PDA

Teljes verzió megtekintése : Fy-41ap lite autopilot system



Krisz22
2015-03-25, 17:22
Sziasztok!

Akinek van ilyen vezerloje az irhatna par sort a beallitasrol!

Monitoron nezve probaltam beallitani...
Nem mozgatja a servokat!
Illetve egyik potira ratettem a harom repmodot...a tobbit ha raakarom rakni mas potira osszekeveredik es csak ket masik modot mutat...

Sok videót neztem de nem jutok elobbre...

Köszönöm

Krisz22
2015-09-04, 20:55
Sziasztok

Aki hasznal ilyen vezerlot leirna a tapasztalatait..

Az a gondom,hogy hiaba valtok line.patch.akarmire nem koveti...mit kellene csinalnia?

Rth- ba szepen tartja a magassagot hazajon, balansz mod is ok a 3dbalansz is..

De amiket lehet valasztani az nem tiszta!

A line elvileg az iranyt illetve a magassagot kellene tartani..

Köszi szépen elore is...

Krisz22
2015-09-06, 12:49
Senki nem használ ilyet?

Tulajdonképpen lehet vele repülni, csak érdekelne mit kellene csinálnia line-path módba, mert hiába kapcsolom nem veszek észre semmit...

Köszönöm

H.krisztián
2015-10-21, 23:57
Hello.
Jutottatok valamire?
Nekem most jött meg eme vezérlőm.
Beállítások előtt állok.

Köszi.

Krisz22
2015-10-22, 03:20
Szia

A path repmod veletlenul maradt a programba azt felesleges valasztani!
Több emberke is ugy veli,hogy ha nem kell az utvonalrepules akkor inkább ez mind a c4s!
Megbízható!
Teszi a dolgát, nagy előnye, hogy nem kell hozzá szgép beállítani, hanem az fpv monitoron lehet..

Daine
2015-10-23, 10:56
Nekem van Fyap es közel nem stabilizál olyan szépen mint a c4s!
Nálam meg mindig az utóbbi a favorit útvonal repülést nem számítva!

H.krisztián
2015-10-23, 13:50
Beállítás,berepülés megvolt.
Nem rossz.
Kifejezetten tetszik hogy nem kell számtógépés hogy nem kell az áraméréssel basza.odni.útvonal repülés nem kifejezetten hiányzi,ha megyek repülni Úgyis én akarok repülni nem pedig nézni hogy megy.
Persze a c4s is tök jó mé ez is.

RC Zumuld
2015-10-23, 14:30
Szerintem ez beallitas kerdese. Krisztiane szerintem szepen tette a dolgat. Es korabban az enyem is a duplamotorosban.
Nekem van Fyap es közel nem stabilizál olyan szépen mint a c4s!
Nálam meg mindig az utóbbi a favorit útvonal repülést nem számítva!

Daine
2015-10-23, 15:01
Igen csak haza nem hozta legutóbb!;)

RC Zumuld
2015-10-24, 17:57
Ma berepültem egy bixler 1.1- et ezzel a robottal. Az egyetlen negatívum benne számomra az, hogy ha véletlenül lemerül a kamera akkuja és kikapcsola a kamera, akkor OSD sincs. Ez szerintem adott helyzetekben lehet kellemetlen. C4S- nél az osd képen lévő iránytű segítségével vakon is haza lehet repülni!

bedrock
2015-10-24, 18:13
A c4s-hez képest milyennek találod?
Beállítás, stabilizálás, rth?

RC Zumuld
2015-10-24, 18:43
A c4s-hez képest milyennek találod?
Beállítás, stabilizálás, rth?

