PDA

Teljes verzió megtekintése : Skipper XL All Terrain



Ltomi78
2015-10-05, 10:58
En egy skipper xl en vagy egy edf tornado 75 jet en gondolkodom.
Van egy c4s em szabadon..ezek a gepek mar eleg nagy helyet kinalnak belul a robotnak.
Az edg jet eleg kompakt es zart a turbina is..de 6s akksit igenyelne.
https://youtu.be/xRka5b6gHrc
A skipper XL emiatt jobban tetszik mert 3 -4s akkuval üzemeltethető....es kulon fpv kabin teheto ra

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2512730

Ltomi78
2015-10-05, 12:25
ja és egy gyors kérdés hátha itt hamarabb kapok választ... c4s esetében a 3 szervós gépet hogy kötöm be. mert ezeknél úgylátom a csűrő egy servon van...egyszerűen a normál 4 servos gépkiosztást választom és csak az egyik csűrő kimenetre dugom rá a servot? tudja ezt kezelni a robot?

Daine
2015-10-05, 19:22
Tomi a c4s manualjaban ábrázolva részletesen le van írva!

Ltomi78
2015-10-05, 19:25
Tomi a c4s manualjaban ábrázolva részletesen le van írva!

En is néztem.
De ilyen peldat nem talaltam.

Ltomi78
2015-10-05, 19:28
Egyébként a nagy skipper xl kit mar uton van;)...mar kicsi megjelenese ota akartam egy ilyet...
Itthon 3542 1250kv motorom van..egy 6mm el hosszabb mint a gyari de csak jo lesz bele..
Fpv padot is vettem hozza

Ltomi78
2015-10-07, 20:58
Hat ez nagyon ott van...Daine video ja...es ez is meghozra a kedvem az ilyen jet szeru gepekhez:)
https://youtu.be/B5utN5vRBfY
Bar edf el megsem mertem kezdeni...a Skipper xl ami a polaris ultra vizi jet koppintasa val kezdek.
Vegul egy 3536 1400kv motort teszek bele az mar 8 es 8.5 proppal es 3s akkuval is igen gyors tud lenni...
A c4s kivancsi vagyok mit kezd vele de foleg az osd miatt teszem ..na meg a stab ert:)

Daine
2015-10-07, 22:38
Nekem tetszik az elgondolásod es a C4S tuti elbír vele!;)

Ltomi78
2015-10-09, 10:30
Egyébként a nagy skipper xl kit mar uton van;)...mar kicsi megjelenese ota akartam egy ilyet...
Itthon 3542 1250kv motorom van..egy 6mm el hosszabb mint a gyari de csak jo lesz bele..
Fpv padot is vettem hozza

Megérkezett a nagy skipper. Hát tényleg marha nagy...öszintén szólva ettől kisebbre számítottam:) lehet hogy nem kalaptartós gépez

egyenlőre csak törzset tudtam kikapni a dobozból reggel...lehet ennek a gépnek tényleg nem árt majd a 4s

Ltomi78
2015-10-09, 14:16
Van egy jo kis rekesz az akku ter mogott oda tennem a c4s csak ott marha nehez hozzaferni.
Hatul a torzson van egy felso ajto a servokhoz...esetleg oda is mehetne.
?
Meg nem tudom hogy a 1.2 videot
.vagy az 5.8 as 1200mw rendszert tegyem bele.
Kamera a fatshark 700tvl es pici 5v kameraja lesz.
Valoszinuleg orange vevo es sanders antennat kap.
Max 2 km sugaron belul mozognek vele...sokaig ugy sem tudna vitorlazni:)

Ltomi78
2015-10-12, 01:42
Haladtam bar nem sokat a skipper xl el.
Alakul az urhajo:)
Egy gondom van csak hogy itt egy csuro servo van. Egy femfogas turnigy113m digital servot tettem oda...de eleg nehezkesen mozgatja a csuroket...vagyis inkabb lasabban a tobbihez kepest. Ennyire terhelne a ket csurolap a sevot vagy szorulnak a tolorudak? Hogy lehet ezen javitani...12g os nal nagyobb szervom nincs.
Ennek 2kg a nyomateka

Daine
2015-10-12, 09:40
Hi,
Tomi faxa repülő és szerintem te vagy az első aki felvértezi fpv-el!

Bakesz a Bixlerre dipol antenna van csak hátra van hajtva.
;)

Ltomi78
2015-10-12, 10:01
Hi,
Tomi faxa repülő és szerintem te vagy az első aki felvértezi fpv-el!

