Szia!
Szerintem nem illene dupla feszültségről használni a gépet, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz hosszú életű.
Az a töltő miféle? LiPo töltő egyáltalán? Az egy dolog, hogy én nem hallottam még róla, de a google sem nagyon, szóval balanszra gondolom rá se kérdezzek.
Ha 3,36V-ot mértél amikor levetted sanszos, hogy nem lipo töltő, nem töltötte fel teljesen, ezért merül le hamar, a LiPo-t 4,2V/celláig kell tölteni. A másik 2cellás akksit is addig hagyd békén szerintem azzal a töltővel amíg ki nem gyújtod magad. Más kérdés, hogy nem célszerű a LiPo-t 3V/cella alá meríteni /kétlem, hogy erre figyeltél volna/, ez 7,4Vos(2cellás) akksinál 6V, ha ez alá meríted a másik akksi is gyorsan arra a sorsra fog jutni, de ilyenkor legalább ki nem gyullad....
Nézzél utána a dolgoknak előbb, abból nem lehet baj, nem annyi az, hogy fogsz egy akármilyen akksit belerakod aztán adod neki amíg ki nem gyullad.
Ha bele akarsz kóstolni a modellezésbe, akkor javaslom, hogy vegyél egy 1/16-os offroad autót, bele egy kefés motort és szabályzót meg NiMH akksit hozzá való töltővel. Így nem kell ráköltened egy vagyont de bele tudsz kóstolni a modellezésbe és eldöntöd, hogy rászánod-e az időt meg a pénzt, vagy maradsz a játékautónál.