Banggood-on jelenleg 563-an rendelték elő...balfék voltam, sokat gondolkodtam, így az 530-ik az enyém...ez alaphangon ~80M HUF előzetes bevétel a boltnak...![]()
A régi Phantom FC40 és az analóg korszaka után berendeltem pre-orderben.
Képben volt még a DJI Spark, a Mi Drone 4k, és a Fimi A3 is, de mindig vaciláltam, hogy melyik legyen. Szerencsére közben megjelent az X8 SE.
Árban verhetetlen, a bemutatóvideók ígéretesek, az előzetes tesztek meggyőzőek.
X8_22.jpg X8_9.jpg X8_21.jpg
A gép beharangozott főbb adatai:
Összecsukható kivitel, frissíthető firmware,
Átmérő: 372mm
Tömege: 790g
Max. magasság: 500m
Max.távolság: 5000m
Repülési idő: ~33 perc
GPS: GPS+GLONASS
RC link: 5,8G
Precíziós leszállás: a lefelé néző kamera felismeri a leszállópadot, és arra száll le (höhh, majd kiderül)
Kamera:
Frissíthető firmware.
gimbal: 3-tengelyes
kamera: 4k
ISO: 1/3200 (videó) és 1/1600 (fénykép)
záridő: 8-1/8000sec
bitráta: 100Mbps
képformátum: JPG, JPG+DNG
Távirányító:
Frissíthető firmware,
Állítható méretű, hogy minden méretű mobiltelefon, vagy akár egy iPad is beleférjen.
Frekvencia: 5,8G
bépített 3900mAh liion (talán) akku,
Töltése: micro USB 5V-2A
Repülési módok:
- GPS
- ATTi
- Sport
- Cine shot
- Smart tracking:
-- trace: követi a célpontot különböző látszögekből,
-- lock: egy fix látszögből követi a célpontot,
-- profile: párhuzamosan repülve követi a célpontot,
- Útvonalrepülés:
-- feladatok beállítása,
-- repülési beállítások,
-- térkép beállítások,
-- útvonalak mentési lehetősége,
- Panoráma felvétel:
-- vízszintes 180 fokos rögzítés,
-- függőleges panorámarögzítés,
-- vízszintes+függőleges panoráma felvétel,
- Motion-lapse:
-- free,
-- focus,
-- waypoint
- Search and Rescue mód:
-- 3x digitális zoom,
-- 33 perc repülési idő,
-- 5000m hatótáv,
...és végül az ára: pre-orderben (bár sokan csaptak le rá, így kicsit pesszimista vagyok az időben szállítással kapcsolatban) 145eHUF volt, ingyen posta EU direct-el...erre én még rátetettem a szállítási biztosítást, és az árgaranciát (legyen biztos a tuti)...várom majd a pót akkuk elérhetőségét is (az A3-hoz már kapható 13eHUF körül), vagy az akku hekkelési lehetőségét.
Utoljára módosítva: smith_hun által : 2019-01-12 12:54
Banggood-on jelenleg 563-an rendelték elő...balfék voltam, sokat gondolkodtam, így az 530-ik az enyém...ez alaphangon ~80M HUF előzetes bevétel a boltnak...![]()
GB -n ez első 200 a GBFIMIX8SE kóddal 121.566 -Ft (január elején szerencsére még benne voltam)
erre jött a 3.412- Ft szállítási biztosítás, az EU Express 0. - Ft volt.
Jelenleg több mint 800 előrendelés van a GB-n.
Február 18-án kezdik a kiszállítást.
Ha azt is hozzávesszük, hogy a GA április 7-én még 9$-t utal ezért a vásárlásért a Paypal számlámra, valamint a hitelkártyám a biztosítással növelt ár 2%-át febr 1-én visszatéríti... és így bőven becsúszok 120eHUF alá.
Ennyiért nem tűnik rossznak... :-)
Azt sajna nem sikerül kideríteni mekkora max. méretű kijelző megy a távba...
Utoljára módosítva: Giggino által : 2019-01-16 21:50
A videók tanúsága szerint egy iPad belemegy...gondolom akkor a legnagyobb (asszem) 11"-es mehet bele...
Letölthető már a gyári app mobilra. Az alábbi albumba feltöltöttem pár képernyőfotót, hogy nagyjából lehessen látni mennyi funkció érhető el belőle:
https://photos.app.goo.gl/5qwyEp62aQSAJ8pXA
Tavaszra éppen megérkezhet, ha 02.18-tól kezdik a kiszállítást.Alapos tesztet kérünk!
