Hali!
Ma végre kipróbáltam az FPV cuccom!
Adó: Airvawe 450mW adó modul
Vevő: Airvawe vevő modul
Szemcsi: Trimmersion.
Kamera: Vaterás 4000 ft-os CMOS szenzoros vacak...
A trimmersion szemcsi müanyag doboza elég kényelmetlen volt, (Nagy a fejem, vagy a szemüveget tervezték gyerekeknek?) ezért az optikát, a fényvédő gumit és a szerelő müanyag lapot rátettem egy baseball sapkára. A rögzítést egy L alakúra forrastrott, oldalról megerősített teliföldes NYÁK lemezzel oldottam meg. A szemüveg aksija 3S lion, a táp egy szivargyujtós USB töltő.
A kamera 12V-ról üzemel (Fűt is rendesen, gondolom sima stabic van benne, nem kapcs. üzemű táp) Van benne bónusz 6 db infra led, ami a reklámozott éjjellátó funkciót próbálja betölteni, de fénymérő nincs benne hogy nappal kikapcsolja, úgyhogy ezeket ki fogom forrasztani. Amúgy az objektívben elég gyenge infraszűrő van, a sima 60W-os izzó fényénél hamisszínes képet ad

(Pl az asztalom halványkék, a hajópadló úgyszint) A videó adónak 3,3V kell, ezt egyenlőre egy 5A terhelhetőségű stabic biztosítja, fűt ez is mint a fene...
A kamera mozgató keret (Vagy miafene ez magyarul) szintén teliföldes NYÁK lemezből van előállítva, forrasztással.
Képek:

A szemüveg persze előbb-utóbb kapni fog valami tokot, ha mást nem visszateszem rá a trimmersion elejét.
Jah és az eredmény: Ma a nagy szél miatt nem mertem szemüveggel repülni, haver vezetett én meg néztem a képet. Kb 2-300 méterről nem volt semmi zizi a képben, itthon meg megkerültem egy autóval a házat (15 cm magasan az antenna) és csak kicsit zizizett, úgyhogy szerintem nem lesz probléma. Hamarosan kiderül...