Bakesz a Bixlerre dipol antenna van csak hátra van hajtva.
;)

Köszi...a Bixler is super lett..látszik hogy igazi konnyen startolo speed geped lesz;)
hat legalabbis itthon.en fpv zem..bar a youtube on meg normal repules sincs feltoltve maganszemelytol.
Mikor osszeraktam akkor lattam higy ezt sajna nem lesz egyszeru szallitani...jo lett volna legalabb aze gyik szarnyat leszedhetore csinalni...de arra most nem nagyon van ido:)
Mindenestre ebben tényleg elférnek a dolgok..kenyelmesen.
Es ha tényleg felszall furol is ahogy az rc groupson tesztelgetik akkor nagyon elégedett leszek....
A tolorudat kicsit olajozzam be a muanyag csoben amiben csuszik? Az segithet..elegge szenved az a servo hogy 2 kart kell mozgatnia.

csomy
2015-10-12, 10:17
Valamit mindenképp csinálj vele, mert ha már az asztalon szenved, repülés közben terhelés alatt használhatatlan lesz!

Ltomi78
2015-10-12, 10:28
Valamit mindenképp csinálj vele, mert ha már az asztalon szenved, repülés közben terhelés alatt használhatatlan lesz!
hat igen..már csak azt kéne tudnom hogy mit:)
Tegnap este még kézzel atmozgattam a servot...és a tolorudakat. talán egy picit jobban feltoltott akksival ujra próbáltam bár nem hinném hogy az ESC ennek hatására 5v nál pár tizeddel többet adott volna a servonak.
Mindenestre az átmozgatás után 2 x próbáltam és akkor már sokkal jobban teljesített.
Nekem nem volt még ilyen gépem ahol a csűrőt 1 servo mozgatná...de józan paraszti ésszel jól gondolom hogy sokka nagyobb erőt kell kifejtenie... ezért picit lassabban éri el a teljes kitéreés egy fél mp-el mint a magassági servo.
A tolorudak ugye V alakban érkeznek és emiatt feszülnek legalábbis nekem ez az érzésem...kicsit konstrukciós hibának érzem mert ha párhuzamosan futnának kevesebb erőt kéne kifejteni szerintem.
Az eredeti kis skippernél érdekes módon felül a szárnyak tövénél de két servo van...a gép pontosan igy néz ki csak kisebb.

Na most van itthon még pár fémfogas turnigy mg90 valami ilyesmi analóg servom...esetleg azok erősebbek..lehet a digitális szenved így? ráadásul alap állásban is skót indulót zenél (tipikus servo nyöszörgés) ez a szervó ahogy a V alaku rudak terhelik.

van esetleg a 12g-os servo kategóriában valami bivaly erős ...vagy préseljek be egy nagyobb futaba servot?:)

Ltomi78
2015-10-12, 11:22
hmm sejtem mi lesz a gáz. a tolorudakat befogo csavaros rögzítők nem mozognak jól..és valószínűleg szorulnak....elég lett volna sima L hajlítás a végén, csak ezek elég vastag rudak..

és ugye gyárilag ilyen kapcsolóval jött , hát ezzel raktam fel....csak most jutott eszembe hogy ennek szabadon kell mozognia és mikor beltekertam műanyag servo karba akkor az ott szorult kissé, szoval lehet hajszálnyit ki kell tágítani a servo karon a lyukat és úgy rátenni a linkage aljára a csavart hogy az már ne szorítsa a műanyag karhoz

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8519__Linkage_Stopper_M3x2xL11_2mm_10pcs_set_.ht ml

Asszem ott hibaztam hogy nem furtam elore:) igy
https://youtu.be/EXxAHQkniTg
Majd kiderul

móki
2015-10-12, 12:11
Ez nem hiba...... hiszen ez alap
A Z vagy L végű rúd is forog szervokar furatában. Szóval ennek is lazán kell forogni.........alátét és csavar rögzítés ........és ,hogy ne lazuljon le ...egy csepp pill . ragasztó a kilógó menet végére .
Bocs !

Tapatalk-kal küldve az én S168-el

Ltomi78
2015-10-12, 12:24
Ez nem hiba...... hiszen ez alap
A Z vagy L végű rúd is forog szervokar furatában. Szóval ennek is lazán kell forogni.........alátét és csavar rögzítés ........és ,hogy ne lazuljon le ...egy csepp pill . ragasztó a kilógó menet végére .
Bocs !

Tapatalk-kal küldve az én S168-el

Köszönöm..jogos...ki is próbálom otthon, tegnap csak betekertem őket és szerintem ezért szorult, köszi;)

jkornel
2015-10-12, 15:34
Szép ! Nem lett nagyon faroknehéz a GPS+VTX-szel? hová esik a CG ? vagy vmi bazinagy aksit raktál bele?

