köszönöm a segítséget mindjárt ki is próbálom.
Üdvw: Krisztián
Printable View
köszönöm a segítséget mindjárt ki is próbálom.
Üdvw: Krisztián
huhh picit nehézkesen beszélek/olvasok english-ül :-\
Kérhetném valaki segítségét, hogy mit hogyan csináljak?
ami eddig pipa: Progi telepítve, plug in bemásolva.
Valami nem jó, az biztos. Legegyszerűbben úgy lehetne kideríteni, hogy kipróbálod másik adóval, másik vevővel, másik antennával. Olyan készülékekkel amik biztosan jók. Nekem van mindenféle próbadarabom, ha gondolod, végezhetünk tesztet.Idézet:
GPeti eredeti hozzászólása
[quote=mmormota ]
Tud valak ilyen szűrőt szerezni? Vagy Talán egy rajz jobb lenne.Idézet:
leskope eredeti hozzászólása
peter
Pár oldallal ezelőtt felvetettük az analóg beltéri használatát videovételre, kipróbáltam; mint korábban írtam hogy kicsi hatótávot tudtam elérni, internetes keresgélés után kiderült hogy a beltérik érzékenysége kicsi, az erősítés nagy része az lnb-ben van. Tehát csak előerősítővel (20-40dB!!!)
lehet megfelelő érzékenységet elérni.
Igy igaz, ráadásul igen kiszajú előerősítő kell elé, célszerúen FET-es. Ekkor viszont megtáltosodik a vevő.
Itt találtam tv-s dolgokat.
http://www.hamtvstore.com/index.html
Ez is ugyanazt a tunert használja mint az összes kínai vevő. Annyi előnye van, hogy kapható hozzá LCD kijelző.
Sokat kerestem, de sehol sem kapható készen egy bemeneti fokozat, ami javítana az érzékenységen: egy jó interdigital szűrő LNA-val egybeépítve. Gyanítom, hogy ezek a tunerek nem különösebben kis zajú bemenettel rendelkeznek, sacc/kb akár 3-4dB-t is lehetne javítani egy jó bemenőfokozattal.
Már az adó oldalon kompozit jel van, ezen vevő oldalon nem lehet segíteni.Idézet:
Aircamfilm eredeti hozzászólása
Találtam elöerősítő kapcsolást. Van benne sávszürő is. Lásd pdf. Most azon töprengek hogy a müholdvevőmhöz készítsem el az erősítőt, fejezzem be a dc-dc konvertert hogy aksiról müködjön, vagy vegyem meg ezt a panelt 23cm atv vevöpanelt. Bár akkor ehhez is kell előerősítő legfeljebb nem három hanem csak egy fokozatú.
A beméréshez szükséges műszerek jelentik a gondot. Ritka a spektrumanalizátor erre a frekvenciára amatőr tulajdonban. Persze be lehet kéredzkedni valahova... ;DIdézet:
De szívesebben vennék meg egy kész, bemért, megbízható szerkentyűt, mint hogy egy egyedi példánnyal tipródjak. Nem éri meg.
Milyen különbséget mi között?Idézet:
Persze hogy jobb a kép, ha a 3 csatornát külön viszik át.
De egy ilyen video adó 1 azaz 1 csatornás. Nézhetsz fekete-fehér képet, vagy használod a színsegédvivőt, a PAL vagy NTSC szabványt. Attól kezdve a kép minősége már leromlott.
Mit tudnál tenni vevő oldalon? Pont azt, amit a TV is megtesz - fésűs szűrő, színjel dekódolás. Minden modern TV digitálisan végzi, nem tudod jobban csinálni.
Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a szatellit vevődbe történetesen jobb PAL dekódert tettek, mint a tévédbe amin nézted. De ez nem valami elvi jelenség, hanem két véletlenszerűen választott készülék tulajdonsága.Idézet:
Analóg beltériben egyáltalán létezett merevlemezes?Idézet:
Úgy látom, a TV-s rádióamatőrök használnak csinos cuccokat. :o Ez a példány nem a könnyen elkészíthetők közé tartozik. Mart alu ház, esztergált rezonátor, mikrohullámú nyáklemez...Idézet:
http://kepfeltoltes.hu/100216/lna_ww...toltes.hu_.jpg
Tettem egy kísérletet. Homemade adómra digitális mühód kompozit kimenete, másik helység sat vevő, tv. A képe tényleg szép mintha a kilencvenes évekből nézném az analóg müsort, csak kár hogy nincs összehasonlítási alapom a mai kinai vevőkkel. Mivel ez már majdnem egy rádióamatör topic felteszem az adóm kapcs. rajzát, kisebb módosításokkal ez épült meg.
Ma szettem szét egyet. A mikrohullámú rész átlátható, de pont a kf részt nem láttam át. Vannak olyan fejek amibe a kf panel külön van vagy könnyen levágható, a mai pont nem ilyen volt. Pedig ez biztos jó lenne.
Nem járok egyetemre, dolgozgatok.
http://www.g3ktu.co.uk/tony/3atv.htm
elég sokféle van a satellite lnb fejekből konkrétan mi érdekel?
Az elöző linken van filter.
http://www.g3ktu.co.uk/tony/idfilt.htm
Csak ezt egy modell nem fogja felemelni.
Nekem is van több fajta, de annak a 2kg súlyát sem bírja el a gép :D
Gábor
Ezt a szürőt nem inkább a vevőre kéne tenni?
Teheted a vevőre is.
De ha a felhangot szeretnéd leszedni az adóról, akkor az adóra.
A vevőn nem látom nagy értelmét, hacsak nincs valami a közelébe ami leülteti.
Pl. jól jöhet, ha közös követő mechanikára szerelik a video vevő antennáját meg a távirányító adóét. A nagyon nagy jel a közelség miatt leültetheti a video vevőt.Idézet:
gabor2009 eredeti hozzászólása
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérnék. 1,2Ghz-es 800mw-os video rendszert rendeltem és meg szeretném növelni a hatósugarát. Vannak antennáim, de az mind 2.4Ghz-re való, sajnos 1.2Ghz-est nem tudok szerezni. Arra gondoltam, hogy kipróbálom 2.4-es antennával a vevő oldalon. Van egy kb. 140cm-es antennám ha jól emlékszek 30 decibeles és 180 fokos látószöggel rendelkezik.
Vajon ezzel jelentősen megnő a video átvitel hatósugara?
Szerintem nem.
Sokkal rosszabb lesz mint most.Idézet:
Köszi a válaszokat!
Szétszedtem egy 2,4Ghz-es patch antennát, így néz ki a benne lévő nyák:
http://kepfeltoltes.hu/view/100219/2...toltes.hu_.jpg
Valaki nem tud ilyet tervezni 1,2 Ghz-re véletlenül?
peter
30-40 usd egy gyári 1.2GHz patch, egyszerűbb megvenni.
Ha építeni szeretnél, keress rá: goof proof patch
Egyszerűen duplázás nem segít?
Nem. Azok az érdekes cikcakk vonalak méretezett tápvonalak, és a nyomtatott áramköri lemez anyaga, vastagsága is erősen beleszól a tulajdonságaiba. Nagyon fontos hogy mennyi késleltet a tápvonal, milyen fázishelyzetben éri el a jel a másik végét. Viszonylag kis eltérés is teljesen tönkreteszi az antennát.Idézet:
pbr110 eredeti hozzászólása
A belinkelt, fémből készült goof proof sokkal egyszerűbb szerkezet mivel egyetlen patch-ből áll, így nem kényes a kisebb eltérésekre. Persze sokkal kisebb a nyeresége.
Én már holnap készítek is egy ilyen antennát.
Ez ne csinald.
Ha valamit 2,4-re gyartanak, az nem megy 1,2-n.
A darab drót meg nem jó alternativa.
G
Idézet:
En megcsinaltam, de a 40x40-es nyak dragabb mint ha veszel Hong-Kong-bol.
Sokkal dragabb.
Idézet:
Persze hogy segit, de erdemes lenne muszerrel bemerni.
Ezt a fajta antennat konnyen lehet hangolni a sugarzo es a hatso lap kozotti tavolsag allitasaval.
Idézet:
pbr110 eredeti hozzászólása
Én erre gondoltam, hogy ilyet csinálok, itt le van írva hogyan lehet 1,2Ghz-re átméretezni és ez nagyon egyszerű.
http://www.rc-cam.com/gp_patch.htm
Ezt a masik forumon irtak.
Ne ezt csinald.
Keress meg olyan oldalt, ahol normalis radioamator leirja az antenna meretezeset.
Az a korrekt.
Szerintem fölösleges több szálban ugyanazt leírni.
Ha rám gondolsz a több szálban történt leírásban, el kell hogy mondjam, hogy két antennát akarok készíteni, egy 1,2Ghz-est a video átvitelhez /ugye ezt nem írhatom a másik topocba/ meg egy 2,4Ghz-est is akarok csinálni a vezérléshez.Idézet:
gabor2009 eredeti hozzászólása
A masik szallban belinkeltem több egyszerű antennát. Szerintem csinalj biquad-ot, az csak drotbol all.
Gabor
Idézet:
Ok! Csinálok a a vezérléshez, de a biquad jó 1.2Ghz-re is?