Olyan kérdésem volna, ha egy 5.8- 600mw-vtx et, közvetlen a 433-vevő mellett helyezek el egy kis méretű quadcopteren, a vtx, zavarhatja a 433-rádió vevőmet? Sajnos kicsi a hely a gépen.
Köszönöm.
Printable View
Olyan kérdésem volna, ha egy 5.8- 600mw-vtx et, közvetlen a 433-vevő mellett helyezek el egy kis méretű quadcopteren, a vtx, zavarhatja a 433-rádió vevőmet? Sajnos kicsi a hely a gépen.
Köszönöm.
Hivatalosan nem kellene zavarniuk egymás, de a gyakorlatban bármi előfordulhat, Ki kell próbálni, próbáld lecsökkenteni az irányítás teljesítményét a konfig programban, aztán tegyél egy próbát be és kikapcsolt videóadóval pár száz méterre.
Akkor viszont, ha az antenna közel 5x hatótávot növekedett, próbálhatnál másik VTx-et...
Sziasztok,
Szeretnék fpv-adót tenni egy kompozit (karbon+kevlár+epoxi) törzsű vitorlázóba, hol lenne célszerű elhelyezni az antennát? Hasra száll le, tehát a törzsből lefelé függőlegesen nem volna célszerű :)
A függőleges vezérsík elé raknám, ott minimális lenne a törzs kitakarása.. Ha hab gép lenne, akkor a függőleges vezérsíkot javasolnám, de a karbon elhangolhatja és le is árnyékolhatja az antennád..
Az sajnos nem hiszem, hogy menne, Ez egy Discus klón, csak akkor tudnám oda betenni az adót, ha felvágnám a törzset, vagy külső elhelyezésre gondoltál? A kamera és az adó közt is lenne majdnem 1méter vezeték, nem tudom mennyire örülne neki.
szó ami szó, a legjobb lenne ha a törzs aljából lógna ki :(
Rémlik volt már itt olyan megoldás, hogy alulra lett kirakva. Olyan burkolat kell rá, ami elviseli, ha arra száll le.
A kamera és az adó nem baj, ha messze vannak. Vékony árnyékolt kábelen kell vezetni a jelet és akkor nem szed össze sok zavart.
Viszont, kicsi gépen okozhat megoldhatatlan súlypont problémát, ha nagyon hátul van egy nagyobb vtx.
Van valami burkolat gyárilag az antennának azzal akár fixen a törzshöz is lehet ragasztani (aomway antennáról van szó amihez adtak egy rápattintható kupakot)
Sajnos a hátra semmiképp nem tudom kivinni, a pull-pull huzalok még útban is lennének. Annyi hely tuti nincs, hogy az antennát még a törzsön belül.
Mennyire árnyékol le a karbon törzs? mi van, ha a tetején van az antenna? Olvastam, hogy a van amire a bot antenna a jobb, kopterhez nyilván a cp a jobb, de a repülőhöz is az a jobb?