Ltomi78
2015-10-12, 17:32
Szép ! Nem lett nagyon faroknehéz a GPS+VTX-szel? hová esik a CG ? vagy vmi bazinagy aksit raktál bele?

Hat meg a motor nincs benne:)
Az lesz 100g....elore gyarilag 3000es akkut mondanak...
Es a vtx is lehet elol lesz .
A CG 59 cm re van az orrtol gyarilag.

Ltomi78
2015-10-12, 22:24
Mar tokeletes a a servokapocs szorult:)
Bekerült a gépben az 1400 kv 3536-5 Turnigy moci..eleg bika a 8x4 proppal is es max 22A vesz fel ..11.4v al;).
Legalabbis a hk wattmeter ennyit mért...

4500-as 3s nano tech akkuval ami azért önmagában 365g...már 35%- gázon szépen húzza magát előre a padlón.
8x6 proppal kb 1700g toloerő várható , ugyhogy remélhetőleg sikerül egy fűves felszállást is produkálni.
Bár az fpv cucc még nem került bele az kb 150g lesz pluszba.

Ltomi78
2015-10-15, 01:37
Fpv meg nem teljes...de mar szepul a skipper xl.
Ilyen kívül belül....elol elfer boven egy 5000es akku de max 3000-4000 el repulnem.

Ltomi78
2015-10-15, 01:46
Es meg nehany reszlet....;)
Az 1200mw 5.8g ado a huto es a gyari ventilator miatt 65 g....ezt es a mobiust ha elore teszem 3cm el elore kerul a sulypont ami amugy 59cm re van az orrtol.
Mivel nem tudom erdemes e lebontani konyebbre a nagy 5.8 as tx et ezert valoszinulrg hatra kell tenni mert akkuval mar nem lehet hatrebb jönni.
Hiaba van hatul egy 102g os moci a farokreszben megis orrnehez lesz igy pik pak:)

eosbandi
2015-10-15, 09:42
Szép... az enyém tegnap jött meg. Azt hiszem hagyom fehéren, ez a csiricsáré HK's design nem tetszik.

Ltomi78
2015-10-15, 12:18
Na felkerult az elso fpv szeru video a skipper xl rol...
Ha volt is autopilotaja..eleg gyengen tartott a magat..
De a speed egesz jo.
Nekem os van ilyen 3542 mocim..de az 1250kv miatt nem tettem be mert 3s el akarok kezdeni..ezert kisebb 1400kv 3536 ot tettem be
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=iezWTbdV5jM

Ltomi78
2015-10-16, 11:36
ronda de finom:)
http://www.banggood.com/X-uav-One-EPO-1800mm-Wingspan-FPV-Aircraft-Plane-Kit-V-tail-p-987908.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=crcplane-kipl-one&utm_content=tim&utm_design=14&gclid=CIn4rtrXxsgCFULjGwodsbIE2A

nem rossz...vajon azzal a pan tilt -el egyben jon mert olyan mintha csak hab orra lenne és külön rá lehet tenni a pan tilt gömböt.

mOndjuk ezt is félve dobnám el le ne csapja az újjam mint az FX :D

Daine
2015-10-16, 12:05
Üdv!
Találtam egy nagyszerű Skeeper videót :https://www.youtube.com/watch?v=aKF1_c4nARI
:)

Ltomi78
2015-10-16, 12:14
Üdv!
Találtam egy nagyszerű Skeeper videót :https://www.youtube.com/watch?v=aKF1_c4nARI
:)
Igen jo kis moka:)
Bar ez a kicsi.lehet eleg lett volna ez is.
A mienk egy picit nagyobb...de en abban hiszek hogy legyen benne hely boven.

Daine
2015-10-16, 12:16
Igen jo kis moka:)
Bar ez a kicsi.lehet eleg lett volna ez is.
A mienk egy picit nagyobb...de en abban hiszek hogy legyen benne hely boven.

És hogyan fogod indítani?

Ltomi78
2015-10-16, 12:29
És hogyan fogod indítani?

hát ez marha jó kérdés....szerettem volna egy gépet amit végre nem kell dobálni. Ez ugye alkalmas rá kérdés lesz e benne erő a 3s akkuval és 1400kv mocival. Ha nem hizik nagyra az FPV-tól akkor az rc groupsos tapasztalatok alapján ez a motor is felrántja fűről is oda már 8x6 proppal mennék.
Tavat annyira nem akarok kersni hozzá:) még.
A fűves dolog meg azért necces mert nem sok fpv terepet tudok ahol lenyírt pázsit vár ugye, max kis részen van marad a fölút esetleg valami rövid beton placc.
De szeretném nem dobálni ez a lényeg, ha kell 4s-re is váltok később.
pinyóban a padlón persze már 25% gáz körül húzta szépen magát. Van az alján egy sima pvc csúszó felület.

