Én egyenlőre 3 féle fő anyagot használok, és most úgy tűnik lefedi az igényeimet:
PLA
PETG
TPU
Az ABS-t csak egy miatt tartom még, hogy utólag jól megmunkálható (pl. csiszolni egész jól lehet).
Nekem most a PETG tetszik nagyon. Kicsit macerásabb nyomtatni mint a pla-t, de cserébe mindent visz, bivalyerős minden irányban.
ASA UV álló (tesztelve, két éve ebből van az utcán a csengőgomb "árnyékolója", fekete és ugyanolyan most is. (Devil Design-es)
Ne küldjetek privátot mert betelt. Küldjetek emailt, pénzt. Főleg pénzt!
Én egyenlőre 3 féle fő anyagot használok, és most úgy tűnik lefedi az igényeimet:
PLA
PETG
TPU
Az ABS-t csak egy miatt tartom még, hogy utólag jól megmunkálható (pl. csiszolni egész jól lehet).
Látogass meg: rc.emiter.hu , scaletervek.emiter.hu , Peugeot 5008 ötletek, Kymco Agility City 50 tuningok
Na megreptettem a 3D nyomtatott EasyMax001-et....meg persze 2 kör után újra eltörtem, de ez most javítható CA-val. Megint a farka tört le a törzsnél. Úgy látszik az a gyenge pont, mert a szárny vége akadt le, annak semmi baja.
Nincs nagyon viszonyítási alapom, mert egyszer repültem EasyStar2-vel https://shop.modell.hu/multiplex-easystar-ii
Az egy nagyon lassú lomha, jóindulatú repülő, és ha elengedek mindent akkor magától egyenesen siklott és szépen le is szállt.
Na ez ugye nehéz, szóval kell neki kicsivel több sebesség, de közvetlenebbül reagál, és elég pontosabban követi a mozdulataimat. Gondolom ez minden repülőnél így van, hogy gázra emelkedik, gázelvételre süllyed, illetve szerintem kanyarban kevés volt a tolóerőm, elvesztettem a sebességem, ezért süllyedtem bele a földbe a szárny végével, mert annyira izgultam, hogy gázt elfelejtettem rátolni.
Aki ért a repülőhöz. Szoktatók rátenni kis magassági kormány mixet a csűrőre, illetve érdemes a gázállásra is rátenni egy kis negatív magassági mixet hogy ne akarjon emelkedni gázra, vagy tanuljak meg repülni?
Kéri Laci
Heli:Tarot450pro, Blade130s/Quad: ZMR250/Repülő: Olympic 650/Autó: BSR BZ-444pro 17,5T/Rádió: Spektrum DX8g2
Ha gázra emelkedik, akkor kevés a motorlehúzatás. Nézd meg, hogy a gép hossztengelyéhez képest a le és jobbra húzatás 2°-ja meg van e?
Hogy bedőlésnél (kanyarba) kell egy kis magasságit ráhúzni, az természetes. Összemixelni a kezdők szokták.
Látogass meg: rc.emiter.hu , scaletervek.emiter.hu , Peugeot 5008 ötletek, Kymco Agility City 50 tuningok
Gyárilag van fixre pozicionálva a motor, szöget nem tudom, de jobbra lefelé áll kicsit.
Köszönöm, akkor csak meg kell szokni, és meg kell tanulni vezetni![]()
Kéri Laci
Heli:Tarot450pro, Blade130s/Quad: ZMR250/Repülő: Olympic 650/Autó: BSR BZ-444pro 17,5T/Rádió: Spektrum DX8g2
Ha gázra emelkedik, az kb természetes. Gyorsul, nagyobb lesz a felhajtó erő, meg kell szokni. Én próbálkoztam mixekkel, de csak rosszabb lett, mert a magassági hatása hamarabb érvényesült, mint a motoré. Meg kell szokni, ki kell választani az "ideális" sebességet, és ahoz kitrimmelni.
12. éve kezdő modellező
Ez kb ok, de az alapvető repülős beállításokat vedd figyelembe! Gázra fel, az motor lehuzatás hiba! Ez alaptézis...