Sziasztok!
Nem sikerült alkalmasabb topicot találnom, ne kövezzetek meg!

Kicsit összetettnek tűnik a probléma, így hát az elejétől kezdem a leírását:
Egy új kopter építéséhez Omnibus F4 vezérlőt vettem. Rögtön frissítettem a legújabb Betaflightra a FW-t rajta. Frsky XM+ vevővel és Taranis X9D+ -al használnám. Csakhogy, az RSSI ezzel a kombinációval fix 50%-on állt folyamatosan. Másik gépemen ugyanilyen vevővel semmilyen gondom nem volt, nem beállítási problémáról van szó. Kis keresgélés után kiderült hogy az új betaflight ezzel a vezérlővel ilyen hibát okoz, ennek megoldása a vevő FW frissítése.
Letöltöttem a FW-t, rábogoztam a Taranisra a vevőt, elindítottam a firmware telepítést, és kaptam egy "
Firmware update error" üzenetet. A vevő ekkor a ledek alapján nem kompatibilis FW miatt már nem bindelhető a taranissal. Eu, non EU firmwarrel sem megy. ,
Ekkor az Opentx 2.1.6-ról frissítettem a 2.2-re. Láthatóan fejlettebb a szoftver, így hosszabb üzenetet kaptam: "
Firmware update error, module not responding."
Az XJT firmware letöltése után a távirányítóról nem engedi a program az international FW telepítését. Az EU FW telepítését nem reszkíroztam, mert jelenleg a többi gépem működik a távirányítóval, akad amelyik az EU fw előtti korszakból származik, és azok FW frissítésétől az előzmények után ódzkodom. Nem igazán értem hogy miért nem "látja" fw frissítéskor a modult a táv, mikor minden gépem működik vele, kivéve ezt az egyet.
Van valakinek építő jellegű javaslata? Esetleg van aki olyan rutinos vevő FW frissítésben hogy az XM+ vevőm firmware-ét frissítse? (Remélem az árban megegyezünk.

) Az egész hétvégém ráment erre, és be kell lássam hogy ehhez kevés vagyok...