Hát, nehéz kérdés. C4S- t évek óta használok, ismerem talán a legtöbb "trükkjét", így bátrabban hagyatkozok rá.
A FY41AP Lite beállítása SOKKAL(!!!) egyszerűbb. Egy kapcsoló kombinációra előjön egy OSD menü, amiben minden beállítható. Így nem kell laptopot cipelni a reptérre.
Stabilizálás: olyan, mintha a C4S- nek nem PID, hanem csak P érték állítása lenne. Ezért az FY talán nem stabilizál annyira szépen.
RTH, itt RTL: Nekem eddig mindig haza hozta. Egyszer nem, de akkor leesett a GPS antenna és lógott a gép alatt, így nem tudta, hogy hol van és mennyivel megy. Ha RTL- be kapcsolod, akkor egy adott, beállított sebességet akar elérni, amivel haza jön. Ha 50m alatt vagy, akkor felmegy előtte 50m- re, majd haza indul. 100m felett pedig az adott magasságban hazajön, majd körözve koptatja a magasságot 100m- ig. 50 és 100m közt az adott magasságon hazajön majd mászik 100m- re.
Akkor, vannak olyan furcsa tulajdonságai, mint pl, hogy szembe szélben ha 0km/h- ra csökken a gps sebesség, akkor elveszi a gázt, kicsit tolja le az orrát, majd 2-4km/h körnékén vissza adja a gázt. Ezt csak akkor csinálja ha a pitot cső nincs bekötve. Ha be van, akkor a szélsebességet is figyelembe vesz. És figyelembe is tudja, mert MŰKÖDIK a légsebesség mérője. Akkor, fura, hogy a csűrőt 2 külön csatornára kell tenni. Biztos, h lehetne 1- re is, de nem próbáltam.
Nem tud CPPM- et kezelni, csak PWM- et. Ez pl nekem nagyon hiányzik!
Összefoglalva: Minden olyan kicsit sutább, de mégis, egy alacsony költségvetésű, nem túl messze menős hobbyzáshoz egy elég erős és jó megoldás lehet. Szerethető kis robot.

PS: van gyárilag benne Geofence. Legalább is távolság tekintetében. Illetve head lock mód. Adott pont irányába repül oldalszélben is! Mert kezeli az oldalkormányt is!

H.krisztián
2015-10-25, 22:36
Sikerült valakinek beállítani ezt a robotot.
Én nem jutok vele révbe.

https://m.youtube.com/watch?v=xyFcWsUVI4A

Próbáltam több beállítást teljes szélcsendben de folyamatosan billeg.

Tapasztalat?

Ltomi78
2015-10-25, 23:36
Privat a video állításd at pliz;)
Ha billeg akkor a gain ek bol vegyél vissza rendesen....ha csak jobb ball billeges van eleg a roll vagy Ail gainbol levenni.

H.krisztián
2015-10-26, 06:07
http://www.youtube.com/watch?v=xyFcWsUVI4A&sns=gp

Daine
2015-10-26, 07:06
Szépen startol az ES és sajnos a robot ennyit tud, de azért széllökések is voltak!
Viszont szerintem kicsit mást vársz ettől a repülőtől a Skywalkerek után!
Ezzel én is így voltam!:)

RC Zumuld
2015-10-26, 07:17
Azert azt se felejtsuk el, hogy bar nem nagyon fujt a szel, megis milyen felaramlasok voltak... Amugy vissza neztem regi videoim, az ES vagy klonjai kozul mind hasonloan repult c4s- el. Ez a franya gimbalos vilag mar nehezen torodik bele az ilyen billegesbe. ;)
Kapcsold at menet kozben RC-be. Nezd meg, billeges szempontjabol mit mutat.

H.krisztián
2015-10-26, 07:22
Az tény hogy gimballossal nem lehet egy lapon említeni.
http://www.youtube.com/watch?v=vf_rOAiog1I&sns=gp

Daine
2015-10-26, 09:36
Az tény hogy gimballossal nem lehet egy lapon említeni.
http://www.youtube.com/watch?v=vf_rOAiog1I&sns=gp

Tyúúúú de feltekertem a hangerőt!!!!!

imrepeti
2015-10-26, 10:21
Lehet zafir38-al kellene felvenned a kapcsolatot.

https://www.youtube.com/watch?v=X8a80P9aAZA

H.krisztián
2015-10-26, 11:25
Lehet zafir38-al kellene felvenned a kapcsolatot.

https://www.youtube.com/watch?v=X8a80P9aAZA

Lehet.
Miért is?
A videó nekem nem megy.

