Oldal: 412 / 768 ElsőElső ... 312362402408409410411412413414415416422462512 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 4.111 - 4.120 (7677) összesen

Téma: Mini (~250mm) FPV Quadcopter - az új divat

  1. #4111
    Senior Member atilllla logója
    Csatlakozott
    10-03-12
    Hely
    Budapest XIX.
    Hozzászólás
    1.124
    Nekem is ilyennel megy. Prima.

  2. #4112
    Senior Member Dulaika logója
    Csatlakozott
    14-11-19
    Hozzászólás
    231
    Kb 2 hónapja vettem ilyet, de mèg azóta nem volt időm beszerlni. 7vègèn beleteszem. Remèlem működni fog nem lesz vele gond

  3. #4113
    Senior Member
    Csatlakozott
    14-08-13
    Hozzászólás
    327
    Nincs valakinek felesleges sma 90 fokos antenna csatlakozó Immersion 600 hoz?

  4. #4114
    Senior Member atilllla logója
    Csatlakozott
    10-03-12
    Hely
    Budapest XIX.
    Hozzászólás
    1.124
    De van. Keress meg.

  5. #4115
    Senior Member
    Csatlakozott
    15-01-25
    Hozzászólás
    374
    Idézet mekrisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia!

    a pcb-n található 7805-os feszültség stabilizátort kicseréltük egy ilyenre : http://www.myrcmart.com/rcx-super-mi...1g-p-8920.html



    bár még nem tettem rá szkópra (az holnap kerül sorra), de bíztam benne, hogy stabil tápfeszültséget ad a vezérlőnek...
    Ha a trimmer kontakt hibás, az tud ilyet produkálni. Szerencsésebb lenne fix ellenállások használata.
    Mivel a tünetek tápfesz kimaradásra utalnak, szerintem indokolt kicserélni ezt a kis panelt más típusra, elég olcsók ezek a stabok. Akár a trimmer okozza, akár nem...
    Utoljára módosítva: mmormota által : 2015-10-08 00:32

  6. #4116
    Senior Member
    Csatlakozott
    06-06-13
    Hozzászólás
    257
    Én ugyan ezeket a stabokat használom megelégedéssel, de be sem építem a trimerrel. A potit helyetesítem egy 39K ellenállásal. A 0806-os éppen elfér a két láb helyén és igy 5,3V a kimenő terheletlenül. Először sokaltam de rámérve a gyári(kinai) kész fix 5V os BEC-re azok sem különbek. Még 1.5A terhelésel a melegedés is elhanyagolható és a fesz még 5V feletti.
    70/310-3437

  7. #4117
    Senior Member
    Csatlakozott
    05-03-28
    Hely
    Vasalja
    Hozzászólás
    1.351
    ZIPPY Compact 2200mAh 3S 25C Lipo Pack (EU Warehouse):
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...dProduct=36071

    30g-al kevesebb lett a dagadt szúnyog mint a Turnigy akkuval (most 541g).

  8. #4118
    Senior Member
    Csatlakozott
    10-12-26
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    270
    Sziasztok!

    Bocs, hogy csak most reagálok, de nagyon nem volt időm. Mindenkinek nagyon köszi a tippeket! Megpróbálom összefoglalni az eddigieket, kicsit hosszú lesz, elnézést!

    Eredeti hozzászólásom:
    Idézet sunnysys eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

    A következő, számomra teljesen misztikusnak tűnő hibára nem bírok megoldást találni. Van valakinek tippje?
    Volt egy nagy zuhanásom, azóta a quad felszállás után pár másodperccel elindult balra/balra-hátra.
    Gondoltam, a bal-hátsó motorral, vagy az SN20 ESC-vel lehet gond, ezért kicseréltem mindkettőt. A jelenség nem szűnt meg.
    Ekkor megnéztem CleanFlightban, hogy mi történik: ahogy elindítom a motorokat, a CleanFlightba látható quad képe elkezd jobbra dőlni. https://www.youtube.com/watch?v=oFkjbkUiUqQ Állló motorok esetében nem produkál ilyet. Arra gondoltam, hogy tuti FC hiba, így kicseréltem a Naze32-t egy újra. Ez sem oldotta meg a problémát.
    Ekkor már csak arra tudtam gondolni, hogy esetleg a az Overcraft PDB sérülhetett meg, mivel ez van a quad alján, ezért lekötöttem róla a bal hátsó ESC jel vezetékét, és közvetleül a Naze-re csatlakoztattam. A jelenség továbbra sem szűnt meg.
    Ezután leforrasztottam a PDB-ről az összes ESC jel vezetékét, és úgy próbálgattam:
    - ha csak a bal-hátsó van bekötve a Naze-re, nincs gond,
    - ha a csak a jobb hátsó van bekötve a Naze-re, a quad képe eldől,
    - ha csak az első kettő van bekötve a Naze-re, nincs gond,
    - ha az összes be van kötve a Naze-re, a quad képe eldől,
    - stb.

