-
Senior Member
Maga a menet modellezés azért nem olyan szörnyű. Ezen a Tutorial-on nagyon jól bemutatják, hogyan készül egy szabványos csavar modellje: https://www.youtube.com/watch?v=b0npqkpJDDI
Az általad óhajtott nem szabványosat ugyanígy kell elkészíteni, csakhogy megváltoztatod a menet profilját és a menet emelkedését a magad igényei szerint. Arra azonban számíts, hogy a sok görbült felület miatt nagyon megnövekszik a számítási és a megjelenítési idő, tehát jó gép kell hozzá, memóriával és videókártyával bőven ellátva.
-
Senior Member
Szia Kircs!
A Skeletonnak szóló válaszomban elkészített menetet azután biztosan el lehet tenni valamilyen könyvtárba, persze ennek csak akkor van értelme, ha utólag aztán paraméterezhető.
-
Senior Member
Sziasztok, ki milyen hanyattegeret használ, melyiket érdemes beszerezni? Bocs az off-ért. Köszi előre is.
-
Senior Member
Üdv.
Én biztosan nem használok hanyatt egeret,de google a te barátod,és ezerszámra fogja feldobni a teszteket. Ott érdemes körülnézni, olvasni a témában.
-
Senior Member
Üdv.
Tudtommal a solidwork a processort és a memoriát zabálja fel,alapesetben és csak a dedikált mérnőki videokártyákat hajtja ki ha van. pl:NVIDIA Quadro.
Ha jol láttam lehet fejleszteni a tudását a proginak és ehez van beépitett környezet,ha minden jól megy megprobálkozok ez év végén vele.
-
Senior Member
A Szabadonrepülő modellek/Sóhaj topicban leírtam egy úgynevezett alulról építkező 3D modellezési eljárást. Ez akkor előnyös, ha a készen kapható alkatrészeket (karbon cső, kilépő, belépő, ...) adottságnak tekintjük és ezek 3D modelljeiből indulunk ki, mígnem elérkezünk az összeállításhoz.
Létezik egy másik fajta eljárás a "Top-Down" modellezés, amikor először a teljes gép 3D geometriáját építjük fel többnyire "Loft" és "Extrude" műveletekkel, ennek eredményét, a kész térfogatot kezdjük azután szeletelni síkokkal és a metszetekből építjük fel a bordázatot. Ez esetben nagy valószínűséggel a kilépő, belépő nem pontosan olyan lesz, mint amit a modell boltban lehet készen kapni, de hát mire való a reszelő meg a csiszolópapír, hiszen itt maximum tized milliméteres eltérésekről van szó. A "Loft" modellezésre ezen a videón láttok példát: https://www.youtube.com/watch?v=VVfC...&feature=share
A SolidWorks mindkét eljárást támogatja, ki hogyan szereti, ízlés dolga.
-
Senior Member
Üdv.
Lehet,hogy megtaláltam a megoldást a menetre. A toolboxba belehet állitani más méreteket is, de minden paramétert ki kell számolni.
A fent dologhoz. Jó dolog a felület modellezés,csak a felületek össze zárása nem nagyon akkarodzik münködni. Egészen pontosan a hajónak az orrát nem tudom lezárni.
-
Senior Member
Sziasztok! Nem tud valaki a 2016-hoz magyarítást? (Láttam videót magyar felületről, haminden igaz létezik hozzá)
-
Senior Member
Szia skeleton,
Itt küldök egy tutorialt a hajótest készítéséről: https://www.youtube.com/watch?v=C18kB35vyvY
Amint írod, gondod van a lezárással. Ennek az a titka, hogy a nulladik bordametszet egy pont "point" legyen a bordametszetek síkjával párhuzamos síkon, innen fussanak ki a spline vezérvonalak, amelyeknek a görbületét, érintőinek irányát kézzel változtathatod.
g.
Utoljára módosítva: bgeza által : 2016-04-01 17:53
Barátsággal Géza
-
Senior Member
Üdv.
Köszönöm. sok mindent megmagyarázott.
Hozzászólás szabályai
- Új témákat nem hozhatsz létre
- Válaszokat nem küldhetsz
- Fájlokat nem csatolhatsz
- A hozzászólásaidat nem módosíthatod