Krisz22
2015-10-26, 13:03
Sziasztok!

Örülök,hogy beindult a topik.. :)

5:30-nál látni ...mit állít pontosan az ASP ADJ?? erre még nem jöttem rá.. /nem az angol az erősségem/

https://www.youtube.com/watch?v=NgdwpFuRnVk

köszi

H.krisztián
2015-10-26, 13:18
Nekem azt írja. "A videó nem elérhető"

csomy
2015-10-26, 13:26
Én sem értem, miért linkelték Zafir videóját, de nekem megy.

RC Zumuld
2015-10-26, 17:36
Hát, mert az is FY, csak 21, nem 41! :)

RC Zumuld
2015-10-26, 18:26
Elegánsan átlépi a menüpontot annyival, hogy itt lehet a légsebességmérőt beállítani... :)


Sziasztok!

Örülök,hogy beindult a topik.. :)

5:30-nál látni ...mit állít pontosan az ASP ADJ?? erre még nem jöttem rá.. /nem az angol az erősségem/

https://www.youtube.com/watch?v=NgdwpFuRnVk

köszi

bedrock
2015-10-26, 18:28
Mi a különbség a Lite és Fix wing verzió között?

RC Zumuld
2015-10-26, 18:32
Az AP tudja a WP módot, az AP Lite meg nem!

Ltomi78
2015-10-26, 20:03
Na meg az Ap re ratoltheto a multicopter fw is:)

Krisz22
2015-10-27, 09:03
Senki??


Sziasztok!

Örülök,hogy beindult a topik.. :)

5:30-nál látni ...mit állít pontosan az ASP ADJ?? erre még nem jöttem rá.. /nem az angol az erősségem/

https://www.youtube.com/watch?v=NgdwpFuRnVk

köszi

csomy
2015-10-27, 09:12
Azt mondja rá, hogy AirSpeedAdjustment, vagyis a légsebességgel, mérővel van kapcsolatban és azt is mondja, hogy nem tudja mit csinál és utána kell néznie.

Ahogy közben olvasgatom az RcGroups topicot, valószínű hogy a légsebesség mérő kalibrálásához való változó. Manuálisan hozzá lehet igazítani a GPShez a légsebesség-szenzort.

Krisz22
2015-11-04, 17:26
Köszi!!

Ma teszteltem egy antennát...

7km-erig mentem.. /austriába/ :)

A robotra kellett hazafele bíznom a gépet,mert nem volt képem 4kmerig...

Hazahozta!!!

:)

Ltomi78
2015-11-04, 17:49
Mazli:)...

Krisz22
2015-11-04, 17:51
Mazli:)...

:) Technika-----:)

smith_hun
2015-11-04, 18:09
...nem volt képem 4kmerig...
Őőőőőő..tudom, hogy hülye kérdés, de kifelé volt kép? Ha volt, akkor visszafelé 3km-en keresztül miért nem lehetett? Ha nem volt, akkor hogyan irányítottad (toltad neki, és majd történik valami alapon)?

Krisz22
2015-11-04, 18:45
Számomra is rejtély...
Van egy ötletem, hogy kb 30 cmre van a két antenna..amikor fordultam vissza balra a videót kitakarta az irányítás.. Aztan nem egyenesen hazafele indultam el...aztan Rth...

imrepeti
2016-04-11, 20:07
Sziasztok.

Történt egy számomra sok tanulsággal járó eset. Kíváncsiságból érdekelne, hogy szerintetek mi lehetett a kiváltó ok.

