Üdv!
Szóval ma elhagytam a munkahelyem délben....
Összepakoltam a szél ellenére és kimentem a feleségemmel a reptérre.....
Összekészítettem a technikát, de az előzetes pöpec motorbeállítás most nem akart jó lenni.. Pár másodperces alapjárat után felpörgésnél ledadogott, aztán elkapta és ment, majd később la is állt. Gyertyacsere, üzemanyagcsere 10%-os régi gyárit, x%-os házi újabbra.... kicsit jobb is lett..
Kicsit forgolódtam a mezőn vele, orra bukott, kezdődött elölről az egész...
Felszálltam, ami nagyon puhára sikerült, jól kifuttattam, aztán lassú emelkedés...
A 11x6 kicsit tényleg öregessé teszi a gépet, jól neki kell szaladni...
Két kör után motor leállt, a kifutópálya 1/3-ánál, magasan...orrát le.... A pálya végére bírtam letenni, 1,5m-et gurult, majd orra bukott a pálya végét jelző gazban...

Baja nem esett....Belevágom a faxom, hogy ASP motort SC karbival kell nyösztetnem, de egyenlőre csak ez van.....

Összepakoltam a Tréneremet is (QB20)..
repültem-leszálltam-repültem-jó alaposan odaba**tam....
Az úgy kezdődött, hogy a farokfutó letört, így farokcsúszóssá lett a gép....viszont így könnyebb vele felszállni...

Sebaj, megy az még....
Nem túl magasan beleagresszívkodtam az oldalkormányba, ez a kis retek meg nagyon érzékeny rá, és maga alá fordítottam a cuccot.
Korrigáltam (ekkor már orral lefele haladtam visítva), de újfent átesett (vagy túlcsűrtem),
és ebből már nem volt helyem kihúzni. Az össze szárnyfelfogó gumma elszakadt, légcsavar is ledobta az egyik tollát, az akkupakk a pilótafülke balza ablakán távozott, kitépve magát a vevőből.... A futómű kitépte a rétegelt lemez tartóját, nameg ugye nem is természetes a formája, de a bicikli küllő keresztmerevítés kitartott.
Pár órás munka.....
Szóval gyerekek!!! Kettő év után megvan az első összetört repülőm........
Nem nagy munka kijavítani szerencsére...
Ezután kivettem belőle a gyertyát, áttettem a Votecbe, és újra megpróbáltam...
Házi üzával, ezzel a gyertyával szebben szólt, le sem állt... egy darabig, de már a levegőben..
Jó néhány kört megtettem vele, trimmelni egy pittyet kellett a csűrőn jobbra.
Teljes gázon nem emeli az orrát, alapjáraton is egyenesen repül.. Totálisan meg vagyok vele elégedve...A dual-rate-et (60%) használnom kellett, mert végkitérésben majdnem erre is csomót kötöttem a levegőben.. Expo 50%-on áll, de szerintem MPX Cockpit MM-nél ez nem működik jól, vagy én nem érzem....
Naná, hogy a motor leállt, háttal volt a gép nekem, de volt elegendő magasságom (talán sok is) a fordulóhoz lenyomott orral, így álló motorral elsutyorogtam magam előtt, letettem szépen puhán, és megnyugodtam... ÖCSÉM, nagyon jó a szerkezet....
Aztán bennem volt a "na még egy utolsót" érzés, de már a földi motorleállást is negatív előjelnek vettem, így letettem róla, és abbafejeztük a repülést mára, és egy jó időre...
Szerintem leszállás előtt, a forduló közben megrogyott a tápellátás is egy pillanatra.
Everfast 2700-as cellákat használtam ma először, és ebben a gépben utoljára...Trénerbe jó, mert azt nem sajnálom, de Votec az más, az szerelem lesz....
Súlya annyi az egyes celláknak, mint egy Panasonic 2600-os-é, de akkor sem jó, vagy még nem esett át a formázáson...
A négy repülés végére a feszvisszajelző pirosba lendült minden szervót terheletlenül rángatva. Aztán persze visszaállt full-ra.
Szóval most spórolok akkupakkra, az ajánlott légcsavarra, rendes ASP karbira...
Súlypontom 107mm-en állt üres tankkal.
Ma kaptam egy PIC programozót, megcsinálom én is ezt az arányos okosságot, kár lenne elveszíteni ezt a gyönyörűséget motorhiba miatt....
Repesek az örömtől, jót repültem, nagyot törtem, és még bütykölhetek is....
Köszönöm a segítséget Urak!
Fénykép, videó sajnos nem készült, abban a gépben LIDL féle Tronic akkuk voltak....
T.