Mint az elején említettem, a heliben az tetszett meg nekem, hogy a fényképek alapján egy rendkivül korrekt "mérnöki" vázkialakítást sejtettem.
Szereltem már szét DF-5 öt mert az egyik "szervó" kábel forrasztása eltörött, és rég anyáztam annyit, mind a szétszerelés, mind az összeszerelés közben. Igazából az ember nem is összeszereli a DF5-öt, hanem visszagyömöszöli az alaktrészeket a heli testbe... :lol: :lol:
Volt idöm a helit reptetni, majd lett időm arra is, hogy megvizsgáljam a kialakítását is. Szóval:
Szokatlanul korrekt módon a heli váza
alakosra sajtolt és hajlított lemezből készült amely hasonlóan az autók önhordó kasznijához hordoza a szerelvényeket...
De mindez nem elég, a főbb elemeket, mint a két motor és a két szervó rendkivül jól megtervezve "függesztették rá" a vázra, hogy a csavarjaik oldása után szinte kicsúsznak a helyükről...

Említettem már, hogy a heliben "alig van alkatrész". Mellékelem a robbantott rajzot, amelyen jól látható ez a leegyszerüsitett szerkezeti kialakítás. Ezen a rajzon megfigyelhető az is, hogy a heli milyen egyszerüen ( felülről-lefelé, lentröl-felfelé ) bontható és rakható össze.