    Van valakinek elképzelése, hogy mi lehet ez?
    Idézet BZsolt eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A CleanFlight Configuratorban a Receiver fülön mit látsz? Nem lehet, hogy valamiért olyan jelet kap a vevőtől, hogy dőlnie kell? Nekem volt, hogy két hétig a vezérlőre gyanakodtam, mire rájöttem, hogy a vevőtől jön neki utasítást a dőlésre. Nálam ugyan a távvezérlőben volt a hiba, de lehet bármi, vevő, vagy vevő-vezérlő összeköttetés... Csak egy tipp...

    Ja? És gondold át úgy a dolgot, hogy mi van, ha csak véletlenül esik egybe a hiba a zuhanással és igazából nem is abból ered a baj, hanem valami más hibából. Néha ilyen is előfordul.
    A dőlést biztos, hogy nem a vevő okozza, mert akkor is jelentkezik a jelenség, amikor CF-ban a csúszkákkal indítom az összes motort, és nincs rákötve a vevő.
    Mondjuk most észrevettem egy másik érdekes dolgot, amihez lehet köze az adó-vevő párosnak: CF-ben csúszkákkal indítva az összes motort, mindegyik csúszka szépen egyenletesen, ugyanolyan értékkel változik, míg Taranis-szal indítva összevissza ugrálnak az értékek. Dys SN20A ESC-ket már csomószór kalibráltam, ugyanaz a BLHeli FW van rajtuk, ugyanolyan beállításokkal. Ez mitől lehet? A Receiver fülön minden középértéket sikerült kb. 1500-ra állítanom a Taranis Subtrim menüjében. (A deadband-et 10-re állítottam CLI-ben. Elvileg ezt javasolják, hasonló esetben.)

    Idézet keril eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Érdekes. Csak ötletelni tudok, mert lényegében minden esetleges hibás dolgot cseréltél vagy megkerültél, de egész jól leszűkítetted. Jobb hátsó lekötése esetén szűnik a probléma, mivel a bal hátsóra nem szűnt meg azt a készletet be is teheted oda próba képen.

    Esetleg még olyat is megpróbálhatsz hogy felcseréled a motorok jel vezetékét a naze-n. Ha a probléma vándorol akkor a vezérlő, motor, ha marad akkor a Naze a hibás.

    Próbáld a tápvezetéket is felcserélni, illetve ellenőrizd nem sérült e meg. Lehet hogy megszakadt a negatív és olyankor a naze-n keresztül folyik a motor áram, ami nyilván nem egészséges.
    Próbaképpen húzd le csak a jel vezeték + és - vezetékét a gyanús helyeken egyenként. Ha jó a táp vezeték akkor ezek nélkül is menni fog. 5V-ot bármelyik ESC-ről megkaphatja az FC

    Szóval hirtelen ennyi amit kipróbálnék.
    Két Naze-vel is kipróbáltam, az egyik új. Remélem, azzal nincs gond.
    Az ESC-k jelvezetékei melleti + és - vezetékeket már építés előtt levettem, azokat nem használtam, csak a jelvezetékeket.
    OPTO ESC-k, nem tudok tápot lehozni róluk, azt a PDB-ről kapja a Naze.

    Idézet keril eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez is jó ötlet, az is lehet hogy a vevő - FC összeköttetést zavarja valami, érdemes utána járni.
    A Receiver fülön elvileg minden rendben van.

