Oldal: 33 / 33 ElsőElső ... 232930313233
Eredmény: 321 - 324 (324) összesen

Téma: Annál is hihetetlenebb, megtörtént esetek, ha azt mered mondani, hazudok, véged!

 1. #321
  Moderátor APPME logója
  Csatlakozott
  04-06-12
  Hely
  Gyomaendrőd
  Telefon
  null-null-zibn
  Hozzászólás
  3.795
  Közjáték


  Az érem átlátszó oldala - űrmese


  Valahol egy másik galaktikában egy nomád naiv részecskefizikus minden évben módosított egy régen jól bevált készüléket, aminek a sok változaton kívül volt egy közös jellemzője, olyan bili lett mindig, aminek belül volt a füle.
  Az aktuális, leges legújabb és űberelhetetlen berendezés tesztelésére meghívott pár jófülű hitestársat a berendezés tesztelésére.
  Hamiskásan mondta mindegyik vendégnek előre - Hozzatok 100-as papírzsepit... -
  vagyis meg lesztek ríkatva a berendezés mennyei tulajdonságait megtapasztalva...
  Mentek is a hívek a híres Gipsz Jákobhoz, bár kicsit kétkedve, mert az eddigi tapasztalataik alapján, ha a berendezésről lement a rózsaszín köd, amivel a mi Jákobunk körbelengette, már többször is kiderült, a király meztelen.
  Odamentek hát, nézték, hallgatták, hümmögtek. Nem akartak mondani és nem is mondtak semmit, csak némán visszavonultak. Csupán egymás közt merték későbben félve megjegyezni, ez a holmi ma különösen átlag alatti, psstttt...
  A mi Jákobunk tüstént felírta egy hosszabb lélegzetű dolgozat bevezetőjeként a Galaktika Facebook-jára: Itt volt nálam néhány, a témának, berendezések okkult értője és meg se tudtak szólalni!
  ... és nem hazudott.


  Vendel


  Vendelt kisiskolás koromban ismertem meg, fogalmam sincs már, miért, milyen minőségben volt velünk, ő felnőtt, mi alsós gyerekek, nyári munkába indulunk.
  Ő vicceseket mondott, mi cinkosan össze és nevettünk, hálásak voltunk, hogy leereszkedett hozzánk, kis porbafingókhoz és velünk volt a zetor pótkocsin a fapadon.
  Azért nem volt túl idegen nekünk falun, hogy reggel 6-kor elindult a pótkocsis zetor velünk, hol repcét nyűni, hol kepét - keresztet - rakni a búzakévékből, kukoricát címerezni.
  Vendel egyszer csak elordította magát, a zetor vezető rémületére:
  - Állj, nem látod a táblát???
  A földúton kilométeres körzetben még kereszteződés se volt...
  - Milyen táblát, te!? - kiabált vissza a pilóta.
  - Hát a kukorica táblát, ide jövünk...
  Egymás hasát fogtuk nevettünkben.
  Milyen kevéssel beértük, mi?
  Aztán a következő emlékem az volt, még mindig gyerekként, hogy a kis földhányás tetején állt mellettem, tél volt, készültem a szánkómat bevetni egy lesiklásra, legyőzve azt a lehetséges 20 métert, ameddig a méteres szintkülönbségű lejtő engedett.
  Aztán egyszer csak, Vendel derültségére, hirtelen a 48-os gumicsizmájával kisöpörte mindkét lábamat egyszerre, ekkorát csak 60 évvel később estem, azt önállóan. Így évődött a Vendel, egyem meg a lelkét. Szerinte ez egy roppant elmés tréfa volt, évekkel később tudtam csak nevetni az eseten, mire benőtt a fejem lágya, nyilván...
  Aztán, sok évvel később, már csak hallottam elbeszélésből, mivel "Ivott a jó öreg..." este egyszer csak elkezdett a lakásából kiordítani az út túloldalára - volt az 3m-es is - Állj, ki vagy?! Állj, vagy tüzelek!!!
  - Tüzelsz te azzal a .... - sorolta a felesége az esettel kapcsolatos észrevételeit.
  Valahogy lecsitította, mindenféle érdekes jelzőkkel ellátva az urát, főleg nőnemű rokonjainak mindenféle testrészét, szerveit ajánlgatva figyelmébe.
  Ugyanis velük szemben már vagy 10 éve meglévő nyomós kúttal viaskodott a Vendel, valami ármányt, ellenséget látva benne, aki ott guggolva dacol vele.
  Fickós ember is volt a mi Vendelünk, nem volt rest a szilaj szerelemre sem, ha az alkalom úgy hozta...
  Amikor éppen úgy hozta, mert a kocsma bezárt, kénytelen volt hazatérni, gondolta még szerez egy kis házastársi örömöt az asszonynak, aki már aludt. Aki arra ébredt, hogy a Vendel valamit ott szöszmötöl a háta mögött az ágyban. Még félálomban is vette a lapot:
  - Gyütt valami papír...
  - Hunnan?
  - A tanácstúˇ...
  - Mi a rosseb?!
  - Valami adó...
  - Azt a rongybatekert ..........jukat... És így még néhány percig, majd álláspontját, véleményét nem titkolva elaludt végre.
  No, így zajlott a Vendel életének ez a szerelmi epizódja, kútba esett az este fénypontja...
  Amikor évek múlva, már a háztájiba adott oxigén palackon volt kikötve, még a napi egy doboz cigarettáját nem tagadta meg magától...Egy szívás a palackból, egy a cigiből, hiába, van akinek bejött az élet.
  Én úgy gondolom, amúgy ez a Vendel derűsen, boldogan élte le életét...Nem is szabad túl komolyan venni az életet, halált, azt hagyjuk meg a felnőtteknek.


