Köszi a választ, kipróbálom a leírtakat.
Mindegy.
Próbáld meg állítani a földi állomás videó amplitúdó potméterét (előtte jegyezd meg, hogy áll), megjön-e a villogás.
Ha nem sikerül, nézd meg hogy ha a kamera lencséjét letakarod, villog-e a csillag?
Esetleg próbaképpen nézd meg úgy is, hogy kihagyod az adót és vevőt, a C4S videó kimenetét közvetlenül a földi állomás bemenetére kötve.
Látatlanban nehéz rájönni, mi lehet a baj. Ha jársz Pesten, megnézem. (a kamera, adó, vevő, földi állomás kell hozzá)
Köszi a választ, kipróbálom a leírtakat.
Szia.Ismét lezongorázva a kapcsolatot: kamera nélkül mükszik minden-de ha bekapcsolom elmegy a villogó csillag. Javaslatodra letakart lencsével ugyanaz. Potméter tekergetés csak a kamera kép lesz rosszabb . A kamera tápját leszedtem és akkuval tápláltam -nem jó.
Levettem a kamerát és egy pixim seawolf kamerával faxán meg marad az összeköttetés- de így a rögzítés a repcsin nincs meg.
Feltettem egy Mobius kamerát (ami a quadomon van ) és gyönyörűen működik- Marad rajta , pedig állítólag nagyobb a káros sugárzása mint a TopCam nak.(
Egyébként próbáltam főldelt réz szitával és ónozott vas lemezzel is árnyékolást készíteni, az sem segített. )
Nem értem mi lehet a gond , de egyenlőre ezzel az összeállítással fogom a próbákat meg csinálni.
Köszi az eddigi segítséget- még jelentkezem ha rájöttem valamire. 8)
Milyen típusú kamerával nem működik?
A telemetria átvitel nem függ árnyékolástól, azzal inkább az RC és GPS vétel megbízhatóságát tudod növelni. Ha a videó kép jó, menni kellene a telemetriának is. Elég sokat próbálgattuk, megbízható a telemetria átvitel. Persze nincs tapasztalatunk nagyon sokféle kamerával, talán ha tíz félével próbáltuk. Elképzelhető, hogy esetleg a kamera is ad valamit a nem látható sorokban, meg kellene nézni szkóppal hogy mi történik.
Szia. "szeszi " forumtárstól vettem TopCam a kamera neve. Nagyon meg vagyok elégedve vele, jobbnak tartom mint a Mobiust.
Szkoppal hiába is nézném nem tudom mit kell látnom.Ez így most jó , a hétvégén fogom tudni terepen is ki probálni.
Kösziittyu
Ahhoz spéci szkóp kell ami tud a kiválasztott sort megjeleniteni. Ilyen a tektronix tds2012 amit ismerek.
Sziasztok!
Véleményetek szerint működhet vele a földi állomás?
http://fightingwalrus.com/
Esetleg használ valaki ilyet?
Ötletet lophatsz,de kreativitást nem!<br /><br />Elekes Gábor<br />06706048345
Sziasztok! Akinek megvan az R6-os program kérem írjon! Lenne olyan szíves megosztaná a program elérhetőségét? Köszönöm
Senki nem válaszol...
De a gugli segít... nem könnyen, de segít. Nekem is most lett rá szükségem.
http://c4s.uw.hu/R6_GS.zip
![]()