Elmondom a háttértörténetet ne menjünk el nagyon rossz irányba.
Használtan vettem a gépet, be volt állítva és a próba repülések alatt nem volt gond. Egyszer -10 fokban egy repülés alatt csinált a videón látható jelenséget, de emlékeim szerint akkor a szervók működtek. A hidegnek tulajdonítottam az esetet és utána még a szokásosnál is óvatosabb voltam. Jött a jó idő és 5-6 alkalommal 1-2 aksit szépen kirepült a madár, meg is nyugodtam, hogy valami vezérlés gond lehetett (433 gyári antenna), amit azóta cseréltem és nem lehet gond.
Hát nem lett igazam:

https://youtu.be/JkoV8XGAlbs

A felhasználta anyagok: OrangeLRS (RMILEC antenna) modul, vevő (sander antenna), FeiYu tech FY-21AP robot és AP117 OSD, fémfogas szervók, Turnigy Plush 60A szabi és Turnigy D3542 moci. (3S5000mAh vezérlés 3S2200mAh videó aksi mindkettő tele)

A videón ami nem látszik, hogy a szervók sem működtek nem csak a motor, RTL módban a gázt nem veszi el alap esetben, nem én kapcsoltam RTL-be.
Arra gondoltam, hogy az aksitól az áramelosztóhoz vezető kábel van megszakadva, mert volt egy rész ahol puhán lehetett hajlítani, de megblankoltam és hibátlan. És a videón is látni, hogy a vezérlés aksinál mért feszültséget.

Ltomi78
2016-04-11, 20:55
En ezzel verzio Feiyu robottal fpv ztem mikor kezdtem 2011 ben.
Valamiert jelvesztesed volt es osd kepet is vsltott a robot meg Rtl re valtott
Sajnos mar nem jok a settings emlekeim de utana lehet nezni...
En ugy emlekszem a failsafe gazt mindig meg kelett tanitani..es asszem ezt minden felszallas elott megtettem. (Ebbe most nem vagyok bizti)

Ugye a 21Ap meg ezt az adott gazt hasznalja rth ut soran is

Felnerul bennem a kerdes...felszallas elott csinaltal e failsafe gaz testet? Vagyis hogy felporog e a moci kikapcsolt radional

Rtl ben o vezet nem is mukodnek a servok nem?

Ltomi78
2016-04-11, 21:07
Ja..egyebkent GPS nelkul repuktel?..mind a koordintak...mind a home tavolsag 0 erteken van.
Igy mondjuk rtl be nagyon menteni sem tudott volna...bar nem hinnem hogybez okozta a hibat..de veszelyes igy reppeni

imrepeti
2016-04-11, 21:17
Igen, azért akartam leszállni vele, mert a képernyőn láttam, hogy 0 gps, csak addig már nem bírta ki. Szóval az adó vagy a vevő a ludas? 433-as rendszernek ennél azért többet kell bírni távolságban :(
Csinálok ezzel a vevővel egy range tesztet. Az adó modult azóta is használtam másik vevővel 1km-re csalingáztam a TBS discoverivel.

Ltomi78
2016-04-11, 21:22
Az orange nal mindig a hatso gommbal tanitjuk a failsafet.
A 21ap nek viszont ezzel felulirhatod a gazt. Vagyis egyszeruen a vevo jelen eset orange rx bol kijovo gaz failsafe jelet varta ha volt beallitva
Volt beallutva 25-50% kozotyi failsafe gaz?
Ha nem akkor eselye sem vokt a robitnak menteni

Szoval gaz ezert nem adott....mert vagy a vevod fagyott le...vagy nem is volt beallitva gaz....es ez mar eleg a pottyanashoz.. szerintem


A tavolsagot nem tudom.milyen messze voltal.de egy tavolsag es failsafe teszt valoban nem artana

U.i
Ja 0.08 es 0.19 kozott meg is csinaltam a failsafe tesztet...jol emlekeztem https://youtu.be/NPbyHQwRZsM
Persze akkoriban 2.4 assan x8r el repultem...ott a vevon kelett programozni pc n kerestul a failsafe gazt

imrepeti
2016-04-11, 22:36
Nem volt beállítva falisafe gáz. Szóval RTL-be rakom, adok 40% gázt, és megnyomom az orange failsafe gombot?