  DNS hiba


  Az idők folyamán aggasztó jeleket vettem észre magamon. Pontosabban régen észrevettem, de eddig nem aggasztott. Testi hibának véltem, amivel simán a végső öregkorig elélhetek, de kezdek meginogni. A dolog úgy van, hogy vannak ilyen csoportos mulatságok, amikor zene is van, meg énekelnek, van úgy, hogy a közönség is. Táncolni azt nem, mindenki ül, nem temetés ez, ahol a gyász zenére az élelmesebbje ropja...
  Aztán vannak olyan zenék, dalok, amiknek egy különös tulajdonsága, ritmusa miatt - bárki tanúsíthatja - egyszer csak egy valaki elkezd az ütemre tapsolni, amit hirtelen egyre többen, majd mindnyájan követnek. Én meg rémülten szoktam keresni, merre a vészkijárat, mert nem értem az egészet! Ennél jobban csak az ijesztene meg, ha a tombolán kisorsolnának engem desszertnek.
  Gondoltam, inni kéne, hátha a jelenséget megértem és én is a normális emberek közé sorolhatom magam, de nem. Ittam mindenfélét, de rájöttem, a másik testi hibám is gyötör nemsokára és egy-két sör után idegalapon át kell térnem a jaffára. Így sosem tudom meg, hogy miért kell együtt tapsolni, mikor nem kényszeríti az embert semmi, senki, nem értem...
  Mindegy, holnap, vagy valamelyik nap az esti fürdés után átvizsgálom magam a nagytükör előtt, nincs-e kóros DNS csavarodásom, vagy valami kromoszómámnak letört-e a lába - ha volt neki egyáltalán. Legyen ez a közös titkunk, el ne mondjátok, hogy nem akarok, tudok zenére tapsolni, ha kérdezi valaki, mondjátok azt, hogy képtelen vagyok eltalálni egyik tenyeremmel a másikat, folyton melléütök...Megértést remélek.


  Lejegyezte
  a kétkezi Én
  Utoljára módosítva: APPME által : 2021-08-21 23:35
  Signore Membran
  Good Will Hunting
  Kis pacsirta, kedves kis pacsirta,
  Kis pacsirta, megkopasztlak én...

 2. #322
  Moderátor APPME logója
  Csatlakozott
  04-06-12
  Hely
  Gyomaendrőd
  Telefon
  null-null-zibn
  Hozzászólás
  3.795

  Csak úgy...

