érdekes cucc ez az "analógjólmegkeverő", csak nem naon értem mire jó? engem nem zavar ha más is látja amit én, esetleg azoknak lehet érdekes aki kereskedelmi célra FPVznek?Idézet:
latna eredeti hozzászólása
Printable View
érdekes cucc ez az "analógjólmegkeverő", csak nem naon értem mire jó? engem nem zavar ha más is látja amit én, esetleg azoknak lehet érdekes aki kereskedelmi célra FPVznek?Idézet:
latna eredeti hozzászólása
Disadvangate of the design
•All HiddenFPV devices using same Scrambling/Descrambling method. So, this is not a military grade scrambler and anyone who have HiddenFPV can watch the video. ;D
Aztán ha már mindenki ezzel repül tök fölösleges lesz érted!
Idézet:
jkornel eredeti hozzászólása
Sziasztok,
ezermillió oldalt elolvastam már itt a fórumon, pár kérdést most már feltennék.
Értem, hogy az 1.3-al jobban be lehet repülni fák mögé mint 5.8-al. de mennyire jobban?
Ha nem magasan tervezek röpködni, hanem inkább fák fölött, akkor érdemes inkább az 1.3-at választanom, nem?
Mennyivel haladóbb (nehezebb feladat) egy 1.3-as rendszer összerakása, mint egy 5.8-asé?
Azon kívül, hogy kell egy plusz lowpass filter az videó adóra.
És jól értem, hogy míg az 5.8 teljesen legális, az 1.3-nál gyakorlatilag 2 darab használható majdnem legális (rádióamatőr vizsgás) csatorna van?
Ezt a vizsgát tényleg leteszi az a ki 1.3-al repül?
Ha egy kolléga a közelben pont távot repül 1280 mhz-n, akkor simán zavarjuk egymást, ugye? nincs bindelés mint a sima vezérlésnél, vagy automatikus csatorna váltás mint a futaba fasst-nál?
m.
Sokkal jobban. Az alacsonyabb frekvencia jobban terjed, kevésbé nyelik el a fák. Mondjuk 4-szer jobban.Idézet:
nmhu77 eredeti hozzászólása
Ha távolba repülsz, akkor is.Idézet:
Nem nehezebb, hasonló, attól függ milyet raksz össze.Idézet:
Ez így nem igaz. A 5.8-as rendszer max 100mW-ig legális, a 600mW-os már nem, ahhoz is amatőr licensz kell.Idézet:
Azt nem tudom, hogy leteszi-e mindenki, de le kéne, különben ha lebukik az egész cuccot elkobozzák + pénzbírság. A csatornák száma az alkalmazott videó rendszertől függ. A szokásos 20MHz-es sávszélességgel 1240-1300MHz-ben 3 csatorna fér el. A nagy mennyiségben piacra dobott kínai ipari hulladék még ezt a 3-mat sem tudja. a szomszéd csatornák már zavarják egymást.
Így igaz, ezért frekvenciaegyeztetés szükséges. Egyébként a frekvenciák használatának gyakorlatában szinte sehol sincs bindelés, meg ugrálás. Civilizált emberek tudnak egyeztetni.Idézet:
1. ez nem scrambler. Szimplán invertálja az analóg jelet...Idézet:
Ltomi78 eredeti hozzászólása
2. Ha az adó-vevő párosod nem teljesen lináris akkor hiába invertálod vissza a vevő oldalon, szar lesz a szinkron... (hullámzó kép, vagy simán nincs kép)
Ati, nagyon köszönöm a sok hasznos infót!
előbb utóbb jelentkezem antenna ügyben is :)
Sziasztok!
Nagyon szeretném kérni a segítségeteket! Arról lenne szó, hogy van nekem egy SJ4000 kamerám, amit FPV-re szeretnék használni. De nem rapülőn, hanem egy gokartra lenne felrakva, és folyamatos élőképet kellene biztosítani számomra. Mivel nagyon nem vagyok benne még a témában, először is segítséget szeretnék kérni, hogy hol nézzek jobban utána, mik azok a topicok, amiket át kell nyálaznom. A feladatt annyi lenne, hogy az SJ400 micro USB-jéről levett AV jelet valahogy el kellene juttatnom egy számítógépbe úgy, hogy egy videó lejátszó programmal megnyitható legyen. Tehát élő kép, mintha egy video fájl lenne. Nem igazán tudom, hogy az az av jelet hogyan tudnám eljuttatni a gokartról a pc-ig. Gondolom kell egy adó elektronika és egy vevő oldali, és gondolom kell egy program, ami a számítógépen meg tudja nyitni az élő képet, mint egy webcam esetén.
Érdekelne az elektronika, ami kellhet hozzá, illetve minden ötlet. Tudom, hogy nagyon együgyű a kérdés azoknak, akik már rég csinálják, de higgyétek el, nekem nagyon is nehéz átlátni. Köszönöm!
első, hogy nem minden sj4000-nek van élőkép kimenete.Idézet:
icerockk eredeti hozzászólása
ellenőrizd a firmware számot.
ez a jó N201405270ZV01
ha ez stimmel, kell egy kábel hozzá
http://www.aliexpress.com/store/prod...960906849.html
kell egy videó adó-vevő páros.
pl ilyen.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Tx_Rx_Set.html
videó vevő kimenetét pedig rá tudod dungi egy ilyenre
http://kutyubazar.hu/usb-kutyuk/77-e...r-usb-001.html
és kész is.