PDA

Teljes verzió megtekintése : Eagle Tree Vektor Flight Controller + OSD



pumuklis
2017-09-21, 13:18
Nem találtam ilyen topic-ot, ezért úgy gondoltam nyitok egyet ennek a vezérlőnek.
4288242883
Nekem a hetekben érkezett meg, és bele is szereltem egy Firstar 1600 repülőbe.
A héten fejeztem be a 120 oldalas angol nyelvű leírás fordítását, és elkezdtem a vezérlő beállítását.
A beállítás lehet rádióval, és számítógépes programmal.
Ha valakinek van tapasztalata ezzel a vezérlővel, kérem írja le ide.
Én kapásból belefutottam egy dologba.
A Foxeer Monster V2 1200TVL 1/3 CMOS 16: 9 PAL / NTSC IR blokk FPV kamera NTSC jelére nem tudja rákeverni az OSD jelét, a Pal jelnél meg nem tudja erndesen megjeleníteni az OSD színeit. Viszont a RunCam-al tökéletesen működik Pal, és NTSC módban is.
Mint említettem színes az osd-je. Különböző színeket lehet beállítani az értesítéseknek, valamint a riasztásoknak, így azok rögtön észrevehetők repülés közben.
Én egyenlőre számítógépen keresztül állítom.
A rádió, és a vezérlő összehangolása rendkívül egyszerű, valamint egyszerűen meg lehet oldani repülési a módok kiválasztását.

pumuklis
2017-09-22, 18:49
Így néz ki.
429024290342904

Mat
2017-09-23, 20:26
Szia, - bár nem a téma tárgyához tartozik direktben, de szerintem túl nehéz lesz ezzel a vezérlővel a géped. Talán inkább egy Mini Talon - az szinte mindent elbír ... :D

Üdv: Laci

pumuklis
2017-09-24, 17:23
Szia, - bár nem a téma tárgyához tartozik direktben, de szerintem túl nehéz lesz ezzel a vezérlővel a géped. Talán inkább egy Mini Talon - az szinte mindent elbír ... :D

Üdv: Laci
Igen, egy kicsit nehéz lett,1820g. egy 3600 mAh aksival. Éppen most vadászok motor után a gépbe. Amúgy mióta egy wing wing ledarálta egy startnál az ujjamat, nem csípem a farmotoros gépeket.
De térjünk vissza a témához.
Tudtommal van kis hazánkban pár ilyen vezérlő.
Milyen pid értékekkel célszerű az leső startnál próbálkozni?

smith_hun
2017-09-24, 20:00
Anno azt beszéltük Gózival, hogy alap PID-el próbálkozik (talán még a leírás is javasolta), és egy tekerőgombot állított be a Taranis-on a PID repülés közbeni beállítására...az első berepülések után próbálta a tekerővel állítani, és a legideálisabb beállításon hagyta, majd leolvasta az értéket...
Pixhawk esetében is azt mondják, hogy a gyári PID értékek is elegendőek az alap beállításra, de nyilván lehet finomhangolni, hasonló módeszerrel...

Mat
2017-09-24, 20:30
Igen, egy kicsit nehéz lett,1820g. egy 3600 mAh aksival. Éppen most vadászok motor után a gépbe. Amúgy mióta egy wing wing ledarálta egy startnál az ujjamat, nem csípem a farmotoros gépeket.
De térjünk vissza a témához.
Tudtommal van kis hazánkban pár ilyen vezérlő.
Milyen pid értékekkel célszerű az leső startnál próbálkozni?

