Franyesz! Köszönjük a Carrera Servo ismertetését. A videoban több autó is versenyzett egy pályán, ez hogy volt kivitelezhető?
Sziasztok!
Valamikor megboldogult ifjú koromba volt egy csehszlovák autópályám, aztán ez a rész egy kicsit feledésbe merült.
Most viszont ráakadtam 1-2 használt "csomagra", így visszatért a slot az életembe..
Mivel szeretem a régi technikákat, ezért a Carrera servo lett az áldozat. A méret tekintetében a 160-as mellett maradtam, mert ez legalább elfér...
Kedvcsinálónak az eredeti reklámfilm...
https://www.youtube.com/watch?v=PRzKqDkz5eo
Igen, ez már akkor fityiszt mutatott a modern digital rendszernek, hiszen mind a két autó tudott akár ugyan abban a sávban haladni, valamint az egyenes részeken bárhol sávot váltani.
Hamarosan képek a saját szerzeményről...
Ha elölről kezdhetném a modellezést, ugyanazokat a hibákat követném el, csak sokkal korábban.
Franyesz! Köszönjük a Carrera Servo ismertetését. A videoban több autó is versenyzett egy pályán, ez hogy volt kivitelezhető?
KingKong 95GT, EV800, DX8, Ansmann Virus, Ansmann Virus 2.0, Ansmann Mad Monkey, GT3B, Carrera Digital 132,
Szia!
A pályán alapból csak 2 autó versenyezhet. Az "A" és a "B" "jelű". Az érintkezők pozíciójával lehet beállítani.
2997717c01e4f4a474018356f3597eca_f1688.JPG
A sávváltás nagyon leleményesen van megoldva. A motor mindkét végén hajt. Hátul a a kereket hajtja egy fogaskeréken keresztül, mellyel a motor forgásirányától függetlenül mindig előre megy az autó.
3-STCK-Motorritzel-MESSING-fur-Carrera-Servo-140-V2-_1.jpg
A motor elől egy fogasíven keresztül a kereket kormányozza, így az autó "félre húz", ezért marad a kiválasztott oldalon egyenes szakaszon.
chassis.jpg
Kanyarban a külső íven a centripetális erő tartja a külső íven (valamint a kerék állása), a belső íven egy vezető tüske tartja íven (a kanyar belső oldalán)
Sávváltásnál a távirányítón ha eltekerjük a kormányt, valójában a feszültség polaritását változtatjuk meg.
Extra autót is lehet feltenni a pályára. Ez az "S" jelű, melynek az érintkezője el van tolva. Ezt a betáp elemről lehet vezérelni, de inkább csak hátráltató akadályként szerepel a pályán. Vannak speciális "S" jelű autók is, mint pl a rendőrségi kisbusz, melynek kormány szerkezetét nem a motor vezérli, hanem az oldalán lévő kormányrúd, így a pálya szélére rakott "pöckökkel" állítjuk be, hol váltson sávot, így lehet a legbosszantóbb mozgó pályaelem, amikor mindig a gyors íven vánszorog.
typen.jpgumlenkfahne.jpg
A saját pályámról képek nemsokára...
Ha elölről kezdhetném a modellezést, ugyanazokat a hibákat követném el, csak sokkal korábban.
Azért nem semmi megoldások voltak itt a servonál. Köszönöm a részletes és képes ismertetőt. Elképzelni sem tudtam hogy hogyan oldották ezt meg anno.
KingKong 95GT, EV800, DX8, Ansmann Virus, Ansmann Virus 2.0, Ansmann Mad Monkey, GT3B, Carrera Digital 132,
sziasztok! bolhapiacon vettem egy 160-as szettet. gondoltam, hogy lesz vele gond, de elégé szívás. alapvetően a 65300-as készlethez még kaptam egy banánosláda cuccot és köztük rendőrautó, kamion, porsche, bmw extra autóként is van! nem szeretném veszni hagyni így nekiálltam felújítani. sajnos elakadtam. a pisztolyok csatlakozótőmbjében van két piros kondi. az egyik megvan halva, de sajnos olvashatatlan az érték. esetlg valaki megtudná nézni nekem? nagyon köszi előre is!
Szia!
google keresés alapján ezt találtam, német nyelven célszerű keresni “carrera servo regler”
470uF
BE4F2130-69E6-4CFC-8F3F-6A7FEE54F6D3.gif
Utoljára módosítva: tibyy17 által : 2020-02-07 23:37