Jópofa a videó. DE azért nem szeretem ezeket mert aztán a kedves ügyfél elküldi nekem ezeket youtubos csodákat, hogy mondjam meg neki, hogy ez mennyibe kerülne..... mint a videón![]()
Sziasztok! 1 kis kreativitás: https://www.youtube.com/watch?v=uzEbEh6v6RA
Jópofa a videó. DE azért nem szeretem ezeket mert aztán a kedves ügyfél elküldi nekem ezeket youtubos csodákat, hogy mondjam meg neki, hogy ez mennyibe kerülne..... mint a videón![]()
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.
Üdv vitya101 Merre lakol,hátha tudok segíteni. Hajótestet tudsz építeni?
Szia,
írj,vagy hívj fel
Sziasztok!
Motortartó lemezt UVERAPID 20 ragasztóval jó beragasztani? Nem olyan rideg mint az epokitt?
Szia!
Az UVERAPID megfelelő a célra én is azt használom. Javaslom, hogy készíts egy bakot fából és azt rögzítsd az Uverapiddal a hajótesthez. Majd erre már fel tudod fogatni a motortartó lemezt. Én fába csavarható metrikus menetes anyákat rögzítettem bele. A mellékelt képek beszédesebbek.
20180726_180641.jpg
20180726_192331.jpg
Ügyes megoldás! Köszönöm!
Volt párszor kérdés, hogy ki hogyan oldotta meg delta klón hajónál a hátsó ürítést. Gondoltam leírom én hogyan oldottam meg. Az ötletet egy barátom hajójából merítettem, csak a megvalósítás, és néhány módosítás az enyém.
Az ajtó 2db 3mm vastag bakelit lemez, a két lemez közé felül sárgaréz zsanér egyik felét csavaroztam, a két lemez alul is össze van csavarozva, s FBS ragasztóval összeragasztva. A hajótestbe 3mm vastag sárgaréz tengely van belefűzve, ezen van az ajtó, a sárgarézzsanérokon keresztül. Eredetileg rá akartam forrasztani, de kiderült hogy a sárgarezet nem olyan könnyű forrasztani, ezért Uverapid 20 ragasztóval ráragasztottam az egészet a tengelyre. A hajótest felső részére ragasztottam egy alumínium lemezből készült tartót az ajtómozgató szervónak. A szervóhoz, illetve a sárgaréz tengelyhez fém snapperekkel M3-as menetes szár csatlakozik. A menetes szárra ráhúztam egy 3,1mm belső átmérővel rendelkező üvegszál erősítéses csövet, hogy ne hajoljon el. ( kb: 400mm hosszú)
A többi jól látszik a képeken.
Direktbe nem igazán célszerű kötni mert,ha pl megtöltöd a tartályt,feszíteni fogja folyamatosan a szervót.
Szerintem nem lesz így hosszú életű.(De ez az én meglátásom)