  Gugli Translator, a barbár

  Egy külföldi, angol nyelvű szakmai értekezésben írták a szinuszhullám lehetséges változásaival kapcsolatban, gugli fordítása:

  Van egy Radford torzulásmérő készletem, ami valahol leselkedik, ezért érdekes lenne ezt kiásni és méréseket végezni valamikor.

  Volt erre egy észrevétel, itthon, "magyarba":
  Ezt a szörnyűséges Google fordítót nem lehetne mellőzni? "torzulásmérő készlet valahol leselkedik"

  Némi magyarázat ehhez, tőlem:
  Egy mérő készlet leselkedik valahol, amit mellesleg ki kell ásni - nyilván csak a szeme van kinn, talán kocsányon...
  Mit ír az egyik szinonima jegyzék.

  Torzulás - aberráció - eltérés - elhajlás - beteges hajlam - eltévelyedés - megtévelyedés - fonákság - visszásság - rendellenes fejlődés - alakváltozás - deformálódás - elváltozás

  Torzítás - deformáció - deformálás - elcsúfítás - eltorzítás - ferdítés - gúnyrajz - hazugság - jellegrajz - karikatúra - torz más - torzalak - torzkép - torzrajz

  Szerencsére a Magyar Értelmező, Helyesírás és Beszéjjé mán Rendessen Jostenedet Kézitáska szerint:
  Az egyik nyilván melléknévi cselekedtető, múlt idejű szenvedő főnév, mint jellemző, ;suk, ;sük raggal használva, vak is látja. A másik meg nem annyira... De melyik...? Igen, a 67-et fogadja el helyes válaszként a Legtitkosabb Társaság is. A 68 is jó, de necces. Akkor már inkább a 69-es fig.

  A diszlexiában szenvedő, néhány száz szó "kinccsel" rendelkezők és a műszaki, humorérzék hiányával megvertek nem tudnak mit kezdeni a választékosabb, nem untató mondatokkal - a korrekt és figyelmet nem igénylő, nyelv játékát nem mutató kifejezéseket szeretik. 1x1 és haladjunk, nincs itt semmi látnivaló...

  Mert mi is a torzulásmérő? Vajon mit mér? Amit a torzításmérő, ugyanaz a fogalom. A jel hűségét nem követő torzítást, a jel torzulását...
  Leselkedik? - megszemélyesítés, érdekes szófordulat.
  Sajnos a mai közép és fiatalkorúak egy Arany János versnél meg vannak lőve, ott aztán van is miért.
  Hát így.

  Én élvezem nagyon sok angol nyelvű fórum guglis fordítását, szerintem nem csak a fordító programon múlik, hogy szellemes társításokkal operálnak. Nekem tetszik...A többit meg sajnálom, kimaradnak valamiből. A teknősbéka is leszarja, hogy a sas kilométerekre, körben élesen látja a legkisebb részleteket is maga alatt... Sasszemmel könnyű, az is igaz.


  Üdv:
  Vakond Szem  Alibaba Hulahopp

  Híres helyzetek, híres emberek mondták a kedves Olvasóknak

  Valamikor olvastam olyan rendkívüli esetről, hogy valaki egyik percről, pillanatról elfelejtette, nem is értette az anyanyelvét, de következő pillanatban klasszikus irodalmi angol nyelven tudott csak beszélni! Vagy valami más nyelven, nem mindegy? Nem tudom. Na, haladjunk!
  Hogy aztán mi lett vele, visszafordította-e valaki, vagy megbüntették ezért, már nem emlékszem.
  Arra gondoltak, hogy az ember a sok újjászületés ellenére néha emlékszik, ki volt azelőtt, akár évszázadokkal is, ajj, de érdekes, mi? Lélekvándorlás, de izibe, úgyám!

