggood.com/JX-Servo-PDI-9180MG-12g-180-Degree-MG-Metal-Gear-Analog-Servo-2_0kg-0_12sec-p-1028941.html

Heliflyboy
2018-09-04, 12:48
Nálam a mix beállítások :
48932
180° kitérésű szervókat használok. Pl. : https://www.banggood.com/JX-Servo-PDI-9180MG-12g-180-Degree-MG-Metal-Gear-Analog-Servo-2_0kg-0_12sec-p-1028941.html

Köszi,
Jól látom a 6-os és 8-as csatornára tetted?
A Head Tracker PC programjában ahol kalibrálni kell, ott milyen beállítások vannak megadva?