+  RCMODELL Fórum
|-+  Modellrepülőgépek
| |-+  3D, Funfly repülőgépek (Moderátorok: hilti, Francii, Török Zoltán)
| | |-+  Egy Balza gép építése, legyen a neve Snubber.
Oldalak: 1 2 3 [4]   Le
Nyomtatás
Szerző Téma: Egy Balza gép építése, legyen a neve Snubber.  (Megtekintve 3798 alkalommal)

norbi868
Rádiós
Nem elérhető Nem elérhető

Lakóhely: Bp.18ker

« Válasz #45 Dátum: 2010-07-12, 17:21:54 »

Szia.

Minden elismerésem, gyönyörű lett. Sajnálom hogy a kabintetőben nem tudtam segíteni de esélyem sem lett volna rá, holnap lesz az utolsó vizsgám, na meg jó lenne nyaralni is egy picit.
Egyszer elhozhatnád repülni hozzánk vagy legalább egy közös fotóra.

Norbi

Naplózva
ruczati
Rádiós

Lakóhely: Pomáz

« Válasz #46 Dátum: 2010-07-12, 19:56:54 »

auw?
Naplózva

"...úgysem annyi...", továbbá "...boldognak lenni nem valódi érzés..."
donLee
Rádiós

Lakóhely: Budapest

« Válasz #47 Dátum: 2010-07-13, 12:27:09 »

Úgy néz ki elkészült!

Nagyon király, garatulálok! Kedvet kaptam én is ehhez a géphez, kicsit vacilálok, mert mostanában elég sokat szívtam a szél miatt, ezért kéne a hangárba egy robbanós tréner ami kevésbé háklis egy kis szellőre. Minden esetre a repülési tapasztalatokat majd megbeszéljük :-)

Üdv: Lee
Naplózva
balibatyo
Csirke
*

Lakóhely: Balmazújváros

« Válasz #48 Dátum: 2010-07-19, 06:50:34 »

Nekost: Nagyon szép lett! Videót mikor látunk ?  Mosolyog
Naplózva
nekost
Rádiós

Lakóhely: Székesfehérvár

« Válasz #49 Dátum: 2010-07-26, 22:14:22 »

Na megtörtént a berepülés. Nagyon stabil jól repülhető kis gép.
A berepülés során történt egy kis baleset is. Sajnos a felszerelt kerekek kicsinek bizonyultak és elég nehezen tudott csak felgyorsulni. A második felszállásnál túlságosan hirtelen akartam felszállni. Ennek következtében a magassági kormány beakadt egy fűcsomóba és az egyik fele letörött.

A képet az RcPilot.hu tárolja.

Mivel a gép már éppen felemelkedett, így kénytelen voltam egy iskola kört repülni vele és úgy leszállni. A törött kormánnyal is meglepően stabilan repült a masina. Talán csak egy kicsit nagyobb kitéréseket kellett használni.

De már újra repülésre kész a madárka!!! Kapott orrkúpot és nagyobb kerekeket.

A képet az RcPilot.hu tárolja.

A berepülésnél sajnos egyedül voltam, így nem készült videó.
Azt hiszem szeretni fogom ezt a gépet. Vigyorog Vigyorog

Üdv.
Naplózva
norbi868
Rádiós

« Válasz #50 Dátum: 2010-07-27, 21:21:12 »

Szia.

Örülök hogy tetszik. Nem volt kérdéses hogy jól fog repülni mert nálam már bizonyított és nagyon igényesen építetted meg. Fél magasságival én speciel még nem próbáltam ki, azért a pilótán biztosan sok múlott hogy sikerült épségben lehozni.