  Ez csak úgy eszembe jutott, hanem:
  Múltkorában levelezve az egyik barátommal, búcsúzóul így köszönt el:
  Valami- Illa berek nádak erek - írta arabul, nem emlékszem pontosan.
  Ösztönösen viszonoztam, magam is meglepődtem a spontaine - na kezdődik megint - szóval a spontán válaszomon: Alibaba hulahopp! Ezek szerint ez valami frappáns jókívánság.
  Fogalmam se volt, mit is írtam, bár a barátom elismerően csettintett a válasz levélben.
  Kicsit kutakodtam, nem kerülte el a figyelmemet, hogy az aztékok, nem beszélve a mayákról, micsoda fergeteg tudásra tettek szert szinte egyik pillanatról a másikra.

  A mayák például ötvenszer írták fel egy tenyérnyi kerek kőre körkörösen, szabad fordításban így hangzik:
  Alibaba hulahopp! Most meglepődtetek, mi? Na azért...Azt nem lehet tudni, mit jelentett eredetileg az ő hitvilágukban, de sokak szerint egy alsó osztályos maya kölök írta büntetésből, ki tudja...?
  Mások meg a világvégét olvasták ki, ami már megvolt.
  Nem lehet véletlen, hogy - nem az Ave Cézár, hanem a másik a Július, akit március közepén szúrtak le a szenátusban, még ennyi híreset mondott: Te is fiam, Alibaba? Hulahopp???
  És kilehelte a páráját. Persze a történetírók egyszerűsítettek, így valami Bratyó, Brutallis, vagy Brutust írtak, mert könnyebb volt leírni. Mert rengeteg nagy B betűjűk volt feleslegben.
  Slendrián spórolós senkik...Ez meg alliterácijó vót, a jóistenemet nekem, mi?

  Vagy a híres jelenetben is, na hogyisna, a Hamletben a Shakespeare az erkély jelenetben a Juli:
  Ó Alibaba, miért vagy te Hulahopp?
  De van magyarul a híres, ha vesszőket, így vagy úgy tesszük ki, megváltozik az értelme, minden felelősségtől mentesen aztán:
  A királynét hulahopp nem kell Alibaba jó lesz ha mindenki hulahopp én nem Alibaba ellenzem.
  Micsoda dilemma, nem is csoda, ha Alfio inkább Turiddut szúrta le, világos!
  Gertrudist így pár nappal később nyuvasztották meg...Az is valami.

  No, megyek, családi TV nézés van, Házasodik az Alibaba, hulahopp, ez a kedvenc műsorunk.
  Szeretem a tudományos közvetítéseket is, nemsokára lesz az orvostudomány csodái konferencia, ahol a jelszó, mottó: És mégis Alibaba, hulahopp! Majd megégetnek néhány woo-doo Alibabát, hulahoppal paprintva, nyárson...aztán megesküsznek, hogy a halálos ágyukon egy tollvonással visszavonják az összes addigi receptjüket.
  A végén majd kiosztják a díjakat és kötetlen arcfestéssel zárul a konferencia.
  Csak úgy kapkodom a fejem...Mennyi az érdekes...!? Hogy miket tanul az ember!?
  Nem ám mindig a cserebomlás, meg a másodfokú egyenletek, meg ki írta a mittoménmit?

  Inkább hallgassuk meg a századtagútól a Nézését, meg a járását c. strand oratóriumot.

  Lejegyezte

  Alibaba Hulahopp

  magyarra és ról fordítottam:

  Énea

  (Ha azt mondom, Alibaba, mi jut az eszedbe ezután?)
  Signore Membran
  Good Will Hunting
  Kis pacsirta, kedves kis pacsirta,
  Kis pacsirta, megkopasztlak én...

 3. #323
  Moderátor APPME logója
  Csatlakozott
  04-06-12
  Hely
  Gyomaendrőd
  Telefon
  null-null-zibn
  Hozzászólás
  3.795

  Az injekció

  "Nem kell igazat mondani, nem hazudni
  Minden, amit gondol, tesz és mond
  A ma bevett tablettában van"
  Zager & Evans - In the Year 2525

  Vízivilág...

