Ha nem te vagy ennek a honlapnak a gazdája :lol: akkor érdemes megnézned:
http://www.pinterpcnc.hu/hunpcnc/main.htm
Lehet, hogy csak engem érdekel a téma, de ha nem annak nagyon
örülnék.
Mint a címből már sejthető gőzhajókról, vagy éppen gőzmodellekről
lenne szó. Én már elég rég küzdök a kis tüzes masinákkal, és meg
kell mondanom vannak gonosz dolgaik, de nagyon sok örömet
adnak. Ezek azok a kis ékszerek amiket nem lehet boltban venni,
és mivel minden csavarját magam készítem eléggé a szívemhez
tudnak nőni.
A legnagyobb bajom, hogy nem igazán tudok senkivel értekezni a
témában. Egyetlen ismerősöm sincs aki ilyesmivel foglalkozna.
Azért is indítottam ezt a topic-ot, hátha "egymásra találunk" itt a
XXI. század technikájával.
Tisztelettel : SRY
Ha nem te vagy ennek a honlapnak a gazdája :lol: akkor érdemes megnézned:
http://www.pinterpcnc.hu/hunpcnc/main.htm
Gyerekkoromban volt egy kis gőzgépem, nagyon szerettem. Sajnos már nincs meg.
Roppant egyszerű szerkezet volt. Nem különálló szelep mechanizmusa volt, hanem maga a működtető henger szelepelt. A henger egy fém laphoz volt egy csappal rögzítve, mely körül el tudott fordulni. A hajtókaron nem volt csukló, hanem közvetlenül ment a lendkerékre. Így a henger természetesen billegett a hajtókar szögét követve. Két furat volt a fémlap felé a hengeren, ezek képezték a be- és kiömlő szelepeket. Remélem, meg lehet ebből érteni... :lol:
T. Mmormota.
Hát hogy ne értenémezeket hívják Simple Oscillating Engine-nek.
Nagyon egyszerű szerkezetek, de ez csalóka, mert nagyon pontosan
kell kiszámolni, és elkészíteni őket. Csináltam ilyenből 2 hengeres
boxer gépet lapátkerekes hajókhoz. Meg kiagyaltam egy másikat
amihez nem kell eszterga, meg marógép, az elkészítéshez. Kis
tenyérben elférő gépecske, de elég jó teljesítményt ad, főleg
minőségi kazánnal. Ezek az oscillációs gépek kezdőknek is
nagyon jók de egyszerűségük miatt hajómodellekben is jól és
üzembiztosan teljesítenek. Egy nagy bajuk, hogy nem szeretik a
fordulatot. Magas fordulatszámon hamar "szétverik" maguk :? .
T. Sry!sry eredeti hozzászólása
Erről lehet tudni bővebbet? Esetleg ehelyt, vagy mélben; mert a honlapodat még mindíg nem érem el :cry:
T. Sry!sry eredeti hozzászólása
Erről lehet tudni bővebbet? Esetleg ehelyt, vagy mélben; mert a honlapodat még mindíg nem érem el :cry:
Hello Sry
megneztem a videodat, SZuper!
Nekem is van egy gepem, ez sok evvel ezelott keszult, amikor talaltam egy lelkes esztergalyost a szukseges alkatreszek elkeszitesere.
Egyetertek abban, hogy a kazan a lenyeg. Az en gepem legjobban a jo oreg magyar gyartmanyu kuktafazekkal ment. A sajat gyartmanyu kazan vagy nem adott eleg gozt, vagy leolvadt mert lagyforrasztassal keszult. Mostanaban megtanultam kemenyforrasztast is csinalni, ugy hogy hamarosan jon egy ujabb kazan.
Udv
Gyula
Sailing is not a contact sport. Let's race with the rules!<br />http://game.finckh.net/indexe.htm
Hello Sry
megneztem a videodat, SZuper!
Nekem is van egy gepem, ez sok evvel ezelott keszult, amikor talaltam egy lelkes esztergalyost a szukseges alkatreszek elkeszitesere.
Egyetertek abban, hogy a kazan a lenyeg. Az en gepem legjobban a jo oreg magyar gyartmanyu kuktafazekkal ment. A sajat gyartmanyu kazan vagy nem adott eleg gozt, vagy leolvadt mert lagyforrasztassal keszult. Mostanaban megtanultam kemenyforrasztast is csinalni, ugy hogy hamarosan jon egy ujabb kazan.
Udv
Gyula
Sailing is not a contact sport. Let's race with the rules!<br />http://game.finckh.net/indexe.htm
nekem is tetszik a videó.Hogyan csináltátok a szelepeket?Erről fogalmam sincs.ops: Szeretnék egy egyhengeres egyszerű gépet csinálni kazánnal meg mindennel együtt.Légyszíves írjatok egy-két alapvető tudnivalót.Hogyan kezdjek neki?Nem szükséges a negy hatásfok, csak működjön. :wink:
nekem is tetszik a videó.Hogyan csináltátok a szelepeket?Erről fogalmam sincs.ops: Szeretnék egy egyhengeres egyszerű gépet csinálni kazánnal meg mindennel együtt.Légyszíves írjatok egy-két alapvető tudnivalót.Hogyan kezdjek neki?Nem szükséges a negy hatásfok, csak működjön. :wink: