PDA

Teljes verzió megtekintése : Arkbird OSD Autopilot



pumuklis
2014-01-02, 13:01
Használja, vagy használta már valaki ezt a robotot?
Esetleg van valakinek véleménye róla?
http://www.infinity-hobby.com/main/product_info.php?products_id=8557

Ltomi78
2014-01-02, 15:55
Én csak szeretném használni. Bár a c4s ben jobban bízok, viszont a rövid távú trainerben lehet kipróbálnám, ha még egy picit olcsóbb lenne ::)

Olvasni már sokat olvastam a manuálját és azokat a számomra fontos dolgokat mint az automatikus gázkezelés, osd és autopilota egyben kis helyen, jó műhorzizont, megfelelő mennyiségű osd információ mind tudja. Az rc groups videók és korábbi kommentek szerint megbizhatóan hazahozza a gépet!....de ugye hiszem ha látom majd.

pumuklis
2014-01-02, 16:25
Az rc groups-on én is olvastam a hozzászólásokat. Gondoltam, hátha használta már valaki kis hazánkban is.
Ahogy nézegettem a neten, 40-45 ezer körül jönne ki. Attól függ, honnan rendeled.

Ltomi78
2014-01-02, 16:55
Az rc groups-on én is olvastam a hozzászólásokat. Gondoltam, hátha használta már valaki kis hazánkban is.
Ahogy nézegettem a neten, 40-45 ezer körül jönne ki. Attól függ, honnan rendeled.


Hát ez az....talán vámmentesen áfa nélkül a HK tól a legjobb 40 alatti összeg vagy pont annyi:)....de annyiért már akad néha c4s is használtan és abban jobban bízok.
Szerintem ki lehet majd fogni olcsóbban is Arkbird-t, már csak az összehasonlítás miatt is kipróbálnám. Ott például külön van a current sensor fogyasztás mérő....és nekem azzal mindig gondom volt a c4s esetében persze ez az én személyen tapasztalatlanságomból adódott, viszont itt ezzel már nem kell bajlódni. Hátránya hogy plusz súly egy külső sensor.

kp
2014-01-02, 17:06
Ilyenem van, kétszer repültem vele, PnP módon működött, úgy, ahogy írták, szóval stabilizál és haza is hozattam vele a gépet egyszer. Esetleg annyi, hogy a műholdakat néha kicsit lassan találta meg (fasor mellett 5-6 perc is volt), de onnantól nem eresztette:) Lehet, hogy ezen elhelyezéssel vagy favágással lehet segíteni:)

Ltomi78
2014-01-02, 17:14
Jo hirek;)...milyen gepedben van?



Ilyenem van, kétszer repültem vele, PnP módon működött, úgy, ahogy írták, szóval stabilizál és haza is hozattam vele a gépet egyszer. Esetleg annyi, hogy a műholdakat néha kicsit lassan találta meg (fasor mellett 5-6 perc is volt), de onnantól nem eresztette:) Lehet, hogy ezen elhelyezéssel vagy favágással lehet segíteni:)

kp
2014-01-02, 17:17
Styro easyFPV-ben.

pumuklis
2014-01-02, 17:18
És milyen cuccot használsz hozzá?

kp
2014-01-02, 17:27
Nem cuccozok:)
Semmi extra, mezei sony panelkamera, meg boscam 5.8-as rádió. A többire még gyűjtök:)

pumuklis
2014-01-02, 20:01
Amúgy ha a C4S annyira jó, akkor miért adják el annyian?
Vagy mégis van vele valami gond?
Akkor 20 ezerrel olcsóbban lehet hogy az Arkbird is megéri?

Daine
2014-01-02, 20:04
Amúgy ha a C4S annyira jó, akkor miért adják el annyian?
Vagy mégis van vele valami gond?
Akkor 20 ezerrel olcsóbban lehet hogy az Arkbird is megéri?

Mert mondjuk több van belőle. ;)

Ltomi78
2014-01-02, 23:58
A c4s bol jon ki az uj...esetleg arra valtanak.. de eleg ritkan adjak el szinte mindenki az eredeti arhoz kozel adja el a mai napig. Itthon megvan hozza a tamogatas es ....igy van ahogy Daine mondja van akinek tobb is van es nem akar kettot.
Mostanra nagyon kiforrott es jo a c4s szerintem...
Arrol sokat tudok meselni de ez arkbird topic. ;) vagy nem

Ltomi78
2014-01-03, 00:03
Styro easyFPV-ben.

Koszi;) az jo alap
Van esetleg rogzitett osd s videod mondjuk egy RTH repulesrol. Nagyon erdekelne mikor ad gazt mennyire hagyja vitorlazni a gepet mennyire korrigal a fordulokban ha sz autopilota vezet?
Hagyta mar atesni vagy dugozni a gepet a robot modban rth modbsn?

kp
2014-01-03, 09:02
Videóm nincs, mert rögzítőm nem volt még (első 2 FPV repülésem), a gázt folyamatosan adagolta és méterre tartotta a magasságot. Be lehet állítani neki egy minimális sebességet és magasságot, és azt, hogy mennyire (hány fokban) döntse, csűrje stb a gépet. Utólag gondolkodva szerintem gyorsra állítottam, meg magasra is, tehát rth-ban emelkednie kellett a biztonságos magasságra, lehet, hogy egyébként hagyta volna vitorlázni. Sajnos most nem tudok tesztelni, mert az őszi tél beálltával szétdöntöttem a gépet átépítésre, most ebben a tavaszias télben meg eszem a kefét:)

Ltomi78
2014-01-03, 09:27
Micsoda metaforák vagy mi:)
végülis hol vetted ha meg lehet kérdezni?
c4s-t használtál van összehasonlítási alapod vagy ez volt eddig az egyetlen robotod a gépben?.



Videóm nincs, mert rögzítőm nem volt még (első 2 FPV repülésem), a gázt folyamatosan adagolta és méterre tartotta a magasságot. Be lehet állítani neki egy minimális sebességet és magasságot, és azt, hogy mennyire (hány fokban) döntse, csűrje stb a gépet. Utólag gondolkodva szerintem gyorsra állítottam, meg magasra is, tehát rth-ban emelkednie kellett a biztonságos magasságra, lehet, hogy egyébként hagyta volna vitorlázni. Sajnos most nem tudok tesztelni, mert az őszi tél beálltával szétdöntöttem a gépet átépítésre, most ebben a tavaszias télben meg eszem a kefét:)

Daine
2014-01-03, 10:17
Üdv!

Még mielőtt halmozni kezdtem a C4S-t én is beleestem abba a hibába, hogy olcsó robotot szereztem be!
A Cyclops Storm Osd-ot RTH funkcióval, de nem ért közelébe a C4S-nek!
Stabilizálása olyan volt,hogy rángatta a gépet a fix gázról nem is beszélve!
A C4S-nek az elhelyezése a kevés kábelek miatt a legkönyebben!

A C4S kifinomult és nem 90.000 ft-os mint a RV5.-vagy 6. mondjuk!
Nekem rengetegszer visszahozta már és soha nem bántam meg ár érték arányban verhetettlen legalább is számomra.

BUÉK ;)

feket663
2014-01-03, 10:28
Esetleg érdemes egy próbát tenni az Ardupilottal is, legfeljebb, ha nem válik be repülőn (amit erősen kétlek), akkor még mindig lehet egy jó multikoptert építeni vele (ismerősi körben van ez is,és ott is nagyszerűen működik)
Az ára is baráti,még az Arkbird-hez képest is.

feket663
2014-01-03, 10:39
És még annyi, hogy az OSD minősége ugyan nem éri el a C4S minőségét, de az Arkbirdhez képest egy klasszissal jobb, főleg, ha valaki veszi a fáradságot és a Hazánk fia, Gabek által készített firmware-el használja.

pumuklis
2014-01-03, 12:16
A beállítása számítógépen, vagy monitoron OSD-vel (menüvel) történik?
Mennyire bonyolult?

kp
2014-01-03, 13:25
végülis hol vetted ha meg lehet kérdezni?
c4s-t használtál van összehasonlítási alapod vagy ez volt eddig az egyetlen robotod a gépben?.


HK-tól jött, 15$ volt a dobozára írva:)
Öszehasonlítási alapom nincs, meg tartós teszt sincs, de a 2 db repülés (illetve 1 rth) alapján hozta, amit én elvártam tőle. OSD-n állítható jobbra-balra fel-le rángatva a karokat (teljes kitérésre van szükség). Ha jól emlékszem, a HK-ról letölthető a manualja, abban vannak képek is:)