Én se csípem a farmotorosokat - alapból, mivel félős vagyok velük. A beszerzett Mini Talon-t is inkább a szárnyakra applikált motorokkal szeretném föléleszteni. Ezt a típust sokan repülik ezzel az FC -vel. .....

u.i.: és az ujjaid? viszonylag jól megúsztad?

pumuklis
2017-09-24, 20:55
Én se csípem a farmotorosokat - alapból, mivel félős vagyok velük. A beszerzett Mini Talon-t is inkább a szárnyakra applikált motorokkal szeretném föléleszteni. Ezt a típust sokan repülik ezzel az FC -vel. .....

u.i.: és az ujjaid? viszonylag jól megúsztad?
4 elég mély vágás lett rajta. Most már rendben van, de akkor eljártam az esőtáncot a reptéren.

pumuklis
2018-05-27, 14:03
Tegnap kipróbáltam.
https://www.youtube.com/watch?v=Nttj-bJfA9U

csp
2018-05-27, 17:50
Érdekes, hogy az OSD közepén a repcsi ikon áll és a házikó mozog körülötte. :-)

voodoo
2018-05-27, 18:01
Tegnap kipróbáltam.
https://www.youtube.com/watch?v=Nttj-bJfA9U

Pitot csövet nem használsz hozzá?
Én még nem repültem be mert vmiért az 1.2-es videoadó meghülyíti a légsebesség mérést, fals értékeket ad asztali tesztnél is. Cseréltem a vtxet 1500mw ról 400-ra de ugyanaz az eredmény.
Most árnyékolt (és minél rövidebb) bus kábellel próbálkozom remélem megoldja...

voodoo
2018-05-27, 18:10
Érdekes, hogy az OSD közepén a repcsi ikon áll és a házikó mozog körülötte. :-)

Beállítás kérdése... :)

pumuklis
2018-05-27, 19:47
De használok hozzá.
Kettő sebesség van az OSD-n az egyik a pitot, a másik a GPS.
47695

voodoo
2018-05-27, 20:01
Bocs, akkor gondolom szélcsendben mehettél mert nagyon együtt mutatott a két sebesség...
Viszont akkor a video link 5.8ghz ha nem tévedek...?

voodoo
2018-05-27, 20:04
Most nézem hogy jobb alul van az airspeed kijelzés, bocs...

pumuklis
2018-05-27, 20:26
Bocs, akkor gondolom szélcsendben mehettél mert nagyon együtt mutatott a két sebesség...
Viszont akkor a video link 5.8ghz ha nem tévedek...?
1-1,5 m/s volt a szél.
Igen. 5.8 ghz a videó rendszer.
Viszont Robot nélkül, és 2D no-hold-ba szépen megy vízszintesen a gép.
3D-ben viszont egy kicsit leadja az orrát. Az mitől lehet?

feket663
2018-05-27, 20:39
Pitot csövet nem használsz hozzá?
Én még nem repültem be mert vmiért az 1.2-es videoadó meghülyíti a légsebesség mérést, fals értékeket ad asztali tesztnél is. Cseréltem a vtxet 1500mw ról 400-ra de ugyanaz az eredmény.
Most árnyékolt (és minél rövidebb) bus kábellel próbálkozom remélem megoldja...

Általában csak állóhelyzetben zavarja meg az 1,3 GHz a pitot csövet, menet közben már nincs vele gond. Legalábbis Ardupilotnál nekem így volt..

voodoo
2018-05-27, 22:11
1-1,5 m/s volt a szél.
Igen. 5.8 ghz a videó rendszer.
Viszont Robot nélkül, és 2D no-hold-ba szépen megy vízszintesen a gép.
3D-ben viszont egy kicsit leadja az orrát. Az mitől lehet?

2d no hold ban csak abban a pozícióban tartja a gépet amit a programban beállítottál szintben repülés pozíciónak, tehát az acc. szenzor alapján repül, nyilván jó lett a beállítás ezért repül vízszintesen...
3d ben viszont a gyro alapján tart állásszöget, amikor elengeded a botokat, azt az állásszöget tartja meg, valszeg ez nem pont vízszintes, esetleg vmelyik gain vagy pid nem elég neki
Természetesen ez csak tipp...

voodoo
2018-05-27, 22:30
Általában csak állóhelyzetben zavarja meg az 1,3 GHz a pitot csövet, menet közben már nincs vele gond. Legalábbis Ardupilotnál nekem így volt..

És mitől lehet szted?
Nálam asztalon a vtx antenna távolságától és pozíciójától függően beáll egy adott sebességre az airspeed kijelzés, akár 50kmh-ra is.
Ami érdekes hogy ezen a bus-on van a gps is, és azt egyáltalán nem zavarja csak a pitot egységet. Arra jutottam hogy a bus vezetéken összeszedett zaj okoz a pitot egységben hamis mérést és ezt küldi be a vektornak.
Szintén érdekes hogy sehol nem olvasok konkrétan erről a hibáról, rcg-n se, bár találtam pár helyen utalást arra hogy az i2c protokol nagyon érzékeny az rf zajra...

Vírus
2018-05-27, 22:55
Ha közel van a 433 mhz adód az okozhat ilyet..

voodoo
2018-05-27, 23:07
Ha közel van a 433 mhz adód az okozhat ilyet..

1.3ghz vtx okozza, 433 mhz adót kikapcsolva is csinálja, ha kikapcsolom a video adót vagy kézzel leárnyékolom az antennát akkor visszaáll nullára...

feket663
2018-05-28, 07:06
A konkrét okot nem tudom, de nekem anno Seszi barátom azt mondta, hogy magában a pitot csőben okoz valamilyen gerjedést az 1,3 GHz. Sajnos ilyen szinten nem értek a fizikához, így elfogadtam ezt az érvelést. Nem is volt vele gond repülés során.

voodoo
2018-05-28, 09:04
Az első ötleteim egyike volt, de a csövet levéve is csinálja, úgyhogy sajnos nem ez a baj...

Vírus
2018-05-29, 19:31
Esetleg nagyobb távot hagyni az adó és egyéb eszközök között?

smith_hun
2018-05-29, 19:39
Gózika minden gond nélkül repült vele 25km-t, 1,3GHz videóval (Lawmate 1-1,5W), 433MHz-en (Dragonlink v3)...emlékeim szerint neki rajta volt a pitot, és soha (asztalon berepülésnél, LR-repülésnél) nem volt gond...

Ha olyan "remek" a minőség, mint a Pixhawk-hoz gyártott légsebességmérőnél, akkor lehet az is, hogy maga az elektronika szar...(nálam most füstölt el egy nem minőségi gyártótól származó egység, a másik viszont rendesen üzemel)...

voodoo
2018-05-30, 12:10
Esetleg nagyobb távot hagyni az adó és egyéb eszközök között?

Egyelőre megpróbálom a bus vezetéket rövidebbre és árnyékoltra cserélni, az árnyékolás egyik felét lekötve akksi negatívra.
Ezzel az elrendezéssel repültem évekig c4s-el, ET pitot rendszerrel, ott is i2c volt a kommunikáció és nem volt gond...

voodoo
2018-05-30, 12:30
Ha olyan "remek" a minőség, mint a Pixhawk-hoz gyártott légsebességmérőnél, akkor lehet az is, hogy maga az elektronika szar...(nálam most füstölt el egy nem minőségi gyártótól származó egység, a másik viszont rendesen üzemel)...

Igazad lehet, de ha lekapcsolom a video adót akkor megszűnik a hiba, illetve ha kézzel megérintem a bus kábelt, akkor is...
Frekvencia függő a dolog, mert ha kapcsolgatom a vtx -en a sávokat akkor adott frekin adott légsebességre áll be kb 10 és 50 kmh közt valahol... 5.8as adóval nincs hiba...

smith_hun
2018-05-30, 14:37
Kínos. Valahol az arduplane agyfolyásban írták, hogy I2C vezeték ne legyen hosszabb, mint 15-20cm...és igazából szinte mindegyik vezetékem 10-15cm hosszú...szidtam is eddig őket, mert erről megfeledkeztem...

Vírus
2018-05-30, 21:20
Nekem az árammérő szórakozott... hiába állítgattam hol kevesebbet, hol többet mért nem kicsivel.. volt amikor a földön mutatott 5 A.. távolabb raktam a videóadót és most jó.. Nem akartam az árnyékolással vesződni, de kíváncsian várom nálad mi fog beválni.. Ha fogdostam a vezetéken nekem is visszaugrott normál értékre és adó nélkül nekem is jó volt... :D

voodoo
2018-06-01, 07:02
Nos, úgy néz ki hogy lassan megoldódik a dolog.
A vektor - pitot kábel kb 40cm volt, a pitot - gps kb 10cm. Azzal kezdtem, hogy a 40cm-ből csináltam 5cm-est (imádok egyébként jst zh-t krimpelni... :) ), ezzel egyből jobb lett a helyzet, aztán csak próbára betekertem alufóliával a két kábelt, és gyakorlatilag megszűnt a hiba.
Ami érdekes, hogy nem számít hogy le van e kötve az árnyékolás akku negatívra...
Még tesztelgetem kicsit, aztán hétvégén legyártom a megfelelő hosszúságú szakaszokat árnyékolt kábelből...
További érdekesség hogy a 400mw adó semmivel sem zavarta kevésbé mint az 1500-as.

pumuklis
2018-06-08, 15:34
Ha az RSSI csatlakozóra szeretném kötni a vevő RSSI kimenetét, akkor kell állítani valamit a programban, vagy alapból 3,3 voltos?
A Vectotta az van írva, hogy RSSI/5v Backup.
Viszont a leírásba max 3,3 voltot írnak.
A másik kérdésem.
Az rssi vezeték még nincs csatlakoztatva, az osd mégis mutat RSSI értéket 100
Ha kikapcsolom az adót, akkor lemegy nullára. Most akkor ez tényleges RSSI érték?
Ha igen, akkor honnan veszi?

voodoo
2018-06-08, 22:12
Az 5V a backup feszre vonatkozik, rssi 3.3V.
Ha nincs rákötve semmi akkor elvileg nem mutathat, ha mégis mutat akkor elvileg volt futtatva a varázsló rssi bekötéssel...sztem...

smith_hun
2018-06-09, 02:43
Csatornára nem tudja injektálni az rssi-t? Ardu biztosan tudja, és mintha rémlene, hogy a vector is tudja...user manual nem írja?

Szerk:
Tudja az injektált rssi-t. User manual 27. oldal, vagy 3.5.8-as fejezet.

pumuklis
2018-06-19, 16:04
Tudna valaki segíteni?
Nem igazán értem ezt a vevő felismerő varázslót.
Le tudná valaki írni nekem érthetően, hogy hogyan működik?


Sikerült megoldani!
Megszívatott az egyik üzenetével.

smith_hun
2018-06-19, 17:06
User manual 5.8

A Vevő Analízis varázsló (továbbiakban Varázsló) megtanulja a rádiód botjainak az irányát, mértékét, a vevő RSSI minimumát, maximumát, a vevő failsafe helyzeteit, és egyéb információkat.
Ha valamit eltévesztettél a varázsló folyamata során, csak futtatsd újra később.
Mielőtt elindítod a varázslót, győződj meg arról, hogy az RSSI vezetékét is csatlakoztattad, kapcsolj ki minden mixet a rádión (kivéve azokat, amiket korábban felsoroltak), állítsd a trimmeket a kívánt helyzetbe.

Ezután lépj a menü módba, válaszd ki a "Run Receiver Analysis Wizard" menüt a "New Airframe Checklist" menüben, és kövesd az alábbi utasításokat:


Disconnect motor/toggle MODE: győződj meg róla, hogy a motorod vagy a propellert leválasztottad, és a Mode kapcsolót kapcsold fel és le a folytatáshoz.

Turn transmitter off now: van 10 másodperced, hogy kikapcsold a távirányítót. A távirányítót hagyd kikapcsolva amíg a számláló eléri a nullát.

