PDA

Teljes verzió megtekintése : Hyperion



csabcsa
2007-09-04, 17:06
Hi,

Programozott már valaki fel Hyperion szabályzót csipogtatva?
Nekem sajna nem sikerült, pedig eddig a Quark, Acer, Gaui típusokkal, nem volt ilyen problémám!

csabcsa
2007-09-06, 20:22
Hihetetlen, itt még senki nem látott ilyen szabályzót?!

Fülee
2007-09-06, 20:35
Nekem van... :D
Mi a kérdés?

csabcsa
2007-09-06, 20:56
Programozott már valaki fel Hyperion szabályzót csipogtatva?

kb.ez itt

panda
2007-09-06, 21:05
Én ilyennel szoktam beállítani ha már csináltak ilyet. Én személy szerint
utálom a rádión keresztüli csípogtatást meg sose bízom a fülemben
meg a leírásokban, a tutti a windows képernyőjén megjelenő menüpontok.
Gyors pontos áttekinthető egyszerű.
http://www.rcpanda.hu/shop/product_info.php/cPath/30_202/products_id/2254?osCsid=teho8vvmlslojje5e43evegqj7
Egyébként Ákos beállítja neked ha beviszed a szabályzót az RCPANDA-ba :) mert most sajnos ha jól tudom elfogyott.

csabcsa
2007-09-06, 21:18
Nem is lenne evvel semmi gond, csak illene feltüntetni a honlapon a termék mellet, hogy ne fáradj a csipogtatással, még nekünk sem sikerült.
Rendelj minden képen mellé kábelt, mert nélküle szívás van csak!
Én azt hittem, hogy mivel egy pár szabályzót már ki csipogtattam, hogy evvel is boldogulok, de belátom tévedtem!

Fülee
2007-09-06, 22:38
Csipogtatva nem is próbáltam, vettem én is hozzá kábelt.
A komolyabb, finomabb beállításokat nem biztos, hogy el lehet érni kábel nélkül.
Mindenesetre ez a pc-s programozás zseniális, nagyon tetszik.

Kövi
2007-09-07, 23:09
Csabi,

Amikor felhívtál akkor azt mondtam, hogy én még nem csipogtattam egy szabáylzót sem ( így ezt sem ) amihez lehet bármilyen programozó felületett ( kártya, progi, box stb ) lehetett kapni.
Ez szerintem nem azonos a te állításoddal, hogy nem tudja senki beállítani az ESC-et csipogtatva. Én inkább csak azt a következtetést vonnám le, hogy neked ez most nem ment, de ettől továb egy percig sem mennék!

A korrektség kedvéért egy ugyanolyan Titan 35A-es ESC-et -mint amit Te rendeltél- az elöbb kb 3perc alatt teljesen felprogramoztam a hihetetlenül nehéz csipogtatós módszerrel.

Szóval mielött bármit lefikáznál it a nyílvánosság elött, előbb járd körbe a problémát, és ne gondold, hogy tévedhetetlen vagy.

csabcsa
2007-09-08, 05:07
Én inkább csak azt a következtetést vonnám le, hogy neked ez most nem ment, de ettől továb egy percig sem mennék!

Szóval mielött bármit lefikáznál it a nyílvánosság elött, előbb járd körbe a problémát, és ne gondold, hogy tévedhetetlen vagy.

István!

Mentem én tovább!
Kihangsúlyoztam szerintem, hogy nekem nem sikerült és nem azt írtam, hogy lehetetlen és ez által szar a szabályzó.
Biztos lehetségem, mert nem hiába írták a gyári manualba, de nekem sajna 1 óra alatt sem sikerűlt és mi után baleset veszélyesen midig bekapcsolt a szabályzó feladtam, ennyi.
A tévedhetetlen valóban nem én vagyok, talán TE!

Kövi
2007-09-08, 23:42
Csabi, legalább olvasd el, hogy mit írtál pár sorral feljebb:


Nem is lenne evvel semmi gond, csak illene feltüntetni a honlapon a termék mellet, hogy ne fáradj a csipogtatással, még nekünk sem sikerült.
Rendelj minden képen mellé kábelt, mert nélküle szívás van csak!
Én azt hittem, hogy mivel egy pár szabályzót már ki csipogtattam, hogy evvel is boldogulok, de belátom tévedtem!

Ez azért a fikázás kategóriát nálam rendesen kimeríti. Ráadásul a hiba nálad van, mert most már odáig jutottunk, hogy egy teljesen kezdő barátomat is megkértem, hogy csipogtasson már nekem egy kicsit.
És lőn, elsőre ment neki, pedig most kezdi a modellezést. Tehát a probléma nem a módszerben van ( ami egyébként azonos a Hacker/Align/Kontronik/HobbyWing szabályzókkal ).
Sokkal inkább a Te technikáddal lehet valami beállítási gond. Ami persze kellemetlenül zavaró lehet számodra, de azért én óvakodtam volna a fenti kijelentéseket megtenni, mert utólag esetleg téged blmálnak majd.
Arról pedig már nem is beszélek, hogy olyan mondatokat adsz a szánkba, amik soha el nem hangzottak...

csabcsa
2007-09-12, 09:06
Hi,

Most pedig nyíltan követem meg magam, mivel elhamarkodottan mondtam ítéletet szabályzó csipogtatva való programozásával kapcsolatban.
Mint utólag kiderűlt a vevőmben a gázcsatorna ment tönkre (részletek a Titan részlegen) és nem vette a szabályzó a jelet, külön érdekes hogy egy sima szervó meg simán működött e csatornán.
Szóval elnézést kérek a hirtelenségem miatt, főleg a Kövitől!

drager
2007-09-12, 18:09
Hali!

Engem szivatott már meg a gázgörbe, helyesebben a gázegyenes.
Govenor módban 0 75 75 75 75% ra volt állítva a rádió.
:pff:

Amint tettem a végére 100%-ot rögtön sikerült programozni a szabit.

Üdv L.

csabcsa
2007-09-21, 15:57
Hi,

A szabályzórol írnék akkor pár szóban, pontosabban erről: http://www.rcpanda.hu/shop/product_info.php/cPath/30_202/products_id/2250?osCsid=9tqs3ac2536qhcnll952ao0so6

Fő összehasonlítási alapom a Mini Titán gyári ACE szabályzója.

Miután megérkezett az USB kábel, már nem okozott problámát beállítani, így már tényleg gyerekjáték.
Beállításkor észrevettem, hogy a governor határértéki fordulatszám korlátok, nem teljesen fedik a valóságot, ebben az esetben 100.000 határértéket kellett a 3500KV-s motornak megadni 3 cella esetében.
Így már tudta biztosítani a másik szabályzó általi max. fordulatot.
Indítása és a lekapcsolása, illetve a fordulatszám tartása teljesen korrekt, ami viszont nekem feltűnt, hogy fordulatszám korrekció esetében egy kicsit hirtelen rúgja a mociba a feszűltséget, ez egyébként különösebb problémát nem okozott, egy sima analóg szervó is simán tartotta a farát.
Amit viszont negatívumként tudok felhozni az a SBEC kapcsolóüzemű BEC egysége és a jóval nagyobb üzemi hőfoka az ACE-hez képest.
Én egy JR SPCM egyszeri konverziójú rádióval teszteltem és azt vettem észre, hogy a BEC egysége a hagyományoshoz képest jelentős zajt visz a vevőbe, ez nálam a hatótáv lefeleződésében jelentkezett.
Sajnos én ezt a szabályzót egy failsafe-s hibaállapot kiküszöbölése miatt vettem és ez által nem, hogy javítottam a helyzeten, ha nem inkább rontottam.
Ezért felhívom a figyelmeteket aki SBEC, azaz kapcsolóüzemű BEC-et vagy ilyen szabályzót használ az legyen figyelemmel a hatótáv gondos tesztelésére.
A 2,4 GHZ rendszernél már egyébként nem okoz problémát.
Összeségében szerintem jól működik viszont ár/érték arányban a Titán gyári szabályzója sokkal jobban teljesít, nem nyújt semmi plusszot hozzá képest, kivéve a A123 supportját.
Másik érdekesség, hogy használok egy Hyperion különálló SBEC egységet, egy másik heliben szintén a fenn említett vevővel, de abban ez a probléma nem jelentkezett, valószínűleg komolyabb a zajszűrése.
Hozzá tenném, hogy én nekem már sikerűlt leégetnem laborkörűlmények között és kicseréltem a feszűltségszabályzó IC-jét egy 150 KHZ-re, sajnos nem tudtam gyárira mert lecsiszólják a kínaiak a tetején lévő típusszámot.
A csere jól sikerűlt azóta is tökéletesen működik, vevőt nem zavarja és a terhelést is jobban bírja, kevésbé melegszik, illetve ejti be a feszűltséget terhelésre.

Krafcsiki
2007-09-23, 21:31
Sziasztok!

Mit jelent az SBEC és mit az OPTO ? Mire való az egyik, mire a másik?
Mondjátok meg léci, köszönöm!

Üdv

csabcsa
2007-09-25, 19:48
Szia Krafcsiki!

Röviden:
az SBEC egy olyan BEC egység ami nem elfűtős módon redukálja a feszűltséget, ha nem mit a PC-ben alkalmazott tápegységek, azaz kapcsoló üzemű tápegységek elvén.
Itt egy olyan IC-vel érik el a feszűltség csökkentést ami kb.50-200KHZ frekvencián kapcsolgatja ( amennyiben nem vagyok teljesen szakszerű a működést illetően, kérnék kiigazítást) a tápot.
Az OPTO kifejezést a szabályzó BEC áramkör hiányára utal, azaz csak vezérlő jelet bocsájt ki a gázcsatorna részére, redukált feszültséget nem a vevő részére.
Ezt egy külső BEC egységgel, vagy 4-5 cellás NI típusú akukkal kell pótolni.

Sys-Ak
2007-11-04, 10:46
Annyival szeretném csabcsa hozzászólását kiegészíteni, hogy az OPTO egy optocsatolóra utal, jobban mondva optikai csatolóra. A lényege az, hogy egy led a jeleket fénnyé alakítja, majd vele szemben van egy fototranzisztor ami a fény hatására reprodukálja a jeleket így megszűnik a galvanikus kapcsokat. A csatorna jelei csak egy irányba képesek terjedni és természetesen nincs semilyen bec. (Természetesen a szabályzónak így is van egy saját kis lineáris tápja, ami a vezérlő elektronikát látja el 5V-al.)
Sajnos nemrég tapasztaltuk néhány nagy teljesítményü rendszerben, hogy hiába volt optos, mégis juttatott zavart a vevőbe. Egészen egyszerüen ez abból következik, hogy először direktben be volt dugva és többször rádiózavart okozott, majd tettünk rá ferrit gyűrüt és megszüntek a zavarok. Ezért szeretném javasolni, hogy az opto ellenére se sajnáljon senki feltenni egy kb. 200Ft-os ferritgyűrüt.