Kedves Olvasó!
Na, most szóljatok hozzá...
Nem elég, hogy nyakunkba szorítkozik a rezsi kvóta, annyi a baj e mellé, hogy ne legyen jókedve a népnek, he...? Egy érdekes problémáról vettem tudomást, bizonyára sokaknál előfordult, a megoldáson dolgoznak szakemberek, szakértők, hobbi elektronikai bajtársaink.
Szóval egy házi kültéri úszómedencénél konstatálták, hogy enyhén ráz a medence vize!
Ki ne járt volna így, mi? Bárkivel előfordulhat! A rázás, vagy csípés enyhén ledörzsölt bőrfelületnél, vagy a medence széléről bele lefetyelve feltétlen érzékelhető szerintem, bár erről nem szóltak az eddigi hírek.
Napok óta rágom éjjel a dunyhát, nem alszok rendesen, mindig a megoldáson töprengek...
Eddig idáig jutottam:
Ráz a medence vize
Napok óta gondolkodom én is ezen a problémán. Pont ilyen gondom lehet a nyílt medencével, mert ugyan nincs, de soha ne mondjuk, hogy soha. Persze csak akkor, ha jelentkezne a villamossági baj, fedett helyre tolnám a medencét, hátha a nyílt teret nem szíveli.
Aztán - mivel lenne pénzem nyilván rendesen - minden családtagnak lenne saját dobbantója a partjától legalább 2 méterre és úgy ugranánk a vízbe. Kifele van gond, addig megnézek néhány delfináriumi trükköt, a nyers halat meg szusi formában rávezetőleg fogyasztanánk. Arra is gondoltam, ha megfelelő villanypásztort működtetve talán a vízből azon lendülettel kiugranánk...? Vagy addig nem jövünk ki, amíg a vizet le nem eresztjük a medencéből, meg fel nem szárad, van ám lépésfeszültség is! Na ja, páros lábbal kiugrálhatnánk a széléig és egy lépcsőn is, hogyne,
Mindenképpen kipróbálnám, ha lehet, mindenkinek lenne a szájában egy LED, azzal micsoda szinkronúszást rendezhetnénk, meg szájtátogással multiplex feliratokat - kész a vacsora, ilyesmi. Nem vagyunk heten, de beengednénk a szomszédokat is, hogy meglegyen minden szegmens.
Ha meg közeli rádióadás gerjeszti a medencét, néhány tekerccsel a nyakamban, diódával a fürdőgatyába, kizárt, hogy estefelé ne jöjjön be egy rádióadó se. A medence AC (váltófeszültség) esetén is csak egy fázist tud szolgáltatni, vennék egy megfelelő frekvenciaváltót, hogy tudjam használni a kukorica morzsolót is a parton.
Az is eszembe jutott, hogy mint afféle leydeni palack működik a medence, ott a műanyag falú medence, rajtam a vizes gatya és belül fel vagyok töltődve, na igen. Azt hiszem, ha vigyázva néhány tucat grafit ceruzát a hónom alá szorítok, az úszással semmi bajom se lehet. Alig várom, hogy kipróbálhassam...
Á, szegény embernek semmi se sikerül...Ha meg is valósulna a saját medence, meg a Föld kincseként benne az áram...? Jönne a jövedéki adó, oda lenne a kedvem egyszerre.
Inkább nem lesz medencém és kész. Nem fizetek én utána egy petákot se! Ja, hogy irigy vagyok? ...és iriggyek akkor a ...ba? Azér' se fogok fizetni jövedékit. Majd aszondom az ellenőrnek, azért vacogok a vízbe, mert nem akarom túllépni a villanyórát rezsileg a víz hideg.
Aztán fejbevágom a villanyórával és belököm a medencébe. A szomszédoknak meg azt hazudom, saját delfinem az, mert az is van, csak arra fussa. Kékbálnát akartam, de annak is felment az ára. Micsoda idők járnak?!
Lejegyezte:
Wassermann Hany Pystók