Mostmár az alap cuccok benn vannak, talán hétvégén lesz időm berakom a c4s és az orange vevőt...szépen beférnek a zárható csomag tár alá, igy az antenna is zárt helyről bújik majd elő.
Ráteszem az 5.8 1.2wattost, a fatshark 700 tvl valahova...mobiust, aztán jön mérleglés 2.2 és 4000 es akkukkal...belővöm a CG. kiderül a súly..aztán elvileg mehet a menet:)

Ltomi78
2015-10-19, 01:17
Kész:!
C4s itve...es orange lrs sitve...smartskipper lett:)
Egy a gond 2200..akkuval 1400g...
Az 1.2w 5.8g ado 67g...a pantilt 40g..a (mobius tetejen ul a fatshark 700tvl ccd) kb ezek az elhagyhato vagy kisebbre cserelheto extrak rajta...a c4s bol nem tudol levagni:)
Masbol nem.tudok elvenni...es felek a 2200 akku keves lesz bar gyarilag ezzel repulik..mondjuk nem egy hosszutavu gep az teny.
De lehet a pan tilt nélkül tesztelem eloszor

A kertben szepen siklott a fuben;)...ott 1500g volt mert 4000es akkut tettem bele hogy lassam mit bir.
Vajon felszall..kerdes mekora suly jo egy ekkora delta szarnynak?!

Ltomi78
2015-10-19, 10:44
bocsi kicsit off
Van egy ilyen HK-s wattmereterm http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10786__HobbyKing_HK_010_Wattmeter_Voltage_Analyz er.html

tegnapig jó volt...pont a c4s ampermérőjét akartam beállítani mikor észrevettem hogy néha max gázon is csak 8A-t mért, de néha meg felugrott 25-re is....de össze vissza működik.
Aztán elővettem a kis vezetékes http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=17864 szintén hks ampermérőt...az igaz felváltva mutatja a feszt és az ampert de azzal egyből szépen be tudtam állítani a c4s-t
kicsit mérges vagyok mert nem tudom mitől szart be az amper mérő része HK010- wattméternek...van valakinek ezzel tapasztalata...nem tudom melyik topicba kaphatnék rá választ..köszi

eosbandi
2015-10-19, 11:42
LTomi,
Neked a 4000-es akkuval kijön a súlypont ? Az enyémnél (igaz még FPV nélkül) csak 2200-as (3S) akkuval tudom a súlypontot belőni a törzs alján lévő lépcső vonalába. Még ha az adót hátra is teszem mint ahogy neked van akkor sem lesz elég nehéz a hátulja....

eosbandi
2015-10-19, 11:49
Ez itt http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=30533295&postcount=1815 1780 gramm :)

Ltomi78
2015-10-19, 12:55
LTomi,
Neked a 4000-es akkuval kijön a súlypont ? Az enyémnél (igaz még FPV nélkül) csak 2200-as (3S) akkuval tudom a súlypontot belőni a törzs alján lévő lépcső vonalába. Még ha az adót hátra is teszem mint ahogy neked van akkor sem lesz elég nehéz a hátulja....

Szia...igen ezzel bajlódtam én is. Majd rájöttem hogy marha nagy tér van még a normál gyári a akkutartó (kabin alatt lévő) rész mögött, egészen a kis fa kampóig (amit amúgy letörtem véletlen igy már az sem akadály) hátra lehet tolni a 4000-es akkut(zippy compact 25C 290g)...a képen jelöltem...a kékkel jelölt rész a szárny belépő él belső felére meg lehet tenni HK-s tépőzára az megfogja...elől meg a fa FPV kabin be is ékeli az akkut nem engedi előre csúszni.
Amikor ennyire hátra toltam úgy már 58 cm -re sikerült belőni a súlypontot...onnan már a videó adóval lehet finomhangolni.

Ltomi78
2015-10-19, 12:55
Ez itt http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=30533295&postcount=1815 1780 gramm :)

ez megnyugtató...pont ilyesmi pédát kerestem..köszi!;)

eosbandi
2015-10-19, 15:06
Ohh... en oda csocsoztam be a FY-DOS-t... de akkor lehet hogy atgondolom az elrendezest.

