-mit jelent az hogy gorvenor ?
-hogy kell a GY401 girót beállítani?Mx12-es adóm van.
Printable View
-mit jelent az hogy gorvenor ?
-hogy kell a GY401 girót beállítani?Mx12-es adóm van.
még kérdés.
-milyen izzítógyertyát javasoltok Raptor 30-ba?gyári TT motor van benne kittben vettem.
-milyen üzemanyagot vegyek hozzá?még nem volt beindítva..
-hány voltos akkupakk kell hozzá? a benne lévő szervók:3db Graupner 577, 1db 9254, 1db futaba 3003.
Hell !
Dióhéjban, a governor egy fordulatszám tartó modul.
A beállított értéken tartja a rotorfordulatot,bármilyen terhelésváltozás mellett is, ha ez lehetséges.
http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=33180.0
http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=8332.0
http://forum.rcmodell.hu/index.php?topic=18838.0
Stb...stb...
Kisa
Sziasztok,
folytatnám a kezdő kérdéseket.
Mik a fontos különbségek a robbanómotoros és a villanyos helik üzemeltetése között? Mennyire nehéz ezeket karbantartani, mennyire és mire kényesek? A heli szerkezetében a nyilvánvalón túl, milyen különbségeket igényel? Pl más szervók kellenek, más vezérlés?
Van-e bárkinek valamilyen költség becslése arra, hogy a kétféle erőforrás fenntartásának költsége (pénzben és időben!) hogyan aránylik egymáshoz? Milyen extra felszerelés kell hozzá, és ha már megvan a felszerelés, mibe kerül egy üzemóra például?
Megbízhatóság tekintetében van-e korrekt összehasonlítás?
Pl ilyenekre gondolok, hogy lehet hogy egy robbanómotorost macerásabb elindítani, de utána mondjuk 50 percet megy egy tank üzemanyaggal, de a végén le kell takarítani a jövőhetet is az olajsártól stb.
Ha jól gondolom, eltérő gyújtási rendszerek és üzemanyag létezik, heliben melyikeket és miért használják?
Köszi,
Hy!
A robbanó motoros repülés jóval nehezebb a villanyosnál!
Az elektromosat egyszer beállítod, és kész. Míg a robbanósnál szinte mindig karburálni kell, ami nem egyszerű dolog. Robbanós sem megy el többet 10percnél, üzemeltetése valamivel drágább. Viszont nem kell egyszerre befektetni mint az elektrosnál az aksikba. Ma már erősebbek az elektromosak, de szorosan a sarkukban a metiles technika :D
Metilesben egy izzító gyertya van, amit indításkor felizzítunk és a robbanásoktól izzásban is marad. A benzinesekben van gyújtás, ott rendes gyertya van. A többi elektronika ugyan az, csak itt más a GOV., plussz egy szervó a gázhoz.
Erő sorrendben: benzin, metil, elektro.
Elektromoshoz kell komoly töltő, tápegység, aksik,
Robbanóshoz starter(szerszámok, de ez egy értelmű)
Hát nagyjából ennyit tudok hozzászólni :)
:)
Bekapcsolódnék én is a kérdésekkel:
OS MAX 50 SX-HG motor beállításban kellene segíteni.
- van az oldalán két csavar, amit hiába tekergetek, nem érzek változást.
- a kipufogón konkrétan csöpög kifelé az el nem égett üzemanyag.
- a kipufogó és az üzemanyag tartály között van egy cső, ami nyomást hoz létre a tartályban. De mi van ha ez a nyomás túl sok? És ezért túl sok anyag kerül a motorba?
Segítségeket előre is köszönöm.
Én is mint tudatlan vagyok jelen eme fórumon.
Tudatlanságom abból áll, hogy van a robbanós helim és adott egy gyönyörű gyári 50-s kipufogó,
amikor reptetem a a jószágot a kipufogóm tiszta szuty, pötty lesz.
A jó öreg kátrányoldó semmilyen hatást sem gyakorol rá. A csiszolópapír, még az 1000 vízpapír is elviszi a fényt, no meg a feliratot.
Látom a fórumon, hogy a helis kollégák kipufogói ragyognak a fényben a tisztaságtól!!!!!!
Hogyan lehet ezt a fényességet elérni repülés után. Mert ugye nem is feltételezem hogy itt a fórumon lévő a fényes , tiszta kipufogó egy használaton kivüli gépen van!!!!
A kipufogóm végén van szilikonos vég. A henger csatlakozásnál nem szivárog.
Amennyiben a motorod túl szegényre van karburálva, a kiufogó (és a motor) túlzottan felmelegszik. Emiatt ég rá mindenféle szennyeződés. Mellesleg a túl szegény járatás a motor élettartamának sem tesz túl jót!
Nekem Align rezonátor van az OS50 SX-H motoromon, és a kipufogó úgy néz ki, mint új korában... ;)
nem hinném, hogy szegény lenne a keverékem, ugyanis egy tank elfüstölése után a sportpályát nem is lehet látni