![]()
Utoljára módosítva: ITEM által : 2019-02-01 23:11
HD FPV \\ DJI Digital FPV System (AIR unit + camera+ Digital Goggles + Remote)
Futaba 16SZ - TBS Crossfire - Fürkész -
HD Ground Station -
A GB -en kb. 2 hete már március 4. a kiszállítás kezdete :-(
Azt nem tudom, hogy ez csak az azóta megrendelők számára mérvadó, vagy a korábban megrendelt gépeket is ekkor kezdik küldeni.
Remélem a kamera beállítások Color oldalán megtalálható F-log speciálisan F(-)imi kamerájára lett optimalizálva...
Normál esetben az F-log a FujiFilm kameráinak a "színdinamikamaximalizált" változatát jeleni.
Hali!
Szép a 4k kép, ez egy kiváló gépnek tűnik.
A lesugárzott kép távolsága érdekelne, mivel 5000m a max. táv, és a wifi jele, nem hinném, hogy tud annyit.
Bár 500 méternél már a gép sem látszik megfelelően.
Az biztos, ha tényleg tudja a speckót, feladja a leckét a DJI családnak
Pis
A tesztvideók alapján már 6000m felett járnak 125-130 méter magasságból...szerintem nem wifi-s az átvitel...valami hasonló lehet, mint a DJI Mavic gépeknél, és szerintem kb. ugyanaz a technológia, mint a Mi 4k drone esetében...ott sem wifi az átvitel, és Bedrock reptárs is vígan elment vele (emlékeim szerint) 6km fölé...
Az A3 is duál rendszerű, 2,4G irányítás, a videó meg 5,8G-n érkezik...nekem legalábbis ez jött le, mivel lehetett a frekit állítani a távon...
A közel 33 perc repidő is közel megvolt már valakinek, egyszer belefutottam valahol egy videóba, ahol 31-32 perc volt...
Engem a lesugárzott kép mérete, és frissítése érdekel, hogy egy galaxy S7-en hogyan fog menni...nyilván nem a mobilon fog múlni a dolog, hanem az app-on
Amire figyelni kell, hogy jó gyors memókártyát kell tenni bele, ellenkező esetben szaggatni fog a mentett videó...azt hiszem U3-as mikrosd-t ajánlanak hozzá...
Engem a tesztvideók eddig nem igaz győztek meg, bár még nagyon a bevezetés időszakában járnak.
Igaz eddig még csak YT-os videókat láttam.
Kíváncsi lennék egy "igazi" 4K, 100Mbps sebességű videóra (na ehhez kell majd az U3 mikroSD), és 1-2 max felbontású raw formátumú képre.
A videók kommentjeiben hiába kérnek ilyeneket, a tesztelők valahogy nem tesznek közzé...
(Bár lehet hogy csak az én figyelmem kerülte el.)
Azért itt is van még mit faragni a firmware -en:
A videók nagy részén "lóg" a gimbal vízszintes tengelye.
Emlékszem ez sokáig probléma volt a 4K Drone -nál is.
Igaz a fiam még nagyon az elején rendelt ilyen típusú gépén ez már tökéletes volt.
Néhány videón én látok enyhe remegést még az álló helyzetben készülteken is.
Ez mondjuk jobban zavar mint a lógó vízszintes tengely.
A videók színvilága sem igazán meggyőző, bár nem tudom milyen fehéregyensúly, szín, stb. beállításokkal készítették.
És ugye ezek a problémák a videó utómunkálatokkal könnyen orvosolhatók.
A repüléssel kapcsolatos paraméterek biztatóak. A 6 Km fölötti táv és a 30 perc fölötti repidő nagyon jónak tűnik.
(Bár az egyik tesztelő 24-25 percet mond átlagos repidőnek...)
Igaz Bedrock -kolléga 6 Km fölött járt a 4K Drónnal, de azon a videón nem ért haza...
Ha jól emlékszem 423m-rel a cél előtt landolt.
Amikor a gép az alacsony akkutöltöttség miatt átvette a vezérlést, 16-ról 8 m/s-ra csökkentette a sebességet, de a fogyasztás nem csökkent ilyen arányban.
Remélem ez a "fícsör" nem így marad benne az X8-ban.
Itt a 6 Km-t igen simán abszolválják. Nagyon kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége!