PDA

Teljes verzió megtekintése : Szabad,lehet?



Dhjoco
2007-05-18, 11:09
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni mert nem nagyon találkoztam ezzel a dologgal itt.

Arról lenne szó hogy van egy áttételes kefés mocim egy 18A-es szabival,és lehet e használni egy 1500 mA es 3 cellás(11.1V)Li-Po akksiról,
vagy csak Ni-mh-s több cellás aksiról lehet?

Fülee
2007-05-18, 11:26
Attól függ, milyen a moci, és tudja-e a szabályzó kezelni a lipó akksikat...
Milyen moci és milyen szabályzó pontosan?

Dhjoco
2007-05-18, 12:13
A moci az egy 370BB,gyári U-can do,a szabi pedig egy Art-tech féle 30A,nem is 18A. Nem találtam semmi infót a szabiró.
Ja az a szabi van a Cessna 182 ben.

Fülee
2007-05-18, 13:49
A motornál az üzemi feszültség lényeges, ha túl alacsony, akkor a 11,1V-os lipó nagyon hamar kivégzi. Menni brutálisan fog egy darabig...

Közben megnéztem a neten, bár nem egyértelmű, de a TowerHobbies oldalán találtam utalást a 370BB motorra, és ott írtak 4 cellás lipót is. Próba-cseresznye. Talán jó lesz.

A szabályzó meg lutri, nem tudok róla semmit sem...
A lényeg az lenne, hogy ha lipót használsz, ne engedje túlságosan kisütni. Azzal szintén kikukázhatod az akkut, ha túlmeríti.

Dhjoco
2007-05-18, 15:41
Köszönöm szépen a segítséget!

59th_Phoenix
2007-06-19, 21:04
Űdv amit írok azt azért ide írok mert nem akarok új topicot kezdeni.
Na szóval kinéztem magamnak ezt (http://www.zenn.hu/modelsport/product_info.php?cPath=29_32_99&products_id=1080) a szabályzót és ezt (http://www.zenn.hu/modelsport/product_info.php?cPath=28_59_173&products_id=1607) a motort. És az lenne a kérdésem hogy ez a két cucc egymással müködne-e és ezek müködnek-e egy P&C Micro 4FM vevővel (a bellanca decathlon gyári vevőjével). Ha igen akkor lenne még egy kérdésem :). A vevőhőz az van írva hogy az üzemi feszültség tartománya 4...6 V. A mostani akksim 9.6V-os és gyári szabival megy. De ezek szerint a vevő és az akksi közt van feszültség különbség. Tehát ezek szerint a gyári szabi kisseb feszültségű áramot ad a vevőnek. Megfelelő szabit kell hozzá venni (hogy a vevő vigan 4...6 V között legyen) vagy pedig ezt lehet változtatni? Ha nem voltam érthető akkor sajnálom és őrőmmel írok még pár száz sort és akkor remélem segít nekem valaki :)

Űdv Phoenix!