Mat
2016-04-12, 08:40
Szia,

nekem az Fy41AP Lite verzióm volt, amit azért untam meg, mert folyton be kellett állítgatnom, lehet, hogy repítés közben is "elmászott az agya". Annak ellenére, hogy nekem tetszett az OSD-je, kissé fájó szívvel, de az időnként megbízhatatlan működése miatt begyűjtöttem még egy C4S-t. Azzal azóta is megbízhatóan működik minden.
Üdv: Laci

Az orange nal mindig a hatso gommbal tanitjuk a failsafet.
A 21ap nek viszont ezzel felulirhatod a gazt. Vagyis egyszeruen a vevo jelen eset orange rx bol kijovo gaz failsafe jelet varta ha volt beallitva
Volt beallutva 25-50% kozotyi failsafe gaz?
Ha nem akkor eselye sem vokt a robitnak menteni

Szoval gaz ezert nem adott....mert vagy a vevod fagyott le...vagy nem is volt beallitva gaz....es ez mar eleg a pottyanashoz.. szerintem


A tavolsagot nem tudom.milyen messze voltal.de egy tavolsag es failsafe teszt valoban nem artana

U.i
Ja 0.08 es 0.19 kozott meg is csinaltam a failsafe tesztet...jol emlekeztem https://youtu.be/NPbyHQwRZsM
Persze akkoriban 2.4 assan x8r el repultem...ott a vevon kelett programozni pc n kerestul a failsafe gazt

Ltomi78
2016-04-12, 09:29
Nem volt beállítva falisafe gáz. Szóval RTL-be rakom, adok 40% gázt, és megnyomom az orange failsafe gombot?

Vegulis igen..de...a robot a failsafe tanitasnal nem jatszik...
Neked az orange vevod nek kell megtanitani azt failsafe erteket ami a gaz 3. csatornan...failsafe eseten 40% gazt ad ki es az 5ik modvalto csatin meg rtl be teszi a gepet.
Tehat ennek a ket csatirnanak failsafet prigramozod elore vagy a hatso gombbal vagy chrome config RX fulon a faisafe ertekenel.
Mindket esetben feslszallas elott kikakpcsolt radival ellenorizni kell a failsafet...ikyenkor a robit gazt ad 40% on es RTL be kapcsol ha mindent jol csinsltal


Mat:
En is c4s re valtottam azota 2 is van...az egyik egy ladsabb csupaban...a masik egy gyors skipperxl be.
Es mindkettot szepen viszi...c4s eseteben csak az rtl t kell failsafre programozni a tobbit tudja magatol;)
A 41 ap marbkezelte a gazt egyebkent

imrepeti
2016-04-12, 11:28
Köszönöm a segítséget!

ZOLI.
2016-04-15, 20:54
Sziasztok.

A C4s legjobb alternativaja az fy 41?
Kellene nekem meg egy robot a masik gepembe.
Apm ben is gondolkodom de tul bonyolultnak tartom. Nekem csak a biztos rth mod a fontos.
Nem szetetnek tul bonyolult robotot.

RC Zumuld
2016-04-16, 19:39
Nem tudom, hogy mennyire gyoz meg, de szeintem igen. Jol kell beallitani, akkor jol fog mukodni.

lexionos
2016-04-23, 07:54
Ki találkozott olyan problémával hogy a fy41 lite robotom hibátlanul müködik de egyszer azt vettem észre hogy a beállított sebesség nem annyi amennyit beírok neki sem,PL ha 50 km/ó irok megyen 27 km/ó val, ha 80 akkor meg 45k/ó, tehát százalékosan eltér vagy 30% al.
Hibátlanul üzemel mindig tartja a sebességet csak nem a pontos értéket.
És még ha rth kapcsolok régebben azonnal felpörgött amikor jól mért a km/ó, most meg először leveszi a gézt és 1-2 másodperc mulva kezdi növelni.
Nem lett semmi átalakítva a szélsebesség mérő is jónak tűnik.