    Idézet mmormota eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lehet rezgés. Ha kiegyensúlyozatlan a propeller vagy elgörbült a motor tengelye és emiatt rázza a vázat, a boardon levő gyorsulásérzékelőt zavarja. Úgy lehet tesztelni, hogy ideiglenesen leszeded a vezérlőt, lóg a drótjain (persze rögzített quaddal) és így megszűnik a hiba, akkor biztosan a mechanikus rezgés az ok.
    Attól tartok itt lesz a hiba... Prop nélkül is fennáll a dőlés a CF quadot ábrázoló képén. Levettem az FC-t, csak a vezetékeken támaszkodik (alúról tartják), és így nem nagyon dől el a quad képe, csak néha-néha beremeg egy kicsit. Azért gond ez nagyon, mert sajnos jó drága Cobra motorokról van szó. 4ből kettőt már cseréltem, de elképzelhető, hogy még kettőt kell vennem.

    Idézet bla eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akkor a jobb hátsó ESC-et és/vagy motort kellene kicserélni.
    Nem csak annál csinálja, csak kiemelte pár kombinációt. Sajnos többnél is ez a jelenség.

    Idézet kalalaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az 5V-ot az összes esc-ről kapja? Szedd ki a csatlakozóból az 5V-os szálat amelyiknél dől és próbáld ki úgy!
    Ha nem ez akkor rezgés, de ha jól láttam légycsvar nélkül próbáltad úgy meg nem rezeg anyit hogy nagyon befolyásolná de meg lehet nézni a rezgésértékeket motoronként.
    De valahol olvastam hogy a szenzorok megsérülhetnek becsapódások során és többé nem lesznek pontosak. Pl elszáll egy gyro. De akkor nem szűnne meg a hiba sosem.
    Nem, PDB-ről kapja a tápot, az 5V-os szálak nincsenek bekötve.
    A szenzoroknak elvileg nincs baja, mert kettő (az eredeti és egy új) Naze-zel is ugyanaz a jelenség.

    Szóval, valószínűleg rezgés lehet, mint ahogy mmormota is írta. Amikor rezgést nézem az CF-ban, akkor a Refresh és Scale értékeket hova érdemes állítani? Mi az a mértékű rezgés, ami már rossznak mondható? Ha a motortengely görbült meg, mit lehet tenni, illetve hogyan lehet észrevenni? Nézem kigúvadt szemmel, de egyenletesnek tűnnek tengelyek forgás közben. Ha belül van a hiba (pl. csapágy), akkor, gondolom, csapágyazni kell. Lehet egyéb baja?
    A másik kérdés, amit az elején írtam: mitől lehet, hogy a Taranis-szal indítva a motorokat, a csúszkák össze-vissza ugrálnak?

    Nagyon köszi mindenkinek!
    Utoljára módosítva: sunnysys által : 2015-10-08 22:38

  9. #4119
    Senior Member OBi_ logója
    Csatlakozott
    09-03-05
    Hely
    Sarkad, Békéscsaba
    Hozzászólás
    919
    Ha rázkódás miatt van, ami lehet akár a motorok miatt, esetleg a karok mechanikai gyengesége is (könnyen csavarodnak) okozhat, akkor az FC felfogatásán kell változtatni. A két véglet, amikor fém csavarokkal van a vázhoz csavarozva, vagy tépőzárral van felfogatva. Még ezek is lehetnek jók egy adott gépen, ha nincs nagy rázkódás. Nekem a kétoldalú szilikon ragasztó szalag vált be. Nem kell sokk csak a sarkaiban egy kis darab 3-4 rétegben. Az én gépemen mind a két jelenség van, de ezzel a felfogatással nincs probléma, a szoftverbe nem állítottam semmit.
    I-I-
    //-/ X multikopter, Y multikopter, Hitec Aurora 9

  10. #4120
    Senior Member ppeter logója
    Csatlakozott
    06-02-01
    Hely
    Budapest XIV.ker. és VI.ker.
    Hozzászólás
    1.358
    Szia OBi!

    Idézet OBi_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...Nekem a kétoldalú szilikon ragasztó szalag vált be. Nem kell sokk csak a sarkaiban egy kis darab 3-4 rétegben. Az én gépemen mind a két jelenség van, de ezzel a felfogatással nincs probléma, a szoftverbe nem állítottam semmit.
    Mi ez a ragasztóanyag, és hol lehet beszerezni?
    Elöre is köszi a választ.
    Üdv ppeter
    Üdv ppeter
    Csak a leszállás legyen jó...

Oldal: 412 / 768 ElsőElső ... 312362402408409410411412413414415416422462512 ... UtolsóUtolsó

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva