PDA

Teljes verzió megtekintése : Szabályzó max bemeneti cella????????



LRP
2005-08-18, 16:29
Szerintetek egy ics300 vagy ics480 elbir 10-12 NiXX cellát, esetleg használja valaki így? Ha nem, akkor tudtok vmi olcsó szabályzót, esetleg kapcs rajzot?

coc
2005-11-03, 19:40
Helló!

Érdekelne valamilyen szabályzó LRP GT 2 Turbo 19X2-es motorhoz. Aksi 8 cellás. lehetőleg 10.000ft alatt

mmormota
2005-11-03, 19:46
Helló!

Érdekelne valamilyen szabályzó LRP GT 2 Turbo 19X2-es motorhoz. Aksi 8 cellás. lehetőleg 10.000ft alatt

Kérlek, más jellegű topicba ne szórj bele adás-vétel célzattal oda nem illő hozzászólást...

***moderátor***

mmormota
2005-11-03, 19:53
Szerintetek egy ics300 vagy ics480 elbir 10-12 NiXX cellát, esetleg használja valaki így? Ha nem, akkor tudtok vmi olcsó szabályzót, esetleg kapcs rajzot?

Az ICS300 gyári adatlapja szerint 5-8 cellás.
A 480-nak 3 változata van:
480 5-8 cella
480E 3-8 cella
480Li 2-3 LiPo cella

Szerintem nem célszerű túllépni a megadott határokat, még akkor sem, ha a szabályozó esetleg működik. Túl nagy kárt okozhat, ha menet közben döglik be.

A Jetiket több hazai bolt árulja, pl. Origo:
JES 180 ECO 10 cella 18A max
JES 350 ECO 12 cella 35A max
JES 030 12 cella 30A max

Egy egyszerű, de korszerű konstrukciójú szabályozó tervei (kapcsolási rajz, panelterv, PIC program:
http://homepages.paradise.net.nz/bhabbott/esc.html

Blage
2005-11-12, 14:20
Sziasztok!

LRP!

Mmormotának igaza va, hogy nagy baj lehet belőle, ha mégis elszáll.

A nagyobb feszültség miatt a motoron nagyobb áram fog folyni, amitől a szabályzó FET max árama kicsi lehet.
A szabályzóban van egy feszültségstabilizáló annak is kell tudnia a nagyobb feszültségről előállítania a +5V-ot.
Ha a FET-et kicseréled, és megnézed a szabiban lévő PIC leírását (mmormota szerint ott van az 5 voltos stabilizáló), ha a pic bírja is a nagyobb feszültséget, lehet, h a benne lévő feszültségszabályzó nem.
Ha találsz a pic-ről részletes leírást (típusa az enyémben: 12C509A) kiderülhet, h tudod e használni.
A fetet, lehet, h érdemes hűtőbordára csavarozni, hőpasztával.

Hozzáteszem, h én csak szakbarbár vagyok, de bátor :twisted:
Én kipróbálnám a fentiek tudtában.

De inkább fogadj szót mmormotának, mert ő tapasztalt ily dolgokban. :wink:


Mmormota!

Köszönöm a többiek nevében is a kapcsolást.

Sajnos nem tudok PIC Ic-t programmozni. Túl nagy falat nékem ,h beletanuljak. :cry:

Tudom, h te nagy varázsló vagy, és talán tudnál ebben segíteni. :wink:

Van valami mód, hogy természetesen a fáradságod és a költségeid megtérítve, beprogrammozol nekem pár ilyen PIC-et?
Szívesen építenék, már csak kiváncsiságból is szabályzót.

Üdv

Blage

Maxxx22
2005-11-12, 16:14
Az egy augusztusi kérdés amire válaszoltatok, nem biztos hogy még aktuális. :D

LRP
2005-11-12, 20:19
Szóval nekem egy 12V-os neon van csak rákötve ami 200ma-rel terheli és az 5V-os kimenetét sem használom, így bírja!