Az adatbázis pontatlan...
Sziasztok!
Ugyan nem hazai, de követendő példa:
Most voltam Horvátországban, az ottani szabályzás, és annak megvalósítása nagyon flottul működik.
Két regisztráció szükséges, az egyik egy 20 kunás regisztrációs díjjal jár, a másik meg egy erre alapuló applikációs/webes reg.
Itt hozzáférsz egy programhoz/oldalhoz, ahol tudsz eseti légteret igényelni.
Az igényléstől számított 1 percen belül! megérkezik az elbírálás, és akár 5 perc múlva már repülhetsz is!
Meg kell adni a magasságot, és a repülés sugarát, illetve a repülési időt is. Ha pozitív választ kapsz, és eltelik az általad megadott idő, (igényléstől számított minimum 5 perc, maximum 6 óra) rányomsz a telefonon a tényleges igénylésre, majd a "felszállok" gombra, és a rendszer lefoglalja, és aktiválja neked a légteret.
Amikor leszálltál, jelzed az applikációban, és a rendszer automatikusan elvégzi a deaktiválást.
Mindezt egyszeri regisztrációs díjért, villámgyorsan, átláthatóan.
Remélem, nálunk is ezt a példát veszik alapul.
Trolley
Ez csak nekem új?
https://www.netbriefing.hu
Ezek szerint működik a 3 éve beígért applikáció végre?
Azért jó hogy a HC-nál dolgozok és nem tudok róla![]()
Kéri Laci
Heli:Tarot450pro, Blade130s/Quad: ZMR250/Repülő: Olympic 650/Autó: BSR BZ-444pro 17,5T/Rádió: Spektrum DX8g2
Halihó Keril!
Nem, ez a szolgáltatás elsősorban a kisgépes repüléshez van, hogy a repülési terveket könnyebben adják le...beregisztráltam anno ide is, de egyelőre semmi haszna a mi szempontunkból...
A drónosoknak ez van: https://www.netbriefing.hu/HU/mydronespace.html
Üdv!
Szasza
Ti kaptok engedélyeket a HM-től? Minket (Miskolciakat) leszarnak, hónapok óta nem jön semmi tőlük, pedig minden hónapba beadja nevünkbe a légtér.hu!
Nem tudunk mit tenni, repülünk nélkülük.
Mi kell hozzá, hogy foglalkozzanak veletek? Pénz, nők...![]()
Semmi ilyesmi. Mondjuk én saját magam szoktam beküldeni, de ennyi.
Jön egy igazoló email is, hogy befogadták. Aztán a határozat. Jó esetben időben, de van úgy, hogy már benne vagyunk az aktuális hónapban.
Önállóan intézted, vagy klubbon keresztül?