Turn TX on, and toggle mode: kapcsold vissza a távirányítót, majd egyszer kapcsolj a MODE kapcsolóval, ha a vevővel felépült a kapcsolat.

Hold Ailern Stick Left/Tog Md: az csűrőt told teljesen balra (bal végállás), majd ebben az állásban válts a MODE kapcsolóval.

Hold Elvtr Back(Climb)/Tog Md: a magasságit húzd teljesen hátra (emelkedés végállás), majd ebben az állásban válts a MODE kapcsolóval.

Hold Rudder Stick Left/Tog Md: az oldalkormányt told teljesen balra (oldalkormány végállás), majd ebben az állásban válts a MODE kapcsolóval.

Set sticks/throt at cruise/Tg: a repülőkhöz: győződj meg róla, hogy az irányító botok (csűrő és magassági) középen áll, ezután állítsd a gázkart abba a helyzetbe, ahol úgy gondolod ez biztosítja a jó cirkáló sebességet az RTH során, majd válts a MODE kapcsolóval. (ezt az értéket a későbbiekben bármikor módosíthatod az "advanced RTH" menüben, még akkor is amikor repülsz.

Set throttle at climb/Tog Mod: a repülőhöz: állítsd a gázkart abba a helyzetbe, ahol úgy gondolod ez biztosítja a biztonságos emelkedési teljesítményt, majd válts a MODE kapcsolóval. Jobb, ha magasabb ez az érték, mintha túl kevés lenne a gáz mértéke. Ez a gáz beállítás lesz használva a magasságnyeréshez, a magas szél kompenzáláshoz, vagy az átesés utáni mentéshez az RTH során.

Set throttle off/Toggle Mode: a gázt teljesen húzd le a kikapcsolt állásba, majd válts a MODE kapcsolóval.

Wizard Done-Tog Mod to reboot: a Vector most már megtanulta a vevőd beállításait. Egyszer kapcsolj a MODE kapcsolóval, a Vector újraindul, és a Vector szervó kimenetei ismét bekapcsolnak (ha minden helyesen van beállítva). A Vector bekapcsolja a csatorna kimeneteket miután újraindítottad. Ezért győződj meg arról, hogy a helyes AIRFRAME-et választottad ki, mielőtt újraindítod!!



Erre gondoltál?

pumuklis
2018-06-19, 18:36
Köszönöm, erre gondoltam.
Ez a leírás van meg nekem is, ami nem volt egészen világos.
Viszont ez a leírás zavart meg.
A program teljesen máshogy hozza.
Nagy nehezen sikerült végigmennem rajta.
Kettő számítógép között rohangáltam a fordítások miatt, mivel a Vector-ból nem lehet kimásolni a szöveget.
De végül is sikerült.
Legalább is bízok benne.
Asztalon működik minden.
Még az RSSi-is. Kimentem a lépcsőházba, és szemüveg kijelzőjén szépen csökkent az RSSI pár értékkel, ahogy távolodtam, majd nőt ahogy ismét közeledtem a géphez.
Remélem a levegőben is jól fog működni a gép.

smith_hun
2018-06-19, 19:13
Akkor csak hajrá! Tegnap futottam bele egy adatba: R9M + R9 Slim + 500mW = 17,8km a srác a videólink csökkenése miatt fordult vissza...

pumuklis
2018-06-19, 20:48
a srác a videólink csökkenése miatt fordult vissza...
Kicsit Off, de ha már említésre került, (igaz nem célom a 17 km), de milyen igazán jó nem irányított antennát tudnál ajánlani adó, és vevő oldalra?

smith_hun
2018-06-20, 01:22
Én nem cserélem le a gyárit...szerintem jó kis dipól antennák lesznek...így is fele a Dragonlink antennának...a 868MHz (egyenlőre) nem annyira elterjedt...nézhetsz hozzá te is TBS Crossfire antennát, de minek?

Vírus
2018-06-21, 06:51
500 mw ezen a frekin nem kevés ám... körsugárzóval ugyan kisebb frekin 433mhz-en 100mw teljesítménnyel 30km távnál volt 55% az rssi-m Szerintem is a gyári antennával próbáld meg elsőnek..

pumuklis
2018-06-21, 07:59
Köszönöm a válaszokat.
Akkor hagyom a gyári antennát.
25 mW-nál figyeltem fel arra, hogy ha vízszintesből átteszem függőlegesbe az antennát, ( felállítom a rádiót ) akkor az rssi érték kb. 8-10-el megnövekszik.
De végül is akkor 500 mW-nál pár km-en belül ennek nincs jelentősége.

Vírus
2018-06-30, 22:33
A dipol , monopol antennák síkpolár antennák. Ez annyit jelent, hogy a két antenna polársíkjának meg kell egyezni, vagyis mind a kettő függőlegesen van akkor lesz a legnagyobb hatótávod. Ezért jó pld a mágnestalpas antenna, mert az nem mozog, az mindig függőben van.. A rádió antenna helyzete viszont folyton változik, ami kis távolságnál még nem probléma..

pumuklis
2018-07-31, 19:30
Tudna valaki segíteni?
Stabilization Off módban szépen egyenesen repül a gép.
Viszont 2D Mode no Hold, és Gyro Stabilize módban néhány fokot jobbra dől a gép, és lassan fordul jobbra.
Hol tudom beállítani, hogy tartsa a vízszintes állást?

smith_hun
2018-07-31, 19:53
Első körben én megnézném, hogy valóban vízszintesen van felrögzítve...stabilizált módban is semleges állásban vannak a kormányfelületek, vagy kimozdulnak pár fokot? Nano Talon esetében futottam bele egy hasonló jelenségbe...

Vírus
2018-07-31, 22:39
Régen volt már ilyen robotom de amit meg tudsz nézni: A műhorizonthoz képest is ferdén repül? Ha igen akkor egyes robotnak meg kell adni a kormányfelületek középálását.. Ha a műhorizont ferde a valódi horizonthoz képest, akkor az kell beállítani egy asztalon, vagy repülés közben amennyiben erre van lehetőség...

pumuklis
2018-08-17, 15:45
Köszönöm a válaszokat.
A vektor programjában hol lehet állítani, hogy a kormányok ( Ail, Rudd )fordítva működjenek?

smith_hun
2018-08-17, 16:47
A kérdésed nem elég tiszta...az én olvasatomban a kérdésed az jelenti, hogy meglegyenek cserélve a kimeneti csatornák a mondjuk eredeti:
- AIL, Elev, THR, RUD helyett
- RUD, Elev, THR, AIL kiosztásra...

De valószínűleg te arra vagy kíváncsi, hogy a kormányfelületek kitérését hogyan lehet ellentétesre programozni...igaz?

pumuklis
2018-08-17, 17:18
De valószínűleg te arra vagy kíváncsi, hogy a kormányfelületek kitérését hogyan lehet ellentétesre programozni...igaz?
Igen, erre lennék kíváncsi.

csp
2018-12-14, 21:26
Sziasztok,

Ismerkedem a vezérlővel és rögtön belefutottam egy kérdésbe.
Azt írja a manuál, hogy fix szárnyú gépnél az overall gaint lehet egy potival finomhangolni a levegőben is.
Nekem valamiért nem lehet aktiválni. Csak szürkén jelenik meg a programban annak ellenére, hogy a vezérlő érzi a tekerőgombot, mutatja is ha tekergetem.
Mi lehet a gond? Hogyan tudom bepipálni, hogy változtassa is a gain értékeket?

Köszi

csp
2018-12-17, 09:41
Valaki esetleg tud segíteni? Köszönöm.

csp
2019-01-29, 20:49
Sziasztok,

Ma játszottam a robottal. Mini Talonban van Scherrer UHF vevővel.
Azt vettem észre, ha gyorsan mozgatom a szervókat akkor mindenféle ijesztő dolgokat ír ki.
Ime a video:

https://youtu.be/IN2q5FufTbc

Mi lehet a baj?

