Sziasztok,
írtam két bejegyzést a Kukorelli Törpis topikba, de töröltem, inkább összefoglalnám itt. Karcsi Merlin F prototípusáról van szó 2005-ből, elővettem már röpke egy-másfél év után. Főként a kormányzás hiányzott belőle és a csiga. A kormánylapáton lévő karon agyaltam sokat, de aztán a műhelyben fellelhető cuccokból összehoztam, Nyák és sárgaréz levegőcsatlakozó sárgaréz pálcával a közepébe forrasztva, fúrva, oldalról menetelve. A szervó rudazata, felfogatása is Nyák lemezből van.
A legutóbbi kis propeller tollait levettem, szerkesztettem egy nagyobbat, 33 mm-re sikerült, lágyforrasztottan. tudom nem a legjobb, de egyelőre megteszi. Erre is gyanakodtam, meg a szabira is, a tegnapi próbán miért merült le egyből az akku, ami egy Zippy 2s 5Ah 30c autós keménytokos (egyelőre nincs nem tokos)... Lejjebb vettem a propellert kb. 27mm-re, olyan 30 egynéhány fokos emelkedéssel, de sajnos a jelenség ugyanaz.
Szomorúan gyanítom, gallyra ment az akksi, vagy a "százforintos" töltőm.. így első körben egy töltőbe fektetek, ha lesz rá keret, hátha helyrehozható. Bár persze gondolom az akkuőr sípolás utáni nyélgázt sem szereti a lipó.. Na meg van egy kicsit púpos 5,2-es Turnigy fiam Matukájában, azzal még megpróbálom azért..
Némi rezonancia még mindig van, úgy gondolom a bronz csúszócsapágy kikopott kicsit, szemmel látható benne a tengely lógása. Ilyet honnan tudok beszerezni? Vagy bármilyen bronz lapot, hengert, 2-es fúróm meg dörzsáram van.
Remélem hamarosan sikeresebb videót mutathatok..
Ami benne van:
Goolrc 4200kV motor
Hobbywing Skywalker 60A repülős szabi, némi vizes hűtéssel
meg a többi.. szabi is biztosan kell majd, ha sebességet akarok, de előbb ezt az energia problémát oldjam meg.
Üdv,
Peti
Képek, videó:
Kormányzás:
A képet az RcPilot.hu tárolja.
Elsőre persze, hogy fordított csigát csináltam....
https://www.youtube.com/watch?v=rffKMvqgnPg