  Ezer év...Rengeteg idő és mégis egy pillanat az evolúcióban, kifejezhetetlenül kicsi idő. Tudósok határozhatnák meg pontosan ezt a töredéket, de nincsenek már tudósok sem, a csend és béke van. Sokba került, de elkerülni nem lehetett. Elmenni a tönkretett glóbuszról reménytelen volt és az ember-szú lerágta, megmérgezte a gyümölcs életet adó rétegét. Akik nem csak érzékelték a végveszélyt, de száz, ezer évekkel előrébb gondolkodtak, megtették, amit tehetségük és a Teremtő (?) segíthetett.


  Beindították a felgyorsított evolúciót, hogy az emberiség eljusson a közös nyelvhez, egy közös tudathoz való csatlakozást és együttműködést. Sokan, nagyon sokan nem élték túl, de a fejlődés nem kérdezi, hogy meddig és hogyan szeretnél élni.
  Az éghajlat lassan, de biztosan változott, leolvadtak a sarki hó, jégrétegek és a Föld belső mágnesesség néhány száz évig tartó időben pólust váltott. A védtelen időszakot okozó jelenség és a Nap sugárzás kiégette a felszíni szerves életet, sivataggá változtatva minden szárazon maradt területet. Új tengeri áramlatok születtek, elhaltak, már minden másképp működik, mint ezeréve. Ami akkor hideg volt, ma már meleg és viszont. Az elejétől erőltetett vízi élethez való alkalmazkodás segített túlélni néhány milliónak, ma már nem teljesen embernek nevezhető egyednek. A kollektív tudat barátságot hozott a vízi élet legintelligensebb lényeivel, a delfinekkel. Az ő életük, intelligenciájuk, békességük, nyugalmuk, lett a példa, immár a tengerek mélyén élünk és minden bajunk, bánatunk tovaszállt, vagyis elúszott.


  Nincsenek háborúságok, saját maga, fajtája ellen úgysincs értelme harcolni, békétlenkedni, meg...mivel?
  A kollektív ránk szabott tudat segít az életben, a közös cél és alázat boldoggá teszi az egyedeket.
  A természet lefarigcsálta a közben fellépő hibákat, akik szerettek volna tömegesen, rajokban, haltej és ikra módon szaporodni, az elején kihaltak, nem szaporodtak. Miután a közös gondolat véglet teret nyert, ezek csak ferde emlékek, ma már nincsenek. Azok a különcök meg, akik elvárják, hogy polipnak, ráknak, moszatnak szólítsuk őket, nevetségesek. Ők a mi fajtánk bohócai, senki komolyan őket nem veszi...
  Nincs több nem, csak igen.


  Vannak még, talán génhibás, renegát egyedeink, akik titokban néhányszor a felszínhez, partok közelébe úsznak és kémlelik a kinti életet, az élettelent.
  Hiú remény a kinti körülmények a vízi élethez, a mélyhez köt minket, szárazon már senki nem lehet.
  Akik maguk vesztét előidézve szeretnének mégis néha kimászni, kúszni a Nap közvetlen fényére?
  Egy furcsa, senki más által nem értett, ősi nyelvet használó tagjaink visszarángatnak a mélybe, hála nekik!
  Ősi ösztöneik szerint, nem mehet el, ki, senki, régen a rosszból és oda rángatták a különböknek vélt társaikat, most ugyanez a cél, csak a jóba, de ők ezt tudatosan nem így élik meg...


  Ha a nagy Gondolkodó megsimogatja őket ösztönös tetteik után, mindenki látja, így van ez rendjén, itt a helyünk. Vannak, akik ha kilesnek a szárazra, olyan gondolatokat dédelgetnek, hogy egyszer újra minden zöld lesz és kimehetnek az éltető vízből, ...de minek? Ez jó néhány ezer, millió évig úgysem lehetséges, de álmodozni azt lehet.


  Mert néha a közös tudat, egységes, egyen gondolat is pihen és a mindig kutakodó, lázadásra hajló elmék különc gondolat foszlányaikkal eltérnek a boldogságot, egyszerűséget garantáló Tervtől.
  ...hogy jobb biztosan nem lehet...?


  Ez csak kósza gondolat marad, így a boldog, békés, biztos megmaradásunk évmilliókra rendben, mint egyszerű viziemberek...