Ltomi78
2015-10-19, 15:14
Ohh... en oda csocsoztam be a FY-DOS-t... de akkor lehet hogy atgondolom az elrendezest.

nekem ott van a c4s az orange alatt hátul a két servo előtt kicsivel (korábbi foton látszik) ..gondolom a DOS is elfér ott...meg ha abba a rekeszbe tetted bár ott marha nehéz hozzáférni, attól még felette pont elsiklik az akku..szerintem

Ltomi78
2015-10-19, 23:29
Srac is ezt irja...a 4s akku nehezebb is
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=32970687&postcount=2003

Ltomi78
2015-10-20, 00:02
https://youtu.be/eqXobA69FaA
Ez meg...5000 3s akkut rakott bele:)

eosbandi
2015-10-21, 17:53
Nos, megvolt az első berepülés...FPV nélkül... az AUW 3.7Ah 3S aksival 1280g.
Eddig nem tetszik...
1. Annak ellenére, hogy a CG elvileg a lépcsőnél van, nekem orrnehéznek tűnik... folyamatosan húzni kell a magasságit neki.
2. Riszálja a farkát, szinte folyamatosan. Erre többen panaszkodnak, és nem láttam megnyugtató megoldást rá. Talán első körben megerősítem a motorgondolát tartó felépítményt némi karbonnal...

eosbandi
2015-10-21, 17:56
https://youtu.be/eqXobA69FaA
Ez meg...5000 3s akkut rakott bele:)

Itt is jól látszik, hogy riszál...

Ltomi78
2015-10-21, 18:07
Nos, megvolt az első berepülés...FPV nélkül... az AUW 3.7Ah 3S aksival 1280g.
Eddig nem tetszik...
1. Annak ellenére, hogy a CG elvileg a lépcsőnél van, nekem orrnehéznek tűnik... folyamatosan húzni kell a magasságit neki.
2. Riszálja a farkát, szinte folyamatosan. Erre többen panaszkodnak, és nem láttam megnyugtató megoldást rá. Talán első körben megerősítem a motorgondolát tartó felépítményt némi karbonnal...

A karbon az egyik...a masik meg fuggoleges vezersik tulnyulo kis reszenek a levagasat irjak ha jol vettem ki.
A karbont meg benyomjak a fa merevites mellé.

A skipperxl videokon annyira nem lattam hogy riszal.
A polaris ultranal igen.
Lehet kisebb akkuval kene probalni?

eosbandi
2015-10-21, 18:14
Irták, hogy kb két centivel meg kellene toldani az oldalkormányt....
Elvileg és gyakorlatilag is a Skipper XL megegyezik a Polaris Ultraval... ugyanaz az öntőforma.
Jön a kísérletezés....

Ltomi78
2015-10-22, 10:32
Videod nincs a repulesedrol? ;)

eosbandi
2015-10-22, 10:55
Sajna nincs, egyedul voltam. Viszont ahogy vegigmentem a Polaris Ultra topicon, sokan mondják, hogy a CG nem a lépcsőnél van, hanem ~7-8mm-el mögötte. Ez megmagyarázza miért tűnt orrnehéznek..

Ltomi78
2015-10-22, 11:17
Sajna nincs, egyedul voltam. Viszont ahogy vegigmentem a Polaris Ultra topicon, sokan mondják, hogy a CG nem a lépcsőnél van, hanem ~7-8mm-el mögötte. Ez megmagyarázza miért tűnt orrnehéznek..

magyarul nem 59 hanem 60cm-re inkább az orrtól a gyári leírástól eltérően igaz?

eosbandi
2015-10-22, 11:18
Mondjuk...

RC Zumuld
2015-10-22, 11:41
Bocs a belekottyért, de ezt a riszálást nagyobb sebességnél is csinálja?
Ha jól emlékszem, Tomi 1400kV- s motorral repülöd. Ehhez a géphez a jellegéből kifolyólag nem volna célszerűbb egy 2200kV körüli motor? Mondjuk egy NTM2836/2200kV?

Ltomi78
2015-10-22, 11:58
De lehet...bar en meg nem repulom:) zero idom volt eddig....
Az a vicc hogy gyarilag 1000kv motort tesznek bele...azt csak 4s el tudom elkepzelni.
Kevesen raktak a nagyba 2000 feletti mocit..azt inkabb a kis skipperbe teszik.
Ha berepiltem akkor tudok nyilatkozni..Bandinal nem tudom milyen motor van

Ltomi78
2015-10-23, 13:47
Tegnap állítgattam a skipper és a c4s....néztem a csűrő servo kitéréseket....fura volt de lehet normális hogy bal oldalon lefele...jobb oldalon felfele tér ki jobban a csűrőlap.
Be lehet ezt lőni pontosan ilyenkor ha egy központi servo mozgatja mindkét oldalt....baj ha lefele 2-3 mmel nagyobb a kitérés mint a túloldalon ahol ugye ilyenkor felfele áll csűrőlap?