Ltomi78
2016-04-23, 23:30
Fuu a szel:) vagy o merfoldben meri a pillanatnyi sebesseget ;)
Az ugy kb stimmelne is

Na...rth vagy utvonal rep sebessegrol beszelunk?
Ikyenkor a robot kezeli a gazt !
...foldi vagy levegosebesseget jeleniti meg amivel gondod van?
Gazerteket %osan nem kell megadni?

Ugylatom van par parameter meg...
ACM ben elvileg kenevtartania cruise speedet?
Nezd meg itt mennyire pontos vagy sem
https://youtu.be/r6wPgxy6Ysc
Leirasban pont 50kmh ra van allitva

lexionos
2016-04-24, 16:50
Fuu a szel:) vagy o merfoldben meri a pillanatnyi sebesseget ;)
Az ugy kb stimmelne is

Na...rth vagy utvonal rep sebessegrol beszelunk?
Ikyenkor a robot kezeli a gazt !
...foldi vagy levegosebesseget jeleniti meg amivel gondod van?
Gazerteket %osan nem kell megadni?

Ugylatom van par parameter meg...
ACM ben elvileg kenevtartania cruise speedet?
Nezd meg itt mennyire pontos vagy sem
https://youtu.be/r6wPgxy6Ysc
Leirasban pont 50kmh ra van allitva
Fujni fuj a szél azt látom a különbségen a szélebesség mérő és a földi között. :)
RTL és rögzitett repülésel van a gond amikor gáz kezel. Most 90 km /ó van állítva ugy megy 50km/óval a szélsebeség mérővel
A videón 50 re van állítva és rtl be 50 nel megy neki a szélsebeség mérővel, és amikor megkapja a jelet vagyis átvált RTL re azonnal felmegy az ampermérő tehát gáztad neki, nekem először leáll a motor 0A és két másodperc növeli a sebességre 50 ig ugy hogy 90 re van állitva. Teljesitményem van még bőven tehát nem azért nem megy jobban mert nem tud.
Régen 60 km/ óra volt beállitva és annyival ment,egyszer csak valamiért 25 el, utánna kezdtem növelni a beállításba mert átakart esni olyan lassan szált.
Tehát valami ne klappol, de attól nagyon jól repül csak ne értem mi változott meg.
Gázértéket nem tudom változtatni, csak esetleg a gain-t de nem állitgattam ugy változott meg.

Ltomi78
2016-04-24, 18:41
Nezzel ra arra gain re is...
A masik hogy a jol bevallt FW frissitest vagy ujrairast megcsinaltad...hatha helyre rakja.
Vagy esetleg megiscsak az airspeed sensor hibas es az kavar be.
Hiszen ha hagyna hogy atessen ott lehet a gond

lexionos
2016-04-24, 20:18
Nezzel ra arra gain re is...
A masik hogy a jol bevallt FW frissitest vagy ujrairast megcsinaltad...hatha helyre rakja.
Vagy esetleg megiscsak az airspeed sensor hibas es az kavar be.
Hiszen ha hagyna hogy atessen ott lehet a gond

Megnézem, de addig is repülök vele mert amugy nagyon jól száll.
Szerintem egy frissítés helyrehozná , de annyira nem vagyok benne ezekbe a szoftveres dolgokba. .)

RC Zumuld
2016-04-24, 21:13
Megnézem, de addig is repülök vele mert amugy nagyon jól száll.
Szerintem egy frissítés helyrehozná , de annyira nem vagyok benne ezekbe a szoftveres dolgokba. .)

Nem fog vigasztalni, de mind nekem, mind a környezetemben repülő barátomnál ugyanezt csinálja! Meg lehet szokni!

Vírus
2016-04-25, 10:46
Sziasztok.

A C4s legjobb alternativaja az fy 41?
Kellene nekem meg egy robot a masik gepembe.
Apm ben is gondolkodom de tul bonyolultnak tartom. Nekem csak a biztos rth mod a fontos.
Nem szetetnek tul bonyolult robotot.

Akkor vegyél egy RVOSD-t azt egyszerű beállítani és legalább megbízható..