Várom az egyértelmű szabályozást!!!!!
de látom ebből is csak az fog kikerekedni, hogy a papírsárkány eregetéséhez is engedély kell jó sok pénzért, mert ebből is csak a lehúzás marad meg.
Hirtelen ezeket találtam:
http://www.nkh.gov.hu/web/legugyi-hi...s-uzemeltetese
http://www.nkh.gov.hu/documents/1110...sion=1.0&type=
http://www.best-office.hu/dronbiztositas.php
A biztosítás kötésénél nem találtam olyat, hogy hobbi célú felhasználásra vezetett quadcopterre lehetne biztosítást kötni.
Valamint ez egy nagyon fontos mondat:"Végezetül ki kell hangsúlyozni, hogy egységes, csak az UAV/UAS szabályozására vonatkozó szabályzó jelenleg ugyan nincs életben, de számos olyan jogszabály van érvényben mely – igaz csupán részkérdésekben - szigorú előírásokat tartalmaz a felhasználók részére."
Várom az egyértelmű szabályozást!!!!!
de látom ebből is csak az fog kikerekedni, hogy a papírsárkány eregetéséhez is engedély kell jó sok pénzért, mert ebből is csak a lehúzás marad meg.
Utoljára módosítva: Forgi999 által : 2016-03-17 11:36
Align Trex 500DFC / BeastX Plus Pro Edition; Align Trex 600L Dominator / BeastX Plus Pro Edition; Blade 180CFX; Spektrum DX7 Black Edition. Powered by SLS Lipo.
A jogszabály nem tudása ugye nem mentesít.. Maradjunk annyiba, hogy jelenleg inkább eltűrik a reptetést nem megengedik.
Nem nagyon tudok olyan hasonló esetről ahol elették volna a gépet, de ha pofonládát nyitogatunk ne lepődjünk meg ugye a csattanáskor..
Addig feszítik a húrt ameddig az ilyen szimpatikus urak miatt már megtűrni sem fogják a reptetést és elkezdődik a baszogatás.
Valóban ez lenne a cél?
Olvasgattam az fpvegyesület honlapján, hogy hogyan is van ez a biztosítási dolog.
Ha jól látom az egyesület nevére van kötve, és annak tagjaira vonatkozik.
Seszi 12500 forintról beszél, de a honlapon még 40000 szerepel. ( vagy ha több a tag olcsobbra jön ki?)
Baj esetén, ( Isten ments...) a biztosító csak akkor fizet, ha minden kitételnek és egyéb engedélynek megfelelően repültünk. ( nem emberek felett, lakott területen kívül, repülési engedély mellett stb.)
Én szívesen fizetnék azért, hogy rendben menjenek a dolgok, persze az sem lenne baj ha nem kerülne többe mint az autóm biztosítása mindennapi használat mellett, mint a kopteremé havi pár alkalommal való használattal.
Csaba
5000ft az éves tagdíj, és 12500ft egy fél év. a 40k elavult infó, leszedetem asap
most érdemes kötni, mert Február a forduló. aki Áprilisban köt, az csak negyed évet kap ugyanazért a pénzért
és aki összetör valamit, az hiába is jön, hogy kössünk neki tegnapra...
06 309 495 056 vagy sandor kukac sesztak.hu... kérlek ne írj privátot!
Ha van biztosításod akkor egy rendőri ellenőrzésnél sincs akkora para...
Srácok, előbb utóbb a sima rc repülősöket is fogják cseszegetni, erre tartunk? Van rá esély? (mert ha igen akkor bele verem a f...szomat az összes sünbe meg az anyjába)
Aurora9
Jól látod a dolgot !
Ugyan úgy fogják majd kezelni mint FPV-t .vagy bármi rc repülő tárgyat !......talán a papír sárkányt nem ......de kitudja .
Nem fogja a rendőrt érdekelni ,hogy miként irányítod .
Legyen biztosításod ,.................legyen engedélyed mindenre ....stb ..........ha nincs elkobozzák és jól megb............................