Szia KaoszNagymester!

Ha nem bánod elmondom az én sztorimat, hogy kezdtem bele a repülőmodellezésbe.
Én is egy helivel kezdtem. Utólag belegondolva, kár..................
Ráadásul egy ilyennel:

Hogy miért kár?: 1; Abszolút nem tudtam irányítani... (Ez az én hibám)
2; Később semmit nem tudtam belőle újból/máshoz használni (Ez annak a hibája aki megvette.-Én...

)
3; Ezek az adó-vevő párosok csak max. 80-100méterig megbízhatóak

(Ez is túlzás) Még annyira sem!!!!!
4; Ennél a helinél a 20-30méter távolság is óriási.... Az adó-vevő páros is kb. ehhez van kalibrálva.
Gondoltam, annyi baj legyen, kibelezem, azt csak jó lessz valamire az a csúcstechnika.
3in1 (vevő,szabályzó,gyró), 2db. micro szervó, 1db. 7cellás(AAA-micro) 800mAh akku. Valamilyen 280-as kefés moci.
Utóbbit kiváltottam egy 300-as áttételházas erőforrással amire egy 8X6-os propit tettem.
Gyorsan spuri az OBI-ba.......
2cm-es nikecell, néhány fenyőléc, faragasztó, vastagcelllux. Azt irány haza repcsitfaragni......

Hát ez nem az első, ami sikerült, hanem az első ami repült.....

Néhány ehhez hasonló gép elfogyasztása, és az állandó rádiózavar megelégelése után kb. fél évre
beruháztam egy 6csatis MX-12-re. Amit a mai napig nagy megelégedéssel használok.
Az ára nem egy vagyon, de gyűjtenem kellett rá.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy kezdésnek, szerintem fölösleges egy bolti repülőt venned.
Állításod szerint, nem nagyon tudsz rá költeni sem... Ez nem is baj!
Ha pl. építesz magadnak egy egyszerű tréner jellegű gépet, azzal az építésbe is belekóstolhatsz, és a kezdeti nehézségek után sem fogod sajnálni ha ne adj isten sérül/törik.
Amíg a Walkera szettet használod, berögződnek az irányok, föl- le szállás rutinból nem megy addig ez így teljesen jó.
Későbbiekben amit viszont ajánlott beszerezni, az egy megbízható, min. 4 csatornás, ha lehet digitális adó, és egy vele kompatibilis vevő.
Pl.: T4EXA. Ennek az ára használtan 13-16k huf körül mozog. Amit később el is tudsz adni, ha komolyabbra váltasz.
Ha már lesz egy megbízható távod, és lesz némi rutinod a reptetésben, akkor már szerintem simán vehetsz bolti gépet is, amekkorát a pénztárcád enged. Addig meg kóstolgasd az építést, repítést, és ha van rá mód keresd fel a helyi modellezőket, akik biztosan segítenek neked mindenben, amire egy kezdőnek szüksége lehet. Jótanács, ötlet, berepülés.
Remélem nem untattalak.
Üdv.:donodalas.