A fenti kérdés fontos erre várom a szakszerű választ....
A másik ami vicces kicsit hogy miközben nézegettem a szervó kitérés az ezért felelőn TGY 113 MG digital servo egyszer csak elkezdett füstőlni és kiégett. Eddig 6 éves (bár 20 éve kezdtem csak volt szünet) modellezeésem alatt sosem történt ilyen..még jó hogy nem a levegőben hanem még építés közben elszállt:)
szóval ebben ne bizzatok:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24763__Turnigy_8482_TGY_113MG_DS_MG_Servo_2_2kg_ 0_10s_12g.html

ppeter
2015-10-23, 15:13
Szia Ltomi78!
A szervó középállással van a probléma. Valószínűleg el kellett trimmelni a szervót középállásból, de a jobb és bal oldali végpont maradt az eredeti helyén.
Szóval a beállítás menete:
- A szervót beépíteni úgy, hogy a kar a gépre pontosan merőleges legyen.
- A szervókart és csűrőlapokon levő kormánykarokat ellenőrizni, hogy a jobb és bal oldalon szimmetrikusak legyenek
- A tolórúdak hosszát beállítani úgy, hogy a kormányfelületek középállásban legyenek
- A rádión beállítani a kitéréseket: középállást, jobboldali végpont, baloldali végpont.
A kitérést lehet ellenőrizni vonalzóval, vagy a mellékelt fotón látható valamivel.
Üdv ppeter

Ltomi78
2015-10-23, 15:29
Szia Ltomi78!
A szervó középállással van a probléma. Valószínűleg el kellett trimmelni a szervót középállásból, de a jobb és bal oldali végpont maradt az eredeti helyén.
Szóval a beállítás menete:
- A szervót beépíteni úgy, hogy a kar a gépre pontosan merőleges legyen.
- A szervókart és csűrőlapokon levő kormánykarokat ellenőrizni, hogy a jobb és bal oldalon szimmetrikusak legyenek
- A tolórúdak hosszát beállítani úgy, hogy a kormányfelületek középállásban legyenek
- A rádión beállítani a kitéréseket: középállást, jobboldali végpont, baloldali végpont.
A kitérést lehet ellenőrizni vonalzóval, vagy a mellékelt fotón látható valamivel.
Üdv ppeter

huh..köszi rámfér néha a tanulás:)

A rádión beállítani a kitéréseket: középállást, jobboldali végpont, baloldali végpont. ezt úgy érted ha lenne eltérés allítsam az enpointokkal középre...vagy legyen minden endpoint 0 és manuálisan állítsam be a hosszt

ppeter
2015-10-23, 16:29
A szervó kar általában ferdén áll a rádió középhelyzetében, ezért én a középállást szoktam beállítani először úgy hogy egyenesen álljon a kar (ez fontos).
A modell leírásában általában megadják az ajánlott kitérések nagyságát. Erre kell állítani a végkitéréseket.
Mechanikusan állítani elégéggé korlátozottak a lehetőségek, de úgy is jó.
Egyszerűbb az adónak a beállításával ...
Üdv ppeter

Ltomi78
2015-10-23, 17:14
A szervó kar általában ferdén áll a rádió középhelyzetében, ezért én a középállást szoktam beállítani először úgy hogy egyenesen álljon a kar (ez fontos).
A modell leírásában általában megadják az ajánlott kitérések nagyságát. Erre kell állítani a végkitéréseket.
Mechanikusan állítani elégéggé korlátozottak a lehetőségek, de úgy is jó.
Egyszerűbb az adónak a beállításával ...
Üdv ppeter

jaa...világos..köszi;)
ok..nekifutok..most úgy is új servot rakok be...valamiért az előző tegnap simán elfüstölt

Ltomi78
2015-10-23, 20:45
Haat..nekem ez tokelete nem lesz ugy tunik...hiaba allitottam be a servo kozepet...a tolorudak is egyformak..
Ugye ittbl egy db servo mozgatja mindket csurot.
Megis az egyik oldalt jobban...lemegy...erdekes modon felfele mindket kiteres azonos

Ltomi78
2015-10-23, 20:51
Mennyire fontos hogy mm re pontosan megegyezzen a kiteres....mivel egy szervo van...ha a vegponton állítok akkor ugye az a masik oldalt is allit

Ltomi78
2015-10-23, 20:55
Mennyire fontos hogy mm re pontosan megegyezzen a kiteres....mivel egy szervo van...ha a vegponton állítok akkor ugye az a masik oldalt is allitodik

ppeter
2015-10-23, 21:22
Ez nem egy műrepülő, aminek tökéletesnek kell lenni. 10-20% eltérés elmegy talán még több is..
Erőteljes kormány kitérítésnél azért érezhető lehet. Orsózásnál valamelyik irányban nem a hossz tengely körül fog orsózni...
Kis sebességű repülésnél nagymértékű korrigálás esetén a lefelé jobban kitérő csűrőlap könnyebben áteshet...
Üdv ppeter

Ltomi78
2015-10-23, 21:49
Ja kb 3-4mm elteres van....nem ertem pedig minden szimetrikus...de valamennyira a hab is engedi a servot mozogni...fél mm t biztos.
Kb ugy nez ki hogy felfele 26mm re ternek ki a lapok bal es a jobb...lefele akar 33 mm re is...de az egyik lefele csak 29 vagy 30 ra...erre nem jovok ra miért.
Csak maximum kietres mellett tudom merni...gyarilag max 21mm re terhet ki le es fel is a csuro...na ez amit meg nem tudom hogy allutok be....mert lefele mindig jobban kiternek

Er9x en a limits nel kell allitani a kozepallast esca vegpontokat is?) ugye?

Koszi Peter bocs hogy farasztalak:)

móki
2015-10-23, 22:51
Kb ugy nez ki hogy felfele 26mm re ternek ki a lapok bal es a jobb...lefele akar 33 mm re is...de az egyik lefele csak 29 vagy 30 ra...erre nem jovok ra miért.
Csak maximum kietres mellett tudom merni...gyarilag max 21mm re terhet ki le es fel is a csuro...na ez amit meg nem tudom hogy allutok be....mert lefele mindig jobban kiternek
Bocs a bele kotyogásért ...................de ezek a hibák lehetnek a kormányemelők nem azonos szögállásától is .
Az emelők forgáspontjainak azonos szögben és távolságban kellene állnia kormánylapok (csűrők) és a szárny forgáspontjaihoz (zsanérozat) képest .

Ltomi78
2015-10-23, 23:12
Na ez a servo

móki
2015-10-23, 23:38
Konkrétan arra gondolok ,hogy csűrő lapokban nem egyforma szögben állnak a kormányemelők vagy nem egyforma magasan és távol van a kapcsolódási pontja
De az ábra is más megoldást mutat ami segíthet .

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/3/1/5/t147331-211-thumb-aileronsetup.jpg?d=1116505436

ppeter
2015-10-24, 00:38
Egyetértek Mókival, kormányemelőnél is lehet nehezen látható szimmetria hiba.
Egy további hiba lehetőség, hogy a zsanérozásnál feszülés van a kisebbet mozduló lapnál, ezért hajlik a hab a szervónál. Érdemes lenne fellazítani a tolórudat a szervónál, és megnézni, hogy a tolórudat mozgatva szabadon és azonos erővel mozognak-e a kormányfelületek...
Ha még az eredeti hab zsanérozás van, akkor félbehajtott csiszolópapírral vékonyítható az anyag a zsanérnál, így az erő lecsökkenthető.
Üdv ppeter

Ltomi78
2015-10-24, 09:39
Köszönöm...atnezem..jobban..azran irok

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1788366&page=102
Itt is hasonlo temat feszegetnek.
Eosbandi nalad is lefele tobbet mozdulnak a csurolapok mint felfele?
Amit eszrevettem hogy a tolorudak kilepese kb 4mm el elter gyarilag..lasd foto.
Most elertem hogy max 3mm elteres van kieresek kozott maximumnal...kisebb kieritesnel ez arányosan csokken.
De felfel par mm el mindket csuro kisebb szogben all mint lefele..lefele 2-3 mmel tovabb mennek maximumon.
Gondolom ez meg belefer...a c4s t azota nem neztem az is csak megatnulja ugye de nem befolyasolja manualba modban a kitereseket?

feket663
2015-10-24, 14:06
lehet érdemes lenne egy olyan szervókart gyártani, aminél a tengely forgáspontja előtt vannak bekötve a tolórudak, így csökkenne a kormányfelületek lefelé kitérése (mechanikus differenciálás)

http://static.rcgroups.net/forums/attachments/4/4/2/3/1/5/a6777279-183-20140516_173148%20(3200x2046).jpg

Ltomi78
2015-10-24, 14:16
Lehet de nem tudom kell e...ez gyarilag is igy van beszerelve...nem murepulni akarok...csak eddig nem is figyeltem ezt a gepeken..hogy esetleg lefele tobbet mozdul a csuro.
Bandi valaszat várom...o ugyanezte a gepet repuli.
.kerdes ez az elteres masnal is jelentkezik vagy csak az en gépem ilyen.

feket663
2015-10-24, 14:20
Lehet megérné két külön szervóval vezérelni a csűrőket, sokat könnyítene a beállításon.

móki
2015-10-24, 18:43
Ugye ez csak vicc ,hogy a hab anyagba fémcsavaros vagy esetleg átmenő szorító megoldással van rögzítve a kormány emelő, ami igazán bűnös lehet az ilyen hibákban .
Hab anyagba kizárólag ragasztható kormányemelőt kell használni .......akár gyári ....akár házi készítésű........én az utóbbit favorizálom .

