PDA

Teljes verzió megtekintése : RunCam HD2 fpv kamera



vini
2016-03-07, 08:31
Sziasztok!

Kifejezetten fpv re szánt uj HD kamera és még nincs topikja. Tudtommal van már pár használatban nálunk is, ha van összérdeklődésre alkalmas infó akkor itt megoszthatnánk!

Üdv

icahone
2016-03-07, 16:39
Szia Vini, ha lesz eleg hozzaszolas akkor marad, ha nem akkor majd atrakom a Mobius temaba.

Amugy az enyem is uton van, talan mar holnap megerkezik.

vini
2016-03-08, 08:05
Oke!
Nekem megjott!
Kinezetre, kivitelezesre, anyagra minoseginek tunik, ami nem tetszik hogy tele van kicsi lyukakkal a haz amin oje hogy szellozik es hut de a ganye is befog jutni az tuti, eddig egy repulos es egy mini quados felvetelig jutottam. A quad nem uszta meg eses nelkul ugyhogy nem gyoztem a lyukakbol es a sarkokbol tuvel kivadaszni a sarat
Egybol frissitettem az fw t 1.3 ra igy a gyarirol nem tudok nyilatkozni, sztem szebb a kepe mint a mobiusnak, bar lakasban nem teljes vilagitasnal nem jeleskedik.
A mobil app... hat nem sok jo szot erdemel! Lassu, reszleges hozzaferes a menuhoz pl nem lehet mobilrol kivalasztani a 1080/60 at??? Miert?
Ha az osd menuben beallitom es csatlakozom a teloval visszaallitja 1080/30 ra
Meg gyengesegenek erzem a bekapcsolo gombot ezt vagy erzekeli vagy nem!
Wifi tavolsaga kb fel meter!!
Egyenlore ennyi a tapasztalatom, szerintem nem fog annuit birni mint egy mobius de ne legyen igazam!

atilllla
2016-03-08, 13:11
Én használgatom pár hete, szerintem nem rossz. Nekem simán engedi az 1080/60 at a telefonon keresztül is.
Mondjuk ha egyszer beállítod nem kell túl gyakran hozzányúlni.
Pozitivumok eddig:
-Az akku elég jól birja.
-Megbízható. Nem kapcsol ki random. Eddig mindent felvett.
- Könnyű.
-éles optika, jó bitráta.

Negativumok:
- A fénykezelése nem rossz, de nagyon hirtelen átmenet nélkül váltogatja a fényerőt ez látszik a videokon is.
- Jó lenne a szaturációt állítani a webes felületről. Néha tulszinezett felvételt készít.

Összességében nagyon jól átgondolt szerkezet. Xiaomi yi ről váltottam, és nem bántam meg.

Egy kis tesztvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=X0j1eqaHFdE

Ja: Az én példányomon szerintem kinyiffant a mikrofon. Az elején gyenge hang volt, most már semmi. Még nem kukkantottam bele.

Ltomi78
2016-03-08, 20:07
Ezt a wifis verziót rendeltétek vagy használjátok? bár ez már a 2-es
http://www.myrcmart.com/runcam-orange-sport-fpv-video-camera-free-shipping-p-9230.html

atilllla
2016-03-08, 20:28
Igen. Ez a kettes verzio. A runcam hd a mobiussal volt partiban tudásban.

Tapatalk-kal küldve az én GT-I9505-el

leskope
2016-03-11, 11:05
Azt tudni lehet, hogy milyen bitréttel rögzít?

Fröccs
2016-03-16, 15:54
A bitrate 31405kbps, 1080p 60fps mellett.
Valaki tapasztalta rajtam kívül a következőt: Telefonhoz való kapcsolódás után beállítja szépen az óráját automatikusan, viszont ahogy kikapcsolom elfelejti? (Az akku marad csak kikapcsolom ahogy kell)

Ltomi78
2016-03-19, 18:54
Oscar blogjan olvastam hogy van g sensorja..
The G-Sensor feature is quite interesting, it’s basically an accelerometer that detects the orientation of the camera, if the camera is upside down it flips the image 180 degree. I am not sure if this feature will be very useful for people who fly acrobatics, where we do a lot of flips and rolls in FPV. But it would be interesting to see what happen when you do that, hehe. It can be disabled by the way.

Akinek mar megjott...a kamcsi...ugy e ezt a 180 fokos forgatast ki lehet kapcsolni softweresen? Van olyan menu pont hogy g sensor off? 180 degree flip off ugye :)

Bar itt ugy latom nem okoz gondot
https://youtu.be/J4Ka6Uouysg

krudya
2016-03-19, 20:38
Szervusztok!

Nekem a Runcam HD (1) van, azaz a régebbi, nem wifis verzió. Alapvetően nagyon elégedett vagyok vele. Egyetlen jelentősebb hibája, hogy beltérben, mesterséges világítás esetén nagyon meleg tónusú, azaz pirosas-narancsos árnyalatú videókat készít. Ez nem csak automata színegyensúly-beállítás, hanem izzólámpa beállítás esetén is így van. De kültéren nagyon szép a képe.

icahone
2016-03-19, 21:02
Megjott az enyem is.
Haat, nem vagyok elalelve tole. A Mobius-nal nekem nem tunik jobbnak, talan csak a kivitelezes
mintha minosegibb lenne.

Nekem ilyen kepet keszit: http://www.youtube.com/watch?v=rRhoyTITaXE felhos idoben.
A szoftveret meg nem volt idom kiprobalni, remelem a MOV kodolast at lehet allitani valami jobbra.
A bitrata az rendben lenne, megis a YT konverzio vege nagysagrendekkel rosszabb mint egy Mobius MP4-nel.

Ltomi78
2016-03-19, 21:23
Megjott az enyem is.
Haat, nem vagyok elalelve tole. A Mobius-nal nekem nem tunik jobbnak, talan csak a kivitelezes
mintha minosegibb lenne.

Nekem ilyen kepet keszit: http://www.youtube.com/watch?v=rRhoyTITaXE felhos idoben.
A szoftveret meg nem volt idom kiprobalni, remelem a MOV kodolast at lehet allitani valami jobbra.
A bitrata az rendben lenne, megis a YT konverzio vege nagysagrendekkel rosszabb mint egy Mobius MP4-nel.

Nem rossz ez..
Csinalnal egy kezi felvetelt...hogy fejre forditod mennyi id alatt foditja me a g sensor a kepet..
Koszi;)

Ltomi78
2016-03-20, 09:35
Van neki support oldalaahol a fw frissitesek kerulnek...
Itt is dolgozik vajon olyan eros fejlesztoi team mint a mobiusnal hogy javitjak az ilyen szinkezelesi...kaocsolasi...fenykezelesi bugokat?

Fröccs
2016-03-24, 11:25
Nem rossz ez..
Csinalnal egy kezi felvetelt...hogy fejre forditod mennyi id alatt foditja me a g sensor a kepet..
Koszi;)

Tudom hogy nem engem kértél meg de remélem nem haragszol meg :D.
https://youtu.be/Fuyb68g84IQ
Egyébként 4 beállítási lehetőséged van (1;3;5 másodperc + kikapcsolva) ,a videóban 1 re volt állítva.
Én az AV porton elérhető menüben állítottam be, nem tudom hogy az app-ból tudod-e állítani.2267822679

Ltomi78
2016-03-24, 22:13
Tudom hogy nem engem kértél meg de remélem nem haragszol meg :D.
https://youtu.be/Fuyb68g84IQ
Egyébként 4 beállítási lehetőséged van (1;3;5 másodperc + kikapcsolva) ,a videóban 1 re volt állítva.
Én az AV porton elérhető menüben állítottam be, nem tudom hogy az app-ból tudod-e állítani.2267822679

Ohh..koszi szepen...a legjobb hir hogy ki lehet kapcsolni..;).
Mikor oscar liang blogjat irta lehet meg nem volt ilyen kehetoseg a fw ben...mert arrol irt milyen vicces lesz a loopingolo racing quadoknal ez a funkcio:)

RC Zumuld
2016-04-14, 19:43
Sziasztok. A kepstab mukodesebol az elokepen eszre kene venni barmit?

leskope
2016-04-15, 10:31
Nekem is megjött, nagyon nem tetszett, gyári beállításokkal eléggé váltogatta, rángatta a fényt, nagyon lesötétített. Sikerült úgy belőni, hogy most már tetszik a képe, fénymérés--spot, EV -1 IS--ki.
Szerintem ha be van kapcsolva a stabilizátor homályosabb a képe.

előtte: https://gyazo.com/9084418ffa403eb15363b52327785ccc
utána: https://gyazo.com/a5400a343f6792bb33c0eb5953b68627
így még nappal szemben sem sötétedik el: https://gyazo.com/fad677a0e358a68607919bd0770b4f78

csomy
2016-04-15, 11:12
Hű!
A második kép nagyon tetszik!

atilllla
2016-04-15, 11:14
Alapbol nincs bekapcsolva az is ugye?
Én azt nem értem hogy miért nem tudják a telefonos appba betenni ezeket a beállításokat.???

leskope
2016-04-15, 17:09
https://www.youtube.com/watch?v=Z11Qy5crG24

atilllla
2016-04-15, 17:31
Ennél jobb nem kell. Tökéletes.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

RC Zumuld
2016-04-15, 19:46
https://www.youtube.com/watch?v=Z11Qy5crG24

Ezek szerint, ha nem vetted volna le az expo korrekciót 1 fényértékkel, akkor még ennél is világosabb lenne a kép?

Zs

leskope
2016-04-15, 20:58
igen, túl világos volt, mínusz 1-en jó

icahone
2016-04-15, 22:29
Sajnos nekem az 1.4FW-el is ugyanazt csinalja amit a gyarival:
ha USB-n PC-re kotom es bekapcsolom akkor ha van kedve feldobja a drive-ot, ha nincs kedve akkor meg nem.
Altalaban tobbszor nincs kedve mint van, kabe 15%-ban vagyok csak sikeres.
Probaltam tobb kabellel is, ugyanaz.

Masnak is van ilyen gondja vagy csak en jartam igy?

Fröccs
2016-04-16, 18:44
Így nem jártam de, az enyém meg azt nem szerette, amikor pc ről le akartam venni, és a gépen rányomtam hogy usb eszköz eltávolítása. Ha így csináltam utána mindig lefagyott. úgyhogy csak kikapcsolom a kamerát aztán lehúzom a gépről és így megy szépen.

RC Zumuld
2016-04-16, 19:37
Sziasztok. A digital is hatasat a video kimeneten kene latni, vagy csak a felvetelen?

atilllla
2016-04-16, 20:28
Nalam a pc re kotessel nincs baj. Feldug bekapcsol majd kikapcsol es lehuz a sorrend.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

leskope
2016-04-19, 10:50
https://www.youtube.com/watch?v=4bLfA669GRo

csomy
2016-04-19, 11:22
https://www.youtube.com/watch?v=4bLfA669GRo

Bandiiii!!!! :D

RC Zumuld
2016-04-19, 13:05
A digital IS- el senkinek nincs tapasztalata?

Fröccs
2016-04-23, 08:42
Elsősorban a kopteres kollégákhoz szól a kérdés de minden ötletet szívesen veszek ;)
Hogyan oldjátok meg a kamera rögzítését úgy hogy döntve is legyen?
Eddig döntés nélkül használtam de mostmár meg kéne dönteni 10-15 fokban.
az is el nincs tapasztalatom sajnos de ha kitalálom a rögzítést akkor kipróbálom majd

atilllla
2016-04-23, 09:18
A legegyszerubb ha valami kemeny habbol vagsz egy ék formát aztán tépőzár, kőtegelő stb... Pl polyfoam is megteszi. De a thingiversen vannak hozzá valo döntések.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

Fröccs
2016-04-23, 16:38
Nézegettem én kb 1-1.5 hónapja a thingverse-t de akkor nem találtam olyat ami tetszik, de most szétnéztem megint (és ez nagyon megtetszett, ha valakit esetleg érdekel: http://www.thingiverse.com/thing:1513669 )

krudya
2016-04-24, 11:49
Én egy állítható billentési szögű, csillapítóbakokon függő szerkezetet csináltam. 2 mm vastag alulemez az alap. Quadrocopteren szépen működik, jello gyakorlatilag nincs.
A mellékelt képen látszik a megoldás, ami a gépen ehhez képest fejjel lefele helyezkedik el.

Fröccs
2016-04-24, 18:08
Nagyon profin néz ki!
Hátul a két zöld is csillapítólabda?

krudya
2016-04-25, 17:41
Nagyon profin néz ki!
Hátul a két zöld is csillapítólabda?

Köszi! :)
A két kis zöld két kis műanyag golyó. Azokon fordul el a billenthető lap.

Fröccs
2016-04-26, 15:59
Ezt láttátok: https://www.youtube.com/watch?v=AzcvOxOAbQo
Bár én nem valószínű hogy ki tudom használni ezt funkciót, nekem tetszik hogy foglalkoznak a kamerával nem csak kidobták a piacra aztán hagyták ahogy van.

atilllla
2016-05-02, 10:37
Kinyomtattam ezt a védőtokot. : http://www.thingiverse.com/thing:1294189

Nagyon frankó, szuperul belecuppan a kamera mintha csak egy kesztyű lenne. A végén még pattant is egyet.
Viszont ki nem tudom szedni... :-( Egyelőre nem probléma, de azért egyszer csak kivenném belőle...

Ltomi78
2016-05-02, 10:48
Milyen anyagbol nyomtattad...rugalmas vagy torik mont a ropi?

atilllla
2016-05-02, 11:11
Pla. Sajnos a TPU még elég drága. Mondjuk elég massziv cucc, pár esést kibir szerintem.

Ltomi78
2016-05-02, 11:30
Pla. Sajnos a TPU még elég drága. Mondjuk elég massziv cucc, pár esést kibir szerintem.

PLA

A PLA (Polylactic Acid) - azaz politejsav - tejsav alapú biológiailag lebomló** poliészter műanyag. Környezetbarát, biodegradábilis, hőre lágyuló műanyag. Megújuló alapanyagokból (pl. kukoricakeményítőből) gyártják. Ilyen anyagból készülnek a mikrosütőben használható műanyagtálcák vagy az eldobható biológiailag lebomló műanyagpoharak. A PLA nagyon biztonságos anyag.


itt azt írják hőre lágyul...lehet egy hajszárítóval ki tudod szedni belőle? :)

atilllla
2016-05-02, 11:59
Nagyon jo kis anyag, meglepoen kemeny. Hajszaritoval probaltam igaz nem a legnagyobb fokozaton...

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

RC Zumuld
2016-05-02, 15:13
atillllla: Digital IS- el próbálkoztál már? Van vele tapasztalatod? Ha igen, megosztod?

Zs

atilllla
2016-05-02, 15:18
Nem. Nem is talaltam ertelmes tesztet róla ahol megmutatnak, hogy milyen franko... De amugy szerintem csak az optikai kepstabilizalasnak van ertelme. Digitalis utomunkára meg jobb egy Pc mint szerencsetlen kamera processzora.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

leskope
2016-05-28, 09:00
Sajnos a youtube nagyon lerontja: Runcam2 https://www.youtube.com/watch?v=ZPE3sIH_h0c

smith_hun
2016-06-22, 16:04
Megjött a kamera...próbálom üzembe helyezni, de a leírása trágya, és a firmware upgrade sem úgy működik, ahogy a support oldalon írják...

A helyzet a következő:
- letöltöttem a firmware-t, felmásoltam a memokártya fő gyökerébe, és betettem a kamerába.
- bekapcsoltam a kamerát, (gondolom) inicializálás után a bekapcsológomb folyamatosan kéken villog.
- 3 perc múlva kikapcsol.

vagy:
- bekapcsolom a kamerát, és az inicializálás után megnyomom röviden a bekapcsoló gombot, majd a wifi gombot.
- semmi sem történik.

Letöltöttem az app-ot, de vagy kifagy a kamera, vagy sokadjára hajlandó működni, de a fényérzékelést, fehéregyensúlyt, stb. nem lehet állítani, mert az új firmware-ért rinyál...

Hát elsőre ez így elég ratyi...

vini
2016-06-22, 22:52
Nekem sem jott be eddig a 2 es nagyon hajlamos a yellora de ujabban azt csinalja hogy ha gombbal inditom a felvetelt kett villogas utan atmegy csipogasba nem vesz fel semmit majd kb 2 perc utan lefagy hogy csak az akksi kivetelevel tudom ujrainditani viszont ha az app al nagy nehezen sikerul csatlakozni azzal eltudom inditani a felvetelt es fel is veszi amig megnem allitom
Probaltam a software telepitest az sem megy
Esetleg otlet?

smith_hun
2016-06-23, 02:16
Hááát....halljátok...nem tudom, hogy én vagyok-e ilyen szerencsés, de kínlódások után siker koronázta a szopást...

Kezdődött ugyebár az alább leírt eseményekkel...de nem hagyott nyugodni a dolog, így elővettem minden cuccot, és próbálkoztam...

Az első próbám a Yi-ből kiszedett Samsung micro sd volt, 32gb...gondoltam elég lesz...felmásoltam rá a legújabb firmware-t, betettem a kamerába, indítottam....semmi. Villogott a kamera veszettül...hullára nem értettem mi az isten van...végső ötletként rákötöttem monitorra, hogy a nagy nehezen előcsalt OSD segítségével megformázzam a kártyát....erre a nyomorult kiírja, hogy card error!!!

Előtte az app figyelmeztetett, hogy lassú a kártya, így a nagy fps videós beállítások nem fognak működni...itt már kezdett gyanús lenni a dolog, mert kimérve 48MB/sec sebességű a kártyám, és a Yi könnyedén ment vele...okés, legyen csak 1080/30 a beállítás...az sem ment...állandóan a card error hiba volt a monitoron...

Kivettem a monitor dvr-ből a régi, 8gb-os, kingston class4-es kártyát, és betettem...ezt bezzeg felismerte...felmásoltam erre a kártyára a firmware-t, a leírások szerint ment a frissítés...utána letöröltem a firmware maradékát, és a kamera működött...az OSD szerint is a legfrissebb firmware volt fenn...remek.

Ezután ellenőriztem az app-ot...most már gond nélkül müködött az app, volt élőkép, nem fagyott ki, és tudtam a fényérzékelési beállításokon is állítani.

Szóval a memókártyákat összekeveri, a leírás hiányos, az app érzékeny a firmware-re...kiderül mit tud a videója...remélem ennyi kínlódás után nem lesz csalódás...

Ha szépen fel tudom tenni a gépemre, és szép idő is lesz, akkor kiviszem repülni...

icahone
2016-06-23, 13:25
Az enyem jobb kepet csinal mint barmelyik Mobius kameram, mindezt a gyari beallitasokkal.

http://forum.rcmodell.hu/showthread.php?17361-Multikopteres-FPV-felv%C3%A9telek&p=1464432&viewfull=1#post1464432

smith_hun
2016-06-23, 17:48
Úgy néz ki, hogy a legfrissebb frimware megoldotta a problémákat...rendesen megy a TV-out, az OSD menü, a gombok, a felvétel, a mobilos app...ezek után feltettem a repülőre, jöhet a berepülés.
Aktiváltam a digitális képstabilizátort, kíváncsi leszek milyen lesz...illetve majd csinálok egy videót stabilizátor nélkül...

Fröccs
2016-06-23, 23:30
Nekem a banggoodos noname (legalábbis számomra) kártyával megy az elejétől kezdve minden gond nélkül. Illetve az órája elfelejti az időt ahogy kikapcsolom (aksihoz nem nyúlok) de ezzel lehet együtt élni, nekem nagyon bejött :)

smith_hun
2016-06-24, 11:30
Megvolt az első repülés a runcam 2-vel...valszeg kell még a fényérzeklés csökkenteni, illetve meg kell néznem, hogy tudok-e készítettni egy adaptert, amivel esetleg a meglévő UV/ND4-es szűrőmet fel tudom tenni rá...
Az első repülést digitális képstabilizátorral repültem meg.....nos, valóban szépen dolgozik, de igazából az lesz majd irányadó, ha repülök egyet nélküle...szép, de szerintem a stabilizálás egyből rontja a kép részletességét, illetve a már ismert módon működik, levágja a kép széleit, és digitálisan középen tartja...erre csak úgy jöttem rá, hogy a jobb alsó sarokban lévő dátum mozog fel-le-jobbra-balra...:D

35 percet repültem, kb. 6GB a videó, 1080p/30fps minőségben. A kamera a gyári tartóban volt, simán tépőzárral rögzítve...leszálláskor a helyén marad.

A mikrofon a menetszelet frankón rögzíti, a motorhangot nem is hallom a szélzajtól...lehet szétkapom, és beteszek neki egy pici szivacsot...vagy elsőre leragasztom a mikrofon lyukait...

Szóval jó-jó...de, ha nem változik lényegesen a kép részletessége a stabilizálás nélkül, akkor rosszabb videót készít, mint a Yi 1080p/30fps-el...

Lehet, hogy még ma délután kimegyek mégegyszer, de lehet, hogy már csak jövő héten tudom megnézni...

Ha elkészült a videó, lehet feltöltöm, és belinkelem ide...

atilllla
2016-06-24, 19:15
Stabi felejtos, max ha szekérre szereled. ;) anélkül joval élesebb a képe szerintem mint a xiaominak.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9505 eszközömről

feket663
2016-06-24, 21:59
Nekem is van egy ilyen kamerám, de küzdök vele rendesen. A képminőség irtózatosan jó, de hiába állítottam be a Leskó Peti által javasolt Spot fénymérés, -0,7 expozíció korrekció, IS kikapcsolás kombót, de van, hogy nagyon besötétedik a kép. mit lehet ezzel csinálni, mert ez nagyon zavaró tud lenni.

https://youtu.be/LwfMdd3pFbc

Lehet, hogy a gép képen nem látható fehér orra zavarja meg a fénymérést?

smith_hun
2016-06-24, 23:27
Az enyém túllóg picit a gép orrán, így az nem zavar be...ellenben érdekes BUG(!)...a 35 perces repülés alatt készült egy 4,1GB-os, és egy 1,5GB-os felvétel a memokártyára...videoszerkesztő progiban összeillesztettem őket, ezzel nincs is gond...ellenben ugrik egyet a felvétel...szerintem amíg lezárta a 4GB-os file-t, és elkezdte írni a másikat, addig nem rögzített, így ez az 2-4 sec kiesett a videóból...

Nekem a -0,3-as fénymérés kevésnek tűnt ma...ellenben utólagos színkorrekciókkal egész jó lett a minőség.

feket663
2016-06-24, 23:29
Melyik fénymérési beállítást használod?

Spot, center vagy average?

smith_hun
2016-06-24, 23:31
Average, széles látószög, -0,3 (de -0,7-re teszem majd).

feket663
2016-06-24, 23:39
Az enyém túllóg picit a gép orrán, így az nem zavar be...ellenben érdekes BUG(!)...a 35 perces repülés alatt készült egy 4,1GB-os, és egy 1,5GB-os felvétel a memokártyára...videoszerkesztő progiban összeillesztettem őket, ezzel nincs is gond...ellenben ugrik egyet a felvétel...szerintem amíg lezárta a 4GB-os file-t, és elkezdte írni a másikat, addig nem rögzített, így ez az 2-4 sec kiesett a videóból...

Nekem a -0,3-as fénymérés kevésnek tűnt ma...ellenben utólagos színkorrekciókkal egész jó lett a minőség.

Holnap felpattintom a Skywalker orrára, az amúgy is fekete színű, meg nem is lóg bele az optikába. Csak sikerüljön felszállni :)
Gyere Sárrétudvariba!!!

smith_hun
2016-06-25, 12:03
Dolgozom...

smith_hun
2016-07-12, 12:12
...ugrik egyet a felvétel...szerintem amíg lezárta a 4GB-os file-t, és elkezdte írni a másikat, addig nem rögzített, így ez az 2-4 sec kiesett a videóból...
Nos, ez a probléma biztosan fenn áll, mert tegnap szintén készült egy videó, és a két videó között elveszett 4-5 másodperc...tapasztalta más is?

patakidr
2016-12-20, 15:16
Sziasztok, nekem ma jött meg egy RunCam2 a Banggoodról. Sajnos akárhogy is próbálom, nem vesz hangot. Van ötletetek, hogy mit lehet ezzel csinálni?

Ltomi78
2016-12-20, 18:17
Esetleg fw frissitessel nem oldodik meg?