-
Halihó!
Segítséget szeretnék kérni, mert ilyen problémával (még) nem találkoztam.
Nano Talon-t építek, és igazából készen van minden, be van állítva minden, és tesztelve is lett mind a vezérlő, mind az FPV rendszer. Az egyetlen szépséghiba (még), hogy a közös táp miatt a videó csíkos volt, amikor a motor működött, de ezt majd egy miniatűr LC-szűrővel megoldom.
Viszont, ma végre megérkezett az ebbe a repcsibe tervezett Foxeer Predator v3 Micro kamera. Előkészítettem a helyét, a videócsatlakozást összeforrasztottam, és látszólag működik is minden...A kamerát az OSD-jén keresztül szerettem volna beállítani, szóval az még visszavan.
Amikor csatlakoztattam a kamerát a vezetékhez, és ezzel együtt az FC-hez, akkor a videókép elmászott, és folyamatosan szalad a kép, ami azután is megmarad, hogy leválasztom a kamerát.
A kamera 5-40V-ig kaphat áramot, az FC felől kap 5V-ot, ezt méréssel anno ellenőriztem, illetve a videón is lehet látni, hogy a Foxeer felirat megjelenik...ergo úgy gondolom, hogy a vezetékezéssel sok baj nem lehet...Íme a jelenség:
A videón 10mp-ként változik a helyzet:
0-10sec: az arduplane fpv rendszere kamera nélkül,
10-20sec: csatlakoztatom a kamerát, és szalad a kép,
20-30sec: leválasztom a kamerát, az OSD rendszer ezután is fut tovább,
30-60sec: kamera nélkül újraindítom a rendszert, és minden ismét normális lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=Nj6IvoKn2wY
Elképzelhető, hogy a kamera PAL módban van, nekem viszont mindenem NTSC-n, és ezért fut az élőkép?
Köszi a tippeket előre is...
-
Megoldódott....A monitort átmenetileg PAL (valamelyik) módra váltotam, és a kamerát átállítottam NTSC-re...azóta minden klappol.
-
Vettem egy Foxeer Predator v3. Micro kamerát a Nano Talonba...tegnap este tesztelgettem otthon az egész gépet, és kb. 25-30 perc múlva rátapintottam a kamerára, és a hátulját melegebbnek éreztem, mint azokat amikkel eddig dolgom volt (fatshark, runcam split mini, kínai analógok).
Számomra azért is furcsa, mert 5-40V-ig írják a tápfeszültséget neki...az okés, hogy a magas feszültséget leszabályozva az energia hőként távozik...de a legkisebb feszültség esetén mitől melegedhet ennyire?
Ettől eltekintve hibátlanul működik minden, sőt az ESC zavara is megszűnt, nem kell plusz lc-filtert betennem...
Valakinek van magyarázata erre?
-
Van jelentősége, ha repülőn a VTX antennát nem felfelé, hanem lefelé állítom?
-
Elvileg nincs...Mat minden hiba nélkül használja...
-
én is úgy használtam az 5,8 GHz antennát a Mini Talonomon, messzebbre is ment, mint felfelé irányítva.
-
Nekem három modellemen is lefelé van, remekül működnek! :D
-
-
Megint kérdéssel zaklatlak benneteket.
A VTX-en MMCX csatlakozó van. Csatlakoztattam hozzá az antenna adapter kábelt. Most viszont nem tudom az adapter kábelt a VTX-ról levenni.
Mi a trükkje neki?
Sajnos csatlakoztatáskor nem néztem meg az adapter kábel csatlakozójának a kialakítását.
-
Finoman, de határozottan húzod az adapterkábelt, amíg kijön a VTX-ből...pici feszegetés belefér, csak ügyelj arra, hogy az mmxc csati feszüljön, ne a vtx-ben lévő foglalat...bejáratás után nem lesz gond...