PDA

Teljes verzió megtekintése : Repülő stabilizálás



H.krisztián
2013-11-14, 06:52
Sziasztok.
szeretnék egy repülés stabilizátort.

Az Rx3s kipróbáltam.
Most attól komolyabbat szeretnék nem horror áron.


Ez a kettő szúrt szemet.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__616__191__Planes_Parts-Flight_Stabilization.html

Ez azérf szimpatikus mer ha jól érem van benne Baro shenzor.

De nem írnak jókat róla..





A másik.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__21829__EagleTree_Guardian_2D_3D_Inertial_Flight_ Stabilizer.html


Van valakinek tapasztalata?

Osszuk meg.

csillagvzs
2013-11-14, 07:23
Az EagleTree-nek van saját topikja.
És egy komplett rendszer aminek a guardian csak 1 eleme. Nem érdemes belekezdeni.
Annak idején igen nagy tudású rendszer volt de belebuktak a stabilizálásba. :'(
Ha most feltennének egy imu-s modult rá akkor a legtöbb most fejlett hobbi rendszert is ütné.
De teljesen leálltak vele mert mindenki a semmit sem érő vackokat vette és csodálkozik: Pedig 9$-t adtam érte és miért nem működik???

A másik 2 amit írtál meg igen gyenge paraszt vakítás.

Olcsóé szeretnéd elvárni, hogy tökéletesen működjön és még ne is hozza vissza a gépedet?
Igen sok éve vár más is erre.

Amik eszembe jutottak: (még ha meg is haragszol érte)

1. Multiwii (igaz kicsit programozni tudni kell de nem vész megtanulni) (igen sokat is tud cserében)
2. Ha csak stabilizálni kell akkor válassz jól bevált gépeket (EasyStar, Twinstar, Minimag) Mindenféle elektronika nélkül is stabilizálja magát.
3. Gyújts még suskát és vegyél egy rendes rendszert és valóban élvezni fogod a hobbidat mindenféle szenvedés nélkül.
4. Te kitalálsz egy profi atom stabil és nagy tudású komplett rendszert és mi szívesen megvesszük tőled 17.99$ -ért.
5. Bocs de fillérekből nem lehet jó rendszert építeni amit élvezni is lehet. (sok év alatt megtanultuk igen sok gépvesztés árán)
6. Ha behajítasz 3 db girót az is stabilizál. (5 éve is működött)

Ha itt a topikokban keresgélsz akkor a kérdéseidre választ is találsz. Ha mégsem akkor nosza tedd fel.
Ehhez a hobbihoz kell pénz mag. Mert nem megy máshogy. Olcsó vacak mindig a legdrágább.
Mindig van aki szereti szopatni magát. Vagy elfelejti ezt a hobbit vagy belátja hogy amennyi pénzt kidobott pár dolcsis vackokra abból kijött volna egy Rvosd full szett antenna forgatóstól egy Dragonlink-el.
Tavaszig simán össze tudsz gyűjteni akár egy használt C4S-re és boldog lesz a tököd kint a mezőn.

H.krisztián
2013-11-14, 07:39
Köszönöm válaszod.
természetesen minden vélemény érdekel.érv kontra ellenérv.
C4s robotom van így tudom milyen amikor boldog a tököm a mezőn.
Most egy viszonylag olcsó csak stabilizálót sheretnék kipróbálni,tehtelni,használni.játszós csupában.

csillagvzs
2013-11-14, 07:58
Akkor mire számítasz tizen pár dodóért?
Csupaszárnyat amúgy sem könnyű stabilizállni egyszerű eszközökkel pl giro.
Multiwii lecsupaszított progival pl arduino nano-n. Kis költségel.

mcelek
2013-11-19, 00:30
Az Orange V2 jó, de ha mégsem, akkor béna vagy és a géped sincs jól beállítva :-*
Ha géped jó és nem vagy béna, akkor az Orange V2 szar, ezért elrontja ;)
Nekem a játszós csupáim mind kezesbárányok, jóformán csak ilyeneket lehet kapni.
Van itt vagy 50 ember, aki qwra élvezte:
http://www.youtube.com/watch?v=bq-tWzVzKvg&feature=youtu.be

Ltomi78
2013-11-19, 10:24
Esküszöm nem értem ezt mire irtad és kinek? az orange v2 stablizál? ??? ::)



Az Orange V2 jó, de ha mégsem, akkor béna vagy és a géped sincs jól beállítva :-*
Ha géped jó és nem vagy béna, akkor az Orange V2 szar, ezért elrontja ;)
Nekem a játszós csupáim mind kezesbárányok, jóformán csak ilyeneket lehet kapni.
Van itt vagy 50 ember, aki qwra élvezte:
http://www.youtube.com/watch?v=bq-tWzVzKvg&feature=youtu.be

Ltomi78
2013-11-19, 10:26
Visszaszívtam...lemaradtam a fejlődéssel orange terén :-*..bocsi Meki



Esküszöm nem értem ezt mire irtad és kinek? az orange v2 stablizál? ??? ::)



Az Orange V2 jó, de ha mégsem, akkor béna vagy és a géped sincs jól beállítva :-*
Ha géped jó és nem vagy béna, akkor az Orange V2 szar, ezért elrontja ;)
Nekem a játszós csupáim mind kezesbárányok, jóformán csak ilyeneket lehet kapni.
Van itt vagy 50 ember, aki qwra élvezte:
http://www.youtube.com/watch?v=bq-tWzVzKvg&feature=youtu.be

Ltomi78
2013-12-20, 11:41
Sziasztok!

Tudja valaki az Arkbird hogy kezeli a gázt. Hasonlóan a c4s hez vagy nekem kell manuálisan beállítani előre:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31162__arkbird_autopilot_system_w_osd_gps_altitu de_hold_auto_level_.html

köszi

Ltomi78
2013-12-20, 11:50
Megtaláltam a választ a manuálban :D vagyis automatán kezeli



Sziasztok!

Tudja valaki az Arkbird hogy kezeli a gázt. Hasonlóan a c4s hez vagy nekem kell manuálisan beállítani előre:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__31162__arkbird_autopilot_system_w_osd_gps_altitu de_hold_auto_level_.html

köszi

Martin111
2014-01-21, 18:15
Orange fly stab nál , hogy lehet el érni , hogy kapcsolható legyen a rep stab ?

Hasi
2014-01-21, 19:13
Orange fly stab nál , hogy lehet el érni , hogy kapcsolható legyen a rep stab ?


Lehet rá egy jobb szoftvert tenni: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1794672

stuncii
2014-01-24, 21:55
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17537__HobbyKing_Quadcopter_Control_Board.html valaki tudja e hogy ezt lehet e repcsibe alkalmazni ?? meg vetem és utána látam hogy multikopterben való

Hasi
2014-01-25, 23:02
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17537__HobbyKing_Quadcopter_Control_Board.html valaki tudja e hogy ezt lehet e repcsibe alkalmazni ?? meg vetem és utána látam hogy multikopterben való


Lehet. OpenAero a kulcsszó!

stuncii
2014-01-26, 09:39
Hu ez jó.de gondolom kéne hozzá valami programozó hozzá,A hoby kingen néztem de már vagy 3 honapja nem lehet kapni:( valakinek volna e hozzá egy programozója ? vagy segitene be programozni?

jkornel
2014-01-26, 10:54
Szia,

KK2 (illetve ez az új a 2.1-es) is jó, stabilizálásra illetve szinttartásra repcsihez is és csak $34. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__49254__Hobbyking_KK2_1_Multi_rotor_LCD_Flight_Co ntrol_Board_With_6050MPU_And_Atmel_644PA.html

a gyári szoftver is tud merevszárnú gépet, de ezt ha ráteszed akkor lesz 1 király vezérlőd. Nyilván nem robot, return-to-home meg ilyenek nélkül, de ennyiért ez a legjobb sztem.
https://code.google.com/p/nextcopterplus/wiki/OpenAero2_User_Guide
ez a fórum hozzá: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1708175
(nekem a sima KK2 van, nem próbálam de írják h jó a KK2.1-hez is)

kell egy USBASP programozó hozzá, pl. ez 1100 Ft+Postáért: http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/egyeb/atmel_avr_programozo_usbasp_2_0_1852954115.html

nem bonyolult a programozása, le van írva elég jól meg számtalan youtube vidi is van róla.de majd segítek ha elakadnál.

stuncii
2014-01-26, 12:25
A vatera eszembe se jutot :) mikor meg érkezik a cucom neki is állok és akor meg látom hogy hogy sikerül. akor visza térek ide :)

Martin111
2014-01-26, 17:51
Orange fly stab nál , hogy tudom meg oldani , hogy ki kapcsolható legyen a stabilizator repülés közben?
Köszönöm.
V2 es tipus.

DG-1000
2014-06-14, 13:58
Orange fly stab nál , hogy tudom meg oldani , hogy ki kapcsolható legyen a stabilizator repülés közben?
Köszönöm.
V2 es tipus.


Én bejelentkeznék egy kis segítségért. A netes információk ellentmondanak egymásnak. Egyik verzió se áll valahogy össze nálam. Tehát:
KK2.0 + openaero2, EasyFPV repülő stabilizálást oldanék meg. Először is nyilván a flash sikerült. Most a csatikat dugdosom össze, de a tápellátás nem jó. Az ESC direktbe van kötve a vevőre, a BEC (egyelőre külön akksiról) pedig az M2 helyére és mégis alacsony akkufesz-t jelez (0V-ot).
Az akkuk feszültsége 12V felett, a fesz. szint riasztás szerintem jól beállítva.
A csatikat az alábbi sorrendben dugtam fel: https://code.google.com/p/nextcopterplus/wiki/OpenAero2_User_Guide
Mi lehet a gond?
Köszönöm: Donát

n.james
2014-06-14, 22:01
KK2.0 + openaero2, EasyFPV repülő stabilizálást oldanék meg. Először is nyilván a flash sikerült. Most a csatikat dugdosom össze, de a tápellátás nem jó. Az ESC direktbe van kötve a vevőre, a BEC (egyelőre külön akksiról) pedig az M2 helyére és mégis alacsony akkufesz-t jelez (0V-ot).
Az akkuk feszültsége 12V felett, a fesz. szint riasztás szerintem jól beállítva.



Az akku 12 Voltját is bekötötted a KK2.0-ra?

DG-1000
2014-06-15, 07:07
Az akku 12 Voltját is bekötötted a KK2.0-ra?
[/quote]
Nem, a KK a fő akku tápját az ESC-ről a vevőn keresztül kapja (5V). A KK-n a szervók tápja a BEC-ről egy kis akkuról van megoldva. Ha megérkezik az aktuális rendelésem, akkor egyetlen akkuról lesz majd táplálva az ESC és a BEC is.

DG-1000
2014-06-15, 07:11
Hova kell a 12V-ot kötni?

n.james
2014-06-15, 10:33
Hova kell a 12V-ot kötni?

http://www.youtube.com/watch?v=_jmjiIpQWTA

bOOmslang
2014-06-15, 16:00
Nálam egy ilyen teljesít szolgálatot egy Skywalker Falcon csupában:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34484__HobbyKing_Multi_Rotor_Control_Board_V2_1_ Atmega168PA_EU_Warehouse_.html


Kapott egy openaero szoftvert a gyári helyett. Teszi a dolgát. Beállításán még van mit finomítanom, csak mostanában nem repültem vele, egyéb elfoglaltságok miatt.
Ki lehet egészíteni ha magasságtartásra is szükség van.
Szerintem ez a legolcsóbb használható megoldás.

bOOmslang
2014-06-15, 16:01
Bocsánat előzőleg rosszul linkeltem.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34484__HobbyKing_Multi_Rotor_Control_Board_V2_1_ Atmega168PA_EU_Warehouse_.html

jkornel
2014-06-22, 20:26
Bocsánat előzőleg rosszul linkeltem.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34484__HobbyKing_Multi_Rotor_Control_Board_V2_1_ Atmega168PA_EU_Warehouse_.html


a sima KK2 vagy KK2.1.X-es vezérlőkre is rámegy az OpenAero, azt mondják érdemes megpróbálni, mert sokkal jobb mint az olcsó orange

DG-1000
2014-06-23, 14:09
Sokat javult a helyzet a táp rákötésével, köszönöm. Már csak azt nem értem , miért nem képesek erről említést tenni a gyártó oldalán. Most az Open aero V1.2 b10 menürendszerét kell már csak értelmezzem.