Norbi
Naplózva
ZuHans
Gólya
**

A német kamikázé / depronszaggató

« Válasz #51 Dátum: 2010-08-07, 10:11:55 »

Sziasztok! Itt van a terv .pdf -be A0 -ás éretben Ha valaki fel tudja darabolni, annak örülnék ha megtenné. Nekem valami miatt nem működik a PDF Tiler. Amúgy hogy lehet .dwg -ből kinyotatni feldarabolva A4 -re?
üdv.
Naplózva

ui. Én vagyok a régi ZuHans is csak saját okosságom miatt el bírtam veszíteni a felhasználonevem Vigyorog
roland1
Gólya
**

« Válasz #52 Dátum: 2010-08-08, 08:29:07 »

Szia
Töltsd le az abi viewert az feldarabolja a dxf-et nyomtatásnál a4-esre.Feldarabolnám szivesen pdf tillerrel de elég érdekes az A0 mérete mert nekem 2 A4 oldalra darabolja fel. Meglepődött
Naplózva

Ami repül  nem lehet rossz dolog.
ZuHans
Gólya
**

« Válasz #53 Dátum: 2010-08-10, 21:36:31 »

Helló. Hát igen ez .dwg formátumból van átkonvertálva lehet amiatt nem jó a méret. Megnézem, hogy az abi viewer -rel mire jutok.
Naplózva

ui. Én vagyok a régi ZuHans is csak saját okosságom miatt el bírtam veszíteni a felhasználonevem Vigyorog
ZuHans
Gólya
**

« Válasz #54 Dátum: 2010-08-16, 10:40:19 »

Roland1! Az abi viewert nem találtam meg sehol, corel-lel meg nem tudom hogy lehet darabolni. Átalakítottam a méreteket (corelben) és kimentettem pdf-be, hátha most jó a méret. A pdf tiler-em még mindig nem megy, ezért megköszönném, ha feldarabolnád mégegyszer.
üdv
szerk. közben rájöttem hogy lehet corelben darabolni, úgyhogy már nem kell feldarabolnod.
« Utoljára szerkesztve: 2010-08-16, 10:54:45 írta ZuHans » Naplózva

norbi868
Rádiós

« Válasz #55 Dátum: 2010-08-16, 16:08:30 »

Sziasztok.

Arra nem gondoltatok hogy a copygeneralnál kb 1000ft-ért kinyomják A0 vagy A0+ba? Már nem emlékszem hosszban mire fér rá de szélességben biztos mivel úgy rendezgettem össze a dolgokat.
És ha már mindenképp A4 akkor autocadben lenne érdemes mert minden konvertálással egyre csak hulladékabb lesz az egész rajz, cadben is regenerálni kell néha. Sok sikert, minden jót.

Norbi
Naplózva
ZuHans
Gólya
**

« Válasz #56 Dátum: 2010-08-16, 20:14:50 »

Corelben nyomtatás előőt daraboltam fel az eredeti .dwg formátumban, bár így is egy pár helyen elcsúsztak a méretek, amit nem értek miért. Lehet, hogy a nyomtató ferdén szedte be a lapot és így elgörbült vagy nem tudom mi lehet.
Naplózva

balibatyo
Csirke
*

Lakóhely: Balmazújváros

« Válasz #57 Dátum: 2010-08-22, 08:01:06 »

Lassan elkészül a csoda nekem is. A fóliázás nem lett a legszebb, de talán a második balza gépemen már jobban sikerül.  Mosolyog
Viszont a terveken nem találom a súlypont helyét. Annak hová kellene esnie?

Galéria : http://www.rcpilot.hu/gall/repulo/155/20100819192737/snubber_epitese.html

« Utoljára szerkesztve: 2010-08-22, 09:41:37 írta balibatyo » Naplózva
nekost
Rádiós

Lakóhely: Székesfehérvár

« Válasz #58 Dátum: 2010-08-24, 21:55:36 »

Szia!

Gratulálok szépre sikeredett.
Az enyémnek a belépőtől 95mm-re van a súlypont.
Ez közelítőleg a 8%-os stabilitási érték. Lásd bővebben SRY mester oldalán:  http://users.atw.hu/sry/Spont.htm
Ezzel a beállítással nagyon szépen siklik.

Üdv.

Naplózva
Oldalak: 1 2 3 [4]   Fel
Nyomtatás
Ugrás: