-
Senior Member
Hyperion P-51 Mustáng Ujjáélesztése
Sziasztok!
Egy nagyon kedves barátom álltal jutottam hozzá ehez a modellhez. Azaz én lennék a harmadik gazdája. Egy kis balesetet szenvedett a második gazdánál igy ő lemondott rolla .
Na de ez annyira nem is lényeges, hanem hogy mivan a géppel. Ahogy irtam lett egy kis balesete (koccanás ) ami miatt megtört a gép orra . Ugy voltam vele hogy ez nem olyan vészes ,egy kis üvegezés és rendben is van .
Létre is jött a vétel (mondanom kell hogy nagyon korrekt áron) másnap megis érkezett a gép . Gyors csomagolás és már a kezemben is tartottam. Ekkor láttam meg hogy "mi is lett volna az a kis javítás amit a képen láttam".
Sajnos nem is olyan kicsi ,azaz egy új orr burkolat+ motortartó bak.
Ez nem is gond hanem ahogyan a test nézett ki todás ,foltozás mindenhol (a test az full üveg kompozit).
Méges a leges legelső gazdája tette ezt vele.
Glettelés és ez flexel lecsiszolva a test bellűröl tele nyomva hő ragaccsal , balsa lappal összefogatva.
Igyhát másnap neki álltam "böllérkedni" 
Darabokba szedtem a gépet amennyibe csak lehet. A testet kitakarítottam ,új motor tartó bak és rengeteg csiszolás.
Ezután jött a szárny (ami balsa) fólia levasal , és sajnos itt is soka baj volt. Borda törés ,torzió törés.
Ezzel nem is volt baj , egy kis mérés,darabolás,ragasztás és a szárny rendben is van.
Visszatértem a testre hogyan is javítsam a sok csunyaságot. Neki álltam glettelni a jol bevált anyaggal (mügyanta +puder). Amint megszáradt nagyon szépen lehetett is csiszolni. Igy a géptest is szinte kész. Viszont azt nem tudom hogy ahol tört a géptest ott elég a glettelés vagy kellene valami belső üveges erősítés ???
Képek a gépröl:PB137049.JPGPB137051.JPGPB137048.JPG
-
Senior Member
-
Senior Member
-
Senior Member
Ricsi, mindenképpen javaslom belül folttal megerősíteni ott ahol gyengült a test. Kicsit több képet is fel tehetnél a jelen állapotról.
Az örök habozó!

-
Senior Member
Nem sok helyen van baj csak az elején van olyan pont ahol mintha megtört volna anno. Sajnos ezt csak most vettem észre ahogy felcsiszoltam . Még jo hogy nem ragasztottam be még be az akku tálcát mert akkor rakok be foltot.
De holnap rakok fel több és részletesebb képet
-
Senior Member
Szia!
Ahol a géptest sérült, gyengült, ott feltétlenül erősítsd meg.....
-
-
Senior Member
-
Senior Member
Megérkezett végre ma a motor meg az ezüst oracover.
Plussz haladtam egy kicsit , az uj motor burkolat le üvegezve és a test kijavítva .IMG_20161201_174126.jpgIMG_20161201_174311.jpg
-
Senior Member
Hát ahogy nézem itt-ott még bele kellett csiszolni. Tetszik az odaadó precizitásod.
Az örök habozó!

Hozzászólás szabályai
- Új témákat nem hozhatsz létre
- Válaszokat nem küldhetsz
- Fájlokat nem csatolhatsz
- A hozzászólásaidat nem módosíthatod
-
Fórum szabályzat