Ltomi78
2015-10-24, 19:13
Ugye ez csak vicc ,hogy a hab anyagba fémcsavaros vagy esetleg átmenő szorító megoldással van rögzítve a kormány emelő, ami igazán bűnös lehet az ilyen hibákban .
Hab anyagba kizárólag ragasztható kormányemelőt kell használni .......akár gyári ....akár házi készítésű........én az utóbbit favorizálom .

Mindig be is ragsztom;) most is be van.
Azert megnezem nem engedett e el

móki
2015-10-24, 19:21
Mindig be is ragsztom;) most is be van.
Azert megnezem nem engedett e elAkkor bocsánat !

Ltomi78
2015-10-25, 19:43
https://youtu.be/5CBwou7zJv0
Meg volt az elso teszt..még LOS repules..de ment a video tx is.;)
60% gaz korul 90 km/h lattam mikor belenéz tem:)
Ez jo ezt akartam.
Furol szepen felszallt...vegul 1340g ra lett AUW 2200 3s aakuval ..leszedtem a pan tiltet es fpv fa vazat igy kb 60g al konnyebb lett. Kb 3 perc meg belfert volna tehat 9-10 perc kurol megeszi ezt akkut...ilyen temponal...32A max gazon a fogyasztas...8x6 al...kb 17A lehet 60% on.
Vagy 4s vagy egy 4000 es 3s bele kell hogy menjen majd.
A C4s pid jeibol visszabkellet venni roll menten...35 re vittem le a P t..mert stab modban inogot kicsit.
Meg mindig sok.
Viszont mar korabbi gepeimnel is észrevettem hiaba enhedek max roll angle re 50 fokot alig engedi fordulni..egy delta szarnnyunal mekkora szoget engedhetek?
De foleg az a gondom mintja a c4s 50 foknal is csak 35 ot engende stab módban...tapasztalt valaki ilyet?
Persze lehet volt az 45 fok is csak 95 km/h nel nem veszi eleg szűken;)!

Ltomi78
2015-10-27, 21:44
Valaki? Mert a c4s topic eleg ritkan frissul..
Be lehet loni a c4s t hogy kicsit furgebben engedje ezt a gepet mozogni stab modban?
PID re javaslat?

eosbandi
2015-10-28, 10:27
Valaki? Mert a c4s topic eleg ritkan frissul..
Be lehet loni a c4s t hogy kicsit furgebben engedje ezt a gepet mozogni stab modban?
PID re javaslat?

Szerintem nem. Ha jol emlekszem akkot stab modban a botkiteressel csak a bedontes szoget mondod meg es a c4s allitja a csuroket hogy elerje a szukseges szoget.....
Esetleg leveszed az expot stab modban....

Ltomi78
2015-10-28, 13:22
Köszi.
akkor muszály lesz kicsi manuál módban is csapatni....lassan nem is tudtam vele menni úgy 90-97km/h val utazik:)
Viszont stab módban billeget kicsit jobbra balra hossztengely mentén...elég a roll P-ből még visszább venni?

eosbandi
2015-10-28, 13:32
Megprobálhatod, de szerintem ez az a riszálás amit én is tapasztaltam. Próbáld ki stab nélkül...

Ltomi78
2015-10-28, 13:52
Megprobálhatod, de szerintem ez az a riszálás amit én is tapasztaltam. Próbáld ki stab nélkül...

Stab nélkül nincs ilyen...többen is nézték a berepülést....simán a robot billegtette....50-P ről lementem 35 re ott már javult stabban. is.

A videón kb 1.00 tól kapcsolok stab-ba előtte manualban megy

Ltomi78
2015-11-01, 22:29
Nekem levallt a rudder par fold / fu felszallas utan.
Be kell zsanerozni...es hiaba tettem hatso futo emelot...kell egy tulnyulo karbon lap ami vedi

eosbandi
2015-11-01, 22:50
Nekem levallt a rudder par fold / fu felszallas utan.
Be kell zsanerozni...es hiaba tettem hatso futo emelot...kell egy tulnyulo karbon lap ami vedi

En levagtam belole, es tettem egy skid-et elé... így nem ér le...