A jóság vírus
Nyakunkon a legújabb kórság, megkoronázva az eddigi bajokat, van ez a korona vírus...
Még nem néztem utána, ezt hogy kell érteni, rendes korona, amit hordtanak a királyék, vagy mást jelent.
Mert nemrégen vettem erőt magamon, utánanézni hogy a vizitündér, meg a vizigót azok ismerik-e egymást, lehettek ők egy kora Romeo and Juliet?
Bizony ám, a vizigót nem vizes, csak tessék utánanézni, jövő héten dolgozatot írtok belőle, fene a müveletlen fejeteket, na!
Szóval lehet, ez a korona azt jelenti jószagú ekevas, vagy mittomén, nézze meg aki akarja.
Szokásom szerint bújom az ismeretterjesztő műveket, amit félig kilógva a discoveryt vetítő tv-ből megint csudás feltevésekre bukkantam.
Röviden, a Marsról van már megint szó. Valami gáz szivárog a talajból, ami akkor fordul leginkább elő, ha egy bolygót olyan 300 millió évvel ezelőtt letarolt az aktuális nukleáris háború.
Na, ennyivel előttünk jártak, minden bizonnyal már minden nap volt 2 dalfesztivál a tv-jükben, meg olyan vetélkedők, amik olyan négy Forint ötvenből megvolt, jobbnak látták, ha rövid ideig elgyönyörködnek a gombafelhőkben és záróra. Különben is élelmesék már a légkör nagy részét eladták más bolygóknak, szóval egyre uncsibb lett az egész.
Van énnekem egy jappán távcsövem, gondoltam utánanézek én ennek a Mars dolognak.
20szor ötvenes, ez mindent visz. Aztán akkor 2 hétig egyfolytában felhős volt az idő, nekem ennyi időm nincs, hogy majd mikor lehet csillagos az ég, meg egyáltalán melyik a Mars, azt is honnét tudnám? Így kiraktam a nagykapuhoz Mars fényképet és a garázsajtóból megnéztem a távcsővel - színesben! Nézhettem volna este is, mert van mozdulat érzékeny lámpa az udvaron, de nappal csak jobb kukkerolni. Nem bonyolítom, a fénykép alapján én kiolvastam az egész történelmét. Volt ott atom a frászt! Az kicsiny Miska ahhoz képest, ami történhetett és nem másként, másnap meg is írtam, de csak most merem leközölni, meg aztán itt a végső figyelmeztetés, amiről szó van, ezek az eddigi vírusok, meg kórságok ártatlan kis penészfoltok, amik ecetes ruhával leküzdhetők. A teljes képhez tartozik, egy másik műsorban meg az volt, tudnának tudós koponyáék olyan vírust csinálni, amiből már filmeket is csináltak, hogy az ember ilyen zombie legyen! Megharapjuk egymást, aztán ezzel el is vagyunk, egyébhez nem is értenénk, meg nem is érdekelne semmi. Hm, talán nem is rossz ötlet...Sose halnánk meg, mert már meglennénk, kóricálnánk fel-alá, oszt jóvan.
Háború se lenne, mert már mindenki meg lenne harapva, kitörne a világbéke.
Vissza a teóriámhoz. A marsi életet én a megfejtésemben dettó földinek tudom elképzelni, na jó, legyen 3 fülük, meg 3 szemük, egyenletesen elosztva körben, de muszáj, hogy nekik is csak két lábuk lehetett, mert kevesebbel nem tudtak volna autót vezetni, többet meg nem győztek volna cipővel. Így a darwini elmélet alapján azok maradtak meg évmilliók múltán, akiknek egy pár cipő elég volt. Aztán, mikor a civilizáltságuk csúcsán voltak, mint mi is, csak reklámok voltak a műsorszórásban, valamelyik marha tudós, hogy ennél is jobb legyen mindenkinek, kitenyésztette a jóság vírust! Ezt belekeverte az ivóvizekbe, meg szétpermetezte ilyen zöld műanyag permetező kannákkal, egy csapásra mindenki elkapta a vírusat. Aztán ez hogyan vetett véget a marsi életnek?
Mi sem egyszerűbb! Mindenki csakis jót akarta a másiknak, de valami borzasztóan. Az utakon a gyalogos átkelőknél egymást segítették át a gyalogosok, aki nem akart átmenni, hogy ő nem is arra, meg ilyesmire hivatkozott, azt a többiek szívjóságból, megértően agyonverték, mér' nem hagyott magán segíteni átkelésileg. Az autósok közt is ugyanez volt, az elöl állókat irigységből a többiek verték pomposra, mert a hátul levők nem tudtak előzékenyek lenni a gyalogosokkal szemben.
Aztán a főtereken adakozó rohamcsapatok sózták az összes vagyonukat egymásra, de így mindig maradt a másiktól vagyontárgyuk, nem maradt más lehetőség, mint a kisbalta...
Terepruhás orvosok, szanitécek osontak a fal mellett és mindenkit, akit értek, minden ellen beoltottak. Voltak vándor prosztata vizsgálók, ezek futtában fel...megvizsgáltak minden férfit és recepteket dugdostak a félájult emberek zsebébe. A repülés is teljes kudarcot vallott, mert a pilóták erőnek erejével odarángatták a botkormányokhoz az utasokat, hogy próbálják csak ki, nem olyan nagy durranás ez. Aztán mégis az lett...Vonatközlekedés dettó. Nem sorolom, regényeket írhatnék, de nem kenyerem a szószaporítás. Ahogy észrevették a marsi emberek, hogy mintha kezdene kevesebb lenni az oxigén, hogy a többieknek maradjon, nem vettek órákig levegőt. Pontosabban később sem, mert levegő nélkül, tudjuk földi példákból, az ember se sokáig húzza.
Így lehetett vége a marsi civilizációnak.
Biztosan nagyon régen lehetett, mert tiszta homok az egész, erodálódtak nullára a régi nyomok, ha nem jövök a távcsövemmel, csak a nagy büdös rejtély lenne továbbra is.
Azt gondolom, tanulni kell az ősrégi civilizáció tragédiájából, ne akarjunk csakis jót.
Az is elég, ha élni hagyunk másokat is.
Lejegyezte:
Én
asztromakrológus