PDA

Teljes verzió megtekintése : Szabi miért nem kapcsol le???



Balázs 1.3 JTD
2007-01-14, 10:18
Sziasztok.
Van egy dynam 25A-es szabályzóm, és sajnálattal tapasztaltam ma, hogy az akkujaim túlmerültek :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: .
Szerintetek ez a hideg(+13fok) miatt van, vagy vigyem vissza?

Tocska
2007-01-14, 20:31
Helló Balázs! Egy kicsit nem tiszta az ügy, részleteznéd?
Milyen aksid merült le, mennyire, mit kell visszavinni és hova?

Balázs 1.3 JTD
2007-01-16, 20:08
Szóval, dynam 25A szabi, Towerpro 2409-18 moci, quantum powerlipo 1300mAh 15C/20C 3s akku.
Pandából vettem. Az akku leszállás után cellánként 2,8 Voltos volt, aztán magától visszament 3,2-ig, majd műszerrel folyamatosan mérve rátoltam a gázt, és a 3 cella feszültsége 7Volt ig lement , de nem kapcsolta le a motort, csak én mert azért nem akartam megölni az akkut.

Tocska
2007-01-16, 22:30
Az automatikus cellaszám detektálású szabályzóknál (a dynam is ilyen) nagyon kell vigyázni arra, hogy az akku teljesen fel legyen töltve, amikor bekapcsoljuk az áramkört, ugyanis félig-meddig kisütött packnál jó eséllyel hibásan észleli a feszt. és 2 cellásnak ítéli az egyébként 3 cellás packot. Ez - ha idejében le nem kapcsoljuk - az aksi biztos halálát okozza! :( A cellánként 2,5 V környéke már kritikus, az alatta lévő pedig szinte biztos károsodást jelent. Egyébként más típusú szabályzóknál még lehet hiba az akku típus helytelen beállítása is. Az én szabályzómon például lehet olyat is állítani, hogy amikor vége felé jár a móka, nem lekapcsol, hanem jelentősen korlátozza az áramot, így észre lehet ugyan venni a riasztást, de még le lehet valahogy lavírozni egy műrepülőt is.

gcs
2007-01-17, 11:28
Egy 3 cellás, cellánként 2,8V-os akkut egy automatikus detektálású szabályzó 2 cellásként fog azonosítani, ha rádugod.
Azon, hogy a kínai szabályzók cellánként simán 3V alá engedik az akkukat, nem kell meglepődni.
Ha viszont a teljesen feltöltött 3 cellás akkut úgy meríti le a szabályzó 7V-ra, hogy közben nem húzod le a szabályzóról, az tényleg baj.
De ha az akku feszültségét úgy mérted, hogy ehhez lehúztad a szabályzóról, akkor nem kell meglepődni hogy hagyja túlmerülni az akkut.

Fülee
2007-01-17, 11:43
Nekem ez a Dynam szabályzó (igaz a 30 amperes) kellemes csalódás. Én féltem ettől az autodetect-től, de nálam a 3 cellást ~10,5 voltnál nem meríti lejjebb. (ez terheletlenül) Ja, én mindig fullra töltöttem akasztom rá az akksit, de erre Dau is felhívta a figyelmemet, amikor vettem tőle.

Tocska
2007-01-17, 20:21
Azt hiszem a mai elektronika világában már minden lehetséges, sőt annak ellentéte is. Az eszméletlen volumenben gyártott távolkeleti portékáknál (nem csak a Dynam szabályzóknál) a kiemelkedően jó ár/érték arány van a mérleg egyik serpenyőjében, a másikban viszont az, hogy a kütyü lehet, hogy el se indul, vagy nem teljesen OK. Költségmegtakarítás érdekében a gyártósor végi tesztelést sokszor "rábízzák" a vevőkre. A hibás darabokat persze zokszó nélkül, a teljes korrektség jegyében cserélik, mert még így is jobban jön ki a gyárnak. Vagyis a fenti szabályzókra igaz lehet az is, hogy szuper jó, meg az is, hogy egy rakás ...
Én a magam részéről három egyforma hibát produkáló darab után inkább vettem egy HiModel-t (Egyből egy :lol: működik)

Balázs 1.3 JTD
2007-01-19, 23:33
Helló.
Köszi a tippeket, jelenleg a gépem halott, és nincs is kedvem nézegetni mi lehet a szabályzó baja, ugyhogy majd később írok mi lett. Legfeljebb összedobok egy csipogós akkumerülésjelző elektronikát.
hi

scary
2007-02-06, 19:19
Sziasztok!

Meghalt a 3s 1700es himodel lipom, 7,7 voltra merült és nem tudom már feltölteni.A probléma az lehetett, hogy a jeti jes 20as szabályzómról nem húztam le az akksit???De viszont a kis kapcsolót lekapcsoltam ami kijön a szabályzóból!Szerintetek?

Üdv!

Anonymous
2007-02-06, 20:04
Igen. Ez volt a baj. Az akkut MINDEN esetben le kell húzni a szabályzóról!

scary
2007-02-07, 14:07
Köszi a gyors választ!
Amúgy az a kapcsoló a szabin mit kapcsol?l Legközelebb már jobban figyelek, most vehetek is egy új lipot:(!

üDV

Fülee
2007-02-07, 14:51
A vevőt...