Köszi a válaszokat! Nem gond el tudom adni, kellene egy jó, de viszonylag olcsó kamera, ebben kérnék segitséget.
Peter
Printable View
Köszi a válaszokat! Nem gond el tudom adni, kellene egy jó, de viszonylag olcsó kamera, ebben kérnék segitséget.
Peter
Erről elég jókat írtak - én nem ismerem.Idézet:
leskope eredeti hozzászólása
http://cgi.ebay.com/540TVL-SONY-CCD-...item3ca9f56404
Hátránya, hogy elég nagy és nincs burkolata.
(a kapcsolós panel nem hátrány, ha megfelelően beállítottad, le is lehet szedni)
Na mielőtt kidobod a kukába, előtte azért ragd össze és nézd meg mit tud.Idézet:
Köszi! Tényleg jónak tünik, a 12v-ot hogyan oldjam meg?Idézet:
mmormota eredeti hozzászólása
Peter
Egy 3s Lipoval.Idézet:
Köszi! Tényleg jónak tünik, a 12v-ot hogyan oldjam meg?
Ha külön akkut használsz erre a célra, akkor simán rá lehet kötni a kamerára, és a legtöbb video adó is 12V-os, így nagyon egyszerű a bekötés. A kamerák és a video adó tűrik a valamivel kisebb tápot, nem gond hogy lemegy repülés közben 10,5 V-ra.
Ha ugyanazt a 3s Lipo akkut használod amiről a motor megy, akkor viszont szűrni kell a tápot, mert csíkosodik a kép ha jár a motor. Erre a célra egy 0,5mH tekercs sorban a plusz táppal és egy 470uF elkó párhuzamosan megteszi.
Szia!
Azt vedd figyelembe, hogy ezek 2.4-es eszkozok.
2.4-en nagyon terhelt a sáv, csak a digitalis atvitel megy at jobban.
Ha 2.4-en fog menni a video, akkor a tx-et hova gondoltad tenni?
Üdv,
G
Idézet:
Bigyula eredeti hozzászólása
Szia!
Sajnos en nem latom a frekit hol megy, es nem tudom, hogy az odairt 800mw micsoda.
Akkor szoktak igy irni, ha susmák van a dologban.
Nevezetesen ez nem 800mw adoteljesitmeny.
A hangolgatos vevo pedig gyengus lesz, baratommal probaltam egy ilyet, arra jo, hogy egy falon tulrol figyelj valakit.
Tavolsagot nem mertunk meddig megy el, de hangolatlan antennakkal, ismeretlen frekin es ismeretlen teljesitmennyel sok jot ne varj. Es van egy sanda gyanum, hogy a potis vevo nem valami nagy erzekenysegu, ami tovabbi hatrany.
Udv,
G
Idézet:
Egy kicsit lejjebb vannak a technikai adatok:Idézet:
gabor2009 eredeti hozzászólása
Features:
TV Color System: NTSC/PAL
Validity Pixel: PAL - 628x582, NTSC - 510x492
Minimum Illumination: 3 Lux
Focus: Manual adjustable from 30 mm to Infinity
Horizontal Viewing Angle: 50 Degree
Effective Range (line of sight): Up to 2000ft (in the field no block off)
Voltage: 6V DC-9V DC
Output: RF
Weight: 20gram
Size: 20x20x20mm
RF Power: 800mW
Receiver Specifications:
Output: Video RCA Jack
Voltage: 9-12V DC
Power consumption: 1.2W
Package include:
1 x 1.2Ghz Wireless 800mW Transmitter
1 x 1.2Ghz Tuning Receiver
1 x cctv camera
1 x AV Signal Link Cable
2 x 9V Battery Adaptor Clip
1 x Instruction Manual
Jelenleg 35MHz-ben gondolkodom. Futaba R149DP vevő, RSSI szenzorral, Eagletree OSDPro-val. Természetesen először gyalogbéka módszerrel csinálok hatótávteszteket az adókkal, valamint a kölönböző antennakombinációkkal. Ezután lesz csak megreptetve, és először akkor sem FPV üzemmódban, hanem csak rögzítve a képet. Miután megvannak az adatok, hogy mekkora a hatótáv, milyen a képátvitel, meddig biztonságos az irányítás, csak akkor fogom FPV-re haszálni. A TX-et a gép farkába gondoltam, a függőleges előtt álló antennával - hasonlóan Zerogabi megoldásához -, de én a vevőt elrejtem a törzsben. A GPS a gép orrában lesz a 35MHz-es vevővel, aminek antennája ki lesz feszítve a törzs, és a függőleges között.Idézet:
gabor2009 eredeti hozzászólása
Üdv.
Gyula
Hello Bigyula!
Avatartodban látom, hogy újpesti vagy hol szeretnél a tervezett konfiggal repülni? Dunakeszi?
Itt próbáltam nyáron easystarral ugyazzal a konfiggal amit leírtál. Zsír új vevővel kb 10 csatornát is végig kinlódtunk.
Falil safe beállításokkal! Az eredmény:
8 törés 3 db új repülő.
Többször előfordult, hogy a vevő nem tudott beállni failsafe-re! kb 25m magasan magassági le és full gázt adott!
15 darabra tört szét az easystar.
Vannak rögzített felvételeim a gépen lévő kameráról rengeteg rádiózavar és becsapódás stb..
Én végig kínlódtam amit csak lehetett. 2,4g futaba, assan, optima9, 35 és 40 Mhz freki temérdek csatorna Pcm, Ip,, sok vevő, több táv, videófreki 1,2g 1,3g, 2,4g. Kézi és automata csatorna szinkronnal. Több gép típus.
Mi is csináltunk gyalog tesztet de átver mert viszonylag föld közelben tudod próbálni.
Földön mérve optikai rálátással csak töredéke távot visz át. kb 300m levegőben eddig 2,2 km-t mertem elvinni magamtól.
A bevált konfig: (hiba és zavar mentes)
Irányítás: 2,4G Futaba is okés de az Optima páros sokkal jobb.
Videó: 1,2 -1,3G kiválasztható csatornával (4,8,A csatornák a gpst is békén hagyják legalábbis az enyémen)
Üdv Zsolti.