.
Szia,
egy kis okosság a zselés akksikról.
http://www.zselesakkumulator.hu/akku-tudastar
Használd egészséggel!
Üdv.Dumbo
kisHülye: Hyperion Rare Bear Warbird
Alien: mini DLG (AliExpress)
.
Utoljára módosítva: Tomcs által : 2017-05-26 13:18
minden ami repül...
Szia
Csak szigorúan saját tapasztalat...Robogó nem lipó!!
A teljesen feltöltött akksi 14.4 volt körül van, a nyugalmi 12-13 között szokott lenni. 10-11V a lélektani határ amikor még indít. A legnagyobb gond a robogóknál a túltöltés, ami szétforralja az akksit, 14.4 V az ideális max töltőfesz amit általában feszkorlátozó elektronikával érnek el, ami a többlet teljesítményt elfüstöli.(disszipálja) ez szokott leggyakrabban behalni, és túltölti az akksit(15Vmég nem gáz). A másik véglet, mikor nincs elég teljesítmény, hogy teljesen feltöltse az akksit. Próbálkozhatsz egy két töltés kisütés ciklussal, hátha rendbe jön. Lélekben azonban készülj fel az akksicserére. Tipp még, ha huzamosabb ideig nem használod a gépet töltsd fel teljesen, illetve havonta kéthavonta tölts rá, hálás lessz ezért a te akksid.![]()
Az már elég fáradt akku.
Azt már felesleges kisütnöd ennél is jobban
Feltöltve nyugalmi ~13,5V körül van benne a feszültség. Töltés közben 14,4V
Kéri Laci
Heli:Tarot450pro, Blade130s/Quad: ZMR250/Repülő: Olympic 650/Autó: BSR BZ-444pro 17,5T/Rádió: Spektrum DX8g2
.
Utoljára módosítva: ksanyi által : 2017-05-27 21:47
biztos?![]()
minden ami repül...
Hát, egy óra alatt maxra töltött, 12V-rólNem tudom mi van vele, nem vagyok most otthon, teszek egy próbát vele, visszadobom a robeszbe aztán ha megy akkor benne marad ha nem akkor kuka és jöhet az új. Aztán majd megtudakolom a zselésakkukat jobban, eddig mindig csak annyit csináltam, hogy használtam a gépet és télire szekrénybe tettem az akkut ne fagyjon szét odakünn.
HotBodies Lightning Stadium Super Sport
"Amíg a Föld kerek, mindig lesznek ricerek."
Ezt a zselés dolgot ne erőltesd
Semmi zselé nincs bennük. Sima zárt ólom akku.
minden ami repül...
Tőlem aztán zselé, puding vagy akármi lehet benne, látszik mennyire értek hozzá.
Akkor a lényeg ezekkel a hülye ólom indítóakksikkal, hogy 12V-os, papíron, töltés közben 14,4V, feltöltve nyugvó feszültsége meg 13,5V.
Tölteni meg 12,3V és alatta már szükséges.
Ha ezeket nem sikerül összehozni az akksimmal akkor veszek újat azt csókolom.
HotBodies Lightning Stadium Super Sport
"Amíg a Föld kerek, mindig lesznek ricerek."
Nyugvó szerintem 12.8V...
Lipo val ellentétben ezeket mindig full ra töltve kell tárolni.
Töltő áram pedig kapacítás 10%.
minden ami repül...