Egyenlőre a sárkányt, pontosabban a farokhajtás műanyag elemét alakítottam át kicsit, hogy a farokmotor felkerülhessen. Ez egy 18ö6 - 2400KV outrunner, ami egy 5x3-as propellert hajt majd. A főmotor egy Blade 400-ból maradt 3800KV-s outrunner, aminek a pinionja tökéletesen passzol a gyári 370-es mocin lévővel. 30A Opto ESC-im vannak drón projektekből, így első körben ezekkel próbálom majd meghajtani a motorokat, a szervók, és a vevő egy külön BEC-ről kapják a naftát. A szabályzók iszonylag aprók, de szerintem bőven el fognak bírni a feladattal, tekintve, hogy a Blade heliben ez a motor 25A szabályzóval volt párosítva, nagyobb rotorátmérő mellett, és CP konfigurációban. A HH Gyro szintén a Blade 400-as maradéka... G110-es típus. Ami érdekes lesz, hogy a drón ESC-k hogyan vizsgáznak majd, illetve a gyro hatása a farok ESC armolásra. Most azon agyalok, hogy milyen arányban mixeljem a gázt és a függőlegest a farokhajtásba, illetve, hogy ebbe mennyit tud majd korrigálni a HH gyro. Valamiféle tesztpadot kell építsek, amin ki tudom kísérletezni a farokhajtás gázgörbéjét, vagy olyan mixet kell összehozzak, aminél menet közben egy potival tudom változtatni a mixelés mértékét, és le tudom olvasni adott gázállásnál. A modern FC-k elkényelmesítették az embert... helis vonalon mostanában szinte mindent az FBL vezérlők oldanak meg, alig találni infót, pl régebbi típusokhoz, a rádiós mixeléshez.
IMG_20200309_143940.jpg IMG_20200309_144038.jpg IMG_20200309_144053.jpg
Cseppnyi adalék az ESC vonalon. Anno a BLHeli ESC firmware-nek volt több variánsa, (main/tail/multi), és tudták kezelni a kefés PWM motoroknak szánt jelet. Viszont az újabb BLHeli_S, Illetve _32 firmware már mind multis variáns, és nem találtam a modernebb szabályzókra sima BLHeli firmware-t. A farok ESC mindenesetre papíron lehetne kétirányú, csak attóltartok, hogy ez tovább bonyolítaná az armolást.