  Lejegyezte:


  Liquid

  Kr.u. 3021
  Utoljára módosítva: APPME által : 2021-11-03 21:48
  Signore Membran
  Good Will Hunting
  Kis pacsirta, kedves kis pacsirta,
  Kis pacsirta, megkopasztlak én...

 4. #324
  Moderátor APPME logója
  Csatlakozott
  04-06-12
  Hely
  Gyomaendrőd
  Telefon
  null-null-zibn
  Hozzászólás
  3.795

  Victory

  Győzött az igazság Bummburyban!

  Riport az Egyenlítőtől pontosan valamerre valahole.


  Első nap
  Végre! Tegnap a pici, jelentéktelen országban megszűnt az elnyomás, a kizsákmányolás, a törvénytelenség, a lopás minden formája - fehérgalléros, gazdasági - bűncselekmény, l-o-p-á-s, mint olyan!
  A megélhetési meg nem az, maradhat, ápoljuk, népszokás.
  Eufóriában az elsöprőnek ugyan nem nevezhető győzelem után az összefogott ellenzék.


  Második nap
  Megkezdődött a kormány összeállításának vérrel, verítékkel, (öröm)könnyekkel megírandó története!
  A formálódó szemünk fénye, a jogbiztonságot, a fényes jövőt hozó tiszteletre méltóak körében néhány egyszemélyes párt tagja, elnöke, képviselője is odakerülhetett vezető helyre, sokak szerint a jóarcúságot, cukiságot mutatva, a való ténykedést a régi, megbízható, túloldali háttér embereink garantálják.
  Ők már néhány évtizedet átívelő időszakban megállták a helyüket. No nem a választópolgárok minden igényét kielégítve, illetve nem minden választó polgár minden igényét, de az a néhány, akiét igen, ők igen jól jártak. Tudnának mesélni. Ha hülyék lennének. Ők majd, mind a 6-8 helyettes és azok segítői majd intézik a dolgokat. Persze csak azokat, amin (a mi) pénz(ünk) múlik. Mind az, hehe.


  Harmadik nap
  A megalakult kormány zárt ülése
  - Hölgyeim, Uraim! Kérdés és az egyik legfontosabb, az új, minden új kormánynak a legfontosabb új (!!!) - megszavazásra váró kérdése - mennyi legyen a fizetésünk, nemde? Szerény javaslatunk a négyszeres, ötszöröse legyen az ezt megelőző intézményes, politikai és gazdasági irányítókénál.
  Jól induljon az az ország vezetés a kutya mindenit, nem igaz? De!
  Nyomorogjon az, akinek két anyja van! Jájj, písziség van, elnézést azok főleg ne, régi reflexek mija kulpa! Az első éjszaka jogát - aki igényli - valamint a deres és pallos jogot majd később tárgyaljuk meg.
  Füzetéseink, igen...Aztán majd emelünk rajta, türelem. Természetesen a gazdasági vezetésben is a mi embereink kerülnek, volt már ilyen, megoldódott, idők kérdése.
  - Sajnos a mai nyugati jogrend, amihez kerékkötve vagyunk...

  A hirdetett terveinknek annyi - folytatta az ügyeletes jogász, Vezér és ötlettár:
  Tehát a demokratikus, választásokon alapuló jogalkotás, alkalmazás nem kerülhető meg.
  A megelőző, kizsigerelő kormányzat és tagjai a köznépnek általunk beállított, elfogadott csalása, lopása sajnos semmivel nem bizonyítható, így az úgynevezett elszámoltatás, vagyonelkobzás, bebörtönözés a legtávolabbi álmukban sem megvalósítható. Földön futtatás derbi? De jól hangzott mi, Híveim? Almás, ahogy tudtuk ezt előre. Hablatyoltunk, de az volt a dolgunk. Marad a szokásos megoldás, az egybites választó polgárokat boldogságba ringató és annak is szánt ígéretek lehetetlenségét néhány hétig majd magyarázni, de ez még sosem volt probléma, most sem lesz az. Ez a jó ebben a demokráciában a többséget magától érthetően könnyen meg lehet győzni! 1bit, Társaim! Aki ezen se jár túl, az menjen innen! Később a hasonló dolgokat majd populistának bélyegezzük minimum, kurvajó, mi? Bírom ezt a ráciát... A vigasza az egyre nehezebb - mert az lesz, nyugi - körülményeket az színezi rózsaszínre az egybiteséknek, hogy most nekik ugyan rossz, de "azoknak" se olyan jó!

  El kell kerülni azt felfedni, hogy akinek az akkori törvények, kiírások, pályázatok során akár dollármilliárdok is jutottak, azokat annyira kérheti meg a T. választópolgár, legalább annyit segítsen, hogy közben kissé előredőljön. Egy Hoafi nevű vátesz örök igazsága.
  Valamint ne feledjük Szakál Muki polimolomókus, kockás papíron kiszámolt igazságát, mi sem természetesebb, ha az elődünk x összeget "lopott", visszavenni úgysem lehet - tőlünk se vették régen se, ez már csak így megy - így mi két, háromszorosát fogjuk "lopni."
  De inkább még többet. Tudjuk, az a lopás, ami nem nekünk jut.

  Emlékeztek? Rozmár Dörmögő Bömböri olyan táblával vonult be még ellenzékiként a parlamentbe:
  Lop Stop!
  Aztán a mélyen T. m. elnökünk a röpke 2 év alatt olyan fényes eredményeket mutatott fel, hogy a Francos becsületrenddel jutalmazták... Hát hogy, ahonnét az itteni közbeszerzéseket lehetett megnyerni. Meg azon túli, még messzebb levő ország építhetett nálunk modern szemét lerakót. 2500 km-ről... Igaz, egy külföldi rendszámú munkagépet még a madár se látott az építkezésen, meg volt jelentéktelen malőr, hogy a 40 cm-es vastag, az egész területet aláágyazó kavicsréteg kimaradt, de idővel pótolták. Itt-ott minimum néhány nm-en...
  Mielőtt a fényes tekintetű M. elnökünk 2 év után nyugalomba vonult, rúgtuk, jöttek tőle hangok, a kaoliciós partnerek teli vannak korrupciós ügyekkel... Mondta, mert kicsit ideges volt valami megélhetési milliárdok miatt, de az ügy el és kisimult. Ugyan már, annyira még sosem volt senki olyan buta, hogy a szóbeszéden kívül lett volna bármi következménye, bizonyítéka ilyesminek, hogy Nokijás doboz, meg ilyenek, lári-fári.
  - Igaz Feroe, igaz...

  Megértem én a tettvágyat, tenni akarást mindannyiótokban, ki akarna csúfkodni 3-4 éves, leharcolt luxus tragacsokkal, nagy részét állami pénzből, érthetően le fogjuk cserélni a legmodernebbre, nyugi!
  Azt az egy hetet bírjátok ki valahogy, legyetek szívesek és szívósak! Ja, már azok vagytok, jóvan...
  Igyekeznünk kell, kimaradt sok-sok év, amikor legtöbbeteknek csak a megszokott közmegegyezés alapján - ma neked-holnap nekem - csak csepegett a péztárcába. Itt az idő, a leges legtörvényesebben - és erre bármilyen mérget bevehet bárki - csakis olyan 99%-ban mi nyerjük a közbeszerzéseket, hogy na! Törvényesen, miazhogynagyonis! - Hol is hallottam ezt már...? Tuggya rosseb. Már tervezzük a másutt is régebben, még alattunk megépült, bevált éppen csak lankás területeken az autópályák alagútba terelését az ország legnagyobb sík területén is, a közforgalmat a föld alá, alagutakba. Aztán a vasutat, végén a repülőket is! Volt következménye ennek a baromságnak? Na ugye, most se lesz! Az emiatt létrejövő domb vonulatok alkalmasak lesznek szánkópályának, meg lejtőző repülő vitorlázásra is. Idegenforgalom rulez! Vannak még ötleteim, nyugi...

  - De annyi mindent ígértünk, azokkal mi lesz?
  Most születtél ide?! Eddig is mindent megmagyaráztunk, ezután is fogunk! A szerencsénk a hosszú, átkos, nem mi uraltuk időre tekintettel simán beetetjük egybiteséket az elődünk szándékosnak, hozzá nem értő országrombolásának mondott oka eztán mindennek. Mi csak tördeljük a kezeinket ügyesen... Amikor mi újra jöttünk saját magunk után, hát kicsit ki kellett festeni az akkori jelent, kicsit durcáskodtunk, hogy a saját szemüknek hittek sokan és nem nekünk, de hol van az már? Egy-két évvel ezelőttire se emlékszik az áldott nép, nem hogy 10-20 évre.
  Minek is...? Ezt kell majd mondanunk:
  Lesz itt felvirágzás, csak teljes nyugalom! A pénz intézetek mindig is segítettek, mindegy ki vezette ezt a kis ékkövet, országunkat, egyszer csak 2-3szorosát kérték és azonnal az épített házak kölcsönei után, még segített is az Állam, Rend őreink a hurcolkodásban, kiköltözésekben, most se lesz az másként. Majd lesznek kommunák, ahol lesz helye a sok gyereknek együtt, őket aztán janicsároknak, vagy valaminek nevelhetjük, honnét is tudhatnánk még, hogy a távoli 10-20 hónap múlva mi lesz?! Majd szavazni azt tudjanak, a lényeg. Ne legyen az internet drágább, az már majdnem birodalmakat söpört el, emlékszünk az elemi felháborodásra, ami a több ezer, néhány százeres készülékekkel integető fiatal tömegre?! Azt az energiát! A Niagara csak egy rozsdás, lyukacsos eresz volt ahhoz képest! A NET szent és sérthetetlen, aki ahhoz nyúl, elveszett!!!


  Minden más zongorázhatóan nem érdekli őket, így ez a rész rendben lesz.
  Én megteszem a tőlem telhetőt, ha mi is tüntetünk, jólbevált éhségsztrájk a szegényekért, vagy bárkiért, bármi feszültség mentesítő felvonulásra megvan a megvigyázott, nyakba akasztós táblám: Én is .... az vagyok! A pontos helyekre betolom az aktuális, rokonszervezett bárkik nevét.
  Még egyszer kiemelem! Megmagyarázni!!! Mindent megmagyarázni, attól megnyugszanak.
  Aki idegeskedik mert neki kezd lealkonyulni, meg kell magyarázni, nyugtatni!
  Amilyen drémák, beveszik. Ha nem, az se érdekeljen minket.

  Van egy régi adoma, lebegjen előttetek is, jó kis megmagyarázat:
  Két öreg ül a kocsmában, az egyik egy irdatlan nagyot szellent.
  - E' nem vót szép! - mondja a másik.
  - Nem én vótam!
  - Há' kicsoda, mer' én se!
  - Há' a kutya!
  - A kutya nincs is benn!
  - Maj' begyün...


  Hogy a többiekkel a T. választóval pontosan mi is legyen...? Olyat nem mondunk, hogy a többi csak had ordítson, nem-nem!


  Csak gondoljuk...


  Helyen vagyunk, helyzetben, előre! Aki kapja...tudjátok. Jé, már el is rohantak...
  Szegények... Nem lesztek.


  Tudjátok mihez nem fogunk és kell hozzányúlnunk?
  A réges-régi 11. parancsolathoz:
  11. Lehet bármelyiket, csak rajta ne kapjanak! (Ha mégis...? Megmagyarázzuk!)
  Hüjelujja! Mi...? Nem jó? Pedig többször is bérmálkoztam...


  Lejegyezte:

  Kancsku Kambali - nőslakos
  Signore Membran
  Good Will Hunting
  Kis pacsirta, kedves kis pacsirta,
  Kis pacsirta, megkopasztlak én...

Oldal: 33 / 33 ElsőElső ... 232930313233

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •  
 • BB code : engedélyezve
 • Pofik engedélyezve
 • Az [IMG] kód engedélyezve
 • [VIDEO] code is engedélyezve
 • A HTML kód kikapcsolva