Köszi

smith_hun
2019-01-29, 21:55
FPVLab egyik topikjában az EagleTree supportos azt írja, hogy nyisson egy ticket-et a support oldalán...lehet, valami belső hiba, ami házilag nem javítható...

Kérni fogják a log file-t, meg nyilván jó lesz a videó is...

Linkek:
http://ticket.eagletreesystems.com/

https://www.facebook.com/EagleTreeSystems

csp
2019-01-29, 22:28
FPVLab egyik topikjában az EagleTree supportos azt írja, hogy nyisson egy ticket-et a support oldalán...lehet, valami belső hiba, ami házilag nem javítható...

Kérni fogják a log file-t, meg nyilván jó lesz a videó is...

Linkek:
http://ticket.eagletreesystems.com/

https://www.facebook.com/EagleTreeSystems

Szia,
Nyitottam. 5 perc múlva rájöttek mit csesztem el.
Sajnos a szervókat a PSU 5v részére kötöttem. Nem használtam az ESC 5v kimenetet.

Ezt nem lehet. Benne van a manuálban. A PSU 5V csak a vevő táplálására elég kopternél.
Uh, én vagyok a béna......

Ami pozitív, hogy 3 levelet váltottam velük 30 perc alatt és nagyon készségesek voltak.

Holnap átkábelezem és próba!

Köszi

smith_hun
2019-01-30, 10:14
Nekem nincs Vector-om, de Gózika barátomnak van, és anno még vele nyálaztam át a teljes manual-t...a videódnál elég gyanús volt, hogy a szervók mozgásáig csak a GPS-ért sírt, aztán a szervó mozgatással kiakadt, mintha a feszültség esne be akár az Omnibus vagy anno az APM vezérlőknél...csak annyi, hogy nálad most nem volt Brown Out...csak nem mertem mondani, annyira nem vagyok tapasztalt...

A lényeg: sikerült megoldani, és szemmel láthatóan mocskos gyorsan!

csp
2019-01-31, 06:38
Nekem nincs Vector-om, de Gózika barátomnak van, és anno még vele nyálaztam át a teljes manual-t...a videódnál elég gyanús volt, hogy a szervók mozgásáig csak a GPS-ért sírt, aztán a szervó mozgatással kiakadt, mintha a feszültség esne be akár az Omnibus vagy anno az APM vezérlőknél...csak annyi, hogy nálad most nem volt Brown Out...csak nem mertem mondani, annyira nem vagyok tapasztalt...

A lényeg: sikerült megoldani, és szemmel láthatóan mocskos gyorsan!Koszi. En meg annyira sem vagyok tapasztalt mint te.... Ez volt a MA IS TANULTAM VALAMIT lecke......

Tapatalkkal küldve az én SM-G925F eszközömről

csp
2019-02-15, 12:40
Sziasztok,

Az Eagle Eyes tracker hogyan kommunikál a vezérlővel ami a gépben van?!

Köszi

foka_
2019-03-11, 10:03
A Vector vezérlő az OSD jelhez hasonlóan a videojelbe keveri a telemetria adatokat, ahonnét az EagleEyes kinyeri, és antenna tracker módjára hasznosítja. Csak így megspóroltad a +1 külön Telemetria adót, és külön GS vezérlőt, és egy eleve összehangolt rendszerként kapod.

csp
2019-03-11, 11:03
A Vector vezérlő az OSD jelhez hasonlóan a videojelbe keveri a telemetria adatokat, ahonnét az EagleEyes kinyeri, és antenna tracker módjára hasznosítja. Csak így megspóroltad a +1 külön Telemetria adót, és külön GS vezérlőt, és egy eleve összehangolt rendszerként kapod.

köszönöm!